Direct naar: Alle plaatsenAmsterdamRotterdamUtrechtDen HaagEindhoven Informatie: MakelaarEnergielabelWoningwaardeKostenWoningmarktcijfersTips

Huis verkopen in Diemen

Als je jouw huis in Diemen wilt verkopen, heb je waarschijnlijk talloze vragen. In de komende paragrafen zal je uiteenlopende handige strategieën en adviezen ontdekken die zullen bijdragen aan de succesvolle verkoop van je woning.

 • Geen gedoe
 • Direct geregeld
 • Geld besparen
 • Hogere opbrengst

Over het verkopen van je huis in Diemen

Als je ervoor kiest om je huis in Diemen te verkopen, zijn er enkele belangrijke punten om in gedachten te houden. Natuurlijk wil je ervoor zorgen dat je een goede prijs krijgt en dat je niet te veel aan een makelaar betaalt. Vergeet ook niet dat het doel is om de woning snel te verkopen om dubbele woonlasten te voorkomen. Vooral de kosten kunnen een grote invloed hebben op de uiteindelijke winst van de woningverkoop.

Je vraagt je waarschijnlijk af hoe snel huizen in Diemen worden verkocht, wat de gemiddelijke verkoopopbrengst is en hoeveel je kunt besparen door makelaars te vergelijken. Dit zijn allemaal relevante vragen bij de verkoop van jouw woning. Lees verder voor de actuele cijfers over de woningverkoop in Diemen:

Maart 2024

Verkoopsnelheid (gem.)
48 dagen
Verkoopopbrengst (gem.)
€ 506.027
Besparing (gem.)
€ 1.214

Je huis snel verkopen in Diemen

In Diemen worden woningen gemiddeld binnen 48 dagen verkocht. Met de juiste strategie en aanpak kan dit verkoopproces wellicht nog versneld worden. Hieronder geven we je drie bruikbare tips voor het snel en efficiënt verkopen van je woning.

 1. Correcte prijsstelling: Het juist vaststellen van de vraagprijs is essentieel. Te hoog en potentiële kopers haken af, te laag en je doet jezelf te kort. Een gratis waardebepaling, die je bijvoorbeeld kunt aanvragen via deze link, kan hierbij helpen.
 2. Goede online presentatie: Kopers oriënteren zich vooral online. High-resolutie foto's en zelfs een videorondleiding kunnen sterk bijdragen aan het triggeren van interesse. Maak gebruik van social media en online vastgoedportals om het bereik te vergroten.
 3. Wees alert op snelle woningopkopers die onrealistisch lage bedragen bieden. Het is belangrijk om je huis niet voor een onredelijk laag bedrag te verkopen. Onderzoek de marktwaarde van je huis zorgvuldig en bekijk ons overzicht van handige tips voor de verkoop van je huis.
Huis verkopen Diemen tips

Tips in Diemen

#1 Tip: de keuze voor een goede makelaar heeft veel invloed op het verkoopresultaat.

Bekijk alle tips of begin direct met het vergelijken van makelaars: tarieven, prestaties en aanpak.

Begin met vergelijken

Wat brengt een huis in Diemen op?

In de huidige woningmarkt, ligt de gemiddelde verkoopprijs in Diemen rond de € 506.027. De uiteindelijke verkoopsom van je woning hangt natuurlijk af van meerdere factoren. Denk hierbij aan de locatie, de staat van het huis, de grootte van het perceel en de vraag op de markt in maart 2024.

Als je wil weten hoeveel je kubieke meter huis je gaat opbrengen, houd in gedachten dat de gemiddelde prijs per m2 in Diemen momenteel rond € 5.708 ligt. Het is belangrijk jouw woonruimte optimaal te benutten en te presenteren om de hoogst mogelijke verkoopprijs te realiseren. Het kan waardevol zijn om een expert in te schakelen die je kan helpen met de juiste prijsstelling en verkoopstrategie.

Vraag jouw gratis waardebepaling aan Bij een lokale, ervaren makelaar

Woningcijfers in Diemen

Afgelopen 3 maanden (per m2)

€ 5.200
€ 5.600
€ 5.900

Op HuisVerkopen.nl houden we alle huizenprijzen in Diemen bij (up-to-date: maart 2024), waaronder de gemiddelde vraagprijs, verkoopprijs, de prijsontwikkeling en de gemiddelde huizenprijzen ten opzichte van andere plaatsen in de buurt van Diemen.

Feitjes over Diemen

 • Diemen is in de Romeinse tijd ontstaan aan de Diem.
 • De stad heeft ongeveer 29.000 inwoners.
 • De bekende Amsterdamse Hogeschool Inholland heeft een campus in Diemen.

Tips om je woning te verkopen in Diemen

Het verkopen van je huis in Diemen kan soms een uitdagende taak zijn. Deze regio is populair en competitief, maar met de juiste strategie en voorbereiding kan je je huis snel en tegen een goede prijs verkopen. Hier zijn enkele tips die je kunnen helpen.

 • Professionele fotografie: Met kwalitatieve foto's verhoog je de interesse voor je huis aanzienlijk. Een professionele fotograaf weet precies hoe je huis het beste in beeld gebracht kan worden.
 • Stijlvolle inrichting: Denk na over de inrichting van je huis bij bezichtigingen. Een neutrale, moderne inrichting trekt een breed publiek en kan potentiële kopers helpen zich voor te stellen er zelf te wonen.
 • Open huis: Overweeg om een open dag te organiseren. Een open huis is een geweldige manier om meerdere geïnteresseerde kopers tegelijk te trekken en zo de verkoop te versnellen.
 • Online marketing: Zorg ervoor dat je huis wordt geadverteerd op relevante online platforms. Dit vergroot de zichtbaarheid en bereikt een groter publiek.
 • Verkoopstatement: Stel een verkoop statement op, waarin je vertelt wat jouw huis uniek maakt. Dit helpt kopers te begrijpen waarom ze voor jouw huis zouden moeten kiezen.

Ontdek jouw stappenplan in Diemen:

 • Met het stappenplan mis je nooit belangrijke stappen.
 • Het stappenplan biedt een duidelijk en systematisch overzicht.
 • Sommige stappen zijn optioneel, zodat je zelf de keuze hebt.
 • Door goed te vergelijken met het stappenplan kun je duizenden euro's besparen.
Bekijk mijn stappenplan Speciaal voor jouw woning

Wat kost een huis verkopen in Diemen?

Het verkopen van je huis brengt kosten met zich mee. De verkoop van een woning in Diemen kost je als verkoper gemiddeld € 7.336. Hieronder zetten we alle kosten op een rij:

Kosten bij verkoop in Diemen In euro’s
Makelaarskosten (o.b.v. huiswaarde € 506.027) € 5.566
Verkoopstyling en klein onderhoud € 875
Energielabel aanvragen € 315
Notaris (doorhalen hypotheek) € 350
Totale gemiddelde kosten bij verkoop € 7.336

Kosten van makelaars in Diemen

Als je een huis in Diemen gaat verkopen, kom je onvermijdelijk de kosten van een makelaar tegen. De tarieven kunnen sterk variëren per makelaar en zijn meestal op basis van courtage, een percentage van de verkoopprijs van je woning. In Diemen ligt het gemiddelde percentage rond de 1,10%.

Niet alleen het tarief, maar ook de mate van dienstverlening kan verschillen per makelaar. Sommige makelaars verzorgen het gehele verkoopproces, terwijl anderen verwachten dat je zelf ook de handen uit de mouwen steekt. Denk bij het kiezen van een makelaar dus ook na over wat voor soort service je verwacht en hoeveel tijd je zelf wilt investeren.

Lees meer over makelaars in Diemen.

Andere kosten bij verkoop

Verkoopklaar maken van je woning

Je woning in de best mogelijke staat brengen om kopers aan te trekken is een belangrijk onderdeel van het verkoopproces. Dat kan betekenen dat je moet investeren in het opknappen van bepaalde delen van je woning. Zo kun je ervoor kiezen om oud meubilair te vervangen, muren een likje verf te geven of de tuin opnieuw in te richten. Alle kosten die je hieraan besteedt, vormen een onderdeel van de verkoopkosten.

Houd er echter rekening mee dat het niet altijd gegarandeerd is dat de investeringen ook daadwerkelijk zorgen voor een verdubbeling van je winst. Zie het eerder als een noodzaak om concurrerend te blijven op de huizenmarkt. Een goed onderhouden, frisse en eigentijdse woning trekt sneller kopers dan een woning die dit niet is.

Energielabel woning

Vóór de verkoop van je woning moet je een definitief energielabel aanvragen. Dit label geeft informatie over hoe energiezuinig je woning is. Potentiële kopers kunnen aan de hand van dit label inschatten wat hun toekomstige energiekosten kunnen zijn. De aanvraag van een definitief energielabel gaat gepaard met kosten.

Om een definitief energielabel te verkrijgen, schakel je een energieadviseur in. Deze controleert jouw woning op een aantal punten, zoals isolatie en de aanwezigheid van zonnepanelen. Op basis van deze beoordeling ontvangt je woning een label, variërend van A (zeer zuinig) tot G (zeer onzuinig). De kosten voor deze beoordeling zijn voor jouw rekening als verkoper.

Het belang van overzicht

Je denkt misschien dat de kosten van een makelaar de enige kosten zijn bij het verkopen van een woning, maar niets is minder waar. Er zijn verschillende verkoopkosten waar je als verkoper rekening mee moet houden. Het is belangrijk om zicht te houden op deze kosten om onaangename financiële verassingen te voorkomen.

Zo kunnen de kosten voor het verkoopklaar maken van je woning en het aanvragen van een energielabel flink oplopen. Maar het verliezen van het overzicht kan ook betekenen dat je bepaalde kosten over het hoofd ziet. Dit kan resulteren in een lagere winst of zelfs verlies op de verkoop van je woning. Dus houd je kosten nauwlettend in de gaten!

Wanneer mijn huis verkopen in Diemen?

Is maart 2024 een goede tijd om jouw huis in Diemen te verkopen? Het antwoord is ja. De huizenmarkt fluctueert altijd, maar het blijft altijd een persoonlijke overweging of het een goed moment is om jouw huis te verkopen. Overweeg in een vroeg stadium een makelaar te betrekken, om er zeker van te zijn dat je het juiste moment kiest, zodat je het maximale uit de verkoop haalt.

Misschien vraag je jezelf af of het een geschikte tijd is om de stap naar verkoop van je woning in Diemen te maken. Feit is dat er geen universeel 'perfect' moment is voor de verkoop van een huis. Het is belangrijk dat je alle mogelijkheden overweegt en jouw beslissing baseert op je persoonlijke situatie en ambities. Een makelaar kan je hier uitstekend bij ondersteunen en begeleiden.

Vergelijk makelaars in Diemen Op basis van je voorkeuren

Waarom Huis Verkopen?

Als je jouw woning wilt verkopen, dan biedt Huis Verkopen je een uitgebreid, duidelijk en overzichtelijk stappenplan waarin je precies kunt zien welke stappen je moet doorlopen. Dit scheelt je veel tijd en stress en zorgt ervoor dat je niets vergeet. Tegelijkertijd helpt Huis Verkopen je ook te besparen op de kosten die komen kijken bij het verkoopproces, zodat je optimaal kunt profiteren van een succesvolle verkoop.

Eenvoudig alles regelen

Met Huis Verkopen heb je één duidelijk punt waar je alles kunt regelen voor de verkoop van je woning. Van energielabel tot makelaar: je hoeft niet meer eindeloos te zoeken en te vergelijken, maar hebt alles overzichtelijk op één plek. En dat geheel gratis en vrijblijvend.

Vergelijk specialisten in Diemen

Huis Verkopen maakt het ook gemakkelijk om specialisten in Diemen te vinden en vergelijken. Of je nu op zoek bent naar een makelaar, ontruimer of verhuizer: je krijgt inzicht in de beste dienstverlening voor de laagste prijs. Zo weet je zeker dat je de juiste keuze maakt.

Verkoopoptimalisatie

Of je jouw woning nu juist heel snel wilt verkopen of voor een maximale prijs, Huis Verkopen helpt je de juiste keuzes te maken. Dankzij het overzichtelijke stappenplan en de mogelijkheid om specialisten te vergelijken, ben je altijd verzekerd van de best mogelijke verkoop.

Informatie over woningverkoop

Tot slot biedt Huis Verkopen als website veel informatie over alle aspecten van woningverkoop. Zo zit je nooit meer met onbeantwoorde vragen en weet je precies wat je te wachten staat. Met Huis Verkopen ga je goed geïnformeerd en zelfverzekerd het verkoopproces in.

Veelgestelde vragen over een huis verkopen in Diemen

De kosten voor de verkoop van je huis in Diemen kunnen sterk variëren. Deze hangen namelijk af van verschillende factoren zoals de makelaarscourtage, notariskosten en marketingkosten. Voor een gedetailleerder overzicht van de kosten kan je op onze website terecht.

De beste manier om de vraagprijs van je woning te bepalen, is door een waardebepaling aan te vragen bij een makelaar. Zij hebben de kennis en ervaring om de waarde van je huis in Diemen nauwkeurig in te schatten.

Het verkopen van je huis is een groot proces en er komt veel bij kijken. Denk bijvoorbeeld aan het prijsbepaling, marketing en het organiseren van bezichtigingen. Op onze website vind je een praktisch stappenplan dat je kunt volgen.

Het snel verkopen van je huis in Diemen kan bevorderd worden door een goede presentatie van je woning en actieve promotie. Je vindt meer nuttige tips over hoe je dit het beste kunt aanpakken op onze website.

Het kiezen van de juiste makelaar is essentieel voor de verkoop van je huis. Het is belangrijk dat de makelaar ervaring heeft in de lokale markt en dat er een goede klik is. Meer informatie over hoe je de geschikte makelaar kiest, vind je op onze website.
Huis Verkopen © 2024 - Bennekomseweg 43 - 6717LL - Ede - 0318 - 250 660 - Over ons - Contact - Privacybeleid - Disclaimer - Sitemap - KVK 89119223
Logo Huis Verkopen