Direct naar: Alle plaatsenAmsterdamRotterdamUtrechtDen HaagEindhoven Informatie: MakelaarEnergielabelWoningwaardeKostenWoningmarktcijfersTips

Huis verkopen in Putten

Denk je erover je huis in Putten te verkopen? Dat kan best een uitdaging zijn. Wij kunnen je helpen het verkoopproces zo eenvoudig mogelijk te maken met praktische tips en nuttige informatie om je door dit complexe traject te loodsen.

 • Geen gedoe
 • Direct geregeld
 • Geld besparen
 • Hogere opbrengst

Over het verkopen van je huis in Putten

Als woningverkoper in Putten zijn er diverse doelen die je voor ogen hebt. Dit kan variëren van het streven naar een hoge verkoopprijs tot het realiseren van een snelle verkoop. Daarnaast wil je voorkomen dat je belangrijke zaken over het hoofd ziet bij het regelen van de verkoop. Het is dus van belang een goede strategie te bepalen en te weten wat de omstandigheden op de lokale woningmarkt zijn.

Je vraagt je wellicht af hoe snel huizen in Putten worden verkocht, wat de gemiddelde verkoopopbrengst is, en hoeveel je kunt besparen door makelaars te vergelijken. En hoeveel stappen neem je bij de verkoop van je huis? Daarover geven we meer inzicht op onze stappenplanpagina. Ben je echter al nieuwsgierig naar de actuele cijfers over de woningmarkt in Putten? Hieronder volgen ze:

Mei 2024

Verkoopsnelheid (gem.)
71 dagen
Verkoopopbrengst (gem.)
€ 406.484
Besparing (gem.)
€ 1.098

Je huis snel verkopen in Putten

In Putten worden woningen gemiddeld binnen 81 dagen verkocht. Wil jij je huis sneller verkopen? Met de juiste strategie en een paar eenvoudige tips, kun jij dit proces versnellen. Hieronder vind je een drietal tips om je huis in Putten sneller van de hand te doen.

 1. Vraagprijs bepalen: De juiste prijs voor je huis is essentieel in het verkoopproces. Te hoog en potentiële kopers zullen wegblijven, te laag en je doet jezelf tekort. Een goede makelaar in Putten kan je hier uitstekend bij helpen. Zij hebben kennis van de lokale markt en kunnen een realistische verkoopprijs adviseren.
 2. Promotie: Het is belangrijk om je woning op de juiste manier te promoten. Gebruik kwalitatief hoogwaardige foto's en geef een compleet en eerlijk beeld van je huis. Maak daarbij gebruik van verschillende kanalen, zoals vastgoedwebsites en sociale media, om zo een brede doelgroep te bereiken.
 3. Presentatie: Een goed gepresenteerd huis verkoopt sneller. Zorg dat je huis netjes en opgeruimd is wanneer potentiële kopers komen bezichtigen. Een lichte, frisse en opgeruimde woning geeft kijkers een positief gevoel en kan hen eerder overtuigen om een bod te doen.

Tips in Putten

#1 Tip: de keuze voor een goede makelaar heeft veel invloed op het verkoopresultaat.

Bekijk alle tips of begin direct met het vergelijken van makelaars: tarieven, prestaties en aanpak.

Begin met vergelijken

Wat brengt een huis in Putten op?

Op dit moment gaat een woning in Putten gemiddeld van de hand voor een bedrag van € 406.484 euro. Dit bedrag is echter geen garantie, want de verkoopsom is afhankelijk van meerdere factoren. Denk hierbij bijvoorbeeld aan de locatie van het huis, de grootte van het perceel en de staat van onderhoud.

Het gemiddelde bedrag dat je in Putten betaalt per vierkante meter woonoppervlakte is momenteel € 3.846 euro. Dit bedrag is gebaseerd op de transacties die in de laatste drie maanden hebben plaatsgevonden. Het geeft je dus een goed beeld van de huidige stand van zaken op de huizenmarkt in Putten in mei 2024.

Vraag jouw gratis waardebepaling aan Bij een lokale, ervaren makelaar

Woningcijfers in Putten

Afgelopen 3 maanden (per m2)

€ 2.500
€ 3.500
€ 4.400

Op HuisVerkopen.nl houden we alle huizenprijzen in Putten bij (up-to-date: mei 2024), waaronder de gemiddelde vraagprijs, verkoopprijs, de prijsontwikkeling en de gemiddelde huizenprijzen ten opzichte van andere plaatsen in de buurt van Putten.

Feitjes over Putten

 • Putten is bekend vanwege de rijke historie in bosbouw.
 • In Putten vind je het grootste Veluwse bosgebied.
 • Putten heeft nog veel oude boerderijen en landerijen.

Tips om je woning te verkopen in Putten

Het verkopen van je huis in Putten kan een uitdagend proces zijn, maar met de juiste strategie en voorbereiding, kan je ervoor zorgen dat je huis opvalt tussen de rest. Een goede makelaar is onmisbaar in dit proces. Hier volgen een aantal tips die je kunnen helpen het maximale uit je verkoop te halen.

 • Zorgvuldige makelaarskeuze: Het kiezen van een ervaren, lokale makelaar is cruciaal. Hij of zij kent de markt, heeft een netwerk van potentiële kopers en kan strategisch onderhandelen.
 • Sfeervolle fotografie: Professionele en uitnodigende foto's van je huis maken een groot verschil. Je makelaar kan een professionele fotograaf aanraden.
 • Basis onderhoud: Voer kleine reparaties uit en zorg voor een fris, schoon en verzorgd huis. Er mag geen afleiding zijn van het potentieel van jouw huis.
 • Realistische prijsstelling: Bespreek met je makelaar een realistische vraagprijs op basis van de marktwaarde, niet wat je graag wil hebben.
 • Flexibele bezichtigingen: Bied flexibele bezichtigingstijden aan. Je makelaar kan hierin bemiddelen en zo meer potentiële kopers aantrekken.

Ontdek jouw stappenplan in Putten:

 • Ontvang een gepersonaliseerd stappenplan op basis van jouw adres
 • Word gestuurd in het verzamelwerk, jouw wensen en de makelaarskeuze
 • Voorkom het overslaan van belangrijke stappen in het verkoopproces
 • Bespaar duizenden euro's met vergelijkingen in het interactieve stappenplan
Bekijk mijn stappenplan Speciaal voor jouw woning

Wat kost een huis verkopen in Putten?

Het verkopen van je huis brengt kosten met zich mee. De verkoop van een woning in Putten kost je als verkoper gemiddeld € 6.319. Hieronder zetten we alle kosten op een rij:

Kosten bij verkoop in Putten In euro’s
Makelaarskosten (o.b.v. huiswaarde € 406.484) € 4.593
Verkoopstyling en klein onderhoud € 875
Energielabel aanvragen € 315
Notaris (doorhalen hypotheek) € 350
Totale gemiddelde kosten bij verkoop € 6.319

Kosten van makelaars in Putten

De gemiddelde kosten van een makelaar in Putten hangen af van de geboden diensten en het door de makelaar gehanteerde courtagepercentage. Dit laatste is vaak een percentage van de uiteindelijke verkoopprijs van je woning en varieert rond de 1,13%. Daarbij geldt: hoe hoger de verkoopprijs, hoe meer courtage je aan de makelaar betaalt.

Het is raadzaam om de tarieven op te vragen bij diverse makelaars in Putten. Op deze manier krijg je inzicht in de aangeboden prijzen en diensten. Niet elke makelaar vraagt namelijk hetzelfde tarief en de mate van dienstverlening kan ook sterk verschillen. Belangrijk is dus niet alleen de makelaar te kiezen met het laagste tarief, maar ook de makelaar die bij jouw behoeftes aansluit.

Lees meer over makelaars in Putten.

Andere kosten bij verkoop

Voorbereidende kosten

Voordat je huis op de markt gaat, zijn er al kosten waar je rekening mee moet houden. Zo moet je wellicht investeren in kleine reparaties om de presentatie van je woning te verbeteren. Uitgestelde klusjes zoals een lekkende kraan of een achterstallig onderhouden tuin kunnen potentiële kopers namelijk afschrikken.

Daarnaast is professionele fotografie een veelvoorkomende uitgave. Hoewel dit niet goedkoop is, heeft het een grote impact op de eerste indruk die belangstellenden van je huis krijgen. Het kan het verschil maken tussen een snelle verkoop en een langdurige advertentie.

Energielabel kosten

Verkoop je je huis, dan is het verplicht om een geldig energielabel te hebben. Dit laat zien hoe energiezuinig je woning is. Je kunt dit energielabel aanvragen op de daarvoor bestemde pagina.

De kosten voor een energielabel kunnen variëren, omdat je kunt kiezen voor een eenvoudige online registratie of een uitgebreid onderzoek door een expert. Denk er goed over na welke optie het beste past bij jouw situatie.

Notariskosten

Bij de overdracht van je huis, komen de notariskosten om de hoek kijken. Deze kosten zijn voor de werkzaamheden van de notaris, zoals het opstellen van de koopakte. De hoogte van de notariskosten kan verschillen per notaris, mede afhankelijk van de services die worden geboden.

Verkoop je je huis, dan krijg je te maken met diverse kosten, waaronder notariskosten. Dit is dan ook een goed moment om je te verdiepen in alle kosten die bij de verkoop van je woning komen kijken. Zo voorkom je dat je achteraf met onverwachte uitgaven wordt geconfronteerd.

Wanneer mijn huis verkopen in Putten?

Is mei 2024 een goed moment om je huis in Putten te verkopen? Het antwoord is een volmondig ja. De huidige vastgoedmarkt is gunstig en met een goede strategie kan je jouw huis op de markt brengen op een moment dat de vraag hoog is.

Vraag je je af hoe je het beste uit deze situatie kunt halen? Het antwoord ligt bij een deskundige makelaar. Een ervaren makelaar heeft het scherpste zicht op de verkoopmogelijkheden van jouw woning in deze periode en kan je daarin effectief begeleiden.

Vergelijk makelaars in Putten Op basis van je voorkeuren

Waarom Huis Verkopen?

Als je jouw huis wilt verkopen en de verkoop zo goed mogelijk wilt regelen, is Huis Verkopen jouw beste vriend. Met ons gemakkelijke en overzichtelijke stappenplan weet je precies wat je moet regelen, van het vastleggen van een energielabel tot aan het vinden van een makelaar. Dit online platform is gratis en vrijblijvend, en helpt je niet alleen bij het regelen van al deze zaken, maar ook bij het maken van de juiste keuzes voor jouw specifieke verkoopsituatie.

Gemak van verkoop

Bij Huis Verkopen worden alle aspecten van woningverkoop overzichtelijk bij elkaar gebracht. Geen stress over het vinden van een geschikte ontruimer of verhuizer, alles kan geregeld worden vanuit één plaats. Dit bespaart je veel tijd en moeite.

Beste dienstverlening

Als website brengen onze specialisten in Putten de beste dienstverlening voor de laagste prijs. Je krijgt inzicht in welke makelaar het beste bij jou past en kiest vervolgens voor de makelaar met de beste prijs/kwaliteit-verhouding.

Optimale verkoop

Of je jouw woning nu snel wilt verkopen of een maximale prijs wilt krijgen, Huis Verkopen helpt je om de juiste keuzes te maken. Wij bieden veel informatie over alle aspecten van woningverkoop, zodat je de juiste beslissingen kunt nemen.

Vergelijken van specialisten

Met Huis Verkopen wordt het vergelijken van specialisten makkelijk. Hierdoor bespaar je kosten en pak je de verkoop van je woning in Putten zo slim mogelijk aan. Zo haal je het meeste uit de verkoop van je huis.

Veelgestelde vragen over een huis verkopen in Putten

Om de verkoopprijs van je huis te bepalen, kun je een gratis waardebepaling aanvragen bij een makelaar. Deze zal rekening houden met de staat van je huis, de marktsituatie in Putten en vergelijkbare huizen in jouw omgeving.

Om je huis snel te verkopen, kan het nuttig zijn om je huis aantrekkelijk te presenteren en een realistische verkoopprijs te hanteren. Bovendien kunnen de tips op onze snel woning verkopen pagina nuttig zijn!

Er zijn verschillende stappen bij het verkopen van je huis, zoals de waardebepaling, huisopname, onderhandelingen en de ov erdracht bij de notaris. Raadpleeg ons handige stappenplan voor een gedetailleerd overzicht.

Het vinden van de beste makelaar voor de verkoop van je huis hangt af van verschillende factoren. Door lokale makelaars te vergelijken via onze makelaars vergelijken tool, vind je de makelaar die het beste bij je past.

Bij het verkopen van je huis moet je rekening houden met diverse kostenposten, zoals makelaarskosten, notariskosten en kosten voor het energielabel. Voor een uitgebreid overzicht kun je terecht op onze kostenpagina.
Huis Verkopen © 2024 - Bennekomseweg 43 - 6717LL - Ede - 0318 - 250 660 - Over ons - Contact - Privacybeleid - Disclaimer - Sitemap - KVK 89119223
Logo Huis Verkopen