Direct naar: Alle plaatsenAmsterdamRotterdamUtrechtDen HaagEindhoven Informatie: BlogMakelaarEnergielabelWoningwaardeKostenWoningmarktcijfersTips

Woningmarktcijfers Amstelveen

Als je overweegt om je huis in Amstelveen te verkopen, zijn er een paar dingen die je moet weten. De woningmarkt is hier in constante beweging. Via ons overzicht van huizenprijzen en meer krijg je een goed beeld van je verwachtingen als verkoper in deze markt.

Gemiddelde vraagprijs en verkoopprijs in Amstelveen

De gemiddelde verkoopprijs in Amstelveen is in de laatste 3 maanden € 715.484 euro en de gemiddelde vraagprijs is € 754.765 euro. Het observeren van gemiddelde verkoopprijzen kan nuttig zijn om een idee te krijgen van de huidige trend van de huizenmarkt in je omgeving. Om deze informatie visueel te maken, vind je hieronder een duidelijk overzicht van de verkoopprijzen:

Huizenprijzen in Amstelveen

Afgelopen 3 maanden

€ 507.000
€ 656.000
€ 805.000

In de volgende grafiek vind je de meest recente informatie over de gemiddelde verkoopprijs en vraagprijs per m2 vastgoed in Amstelveen. HuisVerkopen.nl houdt deze gegevens continu up-to-date, waardoor je een realistische inschatting krijgt van de huidige woningprijzen in Amstelveen. Bekijk de relevante ontwikkelingen van de afgelopen drie maanden hieronder:

Huizenprijzen in Amstelveen per m2

Afgelopen 3 maanden (per m2)

€ 5.600
€ 5.800
€ 6.100

Prijsontwikkeling Amstelveen laatste 12 maanden

De afgelopen 12 maanden zijn de huizenprijzen in Amstelveen niet stilstaand geweest. Amstelveen, met zijn gevarieerde huizenaanbod, heeft talloze bewegingen op de markt laten zien waar iedere potentiële huiseigenaar iets uit kan opmaken.

De gemiddelde verkoopprijs van een woning in Amstelveen afgelopen maand was € 715.484 euro. Neem de tijd om de onderstaande grafiek te bestuderen, voor de recente marktcijfers:

Wat is mijn woning in Amstelveen waard?

Het besluit om je woning in Amstelveen te verkopen hangt vaak nauw samen met het bedrag dat dit je op kan leveren. De waarde van je huis schommelt namelijk voortdurend: de woningmarkt is net zo veranderlijk als het weer. Om deze reden is de geschatte opbrengst van je huis een belangrijke overweging in het verkoopproces.

Overweeg je de verkoop van je woning? Het kan verstandig zijn om een waardebepaling van je huis te laten uitvoeren door een makelaar. Behalve dat dit kosteloos is, geeft zo'n schatting je een reëel beeld van wat jouw woning op de huidige markt kan opleveren. Hierdoor kun je een weloverwogen beslissing nemen.

Een gratis waardebepaling door een makelaar houdt in dat een expert je huis bekijkt en beoordeelt op diverse aspecten. Daarna wordt er een schatting gemaakt van de huidige verkoopwaarde. Omdat schattingen tussen verschillende makelaars kunnen verschillen, kan het raadzaam zijn meerdere waardebepalingen aan te vragen. Dit kun je aangeven bij het aanvragen van de waardebepaling.

Vraag een gratis waardebepaling aan Bij een ervaren, lokale makelaar

Woningcijfers in andere plaatsen

Het loont de moeite om niet alleen blik te werpen op de vastgoedcijfers van Amstelveen, maar juist ook op die van de omliggende gemeenten. Daar liggen de verkoopprijzen per m² namelijk anders. Dit fluctueren van prijzen is een gegeven dat je opmerkt wanneer de blik wordt verruimd.

Het vergelijken van diverse gemeentelijke vastgoedcijfers biedt een meer complete blik op de markt dan wanneer je alleen kijkt naar de cijfers van Amstelveen. Hieronder zijn de grafieken die deze contrasten illustreren afgebeeld:

Verkoopprijzen in andere plaatsen

Afgelopen 3 maanden (gemiddeld)

€ 800.000

Verkoopprijzen in andere plaatsen per m2

Afgelopen 3 maanden (per m2)

€ 9.000

Best presterende makelaar in Amstelveen

Op HuisVerkopen.nl zetten we ons in om variaties tussen makelaars in Amstelveen inzichtelijk te maken. Wij houden de woningmarktstatistieken en de prestaties van makelaars continue bij. Dat geeft ons een unieke kijk op wie de best presterende makelaars zijn, wie woningen het snelst verkoopt, wie hogere verkoopprijzen realiseert en wie het meeste woningen in zijn portefeuille heeft.

Het vinden van een makelaar die bij je past, kan veel voordelen opleveren. Een geschikte makelaar begrijpt jouw behoeften, kan de woning tegen een hogere prijs verkopen en doet dit wellicht sneller dan anderen. Door gebruik te maken van onze vergelijkingsdata zorgen we ervoor dat je die ideale makelaar in Amstelveen kan vinden.

Vergelijk makelaars in Amstelveen Of lees meer over makelaars in Amstelveen

Gemiddelde tarieven van makelaars in Amstelveen

Courtages van makelaars in Amstelveen vragen doorgaans om een behoorlijke investering. Uiteraard wisselen deze tarieven, maar reken op een gemiddelde percentage van 1,14% van de verkoopprijs van je woning. Houd echter niet alleen rekening met de courtage, maar ook met eventuele opstart- en promotiekosten die de verkoop van jouw huis vlotter kunnen laten verlopen.

Aan het verkopen van een woning hangt echter meer dan alleen de courtagetarieven. Denk bijvoorbeeld aan de eventuele kosten die je maakt voor het in orde maken van je huis voor de verkoop of de kosten voor een energielabel. Voor een helder en compleet beeld van alle mogelijke verkoopkosten kun je terecht op onze informatieve pagina. Een goede voorbereiding kan immers veel geld besparen!

Vraag tarieven op bij makelaars Gratis en vrijblijvend

Aantal koopwoningen in Amstelveen

In Amstelveen is het merendeel van de woningen in eigendom, een bewijs daarvan is 20103, het actuele aantal koopwoningen. Echter is het woninglandschap van Amstelveen divers; er zijn naast koopwoningen ook alternatieve woonopties. Denk bijvoorbeeld aan (sociale) huurwoningen en woningen met een unieke bestemming die niet strikt onder de koop of huurcategorie vallen.

Aantal verkochte woningen in Amstelveen

In de laatste 12 maanden heeft de woningmarkt in Amstelveen een stipte registratie van aanmeldingen en transacties laten zien. De aanmeldingen zijn de woningen die te koop zijn gezet en de transacties betreffen de uiteindelijk verkochte woningen. Hieronder is de grafiek te zien met een duidelijk overzicht van het aantal 887 verkochte woningen:

Ben je van plan jouw huis in Amstelveen te verkopen?

Ben je voornemens jouw woning in Amstelveen op de markt te brengen? Het verkopen van jouw huis is een grote stap die goed georganiseerd en doordacht moet zijn. Het begint bij het kiezen van een deskundige makelaar, gevolgd door een zorgvuldige planning van alle benodigde stappen.

Bij Huis Verkopen begrijpen we dat iedere verkoop uniek is en hebben daarom een uitgebreid stappenplan ontwikkeld speciaal voor de verkoop van je huis in Amstelveen. Dit plan voorziet in gedetailleerde informatie en handige tips over zaken als het regelen van een energielabel, het selecteren van de juiste makelaar en zelfs de eventuele inzet van een verhuisbedrijf. Plan je verkoopproces zorgvuldig, zodat je de vruchten plukt van een succesvolle huisverkoop.

Bekijk je stappenplan Speciaal voor jouw woning

Over Huis Verkopen

Op deze pagina vind je de meest recente informatie over de woningmarkt in Amstelveen. Omdat de woningmarktcijfers continu veranderen, zorgen we ervoor dat data omtrent de huizenmarkt in Amstelveen bijgewerkt blijft. Het inzetten van deze cijfers kan een handige strategie zijn voor iedereen die zich bezighoudt met de verkoop van een huis in Amstelveen. De up-to-date informatie kan je een voorsprong geven op andere verkopers en je een stap in de goede richting van een succesvolle huisverkoop helpen zetten. Vergeet dus niet regelmatig te checken voor de meest actuele cijfers.

Handige functies op HuisVerkopen.nl

Als je van plan bent om je woning te verkopen, dan is HuisVerkopen.nl dé plek die je helpt om alles in goede banen te leiden. Op de website kan je namelijk profiteren van relevante tools zoals een gratis waardebepaling en de mogelijkheid om makelaars te vergelijken. Zo vind je eenvoudig de beste makelaar in Amstelveen voor jouw situatie. Bovendien kan je bij ons ook makelaarstarieven opvragen, zodat je flink kunt besparen op makelaarskosten. We hebben daarnaast een uitgebreide lijst van aanvullende diensten, zoals een energielabel aanvragen, een verhuizer, een ontruimer, woningstyling en meer. Zo sla je geen stap over en verloopt jouw verkoopproces zo vlekkeloos mogelijk.

Huis Verkopen © 2024 - Bennekomseweg 43 - 6717LL - Ede - 0318 - 250 660 - Over ons - Contact - Privacybeleid - Disclaimer - Sitemap - KVK 89119223
Logo Huis Verkopen