Direct naar: Alle plaatsenAmsterdamRotterdamUtrechtDen HaagEindhoven Informatie: BlogMakelaarEnergielabelWoningwaardeKostenWoningmarktcijfersTips

Makelaars Voorthuizen

Bij het verkopen van een woning in Voorthuizen komt veel kijken. Dit roept ongetwijfeld de volgende vraag bij je op: welke makelaar in Voorthuizen past het beste bij mijn situatie? In deze paragraaf schenken we aandacht aan het vinden van een geschikte, lokale verkoopmakelaar.

Over makelaars in Voorthuizen

In Voorthuizen en omstreken barst het van de makelaars. Elk met hun unieke profiel en manier van werken. Daarom vergt het zoeken naar de perfecte match best wat voeten in de aarde. Makelaars variëren namelijk sterk in dienstverlening. De een is bijvoorbeeld gespecialiseerd in appartementen, terwijl de ander juist een schat aan kennis heeft van vrijstaande huizen. Ook qua tariefstelling kunnen er sterke verschillen zijn tussen makelaars.

Om dit keuzeproces te verlichten, bieden we je verschillende hulpmiddelen aan om makelaars in Voorthuizen te vergelijken. We geven je transparante informatie waarmee je zelf het kaf van het koren kunt scheiden. Dit maakt het voor je makkelijker om een weloverwogen keuze te maken die bij je past. Ga verder om alles te ontdekken wat je moet weten over de makelaarsactie in Voorthuizen.

Juni 2024

Makelaarskosten (gem.)
€ 3.830
Onderhandelingsresultaat (gem.)
€ 10.533
Besparing (gem.)
€ 1.125

Actueel

 • Het is goed om te weten dat de gemiddelde tarieven van makelaars in Voorthuizen rond de 1,09% liggen. Dit varieert echter per makelaar en is onder andere afhankelijk van de diensten die zij aanbieden.
 • Okay, laten we het eens hebben over de huidige huizenprijzen in Voorthuizen. De gemiddelde verkoopprijs ligt momenteel op € 351.412 en de gemiddelde verkoopprijs per m2 is € 3.361. Natuurlijk fluctueren deze prijzen en kun je exacte informatie vinden op de woningmarkt informatie pagina.
 • Tot slot, het is zinvol om te melden dat de tarieven van makelaars in Voorthuizen continu veranderen. Daarom kan het vergelijken van tarieven je aanzienlijk besparen. Sterker nog, op dit moment besparen mensen in Voorthuizen gemiddeld € 1.125 door tarieven van makelaars te vergelijken.

Uitgelichte makelaars in Voorthuizen

Als potentiële woningverkoper in Voorthuizen heb je de luxe om uit verschillende makelaars te selecteren. We presenteren je een gedetailleerd overzicht van meerdere verkoopmakelaars in de regio Voorthuizen, vergezeld van een uitgebreide toelichting per makelaar. Een vergelijking tussen de makelaars kan inzicht geven in bijvoorbeeld hun tariefstructuren, hun soorten diensten en hun ervaring zodat je een weloverwogen keuze kun maken.

Logo Drieklomp Makelaars en Rentmeesters Voorthuizen

Drieklomp Makelaars en Rentmeesters Voorthuizen

Drieklomp Makelaars en Rentmeesters, gevestigd in Voorthuizen, is een familiebedrijf met ruime ervaring in de verkoop en verhuur van uitzonderlijke woningen, villa's en landhuizen. Naast woningmakelaardij bieden ze financieel advies en hebben ze expertise in agrarisch onroerend goed, ondersteund door regelmatige bijscholing. Hoewel ze diverse vestigingen hebben en een eigen woonmagazine publiceren, blijven ze vasthouden aan hun persoonlijke benadering waarbij bijzondere aandacht voor de klant centraal staat.
Logo Midden Nederland Makelaars B.V. - Voorthuizen

Midden Nederland Makelaars BV - Voorthuizen

Midden Nederland Makelaars in Voorthuizen is een groot kantoor waar je terecht kunt voor meerdere disciplines binnen de makelaardij. Je kunt rekenen op persoonlijke aandacht en optimale bereikbaarheid. Het team bestaat uit gecertificeerde NVM-makelaars en ondersteunende medewerkers. Ze zijn gespecialiseerd in nieuwbouw, recreatie, woningstyling en woningfotografie. Als lokale makelaar zijn ze betrokken bij de omgeving en zijn ze tevens actief in bedrijfsonroerend, agrarisch, landelijk vastgoed en hypotheken.

Legemaat Makelaardij

Legemaat Makelaardij is gevestigd in Voorthuizen en is jouw betrouwbare partner op de Veluwe, de Gelderse Vallei en de Utrechtse Heuvelrug. Ze zijn specialist in woningen, bedrijfs- en agrarisch onroerend goed en recreatiewoningen. Met hun persoonlijke benadering zijn ze er voor jou, zelfs in de avond en op zaterdag. Ze zijn niet alleen jouw makelaar, maar bieden ook taxaties aan, inclusief NWWI taxatierapporten. Het team is aangesloten bij branchevereniging VBO.

Makelaardij Van Meerveld Burger

Makelaardij Van Meerveld Burger is een betrouwbare makelaar met erkende certificaten, waaronder VastgoedCert. Als lid van de NVM-branchevereniging voldoen ze aan hoge kwaliteitsnormen, wat jou de garantie geeft van een professionele dienstverlening. Je vindt hun kantoor in Voorthuizen, van waaruit ze je graag bijstaan in jouw zoektocht naar een perfecte woning.

Pater Makelaardij Voorthuizen

Pater Makelaardij Voorthuizen is een vertrouwenswaardig en professioneel makelaarskantoor, gevestigd aan de Lange Zuiderweg in Voorthuizen. Alhoewel ze niet zijn aangesloten bij een branchevereniging, staan ze bekend om hun klantgerichte dienstverlening en expertise in de onroerend goed sector. Kies voor Pater Makelaardij Voorthuizen voor een stressvrije ervaring bij de aankoop of verkoop van je woning.

Let op: in en rondom Voorthuizen zijn er nog meer verkoopmakelaars actief. Bij Huis Verkopen nemen we die allemaal mee in onze vergelijking. Jouw ideale makelaar staat misschien niet in de bovenstaande lijst. Dat ontdek je alleen door te vergelijken.

Vergelijk makelaars in Voorthuizen Op basis van jouw voorkeuren

Wat kost een makelaar in Voorthuizen?

Een makelaar in Voorthuizen rekent voor het verkopen van een huis gemiddeld een courtage van 1,09% van de verkoopopbrengst. Bij een gemiddelde huizenprijs van € 351.412 in Voorthuizen komt dit neer op € 3.830 aan makelaarskosten (update juni 2024).

Net zoals de huizenprijzen in Voorthuizen voortdurend veranderen, variëren ook de tarieven van makelaars. Deze diversiteit in kosten is afhankelijk van verschillende factoren zoals concurrentie, vastgoedmarkt ontwikkelingen en makelaarsdiensten.

Let op: Gemiddeld kunnen de courtages van makelaars in Voorthuizen 0,64% verschillen. Hierdoor kun je tot wel € 1.125 besparen door makelaars te vergelijken. Het onder de loep nemen van verschillende makelaarstarieven kan dan ook zeker bijdragen aan een gunstigere deal.

Kosten van makelaars in Voorthuizen

Juni 2024 (gemiddeld)

€ 0
€ 1.600
€ 3.900
Bespaar direct Vergelijk lokale makelaars

Opstartkosten van makelaars in Voorthuizen

Veel makelaars in Voorthuizen rekenen opstartkosten voor hun dienstverlening. Maar wat zijn opstartkosten precies? Dit zijn doorgaans de kosten die jouw makelaar maakt om jouw huis verkoopklaar te maken. Denk hierbij aan zaken zoals het opmaken van de verkoopbrochure, het maken van professionele foto's van jouw woning en de plaatsing van de woning op verschillende huizensites zoals Funda. Hierbij moet je rekening houden dat de opbrengst van de verkoop hoger kan uitvallen door deze voorbereidende, belangrijke werkzaamheden.

De opstartkosten kunnen behoorlijk variëren per makelaar in Voorthuizen. De gemiddelde startkosten liggen tussen de € 400 en € 700 euro. Het daadwerkelijke bedrag hangt af van de specifieke diensten die de makelaar je aanbiedt en de overeenkomst die jullie samen maken. Het is verstandig om hier vooraf goede afspraken over te maken, zodat je niet voor verrassingen komt te staan. Informeer hier dus altijd naar bij het selecteren van jouw makelaar.

Intrekkingskosten van makelaars in Voorthuizen

Ga je jouw huis in Voorthuizen in de verkoop zetten? Dan is het goed om te weten dat intrekkingskosten in rekening kunnen worden gebracht door de meeste makelaars, mocht je besluiten je woning voortijdig uit de verkoop te halen. Deze kosten zijn niks anders dan een vergoeding voor de makelaar voor het werk dat hij tot dan toe heeft verricht. Denk hierbij aan de tijd en moeite die geïnvesteerd is in marktonderzoek, foto's en plattegronden maken, promotie en bezichtigingen.

Intrekkingskosten zijn niet bij iedere makelaar gelijk, dus het is verstandig om je daar vooraf over te informeren. Stel, je krijgt een geweldig jobaanbod aan de andere kant van het land en je wilt daarom je woning niet meer verkopen. Of je twijfelt of dit wel het juiste moment is om te verkopen. In deze gevallen worden, bij intrekking van de verkoopopdracht, de intrekkingskosten gefactureerd. Weet dus waar je aan begint en voorkom verrassingen.

Vraag tarieven van makelaars op Gratis en vrijblijvend

Makelaars in Voorthuizen met een vast tarief

Ben je op zoek naar een manier om verkoopkosten te beperken bij het verkopen van je woning in Voorthuizen? Overweeg dan een makelaar in te schakelen die met een vast tarief werkt. Het grote voordeel hiervan is dat je precies weet wat je uitgeeft aan de makelaar voor de gehele verkoop van je woning. De gemiddelde kosten hiervan zijn € 3.250 (update: juni 2024).

In tegenstelling tot een vast tarief, rekenen sommige makelaars courtage. Dit is een percentage van de verkoopprijs van je huis. Stel je voor dat je woning in een mum van tijd verkocht wordt, terwijl je toch het volle pond aan makelaarskosten hebt betaald. In zo'n situatie was een vast tarief wellicht voordeliger geweest.

Tip: Staar je niet blind op die gemiddelde kosten van € 3.250. Het is belangrijk om te kijken naar de verkoopstrategie en expertise van jouw makelaar. Goede begeleiding en advies kunnen namelijk de snelheid en opbrengst van de verkoop van je woning positief beïnvloeden. Denk dus zorgvuldig na over wat voor jou de beste optie is.

4 feitjes over makelaars in Voorthuizen

 • Met de hulp van een makelaar uit Voorthuizen lukt het gemiddeld om je woning 52% sneller van de hand te doen in vergelijking tot verkopen zonder makelaar.
 • Niet alle makelaars in Voorthuizen schatten de waarde van een woning op dezelfde manier in. Hierdoor kan de waardebepaling van je woning soms tot wel € 31000 verschil vertonen. Om verrassingen te voorkomen, kun je waardebepaling aanvragen bij meerdere makelaars.
 • Veel makelaars in Voorthuizen hanteren een courtagesysteem, waarin de makelaar een percentage van de verkoopprijs als beloning krijgt. Dit geeft ze de motivatie om jouw woning voor een zo hoog mogelijke prijs te verkopen.
 • In Voorthuizen nodigen woningverkopers doorgaans eerst gemiddeld 3 makelaars uit voor een huisbezoek voordat ze hun keuze maken. Een overzicht van verschillende makelaars en hun tarieven kun je hier opvragen voor een betere vergelijking.

Wat levert de beste makelaar in Voorthuizen op?

Het selecteren van een uitmuntende makelaar bij de verkoop van je huis in Voorthuizen kan een groot verschil maken. De beste makelaars kunnen, dankzij hun kennis en ervaring, doorgaans betere resultaten boeken dan gemiddeld.

Maar hoe onderscheid je nu de top van het makelaarsveld in Voorthuizen? Hier zijn twee kenmerken om op te letten:

 • Uit onze data wordt duidelijk dat de toppers onder de makelaars in Voorthuizen in staat zijn om woningen gemiddeld voor een hoger bedrag te verkopen dan hun collega's. We zien dat dit verschil, zelfs na het rekening houden met verschillende prijsklassen, oploopt tot € 11.916.
 • Daarnaast blijkt uit de gegevens dat de meest succesvolle makelaars in Voorthuizen huizen gemiddeld 15 dagen sneller kunnen verkopen dan gemiddelde makelaars. Dit wordt vaak bereikt door de woning juist op waarde te schatten, waardoor een vlotte verkoop mogelijk wordt.

De beste makelaar in Voorthuizen vinden

Wat vind je belangrijk aan een makelaar? Sommige makelaars zijn sterk in onderhandelen, anderen blinken weer uit in het creatieve aspect zoals het presenteren van de woning. De diversiteit maakt de keuze complex. Elk huis en elke situatie vraagt om een uniek type makelaar.

De meest cruciale stap in de verkoop van je woning is zonder twijfel het selecteren van de juiste makelaar. Mulier maakt deze beslissing eenvoudiger. Door makelaars te vergelijken , matchen we je met de best presterende makelaars in Voorthuizen.

Waar moet je op letten bij makelaars in Voorthuizen?

Wanneer je de keuze maakt om je huis in Voorthuizen te verkopen, is het van essentieel belang om een competente makelaar te vinden. Let op de volgende vijf punten:

Ervaring en kennis

Kijk naar de ervaring en kennis van de makelaar. Hoe lang zijn ze al actief in Voorthuizen en welke huizen hebben ze verkocht in jouw buurt? Ervaring in de regio is goud waard.

Voorwaarden

Bestudeer de voorwaarden goed. Dit gaat bijvoorbeeld over de courtage, de opzegtermijn en de marketingkosten. Zorg ervoor dat alle kosten en diensten duidelijk zijn voordat je een contract tekent.

Communicatie

Een goede communicatie tussen jou en de makelaar is zeer belangrijk. Bespreek je verwachtingen en wensen, en kijk hoe de makelaar hierop reageert. Ook moet de makelaar goed bereikbaar zijn.

Verkoopstrategie

Vraag naar de verkoopstrategie van de makelaar. Een goed plan kan betekenen dat je huis sneller wordt verkocht en mogelijk voor een betere prijs. Kijk of de makelaar creatieve en effectieve strategieën voorgestelt.

Klantbeoordelingen

Tot slot, kijk naar de beoordelingen van andere klanten. Dit kan je een goed beeld geven van de betrouwbaarheid en effectiviteit van de makelaar. Lees zowel de positieve als de negatieve reviews.

Moet ik kiezen voor een NVM-makelaar?

In het landelijke Voorthuizen, waar het woningaanbod gevarieerd is, kunnen NVM-makelaars een gewaardeerde begeleider zijn bij het verkopen van je huis. Deze makelaars hebben de lokale kennis en expertise, maar zeker ook het netwerk dat nodig is om je woning te promoten.

NVM-makelaars onderbouwen hun adviezen met marktdata en houden je nauwgezet op de hoogte van het volledige verkoopproces. Niet alleen NVM, maar ook VBO en VastgoedPRO makelaars kunnen je deze vakkundige ondersteuning bieden. Het kiezen van de juiste makelaar is een belangrijke stap in het verkoopproces.

Wat doet een makelaar in Voorthuizen?

Een makelaar in Voorthuizen kan je bijstaan in de uitdaging om jouw huis te verkopen. Hij of zij kent de lokale woningmarkt als geen ander, wat essentieel is voor een succesvol verkoopproces.

De makelaar is verantwoordelijk voor diverse taken. Van het opstellen van een realistische vraagprijs, tot het voeren van onderhandelingen met potentiële kopers. Het is een complex proces dat vraagt om kennis en ervaring.

 • Marktkennis: Een makelaar is op de hoogte van de actuele markttrends en prijzen.
 • Onderhandelingstechnieken: Hij of zij kan het maximale uit de verkoop van jouw huis halen.
 • Juridische kennis: De makelaar begeleidt je in het juridische traject rondom de verkoop.
 • Netwerk: Door een breed netwerk kan de makelaar jouw huis onder de aandacht brengen van een grote groep potentiële kopers.
 • Begeleiding en advies: Gedurende het gehele proces word je bijgestaan en geadviseerd door de makelaar.

Waarom een makelaar in Voorthuizen inschakelen?

Wanneer je besluit om jouw huis in Voorthuizen te verkopen, kan een makelaar een wereld van verschil maken. Het inschakelen van een makelaar heeft tal van voordelen, voornamelijk vanwege hun specifieke kennis van de markt, hun netwerk en hun expertise op het gebied van woningverkoop. Niet alleen kunnen zij je helpen bij het bepalen van een realistische vraagprijs, maar een goede makelaar zorgt ook voor een snellere verkoop van jouw woning.

Kennis van de lokale markt

Een makelaar beschikt over diepgaande kennis van de lokale vastgoedmarkt in Voorthuizen. Dit omvat informatie over recente verkoopprijzen, de vraag naar woningen en de huidige marktcondities. Door deze marktinzichten kan je jouw woning tegen de optimale prijs op de markt brengen.

Beschikking over een breed netwerk

Makelaars hebben doorgaans een breed netwerk van contacten in de vastgoed- en financieringssector. Hieronder vallen potentiële kopers, andere makelaars en professionals zoals notarissen en taxateurs. Deze contacten kunnen de verkoop van je huis aanzienlijk versnellen.

Effectieve verkoopstrategieën

Makelaars gebruiken effectieve verkoopstrategieën om jouw woning onder de aandacht te brengen bij potentiële kopers. Van het opstellen van een pakkende verkoopadvertentie tot het organiseren van open dagen, zij maken gebruik van bewezen technieken om jouw huis succesvol te verkopen.

Ondersteuning bij papierwerk

De verkoop van een woning brengt ook heel wat papierwerk met zich mee. Een makelaar helpt je bij het voorbereiden, invullen en correct indienen van alle benodigde documenten. Zo zorgen ze ervoor dat de verkoop soepel en zonder onaangename verrassingen verloopt.

Makelaars in Voorthuizen vergelijken

Middels Huis Verkopen is het eenvoudig te navigeren door het brede landschap van verkoopmakelaars in Voorthuizen. De tools die we bieden, maken het gemakkelijker om te begrijpen waarom het vergelijken van lokale makelaars een slimme zet is.

 • Vergelijk op basis van verkoopopbrengst
 • Assess snelheid van woningverkoop
 • Ontdek de beste prijs/kwaliteit-verhouding
 • Gratis en vrijblijvende waardebepaling

Of je nu jouw woning zo snel mogelijk wilt verkopen, of streeft naar de maximale verkoopprijs, Huis Verkopen helpt bij de selectie. Wij zetten je op het juiste pad, koppelen je met effectieve verkoopmakelaars in Voorthuizen en helpen je bij het maken van weloverwogen keuzes.

Vergelijk makelaars in Voorthuizen Bespaar direct, je zit nergens aan vast

Veelgestelde vragen over makelaars in Voorthuizen

Begin eerst met het vergelijken van lokale makelaars op onze website. Hier kun je bijvoorbeeld 'tarieven opvragen' van verschillende makelaars en lezen over hun ervaringen in Voorthuizen.

De gemiddelde makelaarskosten in Voorthuizen liggen rond de € 3.830. Echter, de exacte kosten kunnen variëren afhankelijk van de makelaar en jouw specifieke situatie.

Ja, de meeste makelaars hanteren opstartkosten. De gemiddelde opstartkosten in Voorthuizen bedragen € 515. Vraag voor de exacte kosten altijd een offerte aan bij de makelaar.

Dat hangt af van verschillende factoren, waaronder de vraag in de markt. Gemiddeld duurt het in Voorthuizen 60 dagen om een huis te verkopen.

Zeker! Door makelaars te 'vergelijken' kun je gemiddeld € 1.125 besparen op de verkoop van je huis in Voorthuizen.
Huis Verkopen © 2024 - Bennekomseweg 43 - 6717LL - Ede - 0318 - 250 660 - Over ons - Contact - Privacybeleid - Disclaimer - Sitemap - KVK 89119223
Logo Huis Verkopen