Direct naar: Alle plaatsenAmsterdamRotterdamUtrechtDen HaagEindhoven Informatie: MakelaarEnergielabelWoningwaardeKostenWoningmarktcijfersTips

Huis verkopen in Amstelveen

Bij het verkopen van uw woning in Amstelveen komt heel wat kijken. Van een correcte waardebepaling tot optimale presentatie en effectieve onderhandelingen. Bent u op zoek naar een betrouwbare makelaar die u daarbij kan ondersteunen?

 • Geen gedoe
 • Direct geregeld
 • Geld besparen
 • Hogere opbrengst

Over het verkopen van je huis in Amstelveen

Als woningverkoper in Amstelveen heb je diverse doelen voor ogen wanneer je je huis te koop zet. Het realiseren van een optimale verkoopprijs, bijvoorbeeld, om een mooie investering voor een volgend huis mogelijk te maken. Of wellicht is het belangrijk voor je dat de verkoop snel rond is, omdat je al een ander huis op het oog hebt. Het proces zoveel mogelijk zonder stress laten verlopen kan ook bovenaan je lijstje staan; een woning verkopen is tenslotte een grote stap.

Vragen spelen ongetwijfeld een grote rol in je gedachten. Hoe lang duurt het gemiddeld voordat een huis in Amstelveen wordt verkocht? Wat is de gangbare verkoopopbrengst in de huidige markt? En kan je kosten besparen door verschillende makelaars te vergelijken? Voor een gedetailleerd antwoord op dergelijke vragen, kan je altijd een gratis verkoopadvies aanvragen bij een makelaar. Hier vind je de recente cijfers over de woningmarkt in jouw omgeving:

April 2024

Verkoopsnelheid (gem.)
47 dagen
Verkoopopbrengst (gem.)
€ 647.145
Besparing (gem.)
€ 1.618

Je huis snel verkopen in Amstelveen

Woningen in Amstelveen worden over het algemeen binnen een indrukwekkend korte termijn verkocht. Het gemiddelde ligt op 53 dagen. Dat betekent dat je binnen die tijdspanne hoopt te hebben verkocht. Gelukkig zijn er diverse dingen die je kunt doen om jouw kans op een snelle verkoop te vergroten.

 1. Concurrerende vraagprijs: Door te starten met een passende en concurrerende vraagprijs, trek je direct de aandacht van potentiële kopers. Een gratis waardebepaling door een makelaar kan je een overzicht geven van de waarde van jouw woning, wat helpt bij het bepalen van een geschikte vraagprijs.
 2. Goede presentatie: De kwaliteit van de foto’s en de beschrijving van je woning kunnen een groot impact hebben. Professionele, sfeervolle foto’s en een uitnodigende beschrijving roepen een positief beeld op en kunnen ervoor zorgen dat meer mensen je huis bezichtigen.
 3. Bereikbaarheid: Zorg dat je flexibel en bereikbaar bent voor bezichtigingen. Een potentiële koper wil graag op zijn eigen tempo en tijd kunnen kijken. Hoe gemakkelijker je dit maakt, hoe sneller je woning verkocht kan worden.
Huis verkopen Amstelveen tips

Tips in Amstelveen

#1 Tip: de keuze voor een goede makelaar heeft veel invloed op het verkoopresultaat.

Bekijk alle tips of begin direct met het vergelijken van makelaars: tarieven, prestaties en aanpak.

Begin met vergelijken

Wat brengt een huis in Amstelveen op?

De gemiddelde verkoopprijs van een huis in Amstelveen is momenteel € 647.145. De verkoopsom die je bij de verkoop van jouw huis ontvangt, hangt af van verschillende factoren. Zoals de locatie, het type huis, de grootte en de staat van onderhoud van het huis, maar ook van de huidige woningmarkt in april 2024.

Daarnaast is het relevant om te kijken naar de gemiddelde prijs per vierkante meter, die in Amstelveen op dit moment € 5.922 is. Maar let op, dit geeft geen volledig beeld. De oppervlakte van de tuin wordt bijvoorbeeld niet meegerekend in deze vierkante meters. Ook unieke eigenschappen, zoals een recente verbouwing of een bijzondere architectonische stijl, kunnen de verkoopprijs significant beïnvloeden.

Vraag jouw gratis waardebepaling aan Bij een lokale, ervaren makelaar

Woningcijfers in Amstelveen

Afgelopen 3 maanden (per m2)

€ 5.100
€ 5.600
€ 6.000

Op HuisVerkopen.nl houden we alle huizenprijzen in Amstelveen bij (up-to-date: april 2024), waaronder de gemiddelde vraagprijs, verkoopprijs, de prijsontwikkeling en de gemiddelde huizenprijzen ten opzichte van andere plaatsen in de buurt van Amstelveen.

Feitjes over Amstelveen

 • Amstelveen is de thuisbasis van het Cobra Museum.
 • De stad is bekend om zijn vele Japanse inwoners.
 • Amstelveen grenst aan het Amsterdamse Bos.

Tips om je woning te verkopen in Amstelveen

Als je van plan bent om je huis in Amstelveen te verkopen, kan dit zowel een uitdagend als een opwindend proces zijn. Er zijn verschillende factoren waar je rekening mee moet houden om de verkoop succesvol te laten verlopen. Hier zijn enkele tips om dit proces soepeler te laten verlopen.

 • Gebruik een lokale makelaar: Een lokale makelaar heeft uitgebreide kennis van de Amstelveense huizenmarkt en kan je helpen met het vaststellen van de juiste vraagprijs en het aantrekken van potentiële kopers.
 • Presenteer je huis goed: Zorg dat je huis schoon en opgeruimd is voor elke bezichtiging. Minimaliseer persoonlijke spullen en zet meubels strategisch neer om ruimte en licht te maximaliseren.
 • Investeer in professionele foto's: Het eerste wat potentiële kopers zien is een foto van je huis, zorg dus dat deze van goede kwaliteit zijn en je huis op zijn best laten zien.
 • Aantrekkelijke buitenruimte: Besteed speciale aandacht aan de tuin, voortuin of balkon. Kopers zijn vaak op zoek naar goede buitenruimtes, met name in een stadse omgeving zoals Amstelveen.
 • Flexibiliteit: Wees flexibel met bezichtigingstijden en onderhandelingen. Door open en bereid te zijn om te onderhandelen, verhoog je de kans op een succesvolle verkoop.

Ontdek jouw stappenplan in Amstelveen:

 • Vermijd het overslaan van belangrijke stappen.
 • Bespaar duizenden euro's door goed te vergelijken.
 • Regel alles eenvoudig en direct vanaf één plaats.
 • Het stappenplan is gratis en geheel vrijblijvend.
Bekijk mijn stappenplan Speciaal voor jouw woning

Bezienswaardigheden in Amstelveen

Amstelveen biedt een schat aan lokale bezienswaardigheden die de stad zeer aantrekkelijk maken voor potentiële kopers. Het rijke culturele erfgoed, de prachtige parken en diverse winkelmogelijkheden zorgen ervoor dat het verkopen van je huis in deze stad een gemakkelijke taak kan zijn.

Volgende bezienswaardigheden maken Amstelveen bijzonder interessant voor kopers:

 • Cobra Museum: Het toonaangevende museum van moderne en hedendaagse kunst dat internationaal bekend is.
 • Amsterdamse Bos: Een uitgestrekt bosgebied met tal van recreatiemogelijkheden zoals fietsen, wandelen en picknicken.
 • Shopping center Stadshart: Dit winkelcentrum biedt een breed scala aan winkels, van bekende modemerken tot lokale boetieks.
 • Japanse Kersenbloesempark: Een prachtig park vol met bloeiende kersenbomen, waar elk jaar een groots festival wordt georganiseerd.
 • Historisch Museum Amstelveen: Hier leert men meer over de geschiedenis en ontwikkeling van de stad.

Wat kost een huis verkopen in Amstelveen?

Het verkopen van je huis brengt kosten met zich mee. De verkoop van een woning in Amstelveen kost je als verkoper gemiddeld € 8.695. Hieronder zetten we alle kosten op een rij:

Kosten bij verkoop in Amstelveen In euro’s
Makelaarskosten (o.b.v. huiswaarde € 647.145) € 7.377
Verkoopstyling en klein onderhoud € 875
Energielabel aanvragen € 315
Notaris (doorhalen hypotheek) € 350
Totale gemiddelde kosten bij verkoop € 8.695

Kosten van makelaars in Amstelveen

Verkoop je je huis in Amstelveen, dan betaal je hier gemiddeld een courtage van 1,14% aan de makelaar voor. Dit percentage wordt berekend over de uiteindelijke verkoopprijs van de woning en kan daardoor aanzienlijk oplopen. Houd er daarbij rekening mee dat het courtagepercentage in Amstelveen kan variëren, aangezien de tarieven van makelaars aanzienlijk kunnen verschillen.

Om een concreter beeld te krijgen van de kosten: bij een gemiddelde verkoopprijs van € 647.145 in Amstelveen, komt die courtage van 1,14% neer op zo'n € 7.377. Het is daarom belangrijk dat je goed de kosten van verschillende makelaars vergelijkt voordat je een keuze maakt.

Lees meer over makelaars in Amstelveen.

Andere kosten bij verkoop

Advocaatkosten

Als je je huis verkoopt, kun je tegen juridische kwesties aanlopen. Een advocaat kan dan handig zijn. Hoewel een advocaat niet altijd nodig is, kunnen ze je ontzorgen bij mogelijke conflicten of onduidelijkheden tijdens de verkoop. De kosten van een advocaat variëren, verifieer vooraf de tarieven.

Het is belangrijk om je opties te wegen. Vraag jezelf af of je het waard vindt om uit voorzorg een advocaat in te huren. Bereken ook vooraf de mogelijke advocaatkosten om verrassingen te voorkomen. Zo behoud je de controle over het verkoopproces.

Onderhoudskosten

Voordat je je huis verkoopt, wil je er zeker van zijn dat alles in orde is. Kleine reparaties en onderhoud kunnen ervoor zorgen dat je huis aantrekkelijker wordt voor potentiële kopers. Bedenk je dat deze onderhoudskosten van invloed kunnen zijn op de vraagprijs van je woning.

Je huis in goede staat brengen kan een impact hebben op de snelheid van de verkoop. Plan deze kosten in en bereken wat haalbaar is binnen je budget. Zorg ervoor dat je huis er op zijn best uitziet voordat je het op de markt zet.

Energielabel

Bij het verkopen van je huis ben je verplicht het energielabel van je woning te tonen aan de koper. Dit label geeft de energiezuinigheid van je huis aan. Het is een goede indicatie voor de koper van de verwachte energiekosten.

Ben je nog niet in het bezit van zo'n label of is jouw huidige label verouderd? Dan moet je een nieuw energielabel aanvragen. Zorg ervoor dat je dit op tijd regelt. Reken erop dat hier kosten aan verbonden zijn.

Wanneer mijn huis verkopen in Amstelveen?

Is april 2024 het geschikte moment om jouw huis in Amstelveen te verkopen? Hoewel de woningmarkt de laatste jaren pieken en dalen heeft gekend, is de huidige markt gunstig om te verkopen aangezien er een sterke vraag is naar woningen. Het blijft echter een persoonlijke beslissing.

Zou je willen inspringen op de huidige ontwikkelingen of vraag je je af hoe je jouw huis goed op de markt kunt zetten? Het kan raadzaam zijn om een expert te raadplegen voor een gratis verkoopadvies. Vraag jouw gratis advies aan via de hier.

Vergelijk makelaars in Amstelveen Op basis van je voorkeuren

Waarom Huis Verkopen?

Verkopen van een huis kan een uitdagende opgave zijn, vooral voor de eerste keer. Alles ligt in jouw handen: van het vinden van de juiste makelaar tot het voorbereiden van het huis voor de bezichtigingen. Maar wees gerust, het hoeft niet zo ontmoedigend te zijn. Huis Verkopen heeft een eenvoudig te volgen stappenplan gemaakt om je door heel het proces te begeleiden. Het stappenplan brengt structuur in het proces en helpt je om niets over het hoofd te zien. Dit is waarom het stappenplan van Huis Verkopen jouw beste vriend wordt in het verkoopproces.

Lokale makelaars vergelijken

Bij Huis Verkopen houden we gedetailleerde statistieken bij van alle makelaars in Amstelveen. Zo helpen we je om lokale makelaars te vergelijken op basis van hun prestaties, zoals verkoopopbrengst en snelheid. Zo vind je makkelijk de beste makelaar die jouw behoeften begrijpt en nakomt.

Kosten besparen

Naast de sterke competitie voor makelaars, helpt Huis Verkopen je ook om op kosten te besparen. Je vergelijkt de tarieven van dienstverleners zoals makelaars en energieadviseurs. Hierdoor bespaar je op je makelaarskosten zonder in te boeten op kwaliteit.

100% onafhankelijk

Bij Huis Verkopen, staan jouw belangen als verkoper voorop. Als het grootste platform voor huisverkoop, zijn we 100% onafhankelijk en bestrijden we misinformatie in de markt.

Overzicht behouden

Met ons interactieve stappenplan weet je precies waar je op moet letten tijdens het verkoopproces. Je regelt alles op één plek en vinkt iedere voltooide stap eenvoudig af zodat je het overzicht behoudt.

Appartement verkopen in Amstelveen

Het verkopen van een appartement is een andere ervaring dan het verkopen van een woonhuis en vereist een specifieke aanpak. Zorg dat je goed geïnformeerd bent over de waarde van jouw appartement en de actuele woningmarkt in Amstelveen. Een nauwkeurige en realtime waardebepaling aanvragen bij een lokale makelaar kan je hierbij enorm helpen.

Naast de juiste prijsbepaling, is ook de presentatie van jouw appartement van groot belang. Een schoon, opgeruimd en goed onderhouden appartement spreekt meer tot de verbeelding van potentiële kopers. Zorg daarnaast voor een goed energielabel en zorgvuldige informatie over de VvE. Met deze zaken in acht te nemen, optimaliseer je de kans jouw appartement in Amstelveen voor de hoogste prijs te verkopen.

Veelgestelde vragen over een huis verkopen in Amstelveen

Dit is een complexe vraag omdat het afhangt van jouw specifieke situatie en de huidige huizenmarkt. Echter, in het algemeen is de verkoop van je huis op dit moment een goede keuze. Voor gedetailleerd advies specifiek voor Amstelveen kun je een verkoopadvies bij een makelaar aanvragen.

Het bedrag dat je kunt vragen voor je huis wordt bepaald door verschillende factoren zoals de locatie, grootte en staat van het huis. Je kunt een schatting van de waarde van je huis krijgen door een waardebepaling door een makelaar aan te vragen.

De kosten voor het verkopen van een huis kunnen variëren en kunnen bestaan uit makelaarskosten, kosten voor het aanvragen van een energielabel, kosten voor het opstellen van een verkoopcontract en marketingkosten. Een overzicht van mogelijke kosten vind je op deze pagina.

Er zijn diverse strategieën om je huis snel te verkopen. Het kan bijvoorbeeld helpen om je huis goed schoon te maken en op te ruimen, professionele foto's te laten maken en de juiste verkoopprijs te bepalen. Voor meer tips kun je terecht op deze pagina.

Een belangrijke stap bij de keuze van een makelaar is het vergelijken van verschillende aanbieders. Kijk naar hun ervaring, beoordelingen en tarieven. Dit kun je doen met de tool op deze pagina.
Huis Verkopen © 2024 - Bennekomseweg 43 - 6717LL - Ede - 0318 - 250 660 - Over ons - Contact - Privacybeleid - Disclaimer - Sitemap - KVK 89119223
Logo Huis Verkopen