Direct naar: Alle plaatsenAmsterdamRotterdamUtrechtDen HaagEindhoven Informatie: MakelaarEnergielabelWoningwaardeKostenWoningmarktcijfersTips

Makelaars Harderwijk

Het selecteren van de juiste makelaar voor de verkoop van je woning in Harderwijk is niet zomaar gedaan. Let bij je keuze niet alleen op tarieven en succesratio's, maar kijk ook naar de persoonlijke benadering. De hamvraag die we hier graag willen beantwoorden: wie is de best presterende makelaar in Harderwijk?

Over makelaars in Harderwijk

Het selecteren van een geschikte makelaar in Harderwijk is een belangrijke taak waar je voor staat als je jouw woning wilt verkopen. Het is een van de vele essentiële items op de lijst van taken die je moet voltooien om je huis succesvol op de markt te brengen. Een taxatie regelen, een aantrekkelijke presentatie van je woning creëren en een realistische verkoopprijs vaststellen behoren ook tot deze taken. Zeker niet te vergeten is het onderhandelen om een zo hoog mogelijke verkoopprijs te realiseren. Voor een overzicht van alle taken kan je terecht op ons handige interactieve stappenplan.

Ons platform is er om je te ondersteunen in het vinden van de best passende verkoopmakelaar in Harderwijk. We kijken naar veel verschillende aspecten zoals ervaring, lokale marktkennis en de gemiddelde verkooptijd. Al deze factoren hebben invloed op hoe vlot de verkoop kan verlopen en hoe hoog de opbrengst van je woning kan zijn. Wij maken deze zoektocht eenvoudiger om de best mogelijke verkoop van jouw woning te waarborgen.

April 2024

Makelaarskosten (gem.)
€ 5.393
Onderhandelingsresultaat (gem.)
€ 14.831
Besparing (gem.)
€ 1.324

Actueel

 • In april 2024 liggen de makelaarskosten in Harderwijk tussen de 0,96% en 1,51% courtage. Dit percentage wordt berekend over de uiteindelijke verkoopprijs van jouw huis.
 • De huizenmarkt is continu in beweging en we zien nu dat de gemiddelde verkoopprijs per m2 in Harderwijk € 4.051 euro bedraagt. Dit geeft een indicatie van wat jouw huis bij verkoop kan opleveren. Op de pagina met woningprijzen houden we de laatste ontwikkelingen bij.
 • Gezien de constante veranderingen binnen de huizenmarkt, is het zeer zinvol om makelaarstarieven te vergelijken. Het vergelijken van tarieven in Harderwijk kan je gemiddeld € 1.324 euro besparen op de uiteindelijke makelaarskosten.

Uitgelichte makelaars in Harderwijk

In Harderwijk zijn talloze makelaars actief die zich hebben toegelegd op het verkoopproces. Hieronder presenteren we een overzicht met diverse verkoopmakelaars uit Harderwijk, zodat je in één oogopslag ziet wat de mogelijkheden zijn. Het is aan te raden om deze makelaars met elkaar te vergelijken, zodat je inzicht krijgt in de variaties in aanpak, prijsvoering, ervaring en specialisatie.

Logo Brandt Bedrijfsmakelaars B.V.

Brandt Bedrijfsmakelaars BV

Brandt Bedrijfsmakelaars is een NVM-gelieerde onderneming met zes medewerkers. Ze kennen de ins en outs van de verkoop, verhuur, aankoop, aanhuur en taxaties. Met VastgoedCert en NRVT-certificaten tonen ze hun professionaliteit en betrouwbaarheid. Je vindt dit makelaarskantoor op de Deventerweg 9B in Harderwijk. Kies voor Brandt Bedrijfsmakelaars en laat je begeleiden door ervaren makelaars, ongeacht je vastgoedbehoeften.
Logo B&W Makelaardij

B&W Makelaardij

B&W Makelaardij is een veelzijdige makelaar op de Veluwe, ontstaan uit diverse bedrijven en actief sinds 1987. Onder leiding van een ambitieuze nieuwkomer, blinken ze uit in bedrijfsruimtes, kantoren, nieuwbouw, winkels en recreatiewoningen. Met twee medewerkers en certificaten van NWWI en NRVT, biedt B&W Makelaardij kwaliteit en betrouwbaarheid voor al je makelaarsbehoeften. Je vindt ze op de Touwbaan in Harderwijk.
Logo Brandt Makelaars

Brandt Makelaars

Brandt Makelaars is een innovatief en deskundig makelaarskantoor dat zich al bijna 40 jaar inzet om aan jouw woonbehoeften te voldoen. Met een sterke aanwezigheid in de woningmarkt van Harderwijk en omgeving bieden ze een realistisch beeld en waardevol advies voor aankoop, verkoop of nieuwbouw. Met een gemiddelde beoordeling van 9,2 op Funda en een betrokken team dat jouw belangen vooropstelt, is Brandt Makelaars een betrouwbare partner voor al jouw vastgoed vragen.
Logo Bart Jansen Makelaars

Bart Jansen Makelaars

Bart Jansen Makelaars is een ervaren makelaarskantoor dat actief is in Harderwijk en omstreken. Met meer dan 40 jaar ervaring, bieden ze professionele diensten aan voor verkoop, aankoop, taxaties en verhuur van woningen en bedrijfsruimten. Ze werken nauwkeurig en leveren altijd maatwerk. Een NWWI-gecertificeerd taxatierapport en lidmaatschap van zowel de NVM, NRVT als het VastgoedCert onderstrepen hun professionaliteit en vakkennis. Hun specialismen liggen bij winkels, kantoren, bedrijfsruimtes en nieuwbouw. Het team bestaat uit vijf medewerkers.
Logo Makelaardij bijWillem.nl

Makelaardij bijWillemnl

'Makelaardij bijWillem.nl combineert professionaliteit, zorgvuldigheid en transparantie met persoonlijke aandacht en moderne communicatietechnieken. Als NVM-makelaar gespecialiseerd in woningstyling en -fotografie, is bijWillem altijd beschikbaar, ook 's avonds. Je krijgt altijd toegang tot een online klantendossier, professionele foto's, plattegrondmetingen en digitale brochures. Met aandacht voor klantbeloftes zoals scherpe prijzen, kwaliteit en een persoonlijke aanpak, heeft bijWillem in het afgelopen jaar 26 woningen verkocht en 7 aangekocht.'
Logo Midden Nederland Makelaars Harderwijk B.V.

Midden Nederland Makelaars Harderwijk BV

Bij Midden Nederland Makelaars Harderwijk voel je je meteen thuis. Ze zijn één van de grootste kantoren van de Gelderse Vallei, met zes vestigingen en diverse expertises in huis. Hun NVM-makelaars en gecertificeerde taxateurs bieden je persoonlijke ondersteuning bij de koop, verkoop, verhuur of taxatie van jouw woning. Omdat ze zelf lokaal wonen, kennen ze de omgeving goed en kunnen ze je altijd snel verder helpen. Ideaal als je een nieuw huis zoekt of ervan af wilt in Noord-West Veluwe.
Logo Pfrommer Makelaardij

Pfrommer Makelaardij

Pfrommer Makelaardij, gevestigd aan de Stationslaan, is een kwalitatief makelaarskantoor met een 9,5 beoordeling op Funda. Met een scherpe blik op wonen bieden ze diensten als verkoop, aankoop, en taxaties aan. Als lid van branchevereniging NVM en met een team van 2 medewerkers, tonen ze elke dag hun toewijding om succesvol te zijn in hun vakgebied.
Logo Randmeer Makelaars

Randmeer Makelaars

Bij Randmeer Makelaars sta je als klant centraal. Met een open en resultaatgerichte houding begeleidt dit makelaarskantoor je tijdens het hele verkoop- of aankoopproces van een huis. Ze kennen de huidige markt en anticiperen op toekomstige ontwikkelingen. Bovendien zijn hun huizenpresentaties uniek door op maat gemaakte brochures en uitgebreide fotoreportages. Als lid van de NVM en met specialismen als woningstyling en fotograferen, is dit een verstandige keuze, of het nu gaat om een monument of een nieuw huis.

Let op: de makelaar die het beste bij jouw woning, situatie en voorkeuren past, staat mogelijk niet in de voorafgaande lijst. Er zijn in Harderwijk nog meer verkoopmakelaars actief. Bij Huis Verkopen nemen we alle makelaars in Harderwijk mee in onze vergelijking.

Vergelijk makelaars in Harderwijk Op basis van jouw voorkeuren

Wat kost een makelaar in Harderwijk?

Een makelaar in Harderwijk rekent voor het verkopen van een huis gemiddeld een courtage van 1,12% van de verkoopprijs. Bij een gemiddelde woningprijs van € 481.498 in Harderwijk komt dit neer op € 5.393 aan makelaarskosten (update april 2024).

Net zoals de huizenprijzen in Harderwijk constant fluctueren, zo schommelen ook de tarieven van makelaars. Berekeningen worden immers vaak gemaakt op basis van percentages van de verkoopprijzen, die aan constante wijzigingen onderhevig zijn.

Let op: de courtages van makelaars in Harderwijk verschillen gemiddeld 0,55%. Hierdoor kun je gemiddeld € 1.324 besparen door lokale makelaars te vergelijken in Harderwijk. Door deze variaties is het altijd de moeite waard om verschillende makelaars te vergelijken: besparen is immers altijd mogelijk.

Kosten van makelaars in Harderwijk

April 2024 (gemiddeld)

€ 0
€ 2.000
€ 5.500
Bespaar direct Vergelijk lokale makelaars

Opstartkosten van makelaars in Harderwijk

In Harderwijk rekenen de meeste makelaars opstartkosten. Dit zijn kosten die je betaalt voordat de dienstverlening echt begint. Voorbeelden daarvan zijn kosten voor professionele fotografie, een meetrapport, het maken van een plattegrond en de woningpresentatie online. Gemiddeld variëren de opstartkosten tussen € 400 en € 700. Het is daarom goed om je hier bewust van te zijn voordat je een makelaar kiest.

Weten wat je precies kunt verwachten qua kosten? Het is handig om hier vooraf een beeld van te krijgen. Dat kan door bij verschillende makelaars in Harderwijk de tarieven op te vragen. Hierbij worden ook de opstartkosten meegenomen. Zo voorkom je verrassingen en kun je een weloverwogen keuze maken voor de makelaar die het beste bij jou past.

Intrekkingskosten van makelaars in Harderwijk

Bij het verkopen van je woning in Harderwijk kan je te maken krijgen met intrekkingskosten. Deze kosten worden door de meeste makelaars in rekening gebracht wanneer je besluit om je huis uit de verkoop te halen voordat het daadwerkelijk is verkocht. Dit kan om diverse redenen gebeuren. Bijvoorbeeld omdat je van gedachten bent veranderd, er veranderingen zijn in je privésituatie of je niet tevreden bent met het werk van de makelaar.

Intrekkingskosten zijn in feite het resultaat van het voorbereidende werk dat de makelaar voor jou heeft gedaan, zoals het opstellen van de documenten voor de verkoop en het adverteren van de woning. Dus, als je jouw woning vroegtijdig uit de verkoop haalt, worden deze kosten berekend. De gemiddelde intrekkingskosten die makelaars in Harderwijk hanteren zijn € 500. Dit bedrag is echter een gemiddelde en de daadwerkelijke kosten kunnen variëren, afhankelijk van verschillende factoren zoals de makelaar en de specifieke diensten die je hebt gebruikt.

Vraag tarieven van makelaars op Gratis en vrijblijvend

Makelaars in Harderwijk met een vast tarief

In Harderwijk bevinden zich ook makelaars die een vast tarief hanteren. Het grote voordeel hiervan is dat je vooraf precies weet wat de kosten zullen zijn. Geen onverwachte toeslagen of extra kosten. Makelaars hier hanteren gemiddeld een tarief van € 3.250 (update: april 2024).

Echter, een vast tarief kan ook een nadeel zijn. Stel, je verkoopt je woning voor €300.000, en de makelaar hanteert een vast tarief van €3500. In dit geval komt de vergoeding van de makelaar overeen met ongeveer 1,17% van de verkoopprijs. Als de verkoopprijs van je woning stijgt naar bijvoorbeeld €400.000, blijven de makelaarskosten gelijk terwijl de vergoeding van de makelaar dan overeenkomt met slechts 0,88% van de verkoopprijs. De makelaar wordt dus niet extra beloond voor zijn inzet om een hogere verkoopprijs te realiseren.

Tip: Kies de makelaar en het bijbehorende tarief die het beste passen bij jouw situatie en verwachtingen. Wil je zekerheid over de kosten? Kies dan een makelaar met een vast tarief. Wil je jouw makelaar prikkelen om het onderste uit de kan te halen voor je woning? Dan zou een makelaar met een courtage wellicht beter bij je passen.

4 feitjes over makelaars in Harderwijk

 • Als je jouw woning in Harderwijk wilt verkopen, kloppen potentiële verkopers veelal bij drie verschillende makelaars aan voor verkoopadvies voordat de definitieve beslissing wordt genomen.
 • Makelaars met ervaring in Harderwijk zijn een must voor veel mensen die hun woning willen verkopen. Potentiële verkopers kiezen vaak voor een makelaar die ervaring heeft met het verkopen van woningen in dit gebied.
 • Het is een bekend gegeven dat woningen die zonder de hulp van een makelaar worden verkocht, vaak minder opleveren. Je kunt al gauw denken aan een verschil van €21.000.
 • De meerderheid van de makelaars in Harderwijk, namelijk 90%, is aangesloten bij een erkende branchevereniging zoals de NVM, VBO of VastgoedPRO. Dit wekt vertrouwen bij de woningverkopers.

Wat levert de beste makelaar in Harderwijk op?

Als woningverkoper in Harderwijk sta je voor een interessante keuze. Het blijkt namelijk dat de prestaties van makelaars in deze stad sterk uiteenlopen. Hierdoor kan het vergelijken van verschillende makelaars zeker de moeite waard zijn.

Dit is hoe je de beste makelaars in Harderwijk herkent:

 • De meest succesvolle makelaars in Harderwijk onderscheiden zich doordat ze woningen gemiddeld voor een hoger bedrag verkopen. Het gaat hier om een gemiddeld verkoopbedrag van € 13.417 hoger dan hun stadsgenoten.
 • Uit onze gegevens blijkt dat bepaalde makelaars in Harderwijk huizen gemiddeld sneller van de hand doen dan hun collega's. Een goede makelaar zorgt er in Harderwijk bijvoorbeeld voor dat een woning gemiddeld 15 dagen sneller verkocht is. Opvallend is dat deze makelaars zich bijzonder actief inzetten bij het verkoopproces.

De beste makelaar in Harderwijk vinden

Voor het verkopen van jouw woning in Harderwijk kan de keuze voor een makelaar een wereld van verschil maken. Elke makelaar schat de waarde anders in en hanteert variërende tarieven, wat grote verschillen kan opleveren voor jouw portemonnee.

Het loont dus zeker om makelaars zorgvuldig te vergelijken. Vul ons vergelijkingsformulier in en krijg een overzicht van makelaars die passen bij jouw situatie. Je kunt een gedetailleerd beeld vormen en daarmee de beste keuze maken.

Waar moet je op letten bij makelaars in Harderwijk?

Als je jouw huis in Harderwijk wilt verkopen, dan zijn er een aantal dingen waar je op moet letten bij het kiezen van een makelaar:

Kennis van de lokale markt

De makelaar die je kiest, moet goed op de hoogte zijn van de lokale huizenmarkt in Harderwijk. Dit kan het verschil maken in de verkoopprijs van je huis.

Communicatie en dienstverlening

Het is belangrijk dat de makelaar goed communiceert en een uitstekende dienstverlening biedt. Je moet je comfortabel voelen bij de manier van werken van de makelaar.

Kosten en tarieven

De kosten die een makelaar in rekening brengt, kunnen sterk variëren. Op de pagina tarieven opvragen kun je een idee krijgen van wat makelaars gemiddeld vragen.

Persoonlijke klik

Het is ook belangrijk dat je een goede persoonlijke klik hebt met de makelaar. Je zult nauw met deze persoon moeten samenwerken, dus het is belangrijk dat je je prettig voelt bij de makelaar.

Referenties en recensies

Controleer tot slot de referenties en recensies van de makelaar. Dit kan je een goed beeld geven van de tevredenheid van eerdere klanten.

Moet ik kiezen voor een NVM-makelaar?

Wanneer je overweegt om jouw huis te verkopen in Harderwijk, kan een NVM-makelaar je bijstaan met deskundig advies. Naast de NVM zijn er ook VBO- en VastgoedPRO-makelaars werkzaam in deze regio.

NVM-makelaars zijn gebonden aan strenge opleidings- en ervaringseisen. Dit draagt bij aan een hoge kwaliteitsstandaard. Vergelijkderwijs hebben ook VBO- en VastgoedPRO-makelaars bepaalde gedragscodes en opleidingseisen.

Tip: Een NVM-verkoopmakelaar biedt zekerheid op verschillende vlakken. Zo staat de NVM voor deskundigheid, betrouwbaarheid en zekerheid, en kijkt deze partij samen met jou naar de beste strategie voor het verkopen van jouw woning.

Wat doet een makelaar in Harderwijk?

Verhuizen is een spannend en soms stressvol proces, vooral als je jouw huis in Harderwijk wilt verkopen. Een makelaar in Harderwijk kan deze last van je schouders nemen.

De makelaar is gespecialiseerd in het kennen van de lokale woningmarkt en de mogelijke kopers die daarbij horen. Ze zorgen voor waardebepaling, promotie en de nodige onderhandelingen. In feite, is de makelaar jouw vertegenwoordiger gedurende het hele verkoopproces.

 • Advies op maat op basis van jouw specifieke situatie
 • Waardebepaling op basis van ervaring en kennis van de lokale markt
 • Promotie van jouw huis naar de juiste doelgroep
 • Onderhandeling met potentiële kopers om de beste prijs te krijgen
 • Begeleiding bij het doorlopen van juridische en administratieve processen

Waarom een makelaar in Harderwijk inschakelen?

Bij de verkoop van jouw huis in Harderwijk wil je natuurlijk de beste makelaar inschakelen. Maar wat onderscheidt een goede makelaar van een gemiddelde makelaar? In de komende paragrafen zal ik je de kenmerken en voordelen toelichten van het samenwerken met een goede makelaar en hoe deze de verkoop van jouw huis in Harderwijk naar een succes kan leiden.

Luisterend oor

Een goede makelaar moet allereerst voelen als een vertrouwde gids. Hierbij is het belangrijk dat de makelaar naar jouw wensen en behoeften luistert en niet enkel gericht is op het sluiten van de deal. Het stellen van de juiste vragen en oprecht luisteren naar jouw antwoorden, zorgt voor betrokkenheid en online inzicht.

Marktkennis

Wat de goede makelaar onderscheidt, is de doeltreffende toepassing van zijn of haar marktkennis. Het hebben van uitgebreide kennis van de huizenmarkt, en met name die van Harderwijk, leidt tot een realistische prijsstelling en een effectief marketingplan voor jouw huis.

Communicatie

Bij de verkoop van een woning speelt communicatie een essentiële rol. Een goede makelaar houdt je voortdurend op de hoogte van de vorderingen en geeft open en eerlijke feedback. Dit stelt je in staat om gedurende het gehele proces juiste beslissingen te nemen.

Beschikbaarheid

De beste makelaar is altijd beschikbaar voor jou als klant. Of het nu gaat om het beantwoorden van vragen, het geven van advies of het organiseren van bezichtigingen. Jouw agenda is leidend, niet die van de makelaar. Deze flexibele houding kan jou aanzienlijk ontlasten in een vaak stressvolle periode.

Informatie over Harderwijk

Harderwijk, een charmante Hanzestad gelegen aan het randje van de Veluwe. Je kunt er prachtige oude gebouwen en monumenten vinden, die je terugbrengen naar vorige eeuwen.

Lange tijd was Harderwijk een belangrijke vissersstad. Er zijn nog steeds tekenen van deze vissersgeschiedenis te zien, zoals de 16e-eeuwse Vischpoort en de karakteristieke boulevard.

Maar Harderwijk is meer dan historie alleen. Met een bruisend centrum, meerdere musea en diverse parken, valt er hier genoeg te ontdekken en te beleven.

Weetje: In de afgelopen jaren is de gemiddelde huizenprijs in Harderwijk gestegen. Momenteel ligt de gemiddelde verkoopprijs op € 481.498 (update: april 2024). Bekijk de woningmarktcijfers voor meer informatie.

Makelaars in Harderwijk vergelijken

Vergelijk makelaars in Harderwijk en ontdek wat het jou kan opleveren. Door te vergelijken, krijg je overzicht over de prestaties en tarieven van verschillende makelaars. Dit kan leiden tot aanzienlijke besparingen en een beter verkoopresultaat.

 • Gratis en onafhankelijk vergelijken
 • Inzicht in prestaties van makelaars
 • Mogelijke besparing op makelaarskosten
 • Vindt de makelaar die bij jou past

Of je nu snel je huis wilt verkopen of gaat voor de maximale prijs, bij Huis Verkopen helpen we je met het maken van de juiste keuzes. Door makelaars met elkaar te vergelijken, krijg je een volledig beeld van de mogelijkheden. Dit helpt je om de makelaar te kiezen die past bij jouw situatie en die de grootste kans heeft jouw huis voor de beste prijs te verkopen.

Vergelijk makelaars in Harderwijk Bespaar direct, je zit nergens aan vast

Veelgestelde vragen over makelaars in Harderwijk

De gemiddelde makelaarskosten in Harderwijk liggen rond de € 5.393. Deze kosten verschillen per makelaar, afhankelijk van hun diensten en ervaring. Het is daarom waardevol om verschillende makelaars te vergelijken voordat je een keuze maakt.

Een goede makelaar in Harderwijk herken je aan ervaring, een solide verkoopplan en goede beoordelingen. Vraag verschillende offertes op en vergelijk deze. Kijk daarbij niet alleen naar de prijs, maar ook naar de inbegrepen diensten. Bezoek voor meer tips onze Goede Makelaar Vinden pagina.

De makelaarskosten in Harderwijk worden bepaald door verschillende factoren, zoals courtage, opstartkosten en eventuele intrekkingskosten. Deze kosten kunnen oplopen tot ongeveer € 5.393. Daarom is het handig om de tarieven van verschillende makelaars te vergelijken.

De gemiddelde verkoopsnelheid van een huis in Harderwijk is 41 dagen. Dit kan variëren afhankelijk van de huidige woningmarkt, de staat van de woning en de vraagprijs. Er zijn ook strategieën om de verkoop te versnellen, bekijk hiervoor onze tips om een woning snel te verkopen.

Ja, je kunt besparen op makelaarskosten in Harderwijk. Door verschillende offertes te vergelijken, kun je gemiddeld tot € 1.324 besparen. Ga naar onze makelaarsvergelijkingspagina voor meer informatie over het vergelijken van makelaars.
Huis Verkopen © 2024 - Bennekomseweg 43 - 6717LL - Ede - 0318 - 250 660 - Over ons - Contact - Privacybeleid - Disclaimer - Sitemap - KVK 89119223
Logo Huis Verkopen