Direct naar: Alle plaatsenAmsterdamRotterdamUtrechtDen HaagEindhoven Informatie: BlogMakelaarEnergielabelWoningwaardeKostenWoningmarktcijfersTips

Huis verkopen in Harderwijk

Overweeg je jouw woning in Harderwijk te verkopen? Het succesvol verkopen tegen de hoogste prijs begint met een doordachte strategie. Wil je jouw huis verkopen en maximaliseer je het potentiële verkoopbedrag?

 • Geen gedoe
 • Direct geregeld
 • Geld besparen
 • Hogere opbrengst

Over het verkopen van je huis in Harderwijk

Als je van plan bent jouw woning in Harderwijk te verkopen, heb je verschillende doelen voor ogen. Je wilt uiteraard een goede prijs voor jouw woning ontvangen, maar daarnaast speelt de termijn van de verkoop ook een grote rol. Je wilt bijvoorbeeld dat het proces soepel verloopt, zonder vertragingen en verrassingen. Wellicht zoek je naar manieren om jouw huis aantrekkelijker te maken voor potentiële kopers. Ook kan het realiseren van een snelle verkoop een belangrijk doel zijn, wat je kunt bereiken door een goede, presterende makelaar in Harderwijk te kiezen.

Zou je graag willen weten hoe snel woningen in Harderwijk verkocht worden? Of ben je benieuwd naar de gemiddelde verkoopopbrengst van woningen in jouw stad? Misschien vraag je je af hoeveel je kunt besparen door makelaars te vergelijken? Een antwoord op al deze vragen kun je krijgen door een gratis verkoopadvies aan te vragen bij een makelaar. Hieronder vind je de actuele cijfers over de woningmarkt in Harderwijk:

Juni 2024

Verkoopsnelheid (gem.)
37 dagen
Verkoopopbrengst (gem.)
€ 495.825
Besparing (gem.)
€ 1.364

Je huis snel verkopen in Harderwijk

In Harderwijk worden woningen gemiddeld binnen 41 dagen verkocht. De snelheid waarmee dit gebeurt, is echter afhankelijk van diverse factoren, waaronder de vraag en het aanbod van de lokale huizenmarkt. Wil je jouw woning sneller verkopen? Hier zijn drie tips die je daarbij kunnen helpen.

 1. Realistische vraagprijs bepalen: Het vaststellen van een marktconforme vraagprijs speelt een significante rol in het succes van je woningverkoop. Een waardebepaling door een makelaar kan je helpen met het bepalen van een realistische vraagprijs.
 2. Professioneel verkoopadvies inwinnen: Lokale verkoopmakelaars hebben diepgaande kennis van de lokale markt, en kunnen je daarom van waardevol advies voorzien. Het aanvragen van verkoopadvies bij een makelaar kan je verkoopsnelheid aanzienlijk verhogen.
 3. Optimale presentatie van je woning: Neem de tijd om je woning er op zijn best uit te laten zien. Een opgeruimd huis dat schoon en goed onderhouden is, zal sneller de aandacht trekken van potentiële kopers.

Tips in Harderwijk

#1 Tip: de keuze voor een goede makelaar heeft veel invloed op het verkoopresultaat.

Bekijk alle tips of begin direct met het vergelijken van makelaars: tarieven, prestaties en aanpak.

Begin met vergelijken

Wat brengt een huis in Harderwijk op?

De gemiddelde verkoopprijs van een huis in Harderwijk ligt momenteel rond de € 495.825. Deze optelsom hangt af van verschillende factoren zoals de grootte, ligging, staat van het huis en de huidige staat van de woningmarkt. Het is belangrijk om op de hoogte te blijven van deze veranderende factoren als je overweegt jouw huis in deze periode - juni 2024 - te verkopen.

Naast de totale verkoopsom wordt ook vaak naar de prijs per vierkante meter gekeken. In Harderwijk ligt deze gemiddelde prijs per m2 momenteel rond de € 4.084. Dit zijn daadwerkelijke verkoopprijzen, waarbij het goed is aan te tekenen dat de gemiddelde vraagprijs per m2 vaak anders ligt. De vraagprijs en verkoopprijs zijn immers niet altijd gelijk; de uiteindelijke verkoopprijs hangt af van de onderhandeling tussen koper en verkoper.

Vraag jouw gratis waardebepaling aan Bij een lokale, ervaren makelaar

Woningcijfers in Harderwijk

Afgelopen 3 maanden (per m2)

€ 3.700
€ 4.000
€ 4.200

Op HuisVerkopen.nl houden we alle huizenprijzen in Harderwijk bij (up-to-date: juni 2024), waaronder de gemiddelde vraagprijs, verkoopprijs, de prijsontwikkeling en de gemiddelde huizenprijzen ten opzichte van andere plaatsen in de buurt van Harderwijk.

Feitjes over Harderwijk

 • Harderwijk was in de Middeleeuwen een Hanzestad.
 • De stad heeft sinds 1252 stadsrechten.
 • Het Dolfinarium in Harderwijk is het grootste zeezoogdierenpark van Europa.

Tips om je woning te verkopen in Harderwijk

Wil je je huis in Harderwijk verkopen, dan is de juiste aanpak belangrijk. Er zijn diverse strategieën en technieken die je kunt inzetten om dit succesvol te doen. Bespaar geld en moeite door rekening te houden met deze handige tips.

 • Presentatie van je huis is essentieel. Doe kleine reparaties, schilder hier en daar en zorg voor een verzorgd en opgeruimd interieur. Potentiële kopers letten op details.
 • Besteed aandacht aan de mooie punten van je huis en neem deze op in de advertentie, maar voorkom overdrijving. Eerlijkheid wordt altijd gewaardeerd door kopers.
 • Onderzoek prijzen van vergelijkbare huizen in Harderwijk om je vraagprijs te bepalen. Zo voorkom je het risico om te hoog of te laag te zitten met je prijs.
 • Je tuin kan een verkooppunt zijn. Zorg dat deze er netjes en verzorgd uitziet. Een mooie buitenruimte kan het verschil maken bij de aankoopbeslissing.
 • Overweeg professionele foto’s. Dit kan kosten besparen op de lange termijn doordat je huis aantrekkelijk wordt gepresenteerd en mogelijk sneller verkoopt.

Ontdek jouw stappenplan in Harderwijk:

 • Specifiek stappenplan per adres voor maximale efficiëntie
 • Interactief overzicht dat overzichtelijk aantoont welke stappen er nog nodig zijn
 • Flexibel regelen van jouw verkoop, geheel naar jouw wens
 • Bespaar duizenden euro's door slimme vergelijkingsopties
Bekijk mijn stappenplan Speciaal voor jouw woning

Wat kost een huis verkopen in Harderwijk?

Het verkopen van je huis brengt kosten met zich mee. De verkoop van een woning in Harderwijk kost je als verkoper gemiddeld € 6.419. Hieronder zetten we alle kosten op een rij:

Kosten bij verkoop in Harderwijk In euro’s
Makelaarskosten (o.b.v. huiswaarde € 495.825) € 5.553
Verkoopstyling en klein onderhoud € 875
Energielabel aanvragen € 315
Notaris (doorhalen hypotheek) € 350
Totale gemiddelde kosten bij verkoop € 6.419

Kosten van makelaars in Harderwijk

Wanneer je besluit jouw huis in Harderwijk te verkopen, zal je waarschijnlijk overwegen een makelaar in te schakelen. De kosten die een makelaar hiervoor rekent, variëren aanzienlijk. Het grootste deel van de verkoopkosten bestaat uit de courtage. Gemiddeld bedraagt deze in Harderwijk 1,12% van de verkoopprijs van het huis.

Ondanks dit gemiddelde, hanteren makelaars in Harderwijk onderling uiteenlopende tarieven. Sommige makelaars kunnen een vast tarief rekenen, terwijl anderen een percentage van de verkoopprijs vragen. Daarom is het raadzaam om offertes van verschillende makelaars te vergelijken voordat je een keuze maakt. Zo weet je zeker dat je het beste tarief voor jouw situatie vindt.

Lees meer over makelaars in Harderwijk.

Andere kosten bij verkoop

Onderhoudskosten

Potentiële kopers stellen vaak hoge eisen aan de staat van jouw woning. Daarom kan het nodig zijn om onderhouds- of reparatiewerkzaamheden uit te voeren voordat je je huis in de verkoop zet.

Of je nu een lekkende kraan moet repareren, het schilderwerk moet opfrissen of zelfs het dak moet vernieuwen, deze kosten kunnen flink oplopen. Het is verstandig om goed na te denken over welke werkzaamheden noodzakelijk zijn om de verkoop te bevorderen.

Verhuis- en opslagkosten

Wanneer de verkoop van je woning rond is, zal je moeten verhuizen. De kosten van een verhuisbedrijf kunnen variëren. Je kan kiezen voor alleen transport, maar ook voor een complete verhuisservice.

Daarnaast kan het nodig zijn om tijdelijk sommige meubels of andere spullen op te slaan. Ook aan deze opslag zijn kosten verbonden. De prijs is onder andere afhankelijk van de hoeveelheid spullen en de duur van de opslag.

Notariskosten voor de koopakte

Als verkoper van een woning ben je verantwoordelijk voor de kosten van de notaris voor het opstellen van de koopakte. Deze kosten kunnen variëren, afhankelijk van welke notaris je inschakelt en welke extra diensten je afneemt.

Soms kun je deze kosten delen met de koper, maar in de meeste gevallen betaal je zelf de volledige notariskosten voor het opstellen van de koopakte. Ook deze kosten zijn dus iets om rekening mee te houden bij de verkoop van je woning.

Wanneer mijn huis verkopen in Harderwijk?

Twijfel je of dit het juiste moment is om je huis in Harderwijk te verkopen? Wellicht brengt een kijkje naar de huidige woningmarkt je het antwoord. Met de aanhoudende vraag naar woningen, is juni 2024 een gunstige periode voor woningverkoop. Mede door de sterke vraag naar woningen is er de nodige dynamiek en beweging op de woningmarkt.

Het is echter van belang dat je een goede keuze maakt in welke makelaar je selecteert. Waarom? Omdat makelaars verschillende kansen en mogelijkheden zien op de huidige woningmarkt. Door meerdere makelaars te vergelijken, heb je de meeste kans dat je een makelaar vindt die perfect aansluit bij jouw wensen en jouw huis op de beste manier kan verkopen.

Vergelijk makelaars in Harderwijk Op basis van je voorkeuren

Waarom Huis Verkopen?

Als woningeigenaar sta je voor een grote klus wanneer je je huis wil verkopen. Waar begin je en welke stappen dien je te ondernemen? Met behulp van Huis Verkopen wordt dit proces aanzienlijk vereenvoudigd. Onze website biedt handige tools en een schat aan informatie die jou als verkoper ondersteunen. Een goede voorbereiding is essentieel voor een succesvolle verkoop en kan het verschil maken in het uiteindelijke verkoopresultaat. Huis Verkopen helpt je bij deze voorbereiding en zorgt ervoor dat je niets over het hoofd ziet.

Gratis waardebepaling

Het bepalen van de juiste verkoopprijs is een cruciale stap bij het verkopen van jouw woning. Huis Verkopen biedt een gratis waardebepaling. Hiermee krijg je snel een realistisch beeld van wat jouw woning waard is. Dit helpt je bij het bepalen van een vraagprijs die past bij de huidige marktwaarde.

Makelaarstarieven opvragen

Een ander belangrijk aspect van de woningverkoop zijn de makelaarskosten. Via Huis Verkopen kun je eenvoudig makelaarstarieven opvragen bij diverse makelaars in Harderwijk. Zo krijg je helder inzicht in de kosten en kun je een weloverwogen beslissing nemen over welke makelaar je in de arm neemt. Zo weet je zeker dat je niet teveel betaalt.

Vind de beste en voordeligste makelaar

Met Huis Verkopen vind je moeiteloos de beste makelaar in Harderwijk. Dankzij onze uitgebreide database met informatie over lokale makelaars, kun je eenvoudig makelaars vergelijken en de beste kiezen voor de verkoop van jouw woning. Dit geeft je de zekerheid dat je zowel de beste service ontvangt als de voordeligste prijs betaalt.

Appartement verkopen in Harderwijk

Het verkopen van een appartement in Harderwijk verschilt op een aantal punten van het verkopen van een gewoon woonhuis. Als eerste is het belangrijk om rekening te houden met het feit dat je lid bent van een Vereniging van Eigenaren (VvE). De financiële en onderhoudstoestand van de VvE kan invloed hebben op de verkoop van jouw appartement. Een gezonde VvE met een goede onderhoudsreserve en - planning maakt het appartement aantrekkelijker voor potentiele kopers en kan zelfs de verkoopprijs positief beïnvloeden.

Voordat je jouw appartement in de verkoop zet, is het raadzaam om een waardebepaling uit te voeren. Zo weet je welke prijs je realistisch gezien voor je appartement kunt vragen. Daarnaast is het zaak om na te denken over de presentatie van je appartement. Zorg dat je appartement er op zijn best uitziet tijdens bezichtigingen. Een net, fris en licht appartement oogt aantrekkelijker en kan sneller verkocht worden. Voor een vlotte verkoop en een mooie prijs kun je een verkoopadvies bij een makelaar aanvragen.

Veelgestelde vragen over een huis verkopen in Harderwijk

Het is mogelijk om de waarde van je woning in Harderwijk zelf te bepalen door onlangs verkochte huizen in je buurt te onderzoeken. Echter, het aanvragen van een professionele waardebepaling bij een makelaar kan je een nauwkeuriger inzicht geven.

De kosten die je maakt tijdens de verkoop van je huis in Harderwijk kunnen variëren. Ze omvatten makelaarskosten, notariskosten en kosten voor een energielabel. Voor een overzicht van deze kosten kun je terecht op onze kostenpagina.

Het vinden van een goede makelaar in Harderwijk is een essentiële stap in het verkoopproces van je huis. Maar het kan ook een uitdaging zijn. Je kunt gebruik maken van onze handige tool om makelaars te vergelijken en zo de beste keuze te maken.

Het snel verkopen van je huis in Harderwijk kan worden bereikt door te zorgen voor een goede presentatie, een competitieve prijs en actieve marketing. Voor meer informatie, zie onze tips om een woning snel te verkopen.

Een goede presentatie van je huis in Harderwijk kan de kans op een snelle verkoop aanzienlijk verhogen. Maak professionele foto's, geef een duidelijke beschrijving van het huis en houd het huis netjes tijdens bezichtigingen. Zie ons stappenplan voor de verkoop van je huis voor meer tips.
Huis Verkopen © 2024 - Bennekomseweg 43 - 6717LL - Ede - 0318 - 250 660 - Over ons - Contact - Privacybeleid - Disclaimer - Sitemap - KVK 89119223
Logo Huis Verkopen