Direct naar: Alle plaatsenAmsterdamRotterdamUtrechtDen HaagEindhoven Informatie: BlogMakelaarEnergielabelWoningwaardeKostenWoningmarktcijfersTips

Makelaars Amstelveen

Als je van plan bent je woning in Amstelveen te verkopen, is het selecteren van een goede makelaar een belangrijke stap. Tarieven tussen makelaars kunnen immers significant variëren, daarom is het verstandig om een grondige vergelijking te maken. Kies voor een makelaar die bij jou past en jouw belangen optimaal behartigt.

Over makelaars in Amstelveen

We houden alles bij over makelaars in Amstelveen. Denk aan de verkoopsuccessen die ze geboekt hebben, beoordelingen van eerdere klanten, en hoe snel ze jouw huis kunnen verkopen. Het vergelijken van deze verschillende factoren zorgt ervoor dat je achterhaalt wie de meest efficiënte en betrouwbare makelaar is voor jouw specifieke situatie. Immers, het kiezen van een goede makelaar is een bepalende factor voor de snelheid en het succes van het verkoopproces.

Welke makelaar in Amstelveen heeft de beste verkoopresultaten? Wie krijgt de hoogste beoordelingen van voormalige cliënten? Of wie heeft de grootste kans om jouw woning snel en voor de juiste prijs te verkopen? Het antwoord op deze vragen is waarschijnlijk precies wat je wilt weten wanneer je op zoek bent naar een makelaar. Gelukkig is deze essentiële informatie binnen handbereik. Je staat op het punt om alles te ontdekken wat je nodig hebt om een weloverwogen keuze te maken voor de juiste makelaar in Amstelveen.

Juli 2024

Makelaarskosten (gem.)
€ 8.157
Onderhandelingsresultaat (gem.)
€ 22.432
Besparing (gem.)
€ 1.789

Actueel

 • Als je van plan bent om je te gaan oriënteren op de verkoop van je woning, is het goed om te weten dat de gemiddelde courtage van een makelaar in Amstelveen op dit moment 1,14% is. Dit percentage is altijd een indicatie en kan afwijken per makelaar.
 • De gemiddelde huizenprijs in Amstelveen ligt momenteel rond de € 715.484 euro en de gemiddelde verkoopprijs per m2 is ongeveer € 5.929 euro. Het is altijd interessant om te kijken naar de huizenprijzen in Amstelveen.
 • Tot slot, kijk ook even naar de huidige tarieven van makelaars in jouw omgeving. De gemiddelde kosten van een makelaar in Amstelveen zijn op dit moment € 8.157 euro. Het vergelijken van tarieven kan je veel geld besparen!

Uitgelichte makelaars in Amstelveen

In Amstelveen heb je de keuze uit verschillende verkoopmakelaars die allemaal beweren de beste te zijn. Om je bij je beslissing te helpen, zetten we enkele van deze makelaars op een rijtje. Bedenk echter dat de voor jou ideale keuze afhankelijk is van je woning, je situatie en je eigen persoonlijke voorkeur. Het is daarom verstandig om een grondige vergelijking te maken.

Logo Admiraal ERA Makelaardij

Admiraal ERA Makelaardij

Admiraal ERA Makelaardij is een deskundige en betrokken makelaar in Amstelveen met 70 jaar ervaring in de regio. Ze bieden volledige begeleiding in aan- en verkoopprocessen en voeren ook taxaties uit. Met hun lidmaatschap van de NVM, ERA en diverse certificaten, hebben ze zowel een nationaal als internationaal netwerk. Daarnaast maken ze gebruik van digitale en sociale media en zorgen ze voor een eigen website voor jouw woning.
Logo Amstelhoven Makelaars

Amstelhoven Makelaars

Amstelhoven Makelaars staat vol passie en met kennis van de markt klaar voor jouw woonwensen. Ze zijn er voor de verkoop van je huidige woning, het vinden van een nieuw thuis en financieringsadvies. Hun flexibele werkwijze, ruime ervaring en toegankelijkheid zorgen voor een zorgeloze belevenis. Dankzij hun specialisatie in woningstyling en -fotografie, en brede dienstverlening waaronder taxaties en financieel advies, is Amstelhoven Makelaars een betrouwbare partner in je woonproces.
Logo BorgerSmith makelaars en taxateurs

BorgerSmith makelaars en taxateurs

BorgerSmith makelaars en taxateurs zijn gesprekspartners voor je juiste woonbeslissing in de regio van Amstelveen en omstreken. Ze bieden helder en eerlijk advies, met een actieve aanpak. Omdat ze persoonlijke aandacht belangrijk vinden, geven ze een goede begeleiding tijdens het koop- of verkoopproces. Ze bieden ook diensten zoals verhuur, taxaties en financieel advies. Je kan daar in het Nederlands, maar ook in het Engels of Spaans, geholpen worden.
Logo Amstel Makelaardij o.g.

Amstel Makelaardij og

Amstel Makelaardij is een persoonlijke en no-nonsense makelaar waar je terecht kunt voor complete bemiddeling bij koop, verkoop, huur, verhuur en taxaties van onroerend goed. Met een scherp tarief en een prachtig kantoor aan de Amsterdamseweg in Amstelveen, biedt de makelaar service aan in een groot deel van Noord-Holland. Met sectorcertificaten, een viertal medewerkers en lidmaatschap bij NVM, is dit een betrouwbare partner op de woningmarkt.
Logo Brockhoff Makelaars

Brockhoff Makelaars

Brockhoff Makelaars is een doorgewinterde professional in de huizenmarkt van Amstelveen en omstreken. Je kunt bij hen terecht voor verkoop, aankoop, verhuur, taxaties en financieel advies. Met 21 deskundige medewerkers en een breed scala aan diensten onder één dak, zaken ze voor een optimaal aan- of verkoopresultaat. Allemaal in jouw voordeel. Dit wordt bevestigd door hun hoge Funda-beoordeling van een 9,0. Ze bieden hun diensten aan in het Nederlands en Engels.
Logo Bert van Vulpen makelaars + hypotheken

Bert van Vulpen makelaars + hypotheken

Bert van Vulpen Makelaars + Hypotheken is een toonaangevend en vooruitstrevend makelaarskantoor, actief in regio's als Amsterdam, Amstelveen en Zaandam. Het biedt grondige lokale marktkennis en een alles-onder-één-dak aanpak waarbij persoonlijke betrokkenheid centraal staat. Of je nu een woning wilt kopen of verkopen, advies nodig hebt over hypotheken of verzekeringen, dit bureau biedt transparant en betrokken advies. En voor het gemak, hanteren ze een 'no cure, no pay'-principe.
Logo ELAN Makelaars B.V.

ELAN Makelaars BV

ELAN Makelaars zetten zich volledig in om de perfecte match te vinden tussen woningzoekenden en hun droomhuis. Deze makelaar is anders, ze introduceren je aan woningen totdat je verliefd wordt. Met vijf medewerkers en een specialist in woningfotografie, woningstyling en diensten voor expats, krijg je de beste hulp bij verkoop, verhuur en aankoop van woningen. Als lid van de NVM en met een VastgoedCert, is ELAN Makelaars een betrouwbare keuze voor jouw woonbehoeften in Amstelveen.
Logo EKZ | Makelaars Amstelveen

EKZ | Makelaars Amstelveen

EKZ | Makelaars Amstelveen is een ervaren makelaarskantoor met een tweede vestiging in Uithoorn voor optimale dienstverlening bij aankoop of verkoop van woningen. Ook bedrijfshuisvestingsvraagstukken behandelen ze vakkundig. Gespecialiseerd in woningstyling, woningfotografie en nieuwbouw. Met vier medewerkers gecertificeerd door VastgoedCert, NWWI en NRVT. Lid van branchevereniging NVM. Gevestigd op het Hueseplein in Amstelveen.

Let op: in en rondom Amstelveen zijn er nog meer verkoopmakelaars actief. Bij Huis Verkopen nemen we alle makelaars in Amstelveen mee in onze vergelijking. Jouw ideale makelaar staat mogelijk niet in de bovenstaande lijst en kan je alleen vinden door alle opties tegen elkaar af te wegen.

Vergelijk makelaars in Amstelveen Op basis van jouw voorkeuren

Wat kost een makelaar in Amstelveen?

Je vraagt je wellicht af waarom het zo is dat een courtage de makelaar stimuleert om jouw huis voor de best mogelijke prijs te verkopen. Dit is vrij eenvoudig. Omdat de makelaar een percentage krijgt van de verkoopopbrengst, zal hij of zij meer verdienen wanneer het huis voor een hogere prijs wordt verkocht.

Let op: Gemiddeld kunnen de courtages van makelaars in Amstelveen 0,50% verschillen. Hierdoor kun je tot wel € 1.789 besparen door makelaars te vergelijken. Bovendien is het belangrijk te onthouden dat het vergelijkingsproces geen enkele verplichting met zich meebrengt en kosteloos is.

Kosten van makelaars in Amstelveen

Juli 2024 (gemiddeld)

€ 0
€ 2.900
€ 8.300
Bespaar direct Vergelijk lokale makelaars

Opstartkosten van makelaars in Amstelveen

Wanneer je een makelaar inschakelt om je woning in Amstelveen te verkopen, dien je er rekening mee te houden dat de meeste van hen opstartkosten rekenen. Dit zijn kosten die de makelaar maakt voordat jouw huis daadwerkelijk te koop wordt aangeboden op de markt. Deze opstartkosten kunnen bestaan uit kosten voor het maken van mooie foto's van jouw woning, het opstellen van een aantrekkelijke advertentie, het uitvoeren van waardebepalingen of kosten voor het inmeten van jouw woning. Het is goed om hier bewust van te zijn zodat je niet voor onverwachte uitgaven komt te staan.

Met de tag € 515 benadrukken we dat de gemiddelde opstartkosten per makelaar in Amstelveen kunnen variëren en niet per se gelijk zijn aan dit gemiddelde bedrag. Dit getal kan als richtlijn dienen, maar het is verstandig om bij verschillende makelaars offertes aan te vragen en te vergelijken. Bij het opvragen van tarieven kun je per makelaar bekijken wat de opstartkosten precies inhouden en of er mogelijk nog bijkomende kosten zijn. Zo krijg je een duidelijk beeld van het totale kostenplaatje en kun je de beste keuze maken voor jouw situatie.

Intrekkingskosten van makelaars in Amstelveen

Het idee van het voortijdig uit de verkoop halen van je woning kan soms best aantrekkelijk lijken. Toch is het belangrijk om je er bewust van te zijn dat veel makelaars in Amstelveen hiervoor intrekkingskosten rekenen. Dit zijn kosten die de makelaar in rekening brengt om de gemaakte kosten voor de verkoop te dekken, en zijn meestal opgenomen in de verkoopovereenkomst tussen jou en de makelaar.

Intrekkingskosten worden doorgaans berekend op basis van het bedrag dat de makelaar tot dan toe heeft besteed aan de verkoop van je woning. Dit kan bijvoorbeeld het geval zijn als je plotseling besluit om je woning niet te verkopen, omdat er persoonlijke omstandigheden veranderen. Of als je besluit om met een andere makelaar verder te gaan, omdat je ontevreden bent over de huidige service. Modereer wel je verwachtingen: deze kosten kunnen oplopen afhankelijk van hoeveel werk de makelaar al heeft verzet.

Vraag tarieven van makelaars op Gratis en vrijblijvend

Makelaars in Amstelveen met een vast tarief

In Amstelveen vind je ook makelaars die met een vast tarief werken. Dat zorgt voor financiële zekerheid: je weet van tevoren precies wat de makelaarskosten gaan zijn. De gemiddelde intrekkingskosten voor deze makelaars bedragen € 3.250 (update: juli 2024).

Een vast tarief kan echter ook een nadeel inhouden. Stel dat je woning voor 200.000 euro wordt verkocht en je makelaar hanteert een vast tarief van 3.500 euro. Dit betekent dat je effectief 1,75% van je verkoopprijs kwijt bent aan makelaarskosten. Was dit een makelaar met courtage van bijvoorbeeld 1,5%, dan zou dat neerkomen op 3.000 euro. In dit geval is courtage voor jou goedkoper.

Tip: Kijk bij het kiezen van je makelaar niet alleen naar de tariefstructuur, maar ook naar het geschatte verkoopbedrag van je woning en de bijbehorende kosten. Door te vergelijken kun je een makelaar vinden die qua kosten én serviceoptimaal aansluit bij jouw situatie.

4 feitjes over makelaars in Amstelveen

 • In Amstelveen heeft maar liefst 92% van de huisverkopers een voorkeur voor een traditionele makelaar die geheel de verkoop regelt in plaats van een online makelaar die louter je woning online adverteert.
 • De statistieken van Amstelveen laten zien dat huizen met de begeleiding van een makelaar gemiddeld 40% sneller verkocht worden in vergelijking met de verkoop zonder makelaar.
 • Woningen in Amstelveen die verkocht worden met de hulp van een makelaar realiseren doorgaans een hogere winst. Gemiddeld is deze winst zo'n 12% groter dan bij verkoop zonder makelaar.
 • Bij het vergelijken van makelaars blijkt dat de meerderheid van de woningverkopers in Amstelveen de voorkeur heeft voor een makelaar die aantoonbaar beter presteert dan anderen. Kijk voor meer informatie op onze vergelijkingspagina.

Wat levert de beste makelaar in Amstelveen op?

Als het gaat om de verkoop van jouw woning in Amstelveen, dan is het van belang om naar het resultaat te kijken dat een makelaar kan opleveren, in plaats van alleen naar de kosten. De waarde van een makelaar kan je namelijk op veel meer manieren berekenen dan alleen in euro's. Het is handig om te weten welke impact een goede makelaar daadwerkelijk heeft op het verkoopproces en de prijs van jouw woning.

Dit is hoe je de beste makelaars in Amstelveen herkent:

 • De toonaangevende makelaars in Amstelveen onderscheiden zich door het genereren van aantrekkelijke verkoopcijfers. In vergelijking tot hun collega's slagen zij erin om, gemiddeld gezien, woningen te verkopen voor een hoger bedrag met een gemiddelde van € 19.676. Dit hogere verkoopbedrag kan een groot verschil maken bij het sluiten van een deal.
 • Onze statistieken laten zien dat de snelste makelaars in Amstelveen woningen aanzienlijk sneller van de markt halen dan hun concurrenten. Het verschil bedraagt gemiddeld 15 dagen. Het behalen van een snelle verkoopsnelheid is doorgaans een teken dat een makelaar proactief is en zich bewust inspant om zo effectief mogelijk te werk te gaan in het verkoopproces.

De beste makelaar in Amstelveen vinden

Op zoek naar de beste makelaar in Amstelveen? Wij houden alle verkoopstatistieken bij van alle makelaars in deze regio. Daardoor weten we wie het beste presteert in de verkoop van woningen. Onze data zijn altijd actueel, zodat je kunt vertrouwen op accurate informatie.

Maar de beste makelaar is meer dan alleen goede verkoopresultaten. Het is belangrijk dat de makelaar past bij jouw situatie en voorkeuren. Daarom is het slim om makelaars te vergelijken via het vergelijkingsformulier. Zo vind je de beste match voor een succesvolle verkoop.

Waar moet je op letten bij makelaars in Amstelveen?

Je staat op het punt je huis in Amstelveen te verkopen. Het kiezen van de juiste makelaar kan een uitdaging zijn. Let op de volgende vijf punten bij je keuze:

Kennis van de lokale markt

Een makelaar die Amstelveen goed kent, is doorgaans beter in staat om je huis snel te verkopen. Kies een makelaar die de lokale markt goed kent.

Bewijs van eerdere successen

Jouw makelaar moet vorige verkoopsuccessen kunnen aantonen. Vraag naar de gemiddelde verkoopduur van de huizen die zij eerder aan de man hebben gebracht.

Verkoopstrategie

Elke makelaar heeft een andere aanpak. Zorg ervoor dat de verkoopstrategie van jouw makelaar aansluit bij wat je voor ogen hebt met betrekking tot de verkoop van je huis.

Communicatie

Goede communicatie is essentieel. Jouw makelaar moet bereikbaar en transparant zijn. Bespreek je communicatieverwachtingen en vraag hoe de makelaar hieraan tegemoet komt.

Verkoopadvies

De verkoop van je huis is een belangrijke financiële beslissing. Je wilt er zeker van zijn dat je makelaar je goed adviseert. Vraag een gratis verkoopadvies aan via huisverkopen.nl om te zien of de adviezen van de makelaar aansluiten bij je eigen verwachtingen.

Moet ik kiezen voor een NVM-makelaar?

Een NVM-makelaar in Amstelveen is een deskundig persoon op het gebied van vastgoedtransacties. Deze makelaar is aangesloten bij de Nederlandse Coöperatieve Vereniging van Makelaars en Taxateurs in onroerende goederen NVM U.A. Ze zijn goed op de hoogte van de lokale markt in Amstelveen.

NVM-makelaars kunnen je helpen met het gehele verkoopproces van je huis. Ze adviseren over de vraagprijs, presenteren je huis op aantrekkelijke wijze en onderhandelen met potentiële kopers. Daarnaast behoren ook VBO en VastgoedPRO tot de bekendste brancheorganisaties van makelaars. Elk lid voldoet aan strikte opleidings- en kwaliteitseisen, dus je kunt rekenen op deskundig advies en begeleiding.

Wat doet een makelaar in Amstelveen?

In Amstelveen is de woningmarkt enorm actief. Daarom kan een makelaar een waardevolle steun zijn bij het verkopen van je woning. Deze specialist begeleidt je bij de hele verkoopoperatie, vanaf de start tot de laatste handtekening bij de notaris.

Zo'n full-service makelaar doet meer dan je misschien denkt. Het is niet alleen het plaatsen van een verkoopbord in de tuin en het online zetten van de advertentie. Een makelaar zorgt namelijk ook voor een juiste prijsbepaling en voert de onderhandelingen met potentiële kopers.

 • Zorgt voor professionele woningfotografie
 • Plant bezichtigingen en organiseert open dagen
 • Controleert de juridische aspecten van de verkoop
 • Begeleidt de uiteindelijke koopovereenkomst
 • Ondersteunt je na de verkoop met eventuele nazorg

Waarom een makelaar in Amstelveen inschakelen?

Stel, je hebt een woning in Amstelveen die je graag wil verkopen. Als je er zelf geen ervaring of tijd voor hebt, kan je een makelaar inschakelen om dit proces voor je te regelen. In deze tekst zullen we in een notendop uitleggen hoe een makelaar te werk gaat bij het verkopen van een huis.

Waardering van de woning

De eerste stap die een makelaar neemt, is het bepalen van de waarde van jouw huis. Dit doet hij of zij door jouw huis grondig te inspecteren en te vergelijken met vergelijkbare huizen in de omgeving die te koop staan of onlangs zijn verkocht. Op basis van deze gegevens stelt de makelaar een vraagprijs vast.

Verkoopstrategie opstellen

Na het bepalen van de waarde van de woning, stelt de makelaar een op maat gemaakte verkoopstrategie op. Hierbij wordt er gekeken naar wie de potentiële kopers kunnen zijn, hoe de woning het beste gepresenteerd kan worden en via welke kanalen de woning gepromoot wordt.

Verkoopmateriaal creëren

Om de woning aantrekkelijk te presenteren, maakt de makelaar verkoopmateriaal. Dit omvat professionele foto's, een uitgebreide omschrijving van de woning en eventueel een virtuele rondleiding. Ook wordt alle relevante documentatie zoals het eigendomsbewijs en de bouwtekeningen verzameld.

Bezichtigingen en koopcontract

Tenslotte organiseert de makelaar de bezichtigingen. Hij of zij leidt potentiële kopers rond en beantwoordt vragen. Wanneer er een koper gevonden is, zal de makelaar ook het opstellen en ondertekenen van het koopcontract begeleiden.

Informatie over Amstelveen

Amstelveen is een levendige stad gelegen ten zuiden van Amsterdam. Het is bekend om haar groene omgeving, uitstekende openbaar vervoer en gezellige dorpskern.

In Amstelveen geniet je van rust en ruimte terwijl je de levendige atmosfeer van de grote stad in de buurt hebt. Het is een ideale woonplaats voor gezinnen, professionals en senioren.

Met een breed scala aan winkels, culinaire hotspots en een rijk cultureel erfgoed biedt Amstelveen iets voor iedereen. Je vindt er een prachtige mix van moderne en traditionele architectuur.

Weetje: de gemiddelde huizenprijzen in Amstelveen hebben in de loop der jaren een aanzienlijke stijging doorgemaakt. Ze liggen nu rond de € 715.484 (update: juli 2024). Meer details over deze prijsontwikkeling vind je op de woningmarktcijfers pagina van Amstelveen.

Makelaars in Amstelveen vergelijken

Het vinden van de beste makelaar in Amstelveen werkt via Huis Verkopen verrassend simpel en levert duidelijke voordelen op. Wij verzamelen prestatiegegevens van lokale makelaars, zodat je gemakkelijk de beste keuze kunt maken.

 • Gratis en vrijblijvend vergelijken
 • Besparen op makelaarskosten
 • Keuze uit de meest succesvolle makelaars
 • Krijg inzicht in verkoopwaarde en -snelheid

Of je huis nu snel verkocht moet worden of voor de maximale prijs - we ondersteunen je bij het kiezen van de makelaar die het beste bij jouw situatie past. Vul simpelweg je adres, wensen en voorkeuren in en we koppelen je aan de meest geschikte verkoopmakelaars in Amstelveen. Zij zullen je voorzien van relevante informatie en advies, zodat jij de beste keuze kunt maken voor de verkoop van je woning.

Vergelijk makelaars in Amstelveen Bespaar direct, je zit nergens aan vast

Veelgestelde vragen over makelaars in Amstelveen

De gemiddelde opstartkosten van een makelaar in Amstelveen zijn € 515. Het gemiddelde courtagepercentage is 1,14%. Voor een complete indicatie van de kosten kun je de makelaarstarieven opvragen.

Je kunt makelaars in Amstelveen eenvoudig vergelijken op de vergelijkingspagina. Hier kun je de tarieven, diensten en beoordelingen van verschillende makelaars naast elkaar leggen.

Met een gemiddelde verkoopsnelheid van 51 dagen, kun je de verkoopsnelheid van jouw huis in Amstelveen verhogen door effectief te prijzen en te promoten, maar ook door een verkoopadvies aan te vragen.

De besparing door het vergelijken van makelaars in Amstelveen kan oplopen tot € 1.789. Deze besparing komt voort uit de verschillen in diensten, tarieven en courtages tussen makelaars.

De gemiddelde verkoopprijs van een huis in Amstelveen is momenteel € 715.484. Deze prijs kan variëren afhankelijk van de ligging, staat en grootte van het huis.
Huis Verkopen © 2024 - Bennekomseweg 43 - 6717LL - Ede - 0318 - 250 660 - Over ons - Contact - Privacybeleid - Disclaimer - Sitemap - KVK 89119223
Logo Huis Verkopen