Direct naar: Alle plaatsenAmsterdamRotterdamUtrechtDen HaagEindhoven Informatie: MakelaarEnergielabelWoningwaardeKostenWoningmarktcijfersTips

Makelaars Putten

Het vinden van een goede verkoopmakelaar in Putten kan lastig zijn, aangezien de kwaliteit van de makelaars sterk varieert. Om tot de beste keuze te komen, raad ik je aan om een grondige vergelijking te maken tussen de diverse lokale makelaars. Let op hun ervaring, reputatie en referenties om een weloverwogen beslissing te nemen.

Over makelaars in Putten

Als je van plan bent je huis in Putten te verkopen, zijn er een aantal belangrijke aspecten om rekening mee te houden bij het kiezen van een makelaar. De kennis en ervaring van de makelaar in de lokale markt is van groot belang. Daarnaast speelt de communicatiestijl van de makelaar een rol. Wil je bijvoorbeeld dat hij of zij alles uit handen neemt of wil je graag nauw betrokken blijven bij het gehele proces? De kosten van de dienstverlening zijn eveneens een punt om goed naar te kijken.

Je vraagt je waarschijnlijk af welke makelaar de meeste huizen in Putten verkoopt of welke makelaar de hoogste verkoopprijzen realiseert. En hoe zit het met de beoordelingen van andere verkopers? Om antwoord te krijgen op deze en meer vragen is het vergelijken van makelaars zeer zinvol. Via deze handige tool kun je makelaars vergelijken op basis van jouw specifieke wensen en voorkeuren, zodat je de makelaar kunt vinden die het best past bij jouw situatie.

Mei 2024

Makelaarskosten (gem.)
€ 4.593
Onderhandelingsresultaat (gem.)
€ 12.631
Besparing (gem.)
€ 1.098

Actueel

 • Overweeg je je huis te verkopen in Putten? Het is dan goed om te weten dat de gemiddelde courtage van makelaars hier op dit moment rond de 1,13% ligt. Dit percentage geeft aan wat makelaars gemiddeld aan courtage rekenen.
 • Het is daarnaast nuttig om te weten dat de gemiddelde verkoopprijs per vierkante meter in Putten op het moment rond de € 3.846 ligt. Meer details hierover, vind je op de pagina over de woningmarktcijfers in Putten. Deze data wordt continue bijgewerkt en is op deze pagina altijd actueel (mei 2024).

Uitgelichte makelaars in Putten

In Putten zijn er tal van makelaars waarbij je terechtkunt voor de verkoop van je huis. We hebben een paar van deze makelaars naast elkaar gezet voor een beter overzicht. Echter, de allerbeste makelaar in Putten is diegene die perfect aansluit bij jouw specifieke huis, jouw persoonlijke situatie en jouw eigen voorkeuren. Daarom is het verstandig om een uitgebreide vergelijking te maken.

Logo BOERSTAETE MAKELAARDIJ

BOERSTAETE MAKELAARDIJ

Bij het enthousiaste team van Boerstaete Makelaardij staan samenwerking en jouw gevoel centraal in de zakelijke afhandeling van je woonwensen. Of je nou jouw huis wilt verkopen of juist een nieuwe wilt kopen, zij benutten hun ervaring en moderne kijk op het vak om je te ondersteunen. Deze NVM-makelaardij, gevestigd in Dorpsstraat, biedt diensten als verkoop, aankoop en taxaties. Ze zijn VastgoedCert en NRVT gecertificeerd en bestaan uit 5 toegewijde medewerkers.
Logo Midden Nederland Makelaars B.V. - Putten

Midden Nederland Makelaars BV - Putten

Midden Nederland Makelaars in Putten is een van de grootste makelaarskantoren in de Gelderse Vallei. Buiten de diensten zoals aankoop, verkoop, verhuur en taxaties, biedt de makelaar ook financieel advies aan. Je krijgt persoonlijke aandacht en het team is goed bereikbaar. Ook heeft het kantoor expertise in bedrijfsonroerend goed, agrarisch en landelijk vastgoed. Ze zijn betrokken bij de lokale gemeenschap, wat een prettige, huiselijke sfeer creëert.
Logo Zielman Makelaardij O.Z. | Qualis

Zielman Makelaardij OZ | Qualis

Zielman Makelaardij O.Z. | Qualis biedt sinds 1989 professionele aan- en verkoopbegeleiding van huizen in Putten en omgeving. Ze onderscheiden zich door een persoonlijke aanpak, waar integriteit, kwaliteit en vertrouwen centraal staan. Met vernieuwende methodes, creativiteit en kwalitatieve dienstverlening, bieden ze maatwerk voor elke klant. Of je nu een woning wilt kopen, verkopen of laten taxeren, Zielman is een betrouwbare partner. Met een specialisme in nieuwbouw en het Qualis label onderscheiden ze zich in hun sector.

Het Geldersch Huys Makelaars

Het Geldersch Huys Makelaars is een compact, helder opererend kantoor met specialismen in woningstyling en nieuwbouw. Dit team van vier stelt zich niet alleen ten dienst van de verkoop en aankoop van je huis, maar biedt ook een helpende hand in styling en presentatie ervan. Getoetst aan hoge standaarden, hebben ze geen officiële certificering of branchevereniging nodig om kwaliteit te bieden. Je vindt ze aan de Dorpsstraat in Putten.

Goorhuis Makelaardij

Goorhuis Makelaardij, gevestigd aan de Beitelweg, is een gecertificeerd makelaarskantoor dat aangesloten is bij de branchevereniging Vastgoedpro. Kenmerkend voor dit kantoor is de betrouwbare en professionele aanpak. Ze weten wat er speelt in de markt en zetten hun expertise in om je optimaal te begeleiden bij de koop of verkoop van jouw woning.

HOMESUPPLY | Gieta Arendsen

Met HOMESUPPLY sta je nooit alleen in het kopen of verkopen van jouw woning. Deze makelaar opereert voornamelijk in Putten, Ermelo, Garderen, Voorthuizen, Nijkerk en Amersfoort, met een persoonlijke aanpak en bijzondere specialisatie in interieurfotografie. Sterk in eerlijke, duidelijke communicatie en altijd zoekend naar de best mogelijke deal voor jou. Met haar creatieve benadering van woningpresentaties en eerlijke adviezen, helpt HOMESUPPLY je om jouw woonambities te realiseren. Aangesloten bij VBO en specialist in zowel aankoop, verkoop, verhuur als taxatie.

Let op: In en rondom Putten zijn er nog meer verkoopmakelaars actief dan degenen die je net hebt gezien. Misschien staat jouw ideale makelaar niet eens in deze lijst. Om de perfecte match te vinden, is het belangrijk om alle makelaars in Putten te vergelijken. Dat doen we bij Huis Verkopen graag voor je.

Vergelijk makelaars in Putten Op basis van jouw voorkeuren

Wat kost een makelaar in Putten?

Het is goed om te weten dat veel makelaars bij een hogere woningwaarde soms een lagere courtage rekenen. Dit betekent dat het percentage dat je betaalt aan makelaarskosten afneemt als de waarde van je woning toeneemt. Makelaars doen dit om hun diensten aantrekkelijker te maken voor huiseigenaren met een hogere woningwaarde.

Let op: Gemiddeld kunnen de courtages van makelaars in Putten 0,54% verschillen. Hierdoor kun je tot wel € 1.098 besparen door makelaars te vergelijken. Het vergelijken van makelaars kan dus een waardevolle stap zijn in het proces van je huis verkopen om zo de meest voordelige optie te vinden.

Kosten van makelaars in Putten

Mei 2024 (gemiddeld)

€ 0
€ 1.700
€ 4.700
Bespaar direct Vergelijk lokale makelaars

Opstartkosten van makelaars in Putten

In de vastgoedmarkt van Putten is het vrij gebruikelijk dat makelaars opstartkosten in rekening brengen. Maar wat zijn opstartkosten precies? Simpel gezegd, zijn dit kosten die een makelaar maakt om jouw woning in de verkoop te zetten. Denk hierbij aan professional foto's, de plaatsing op websites, het verzorgen van bezichtigingen en nog meer. Dit soort kosten zijn helaas meestal onvermijdelijk als je jouw woning wilt verkopen.

De opstartkosten variëren echter per makelaar. Gemiddeld genomen liggen de opstartkosten in Putten tussen de € 400 en € 700. Deze range geeft een algemeen beeld, maar het is zeker raadzaam om bij verschillende makelaars de tarieven op te vragen. Op deze manier wordt snel duidelijk wat de totale kosten zullen zijn, en welke makelaar het beste bij jouw budget past.

Intrekkingskosten van makelaars in Putten

In het proces van een huis verkopen kan het voorkomen dat je besluit om de verkoop vroegtijdig te stoppen. In Putten, net zoals in vele andere plaatsen, hebben makelaars het recht om in zo'n situatie intrekkingskosten in rekening te brengen. Deze kosten zijn bedoeld als vergoeding voor de tijd en moeite die de makelaar heeft geïnvesteerd in het verkoopproces, ook al is dit vroegtijdig beëindigd. Deze kosten kunnen bijvoorbeeld van toepassing zijn als je besluit de verkoop te staken omdat je toch besluit in jouw huis te blijven wonen.

De hoogte van deze intrekkingskosten kan per makelaar verschillend zijn, en is veelal een bepaald percentage van de overeengekomen courtage. In Putten zijn de gemiddelde intrekkingskosten over het algemeen € 500. Deze situatie zou bijvoorbeeld kunnen ontstaan als je onverwachts een erfenis krijgt en daardoor besluit jouw woning niet langer te verkopen. Het is belangrijk je hiervan bewust te zijn en dit te bespreken met je makelaar voordat je met de verkoop van start gaat.

Vraag tarieven van makelaars op Gratis en vrijblijvend

Makelaars in Putten met een vast tarief

Niet alle makelaars werken met een courtage of commissie over het verkoopbedrag van jouw woning. Sommige makelaars hanteren namelijk een vast tarief, ongeacht het verkoopbedrag. Het grote verschil is dus dat je bij een courtage de kosten pas achteraf betaalt op basis van het uiteindelijke verkoopbedrag, terwijl je bij een vast tarief direct weet wat je kwijt bent. In Putten bedraagt dit gemiddelde vaste tarief bijvoorbeeld € 3.250 (update: mei 2024).

Een vast tarief heeft zo zijn voor- en nadelen. Een voordeel is de duidelijkheid vooraf. Je weet vanaf het begin wat de kosten zullen zijn. Er zijn geen onverwachte verrassingen achteraf. Het risico is echter dat je, bij een relatief laag verkoopbedrag, in verhouding meer betaalt dan bij een courtage. Bovendien kan de werkwijze en dienstverlening van makelaars met een vast tarief verschillen. Het ene vaste tarief is het andere niet.

Tip: Het is slim om makelaars te vergelijken, omdat dit je helpt de makelaar te vinden die het beste past bij jouw woning en situatie. Dit kan je zowel in de verkoopprijs van je huis schelen, als in de begeleiding die je krijgt. Elk huis en elke situatie is uniek en vraagt om een andere aanpak. Onze handige vergelijkingsmodule kan je hierbij helpen.

4 feitjes over makelaars in Putten

 • De ervaring van een makelaar in Putten kan aanzienlijk bijdragen aan het verkoopsucces van een woning. Veel woningverkopers geven aan dat ze een voorkeur hebben voor een makelaar met aantoonbaren ervaring in Putten bij een vergelijking van makelaars.
 • Het is interessant om te weten dat woningen in Putten, die zonder tussenkomst van een makelaar worden verkocht, vaak minder opleveren dan degenen die door een makelaar worden verkocht. Dit verschil kan oplopen tot wel €18.000.
 • Er zijn grote verschillen in de opstartkosten en annuleringsvoorwaarden bij de makelaars in Putten. Daarom is het slim om, bij het opvragen van tarieven, goed te letten op deze details. Je kunt dit eenvoudig vergelijken door hier gratis tarieven op te vragen.
 • De tijd dat een woning te koop staat in Putten kan variëren, afhankelijk van de makelaar. Gemiddeld staat een woning hier 81 dagen te koop voordat deze wordt verkocht.

Wat levert de beste makelaar in Putten op?

In de pittoreske gemeente Putten wil je natuurlijk jouw onroerend goed op de best mogelijke manier verkopen. Het kiezen van een makelaar die buitengewoon presteert ten opzichte van andere aanbieders, kan hier het verschil maken.

Maar hoe herken je nu de beste makelaar in Putten:

 • Via onze onafhankelijke statistieken, merken we dat de top makelaars in Putten in staat zijn om de woningen te verkopen boven de verwachte verkoopprijs. Dit betekent concreet dat je gemiddeld € 13.142 meer ontvangt voor jouw eigendom.
 • Daarnaast blijkt uit onze verzamelde gegevens dat de meest efficiënte makelaars in Putten woningen consequent sneller verkopen. Opvallend is dat deze huizen gemiddeld 14 dagen sneller worden verkocht dan bij andere makelaars in Putten.

De beste makelaar in Putten vinden

Wat vind je belangrijk bij jouw zoektocht naar de ideale makelaar in Putten? Er zijn namelijk veel discrepanties tussen makelaars. Sommigen richten zich op een snelle verkoop, anderen zetten meer in op een maximale opbrengst.

Vergelijk daarom de makelaars zorgvuldig. Het biedt je inzicht in wie jouw woning het beste kan verkopen. Jouw keuze voor een makelaar kan namelijk een significant verschil maken in het uiteindelijke verkoopresultaat.

Waar moet je op letten bij makelaars in Putten?

Bij de verkoop van je huis in Putten komt veel kijken. Een belangrijk aspect daarbij is de keuze van een deskundige makelaar. Hier volgen vijf aandachtspunten om je daarbij te helpen:

Kennis van de lokale markt

Putten heeft een eigen, specifieke huizenmarkt. Kies voor een makelaar die deze markt door en door kent.

Ervaring en trackrecord

Wat is de ervaring van de makelaar? Heeft hij veel huizen met succes verkocht? Een goede trackrecord is vaak een betrouwbaar indicatiepunt.

Persoonlijke aanpak

Je wilt een makelaar die jou en je wensen centraal stelt. Speelt hij goed in op je behoeftes en is de service persoonlijk?

Verkoopstrategie

Elk huis en elke situatie is anders. Heeft de makelaar een duidelijke, op jou afgestemde verkoopstrategie?

De courtageregeling

Het kostenplaatje speelt natuurlijk ook een rol. Is de courtageregeling helder, eerlijk en transparant?

Moet ik kiezen voor een NVM-makelaar?

Het kopen of verkopen van een woning in Putten kan een flinke uitdaging zijn. Gelukkig kunnen NVM-makelaars, maar ook VBO en VastgoedPRO makelaars, hierbij helpen. Vooral door hun expertise en regionale kennis zijn ze een grote steun.

De taken van de makelaar in Putten zijn divers. Van bezichtigingen organiseren en onderhandelen over prijzen, tot het opstellen van koopcontracten. Door in zee te gaan met een erkende NVM, VBO of VastgoedPRO makelaar ben je verzekerd van kwaliteit en betrouwbaarheid.

Weetje: Sinds 2021 is het makelaarsberoep een vrij beroep, dit betekent dat iedereen zichzelf makelaar mag noemen. Daarom is het nog belangrijker om te kiezen voor een makelaar die lid is van een branchevereniging, zoals de NVM, VBO of VastgoedPRO. Ze waarborgen kennis en ethiek.

Wat doet een makelaar in Putten?

Verkopen van een huis in Putten is een complexe en tijdrovende klus. In de meeste gevallen kiest men daarom voor de ondersteuning van een verkoopmakelaar. Deze makelaar beschikt over de benodigde kennis en ervaring in de vastgoedmarkt van Putten.

Maar wat doet een verkoopmakelaar in Putten precies? Hier volgt een kort overzicht van de belangrijkste taken:

 • Voert een marktanalyse uit om de juiste verkoopprijs te bepalen
 • Adviseert de verkoper over de optimale presentatie van de woning
 • Zet de woning te koop op diverse vastgoedplatforms in Putten
 • Begeleidt bezichtigingen van potentiële kopers
 • Onderhandelt namens de verkoper met de geïnteresseerde partijen om de beste voorwaarden te bereiken

Waarom een makelaar in Putten inschakelen?

Een goede makelaar in Putten kan veel betekenen voor de verkoop van je huis. Zijn uitgebreide kennis en ervaring van de lokale huizenmarkt zorgen ervoor dat hij precies weet hoe hij jouw huis het beste kan presenteren. Hij kent de laatste trends en ontwikkelingen en weet wat potentiële kopers in jouw omgeving zoeken. Bovendien heeft hij een uitgebreid netwerk en weet hij hoe hij geïnteresseerde partijen kan bereiken. Door deze factoren draagt een deskundige makelaar bij aan een snellere verkoop van je huis.

Kennis van de markt

Professionele makelaars in Putten doen continu onderzoek naar de lokale huizenmarkt. Ze zijn op de hoogte van recente verkoopprijzen en kunnen daardoor een realistische vraagprijs voor je huis vaststellen. Ze kennen de specifieke eigenschappen en pluspunten van jouw buurt, wat de verkoop kan versnellen.

Bereik en communicatie

Een ander voordeel is het grote bereik van de makelaar. Hij heeft toegang tot diverse platformen waarop hij jouw huis kan aanbieden. Hij weet hoe hij jouw huis aantrekkelijk kan presenteren en hoe hij potentiële kopers kan overtuigen. Bovendien neemt hij de communicatie en onderhandelingen op zich, zodat je daar geen omkijken naar hebt.

Netwerk en relaties

Een makelaar heeft vaak een uitgebreid netwerk van mensen die op zoek zijn naar een huis, maar ook van collega-makelaars en andere professionals in de vastgoedsector. Dit betekent dat hij veel potentiële kopers kan bereiken, maar ook dat hij snel kan schakelen met bijvoorbeeld een bouwkundige of juridische expert.

Maximale verkoopprijs

Door de marktkennis, het grote bereik en het uitgebreide netwerk kan de makelaar ervoor zorgen dat je huis voor de hoogste prijs verkocht wordt. Hij onderhandelt namens jou om ervoor te zorgen dat je het hoogst mogelijke bedrag voor jouw huis ontvangt en neemt daarmee een grote last van je schouders af.

Informatie over Putten

In het hart van Nederland vind je het stadje Putten. Deze historische, sfeervolle plaats is gelegen in de provincie Gelderland en kenmerkt zich door zijn groene omgeving.

Gedurende de jaren ontwikkelde Putten zich als een belangrijke agrarische gemeenschap. Het landelijke karakter, de zorgvuldig gerestaureerde boerderijen en de prachtige natuur zijn typisch voor deze regio.

Putten heeft niet alleen een rijke historie, maar biedt ook moderne voorzieningen. Het centrum van de stad heeft diverse winkels, horecagelegenheden en een bruisend cultureel leven.

Weetje: De afgelopen jaren hebben zichtbaar invloed gehad op de huizenprijzen in Putten. Door toenemende vraag stegen de prijzen gestaag, wat een interessante ontwikkeling is op de woningmarkt.

Makelaars in Putten vergelijken

Huis Verkopen maakt het vergelijken van makelaars in Putten een stuk eenvoudiger. We helpen je om moeiteloos de beste makelaar te vinden op basis van jouw woning en wensen, en dat is volledig gratis.

 • Vergelijken is inclusief gratis waardebepaling.
 • Ontvang kostenloos verkoopadvies en inzicht in mogelijke verkoopprijzen.
 • Verhoog je kansen op een maximale verkoopprijs.
 • Vind de meest ervaren makelaar die past bij jouw situatie.

De werkwijze is eenvoudig: je vult jouw adres en voorkeuren in, en we koppelen je aan de verkoopmakelaars in Putten die het beste aansluiten bij jouw situatie en wensen. Deze makelaars voorzien je van alle benodigde informatie, zodat je een goed beeld krijgt en gemakkelijk kunt besluiten welke makelaar in Putten het beste verkoopvoorstel heeft. We zijn trots te kunnen zeggen dat we maandelijks meer dan duizend mensen helpen een goede verkoopmakelaar te vinden.

Vergelijk makelaars in Putten Bespaar direct, je zit nergens aan vast

Veelgestelde vragen over makelaars in Putten

De gemiddelde makelaarskosten in Putten zijn € 4.593. Deze kosten variëren per makelaar, dus het is een goed plan om verschillende offertes op te vragen om te vergelijken.

Een goede makelaar in Putten vinden kan je eenvoudig doen naar aanleiding van hun ervaring, beoordelingen en kosten. Bezoek de pagina goede makelaar vinden voor hulp bij je keuze.

De gemiddelde verkooptijd van een woning in Putten bedraagt 81 dagen. Dit hangt ook af van factoren zoals het type woning en de verkoopprijs.

Je kunt gemiddeld € 1.098 besparen door makelaars te vergelijken in Putten. Wij antwoorden dit gemakkelijk op de pagina makelaars vergelijken.

De gemiddelde verkoopprijs van een woning in Putten bedraagt € 406.484. Dit kan verschillen afhankelijk van o.a. de locatie en staat van de woning.
Huis Verkopen © 2024 - Bennekomseweg 43 - 6717LL - Ede - 0318 - 250 660 - Over ons - Contact - Privacybeleid - Disclaimer - Sitemap - KVK 89119223
Logo Huis Verkopen