Direct naar: Alle plaatsenAmsterdamRotterdamUtrechtDen HaagEindhoven Informatie: MakelaarEnergielabelWoningwaardeKostenWoningmarktcijfersTips

Huis verkopen in Garderen

Overweeg je jouw huis in het mooie Garderen te verkopen? Een goede voorbereiding en kennis van de lokale vastgoedmarkt zijn belangrijk voor een succesvolle verkoop. Hier vind je handige tips en informatie om het maximale uit de verkoop van je woning te halen.

 • Geen gedoe
 • Direct geregeld
 • Geld besparen
 • Hogere opbrengst

Over het verkopen van je huis in Garderen

Als je in het pittoreske Garderen woont en overweegt om je huis te verkopen, zijn er een aantal zaken om in de gaten te houden. Een goede verkoopprijs is daar eentje van. Niemand wil immers onder de waarde verkopen. Daarnaast wil je waarschijnlijk niet te veel aan een makelaar betalen en je wilt de woning ook vlot verkopen om dubbele woonlasten te ontlopen.

Maar hoe weet je nu wat de actuele stand van zaken is in Garderen? Hoe snel worden huizen hier verkocht, wat is de gemiddelde opbrengst, hoeveel kun je besparen door makelaars te vergelijken? Voor een antwoord op deze vragen kun je het beste de pagina voor het vergelijken van makelaars bezoeken. Nog even op een rijtje willen zien wat de actuele cijfers over de woningverkoop in Garderen zijn? Hier volgen ze:

Mei 2024

Verkoopsnelheid (gem.)
42 dagen
Verkoopopbrengst (gem.)
€ 195.666
Besparing (gem.)
€ 626

Je huis snel verkopen in Garderen

Ben je geïnteresseerd in hoe lang het duurt voordat woningen in Garderen worden verkocht? De gemiddelde verkoopsnelheid in Garderen ligt op 68 dagen. Dit is gebaseerd op verkochte woningen in de afgelopen periode.

 1. Vraag meerdere waardebepalingen aan. Het is slim om niet alleen op één makelaar te vertrouwen. Elke makelaar gebruikt zijn eigen beoordelingsmethode en door meerdere waardebepalingen aan te vragen krijg je een breder beeld van de mogelijke vraagprijs voor jouw woning. Je kunt via deze link een gratis waardebepaling aanvragen.
 2. Zorg voor een presenteerbare woning. Een verzorgde, goed onderhouden woning trekt meer kopers aan. Kleine reparaties of verbeteringen kunnen al een groot verschil maken. Ook een nette tuin en opgeruimde kamers dragen bij aan een positieve eerste indruk van potentiële kopers.
 3. Kies de juiste verkoopstrategie. Het bepalen van de juiste vraagprijs en verkoopstrategie kan je enorm vooruit helpen bij het snel verkopen van je woning. Je makelaar kan je hierbij helpen. Het is ook aan te raden om eens naar de verkoopadviezen op onze website te kijken.

Tips in Garderen

#1 Tip: de keuze voor een goede makelaar heeft veel invloed op het verkoopresultaat.

Bekijk alle tips of begin direct met het vergelijken van makelaars: tarieven, prestaties en aanpak.

Begin met vergelijken

Wat brengt een huis in Garderen op?

De huizenverkoop in Garderen kent op dit moment een gemiddelde verkoopwaarde van € 195.666 euro. Dit bedrag is een gemiddelde en dus afhankelijk van diverse factoren zoals de ligging, staat en grootte van het huis. Deze elementen kunnen aanzienlijk invloed hebben op de definitieve verkoopprijs van jouw woning.

Daarnaast is het relevant te kijken wat de gemiddelde prijs per m2 is voor huizen in Garderen; dat bedrag ligt nu op € 2.244 euro. Door de continu veranderende markt met betrekking tot vraag en aanbod, wijzigen deze prijzen constant. Als je overweegt jouw huis te verkopen, is het daarom verstandig om deze prijzen blijvend in de gaten te houden en zo de meest gunstige verkoopmomenten te identificeren.

Vraag jouw gratis waardebepaling aan Bij een lokale, ervaren makelaar

Woningcijfers in Garderen

Afgelopen 3 maanden (per m2)

€ -2.600
€ 900
€ 4.300

Op HuisVerkopen.nl houden we alle huizenprijzen in Garderen bij (up-to-date: mei 2024), waaronder de gemiddelde vraagprijs, verkoopprijs, de prijsontwikkeling en de gemiddelde huizenprijzen ten opzichte van andere plaatsen in de buurt van Garderen.

Tips om je woning te verkopen in Garderen

Je wilt je huis in Garderen verkopen en wil het voor elkaar krijgen dat het hele proces soepel verloopt? Hier zijn enkele waardevolle tips die niet alleen kunnen helpen om jouw huis te onderscheiden van de rest, maar ook mogelijke kosten kunnen besparen tijdens het verkooptraject.

 • Bereid je voor op de huisbezichtigingen. Zorg dat alles netjes en schoon is en haal persoonlijke spullen weg. Dit helpt potentiële kopers om zich het huis voor te stellen als hun toekomstige thuis.
 • Voer kleine reparaties zelf uit. Van een lekkende kraan tot een piepende deur, elk klein defect kan een turn-off zijn voor potentiële kopers. Zorg dat alles in huis goed werkt.
 • Overweeg om energiebesparende maatregelen te nemen. Veel kopers zijn op zoek naar huizen die energie-efficiënt zijn. Denk aan led-verlichting, isolatie of zonnepanelen.
 • Onderhandel over de commissie met je makelaar. Hoewel dit lastig kan zijn, kan het je zeker geld besparen.
 • Presenteer je huis op het juiste moment. Denk na over wanneer jouw huis het beste tot zijn recht komt. Is het huis zonnig in de ochtend? Stel dan de bezichtigingen voor die tijd voor.

Ontdek jouw stappenplan in Garderen:

 • Het stappenplan is speciaal op maat voor jouw woning.
 • Je behoudt overzicht en mist geen belangrijke steps.
 • Eenvoudig bijhouden van de voortgang rechtstreeks op de site.
 • Bespaar duizenden euro's door goede vergelijkingen.
Bekijk mijn stappenplan Speciaal voor jouw woning

Wat kost een huis verkopen in Garderen?

Het verkopen van je huis brengt kosten met zich mee. De verkoop van een woning in Garderen kost je als verkoper gemiddeld € 4.689. Hieronder zetten we alle kosten op een rij:

Kosten bij verkoop in Garderen In euro’s
Makelaarskosten (o.b.v. huiswaarde € 195.666) € 2.348
Verkoopstyling en klein onderhoud € 875
Energielabel aanvragen € 315
Notaris (doorhalen hypotheek) € 350
Totale gemiddelde kosten bij verkoop € 4.689

Kosten van makelaars in Garderen

Als je een huis wilt verkopen in Garderen, ben je zeker benieuwd naar de gemiddelde kosten van een makelaar. Het is gebruikelijk dat makelaars een courtage vragen voor hun diensten. In de regel ligt dit percentage tussen de 1 en 2 procent van de verkoopprijs, maar het exacte percentage is sterk afhankelijk van factoren zoals het type woning en de locatie. De courtage wordt met andere woorden dus op maat vastgesteld en het daadwerkelijke bedrag kan variëren. Als voorbeeld kan je denken aan een courtage van 1,20% procent.

Het loont om verschillende makelaars te vergelijken voordat je een beslissing maakt. Elk makelaarskantoor hanteert zijn eigen tarieven en deze tarieven lopen uiteen. Wil je een overzicht van tarieven opvragen bij makelaars in Garderen? Kijk dan eens op deze pagina met de tarieven van verschillende makelaars. Zo krijg je een helder beeld van de gemiddelde kosten en kan je een weloverwogen keuze maken.

Lees meer over makelaars in Garderen.

Andere kosten bij verkoop

Kosten voor het energielabel

Een van de kosten waarmee je als woningverkoper in Garderen te maken hebt, is die van het energielabel. Dit is een verplicht document dat aantoont hoe energiezuinig jouw huis is. Het niet aanvragen van een energielabel kan resulteren in een boete.

Je kunt gemakkelijk een energielabel online aanvragen. De kosten hiervoor kunnen variëren, afhankelijk van het bedrijf dat je inschakelt. Houd er wel rekening mee dat het energielabel vóór de verkoop van de woning geregeld moet zijn.

Marketingkosten

Naast het energielabel, zijn er ook marketingkosten. Deze kosten kunnen betrekking hebben op professionele foto's, video's en plattegronden van je woning. Ook het eventueel adverteren van de woning komt voor jouw rekening.

Vaak zijn deze kosten onderdeel van de makelaarskosten. Omdat makelaarstarieven onderling flink kunnen verschillen, is het verstandig deze te vergelijken. Zo weet je zeker dat je niet te veel betaalt voor de verkoop van jouw woning in Garderen.

Wanneer mijn huis verkopen in Garderen?

Overweeg je jouw huis in Garderen te verkopen? Nu kan het een goed moment zijn. Er is sprake van een sterke verkopersmarkt en dat betekent dat er meer vraag is dan aanbod. Hierdoor kunnen huizen snel van eigenaar wisselen. Toch is elke situatie uniek en is een gesprek met een lokale makelaar aan te raden om een goed beeld te krijgen van jouw specifieke situatie.

Je vraagt je misschien af, is het dan nu het juiste moment om mijn huis te koop te zetten? Dat hangt af van meerdere factoren. Daarom is het verstandig om in een vroeg stadium met een makelaar te spreken. Deze kan je adviseren over het juiste moment om jouw huis in de verkoop te zetten, zodat je het maximale uit de verkoop kan halen. De markt is gunstig, maar een succesvolle verkoop vergt nog altijd een goede strategie.

Vergelijk makelaars in Garderen Op basis van je voorkeuren

Waarom Huis Verkopen?

Als woningeigenaar wil je natuurlijk het maximale uit de verkoop van jouw woning halen. Dat kan soms een uitdaging zijn. Gelukkig is er Huis Verkopen om je hierbij te helpen! Met een breed scala aan handige tools en diensten biedt deze website alles wat je nodig hebt om de verkoop van jouw huis zo succesvol mogelijk te laten verlopen. Het gebruiksvriendelijk platform is bovendien geheel gratis en onafhankelijk. Waarom zou je het zelf blijven proberen, als je ook kunt vertrouwen op de expertise van Huis Verkopen? Maak het jezelf gemakkelijk en bereid de verkoop van jouw woning voor met behulp van Huis Verkopen.

Gratis waardebepaling van jouw woning

Wanneer je jouw woning wilt verkopen, is het essentieel dat je een goed beeld hebt van de mogelijke verkoopwaarde. Een gratis waardebepaling van jouw woning kan je hierbij helpen. Door gebruik te maken van deze tool kan je vakkundig inschatten wat jouw woning waard is en voorkom je dat je jouw woning onder de marktprijs verkoopt.

Vergelijk makelaarstarieven en bespaar

Eén van de uitdagingen bij het verkopen van een woning is het vinden van een betrouwbare en betaalbare makelaar. Gelukkig biedt Huis Verkopen de mogelijkheid om makelaarstarieven op te vragen en te vergelijken. Zo weet je zeker dat je niet te veel betaalt en vind je de beste makelaar voor de verkoop van jouw woning in Garderen.

Gebruik een handig stappenplan

Huis Verkopen biedt ook een handig stappenplan zodat je precies weet wat er geregeld moet worden voor de verkoop van je woning. Hierdoor loop je geen enkele stap mis en bewaar je in elke fase van de verkoop het overzicht. Haal alles uit de verkoop van jouw woning met behulp van dit stappenplan!

Veelgestelde vragen over een huis verkopen in Garderen

Een eerste goede stap wanneer je jouw huis in Garderen wilt verkopen, is het aanvragen van een waardebepaling. Hiermee krijg je een indicatie van de huidige marktwaarde van jouw woning. Dit helpt om een realistische vraagprijs te bepalen.

Of het een goede tijd is om je woning te verkopen, hangt af van diverse factoren. Denk aan de huidige marktomstandigheden, jouw persoonlijke situatie en de staat van je huis. Voor een persoonlijk advies is het verstandig om een verkoopadviseur te raadplegen.

Het vinden van een goede makelaar hangt af van jouw wensen en eisen. Je kunt verschillende makelaars in Garderen vergelijken aan de hand van hun diensten, kosten, en klantenbeoordelingen. Op deze pagina kun je makelaars vergelijken om zo de beste keuze te maken.

De kosten voor het verkopen van een huis in Garderen kunnen variëren. Dit hangt af van zaken zoals de diensten van de makelaar, het type woning en eventuele extra kosten, zoals voor promotie. Het is handig om op deze pagina een overzicht te bekijken van de mogelijke kosten.

Het verkoopklaar maken van je huis in Garderen kan door kleine reparaties uit te voeren, grondig schoon te maken, en door je woning zo neutraal mogelijk in te richten. Zorg ook dat je het energielabel van je woning op orde hebt.
Huis Verkopen © 2024 - Bennekomseweg 43 - 6717LL - Ede - 0318 - 250 660 - Over ons - Contact - Privacybeleid - Disclaimer - Sitemap - KVK 89119223
Logo Huis Verkopen