Direct naar: Alle plaatsenAmsterdamRotterdamUtrechtDen HaagEindhoven Informatie: MakelaarEnergielabelWoningwaardeKostenWoningmarktcijfersTips

Woningmarktcijfers Diemen

Verkoop jij je huis in Diemen? De huidige woningmarkt biedt kansen! Huizenprijzen ontwikkelen zich voorspoedig, met gunstige verkoopprijzen. Bovendien is het aantal woningverkopen hoog, wat wijst op flinke vraag. Ontdek de meest recente cijfers en statistieken op deze pagina.

Gemiddelde vraagprijs en verkoopprijs in Diemen

De gemiddelde verkoopprijs in Diemen is in de laatste 3 maanden € 507.093 euro en de gemiddelde vraagprijs is € 486.352 euro. Het verschil tussen deze prijzen laat zien hoe de huizenmarkt in Diemen zich heeft ontwikkeld in de afgelopen periode. Deze ontwikkeling is terug te zien in de onderstaande grafiek:

Huizenprijzen in Diemen

Afgelopen 3 maanden

€ 321.000
€ 439.000
€ 557.000

Bij het overwegen van woningprijzen is er een aspect dat je nooit mag vergeten: de prijs per vierkante meter. Zeker in Diemen wint deze beoordeling aan belang. Dit komt voornamelijk omdat de prijs per m2 een realistischer beeld geeft van de waarde van een woning dan de totale verkoopprijs. Momenteel ligt de gemiddelde verkoopprijs per m2 in Diemen op € 5.768. Hieronder vind je een grafiek die de recente verkoop- en vraagprijzen per m2 in Diemen gedurende de afgelopen 3 maanden weergeeft:

Huizenprijzen in Diemen per m2

Afgelopen 3 maanden (per m2)

€ 5.300
€ 5.600
€ 5.900

Prijsontwikkeling Diemen laatste 12 maanden

In Diemen is de woningmarkt voortdurend in beweging. De gemiddelde verkoopprijs van vorige maand, € 507.093, geeft inzicht in de richting waarin deze marktbewegingen plaatsvinden.

Om een helder beeld te krijgen van deze ontwikkelingen, wordt deze weerspiegeld in de onderstaande grafiek. Deze grafiek geeft de prijsontwikkeling van huizen in Diemen gedurende de laatste 12 maanden weer:

Wat is mijn woning in Diemen waard?

De waarde van jouw huis in Diemen hangt af van verschillende factoren. Dit betreft het soort woning, de grootte ervan in vierkante meters, de huidige staat en kwaliteit van de woning en de actuele situatie op de woningmarkt. Elke factor speelt een belangrijke rol in het uiteindelijke bedrag dat jouw huis kan opleveren.

Ben je nieuwsgierig geworden naar wat jouw huis in Diemen waard is? Het beste wat je in dit geval kunt doen is het aanvragen van een gratis waardebepaling door een makelaar. Op deze manier krijg je een duidelijk beeld van de potentiële verkoopwaarde van jouw huis, zodat je een gedegen keuze kunt maken over het al dan niet verkopen van de woning.

Maar hoe werkt zo'n gratis waardebepaling door een makelaar nou precies? Allereerst analyseert de makelaar alle eerder genoemde factoren van jouw woning. Vervolgens vergelijkt hij deze gegevens met vergelijkbare woningen in Diemen die onlangs zijn verkocht. Op basis van deze informatie wordt een nauwkeurige inschatting gemaakt van jouw woningwaarde. Het maken van een waardebepaling door een makelaar is een slimme zet als je overweegt jouw huis te verkopen.

Vraag een gratis waardebepaling aan Bij een ervaren, lokale makelaar

Woningcijfers in andere plaatsen

Het is goed te begrijpen dat de huizenmarkt een lokale aangelegenheid is, waarbij elk gebied eigen kenmerken en invloeden heeft. Daarom is het nuttig om te beseffen dat de prijzen voor woningen in bijvoorbeeld plaatsen rondom Diemen afwijken van de huizenprijzen ín Diemen zelf.

Om een volledig beeld te krijgen van de huidige stand van de markt, is het inzichtelijk om niet alleen naar Diemen te kijken, maar ook de huizenprijzen in andere gemeenten in ogenschouw te nemen. Zo kan er worden gevisualiseerd hoe lokale aspecten, zoals vraag en aanbod, de prijsontwikkelingen beïnvloeden.

Verkoopprijzen in andere plaatsen

Afgelopen 3 maanden (gemiddeld)

€ 800.000

Verkoopprijzen in andere plaatsen per m2

Afgelopen 3 maanden (per m2)

€ 8.000

Best presterende makelaar in Diemen

Wanneer je op het punt staat om jouw huis in Diemen te verkopen, wil je natuurlijk de best presterende makelaar aan je zijde hebben. Er zijn verschillende makelaars in Diemen die zich onderscheiden op bepaalde vlakken. Zo kan de ene makelaar uitblinken in snelle verkoop, terwijl de andere juist weer uitblinkt in goede onderhandelingsresultaten.

Het is belangrijk om een goede makelaar te kiezen voor je huisverkoop in Diemen. De makelaar speelt namelijk een grote rol in hoe vlot de verkoop verloopt en tegen welke prijs jouw woning wordt verkocht. Een aanbeveling die we vaak geven, is om makelaars te vergelijken zodat je een weloverwogen keuze kan maken voor jouw verkoopproces.

Vergelijk makelaars in Diemen Of lees meer over makelaars in Diemen

Gemiddelde tarieven van makelaars in Diemen

Wanneer je jouw huis in Diemen wilt verkopen, speelt de courtage van de makelaar een belangrijke rol. Deze kosten kunnen namelijk behoorlijk oplopen. Gemiddeld nemen makelaars namelijk een courtage van 1,10% over de uiteindelijke verkoopprijs. In Diemen betekent dat met een gemiddelde verkoopprijs van € 507.093 al snel een courtage van € 5.578. Het is dus goed om je op de hoogte te stellen van de verschillende courtages.

Wil je voorkomen dat de kosten onverwacht hoog uitvallen? Neem dan even de tijd om de tarieven van verschillende makelaars te vergelijken. Op tarieven opvragen kun je aanvragen wat de makelaars in Diemen en omgeving aan courtage rekenen. Daarmee krijg je goed inzicht in de te verwachten kosten. Let bij het vergelijken niet alleen op de courtage zelf, maar ook op wat je daarvoor krijgt. Een complete dienstverlening mag tenslotte wat kosten.

Vraag tarieven op bij makelaars Gratis en vrijblijvend

Aantal koopwoningen in Diemen

In totaal zijn er koopwoningen in Diemen. Deze woningen hebben uiteenlopende bestemmingen. Zo kun je wonen en werken combineren door de bestemming 'Wonen en Bedrijf', maar het is ook mogelijk dat jouw woning een groene bestemming heeft, zoals 'Wonen en Groen'. Jij als verkoper bepaalt samen met de gemeente welke bestemming jouw woning krijgt.

Ben je van plan jouw huis in Diemen te verkopen?

De uitdagingen bij het verkopen van je huis in Diemen kunnen ontmoedigend lijken. Je moet bijvoorbeeld de juiste prijs voor je huis bepalen - deze balans vinden tussen wat je wilt verdienen en wat marktconform is, kan lastig zijn. Daarnaast moet je ervoor zorgen dat je huis aantrekkelijk is voor potentiële kopers, wat betekent dat je mogelijk reparaties moet uitvoeren of je interieur moet verfrissen.

Maar wees gerust, er zijn manieren om deze uitdagingen het hoofd te bieden. Bij het bepalen van de prijs kan een taxateur van onschatbare waarde zijn. Voor het pimpen van je woning kun je een interieurontwerper inschakelen. Mocht je het toch overweldigend vinden, bekijk dan ons stappenplan. Het biedt duidelijke richtlijnen en kan je helpen bij het navigeren door het proces van het verkopen van je huis in Diemen.

Bekijk je stappenplan Speciaal voor jouw woning

Over Huis Verkopen

We snappen dat de woningmarkt in Diemen ingewikkeld kan overkomen, maar we nemen de uitdaging graag aan om het voor jou eenvoudiger te maken. Ons team van deskundigen houdt de woningcijfers actueel en heeft ze met veel zorg voor jou samengesteld, om je precies te laten zien wat de huidige woningprijzen in Diemen zijn. Er wordt veel zorg besteed aan het bijhouden van deze gegevens, dus het is een slim idee om hier regelmatig naar te kijken als je het juiste moment wilt pikken om je huis te verkopen.

Wat kan Huis Verkopen voor jou betekenen?

Wacht even, er is nog meer! Huis Verkopen is er namelijk niet alleen voor het bijhouden van de woningcijfers in Diemen. We zijn er vooral om je te begeleiden bij de verkoop van je woning. Je kunt met onze hulp eenvoudig een gratis waardebepaling van je huis aanvragen, makelaars vergelijken om de beste makelaar in Diemen te vinden, en zelfs makelaarstarieven opvragen om op kosten te besparen. Ook bieden we een handig stappenplan waarmee je niets over het hoofd ziet bij de verkoop van jouw woning. Zo weet je zeker dat je de verkoop van je huis op de beste manier regelt en krijg je de beste deal voor alle diensten die je nodig hebt.

Huis Verkopen © 2024 - Bennekomseweg 43 - 6717LL - Ede - 0318 - 250 660 - Over ons - Contact - Privacybeleid - Disclaimer - Sitemap - KVK 89119223
Logo Huis Verkopen