Direct naar: Alle plaatsenAmsterdamRotterdamUtrechtDen HaagEindhoven Informatie: MakelaarEnergielabelWoningwaardeKostenWoningmarktcijfersTips

Huis verkopen in Ermelo

Overweeg je jouw huis in Ermelo te verkopen? Verdiep je dan goed in de lokale woningmarkt, want het maken van de juiste keuzes kan veel voordeel opleveren. Op deze pagina vind je handige tips en relevante informatie om dit proces succesvol te laten verlopen.

 • Geen gedoe
 • Direct geregeld
 • Geld besparen
 • Hogere opbrengst

Over het verkopen van je huis in Ermelo

Als je van plan bent je huis in Ermelo te verkopen, heb je waarschijnlijk een hoop aan je hoofd. Natuurlijk wil je een goede prijs voor je huis krijgen en een makelaar inschakelen die zijn kosten waard is. Daarnaast wil je natuurlijk niet met dubbele woonlasten zitten, dus de snelheid van de verkoop is ook een belangrijke overweging. Wees ook alert op de presentatie van je woning, deze moet het huis in zijn beste licht laten zien. Bovendien wil je ook weten hoeveel interesse er in jouw buurt is, omdat dit de uiteindelijke verkoopprijs kan beïnvloeden.

Als potentiële soldaat ben je waarschijnlijk nieuwsgierig naar de lokale vastgoedmarkt. Hoe snel worden huizen in Ermelo verkocht? Wat is de gemiddelde verkoopopbrengst? En misschien wil je wel weten hoeveel je kunt besparen door makelaars te vergelijken. Gelukkig hebben we een aantal van deze cijfers om je te helpen bij het beantwoorden van deze vragen. Hieronder vind je wat actuele data over de woningverkoop in Ermelo:

Mei 2024

Verkoopsnelheid (gem.)
61 dagen
Verkoopopbrengst (gem.)
€ 536.685
Besparing (gem.)
€ 1.234

Je huis snel verkopen in Ermelo

Het verkopen van een huis kan soms even duren. In het pittoreske Ermelo duurt het gemiddeld 52 dagen voordat een woning van eigenaar wisselt. Het goede nieuws is dat er manieren zijn om dit proces te versnellen.

 1. Vergelijk makelaars: Een goede verkoopmakelaar kan het verschil maken. Door verschillende makelaars te vergelijken krijg je inzicht in hun werkwijze en succesratio. Maak een bewuste keuze voor een makelaar die past bij jouw wensen en behoeften.
 2. Presenteer je woning optimaal: Een eerste indruk maak je maar één keer. Zorg dat je huis er op foto’s en tijdens bezichtigingen op zijn best uitziet. Opruimen, schoonmaken en kleine reparaties uitvoeren kunnen al een groot verschil maken.
 3. Stel een realistische vraagprijs vast: Een vraagprijs die aansluit bij de marktwaarde van je huis trekt meer serieuze kopers. Te hoog inzetten kan potentiële kopers afschrikken, terwijl een te lage vraagprijs je financieel benadeelt.

Tips in Ermelo

#1 Tip: de keuze voor een goede makelaar heeft veel invloed op het verkoopresultaat.

Bekijk alle tips of begin direct met het vergelijken van makelaars: tarieven, prestaties en aanpak.

Begin met vergelijken

Wat brengt een huis in Ermelo op?

De gemiddelde verkoopprijs van een woning in Ermelo bedraagt momenteel € 536.685 euro. Deze verkoopsom kan variëren, afhankelijk van factoren zoals de locatie van het huis, de staat van onderhoud, de grootte van het perceel en de vraag op de markt. Het is altijd van belang je goed te oriënteren op de actuele woningmarkt in Ermelo en te bepalen wat voor jou een reële prijs is.

Om een nog completer beeld te krijgen van de woningmarkt in Ermelo, kan je ook kijken naar de gemiddelde prijs per vierkante meter. In Ermelo wordt een woning gemiddeld verkocht voor € 4.540 euro per m2. Dit getal helpt je om de prijzen van verschillende woningen in Ermelo beter met elkaar te vergelijken en te bepalen of een vraagprijs realistisch is.

Vraag jouw gratis waardebepaling aan Bij een lokale, ervaren makelaar

Woningcijfers in Ermelo

Afgelopen 3 maanden (per m2)

€ 4.200
€ 4.400
€ 4.600

Op HuisVerkopen.nl houden we alle huizenprijzen in Ermelo bij (up-to-date: mei 2024), waaronder de gemiddelde vraagprijs, verkoopprijs, de prijsontwikkeling en de gemiddelde huizenprijzen ten opzichte van andere plaatsen in de buurt van Ermelo.

Feitjes over Ermelo

 • Ermelo ligt in de provincie Gelderland op de Veluwe.
 • De plaats is bekend vanwege het Dolfinarium Harderwijk.
 • Het heeft een rijke historie met archeologische vondsten.

Tips om je woning te verkopen in Ermelo

De verkoop van je huis in Ermelo kan een spannende onderneming zijn. Om een ​​soepel verkoopproces te garanderen en de beste prijs voor je woning te krijgen, zijn er enkele slimme strategieën die je kunt volgen. De juiste verkoopmakelaar in Ermelo kan hierbij een groot verschil maken.

 • Het kiezen van de juiste makelaar is essentieel. Een lokale makelaar is bekend met de Ermelose woningmarkt en kan met deze kennis je woning effectief op de markt brengen.
 • Een professionele foto- en videotour van je woning kan potentiële kopers aantrekken. Een ervaren makelaar heeft contacten met professionele fotografen en kan dit voor je regelen.
 • Bepaal de juiste prijs. Een makelaar kan helpen bij het inschatten van de marktwaarde van je huis, rekening houdend met vergelijkbare verkopen in de omgeving van Ermelo.
 • Zorg voor een netjes en opgeruimd huis. Een makelaar kan adviseren over hoe je woning er het meest aantrekkelijk uitziet voor potentiële kopers.
 • Overweeg eventuele verbeteringen aan je woning. Een makelaar kan je adviseren over welke verbeteringen waarde toevoegen en welke niet.

Ontdek jouw stappenplan in Ermelo:

 • Vermijd het overslaan van belangrijke verkoopstappen
 • Bespaar duizenden euro's door goed te vergelijken
 • Ontvang een gratis en vrijblijvend stappenplan
 • Houd makkelijk de voortgang van de verkoopsstappen bij
Bekijk mijn stappenplan Speciaal voor jouw woning

Wat kost een huis verkopen in Ermelo?

Het verkopen van je huis brengt kosten met zich mee. De verkoop van een woning in Ermelo kost je als verkoper gemiddeld € 7.041. Hieronder zetten we alle kosten op een rij:

Kosten bij verkoop in Ermelo In euro’s
Makelaarskosten (o.b.v. huiswaarde € 536.685) € 6.011
Verkoopstyling en klein onderhoud € 875
Energielabel aanvragen € 315
Notaris (doorhalen hypotheek) € 350
Totale gemiddelde kosten bij verkoop € 7.041

Kosten van makelaars in Ermelo

Als je overweegt jouw woning in Ermelo te verkopen, vraag je je waarschijnlijk af wat de gemiddelde kosten van een makelaar zijn. Makelaars brengen vaak een courtage in rekening, die in Ermelo gemiddeld 1,12% van de verkoopprijs bedraagt. Deze percentage is in lijn met het landelijk gemiddelde, waardoor je niet voor onverwachte verrassingen komt te staan.

Als we dit courtagepercentage toepassen op de gemiddelde verkoopprijs van huizen in Ermelo, namelijk € 536.685 euro, dan kom je uit op gemiddelde makelaarskosten van € 6.011 euro. Hoewel dit bedrag variabel is en afhankelijk van de uiteindelijke verkoopprijs, geeft het een duidelijk beeld van de kosten die je kunt verwachten bij het inschakelen van een makelaar.

Lees meer over makelaars in Ermelo.

Andere kosten bij verkoop

Als je jouw huis in Ermelo wilt verkopen, denk je waarschijnlijk eerst aan de makelaarskosten. De gemiddelde courtage van een makelaar in Ermelo is 1,12%. Bij een gemiddelde verkoopprijs in Ermelo van € 536.685, komt dit neer op € 6.011. Maar vergeet niet dat er meer kosten zijn waar je rekening mee moet houden.

Notariskosten

Naast de makelaarskosten zijn er ook notariskosten. De verkoper is doorgaans verantwoordelijk voor de kosten van de overdrachtsakte. Dit is de officiële akte waarin de wisseling van eigenaar wordt vastgelegd.

De kosten van de overdrachtsakte zijn onder andere afhankelijk van de tarieven die de notaris hanteert. Deze kosten variëren, dus het is verstandig om verschillende notarissen met elkaar te vergelijken.

Belasting

Je bent mogelijk ook vermogensbelasting verschuldigd aan de Belastingdienst. Dit hangt af van de verkoopprijs van jouw woning minus de hypotheekschuld. Als het bedrag hoger is dan de vrijstelling, kan je hierover belasting moeten betalen.

De belasting is doorgaans 1,2% van jouw vermogen. Het is aan te raden om een belastingadviseur of jouw accountant hierover te raadplegen. Zij kunnen je adviseren over de mogelijkheden om belasting te besparen.

Verhuiskosten

Wanneer je jouw woning verkoopt, zul je ook moeten verhuizen. Hierbij zijn er verschillende kosten waar je rekening mee moet houden. Je moet bijvoorbeeld rekening houden met de kosten voor een verhuisbedrijf.

Je kan ervoor kiezen om zelf te verhuizen met hulp van vrienden en familie, maar vergeet niet dat dit ook kosten met zich meebrengt. Denk bijvoorbeeld aan de huur van een busje, brandstofkosten en de kosten voor verhuisdozen en verpakkingsmateriaal.

Wanneer mijn huis verkopen in Ermelo?

Overweeg je jouw huis in Ermelo te verkopen? De huidige woningmarkt biedt hier zeker kansen voor! Door de vraag die momenteel groter is dan het aanbod, is dit een goede tijd om je huis in de verkoop te zetten. Het is wel raadzaam om je te laten adviseren door een professionele makelaar in Ermelo. Zij hebben veel kennis van de lokale markt en kunnen je daardoor goed begeleiden.

Zou je dan zomaar de eerste de beste makelaar moeten kiezen? Nee, zeker niet. Elke makelaar heeft namelijk een andere benadering en ziet andere mogelijkheden in deze markt. Het is daarom zinvol om verschillende makelaars te vergelijken, zodat je de beste keuze voor jouw situatie kunt maken. Zo haal je het meeste uit de huidige woningmarkt!

Vergelijk makelaars in Ermelo Op basis van je voorkeuren

Waarom Huis Verkopen?

Bij de verkoop van je woning komt er veel op je af. Je wilt natuurlijk de beste prijs krijgen, maar er zijn ook allerlei zaken die je moet regelen. Het stappenplan van Huis Verkopen is hierbij jouw perfecte hulpmiddel. Het biedt je namelijk precies dat: duidelijkheid en gemak in de verkoop van je huis. Dankzij een zorgvuldige voorbereiding met ons stappenplan, heb je grote invloed op een succesvolle verkoop. Zo zorg je ervoor dat je niks vergeet en optimaal voorbereid bent voor de verkoop.

Alles regelen op één plek

Huis Verkopen maakt het je niet alleen makkelijker om te weten wat er moet gebeuren, maar biedt ook een platform om de nodige diensten te regelen. Alles van een geschikte makelaar tot betrouwbare verhuizers of ontruimers vind je op onze site. Dit scheelt je veel tijd en energie.

De beste dienstverlening voor de beste prijs

Wij helpen je om specialisten te vinden in Ermelo die de beste dienstverlening kunnen leveren, maar dan wel voor de meest aantrekkelijke prijs. Zo kies je altijd voor de juiste makelaar en krijg je waar voor je geld.

Assistentie bij snelle of maximale verkoop

Of je jouw huis nu zo snel mogelijk wilt verkopen, of voor een maximale prijs, Huis Verkopen staat voor je klaar. Met onze hulp maak je de juiste keuzes om je doelen te bereiken.

Vergelijk en bespaar kosten

Huis Verkopen maakt het vergelijken van diensten en prijzen zeer eenvoudig. Zo bespaar je kosten en pak je de verkoop van je huis in Ermelo nog slimmer aan.

Veelgestelde vragen over een huis verkopen in Ermelo

Bij het kiezen van een makelaar in Ermelo is het belangrijk om te letten op de marketingstrategie, ervaring en tarieven van de makelaar. Vergelijk verschillende makelaars met behulp van de tool op HuisVerkopen.nl, op de pagina makelaars vergelijken.

Het vaststellen van de juiste vraagprijs voor je woning hangt af van meerdere factoren. Denk aan de huidige marktwaarde, recente verkoopprijzen in Ermelo en eventuele plannen voor de buurt. Voor informatie kun je terecht op de pagina hoe bepaal je de vraagprijs voor een huis op HuisVerkopen.nl.

Er zijn verschillende stappen die je kunt nemen om je huis in Ermelo snel te verkopen. Zorg bijvoorbeeld voor een opgeruimd huis, maak goede foto's, en stel een realistische vraagprijs op. Lees de pagina snel voor meer tips.

Er zijn veel aspecten waar je op moet letten bij verkoop, zoals correcte waardebepaling, het opstellen van een goede verkoopstrategie en wettelijke verplichtingen. Bezoek de pagina stappenplan voor een uitgebreid plan.
Huis Verkopen © 2024 - Bennekomseweg 43 - 6717LL - Ede - 0318 - 250 660 - Over ons - Contact - Privacybeleid - Disclaimer - Sitemap - KVK 89119223
Logo Huis Verkopen