Direct naar: Alle plaatsenAmsterdamRotterdamUtrechtDen HaagEindhoven Informatie: MakelaarEnergielabelWoningwaardeKostenWoningmarktcijfersTips

Makelaars Borne

Bij het verkopen van je woning in Borne, kan de keuze voor een geschikte verkoopmakelaar een aanzienlijk verschil maken. Een bekwame makelaar biedt je de juiste begeleiding, realistische verkoopprijs en een succesvolle verkoopstrategie. Neem daarom ruim de tijd om de best mogelijke makelaar te selecteren.

Over makelaars in Borne

Woon je in Borne en overweeg je jouw huis te verkopen? Dan kan het lastig zijn om een passende makelaar te vinden. Er zijn namelijk meerdere factoren waar je op moet letten. Zo zijn de ervaring van de makelaar en hun kennis van de lokale markt bijvoorbeeld belangrijk. Daarnaast is de manier van communiceren en de aan- of afwezigheid van een salesplan ook iets om in overweging te nemen.

Als potentiële woningverkoper vraag je je waarschijnlijk af welke makelaar het snelst woningen verkoopt of welke makelaar de hoogste verkoopprijs kan behalen. Misschien ben je ook benieuwd naar de ervaringen van andere mensen. Het is heel zinvol om verschillende makelaars met elkaar te vergelijken. Om je hierbij te helpen, kun je via deze link jouw voorkeuren en wensen invoeren om zo mogelijke makelaars te vinden die goed presteren in Borne.

April 2024

Makelaarskosten (gem.)
€ 4.695
Onderhandelingsresultaat (gem.)
€ 12.911
Besparing (gem.)
€ 1.143

Actueel

 • Overweeg je je woning te verkopen, dan is het goed om te weten dat de gemiddelde courtages van makelaars in Borne op dit moment rond de 1,13% liggen.
 • De gemiddelde verkoopprijs per vierkante meter in Borne ligt momenteel rond de € 3.310. Voor specifiekere informatie over de huizenprijzen in Borne kun je online verder kijken.

Uitgelichte makelaars in Borne

In Borne bevindt zich een diversiteit aan verkoopmakelaars die je kunnen helpen bij de verkoop van jouw woning. Laat ons je helpen door enkele van deze makelaars even op een rijtje te zetten. Uiteindelijk is de meest geschikte makelaar in Borne diegene die naadloos aansluit op jouw specifieke woning, situatie en persoonlijke wensen en daarom is het verstandig om een zorgvuldige vergelijking te maken.

Logo Euverman & Nuyts Borne

Euverman & Nuyts Borne

Euverman & Nuyts Borne, de makelaar in Twente, biedt je een uitgebreide dienstverlening. Of je nu een bestaande woning of nieuwbouw zoekt, of hulp nodig hebt bij bedrijfsmatig onroerend goed, ze staan voor je klaar. Ze opereren vanuit meerdere vestigingen, waardoor ze goed op de hoogte zijn van de lokale markt. Door hun persoonlijke werkwijze en kennis van zaken zoals monumenten, horeca en kantoren, vormen ze een betrouwbare partner voor je onroerend goed belangen.
Logo De Makelaar B.V.

De Makelaar BV

Bij De Makelaar draait alles om betrokkenheid, betrouwbaarheid en activiteit. Dit kantoor, gevestigd in hartje Borne, adviseert je vakkundig over alle onroerende zaken. Of je nu een huis wilt kopen, verkopen, taxeren of nieuw wilt bouwen, De Makelaar is overal kundig in. Met twee medewerkers en certificaten van NVM, NWWI en NRVT ben je altijd verzekerd van een deskundige en persoonlijke dienst.
Logo Marcel Kon Makelaardij Borne

Marcel Kon Makelaardij Borne

Marcel Kon Makelaardij is al 20 jaar een vertrouwd adres op de Twentse vastgoedmarkt. Het team blinkt uit in kennis en flexibiliteit en regelt zowel aankoop, verkoop, huur, verhuur als taxaties van jouw huis of bedrijfsgebouw. Met specialismen zoals bedrijfsruimte, horeca, kantoren en winkels, en een certificering door NVM, VastgoedCert, NWWI en NRVT, kun je rekenen op kwaliteit en integriteit. Je vindt hun kantoor op de Grotestraat 251 in Borne.
Logo Snelder Zijlstra Makelaars Borne

Snelder Zijlstra Makelaars Borne

Snelder Zijlstra Makelaars Borne, een toonaangevende makelaar in Twente, is bekend om zijn persoonlijke en resultaatgerichte aanpak. Het ervaren team, met expertise op het gebied van veiling, nieuwbouw en onteigening, streeft naar het beste voor je. Met hun brede kennis van de Twentse woningmarkt en indrukwekkende netwerk, nemen zij alle zorgen uit handen om jouw woning succesvol te verkopen. Als lid van de branchevereniging NVM, zorgen zij voor betrouwbaarheid en kwaliteit.
Logo Prisma Era Makelaars Borne

Prisma Era Makelaars Borne

Prisma Era Makelaars Borne kenmerkt zich als een servicegerichte makelaar die jou helpt bij het zoeken en vinden van jouw nieuwe thuis. Met een uitgebreid netwerk, deskundig advies en een persoonlijke aanpak staan ze altijd voor je klaar. Of je nu een huis wilt aankopen of je woning wilt verkopen, Prisma Era Makelaars zorgt voor een soepel proces van A tot Z. Het makelaarskantoor is gevestigd in de Grotestraat in Borne en is lid van de NVM.

Saskia Vreeman Makelaar 4You BV

Bij Saskia Vreeman Makelaar 4You vind je een ervaren makelaar, aangesloten bij NVM, die jouw steunt bij aankoop, verkoop en taxaties. Met certificaten als VastgoedCert, NWWI en NRVT toont dit kantoor zijn betrouwbaarheid en vakkennis. Ideaal als je een grondig getaxeerde woning wilt kopen of met zekerheid wilt verkopen.

Let op: naast de makelaars die je zojuist bekeken hebt, zijn er nog meer makelaars actief in Borne. Bij Huis Verkopen nemen we alle makelaars in Borne mee in onze vergelijking. De meest geschikte makelaar voor jouw situatie vind je wellicht niet in de bovenstaande lijst, maar door goed te vergelijken kun je deze wel ontdekken.

Vergelijk makelaars in Borne Op basis van jouw voorkeuren

Wat kost een makelaar in Borne?

Een verkoopmakelaar in Borne rekent voor het verkopen van een woning gemiddeld een courtage van 1,13% van de verkoopopbrengst. Bij een gemiddelde verkoopprijs van € 415.492 in Borne komt dit neer op € 4.695 aan makelaarskosten (update april 2024).

Een courtage dient als stimulans voor een makelaar om jouw huis voor de hoogste prijs te verkopen. Immers, hoe hoger de verkoopopbrengst, hoe groter het gedeelte dat de makelaar ontvangt. Zo werken jullie beiden naar hetzelfde doel.

Let op: gemiddeld kunnen de courtages van makelaars in Borne 0,55% verschillen. Daardoor bespaar je tot wel € 1.143 door eerst tarieven op te vragen. Het is dan ook verstandig om eerst goed rond te kijken, aangezien dit geheel kosteloos en zonder verplichtingen is.

Kosten van makelaars in Borne

April 2024 (gemiddeld)

€ 0
€ 1.800
€ 4.800
Bespaar direct Vergelijk lokale makelaars

Opstartkosten van makelaars in Borne

Wanneer je besluit om je huis te verkopen in Borne, krijg je te maken met diverse kostenposten. Eén van deze kostenposten zijn de opstartkosten. Dit zijn kosten die een makelaar rekent om te starten met het verkoopproces van jouw huis. Denk hierbij aan kosten voor professionele foto's van jouw woning, een overzichtelijk grondplan, publicatie op huizensites en/of Funda en administratieve handelingen.

De opstartkosten die makelaars in Borne rekenen variëren. Gemiddeld genomen liggen deze kosten tussen € 400 en € 700. Dit betekent dat je voor de verkoop van je huis rekening moet houden met deze fluctuerende tarieven. Het is aan te raden om je hier van tevoren goed over te informeren om eventuele financiële verrassingen te voorkomen.

Intrekkingskosten van makelaars in Borne

Ben je in het proces van het verkopen van je huis in Borne en twijfel je om het voortijdig uit de verkoop te halen? Wees dan bewust van het prijskaartje dat aan zulke beslissingen kan hangen. Intrekkingskosten zijn een veelvoorkomend element in de tarievenstructuur van makelaars. Wanneer je besluit om je woning uit de verkoop terug te trekken, kan je makelaar een vergoeding vragen om de reeds gemaakte kosten te dekken.

Intrekkingskosten fungeren als een soort compensatie voor de makelaar voor de tijd, energie en middelen die al in de verkoop van jouw huis zijn gestoken. Voorbeelden van dergelijke kosten zijn marketingkosten, fotograafkosten en administratieve kosten. Situaties waarin je deze kosten mogelijk zal tegenkomen, kunnen zijn als je bijvoorbeeld besluit om het huis zelf te verkopen of als je besluit om de verkoop helemaal niet door te zetten. Dit is iets om rekening mee te houden bij het plannen van de verkoop van je woning.

Vraag tarieven van makelaars op Gratis en vrijblijvend

Makelaars in Borne met een vast tarief

In Borne zijn er makelaars die werken met een vast tarief. Het grote voordeel hiervan is dat je van tevoren precies weet wat je aan makelaarskosten kwijt bent. Geen verrassingen achteraf, je hebt direct duidelijkheid. Het gemiddelde vaste tarief dat deze makelaars hanteren is € 3.250 (update: april 2024).

Aan de andere kant, moet je als woningverkoper rekening houden met het mogelijke nadeel van een vast tarief. Stel, je huis wordt verkocht voor €300.000. Als de makelaar een vast tarief van €3500 hanteert, dan betaal je ruim 1% aan makelaarskosten. Echter, wordt je huis verkocht voor €400.000, dan wordt dit percentage in verhouding lager. Terwijl de makelaar wel extra werk heeft verricht vanwege de hogere verkoopprijs.

Tip: De meeste verkopers in Borne kiezen voor een makelaar die werkt op basis van courtage. Het doel? Een zo hoog mogelijke verkoopprijs behalen. Want hoewel een vast tarief een stukje zekerheid biedt, blijft de uiteindelijke verkoopprijs van jouw woning toch het allerbelangrijkst.

4 feitjes over makelaars in Borne

 • Interessant genoeg blijkt dat woningen in Borne met bekwame begeleiding van een makelaar vaak tot wel 45% sneller van eigenaar wisselen dan zonder deze professionele hulp.
 • Beoordelingen van woningen door Borne's verkoopmakelaars kunnen soms sterk variëren. Waardeschommelingen tot een bedrag van €27.000 zijn geen uitzondering. Ontdek zelf de waarde van je woning door een gratis waardebepaling aan te vragen.
 • Een courtageregeling is voor velen de preferente wijze van samenwerken met een makelaar in Borne. Dit geeft de zekerheid dat de makelaar zijn uiterste best doet voor de hoogste verkoopprijs, omdat zijn vergoeding hierop gebaseerd is.
 • Gemiddeld worden er in Borne, voordat een definitieve keuze voor een makelaar gemaakt wordt, circa 3 makelaars thuis uitgenodigd. Als je op het punt staat een keuze voor een makelaar te maken, kan ons vergelijkingsformulier wellicht van pas komen.

Wat levert de beste makelaar in Borne op?

Er zijn veel verkoopmakelaars in Borne, maar enkelen daarvan presteren beter dan hun collega's. Dit onderscheid is voornamelijk merkbaar aan de behaalde verkoopprijzen en de vlotte tijdspanne waarin de huizenverkoop rondkomt.

Dit is hoe je de beste makelaars in Borne herkent:

 • Volgens onze data verkopen de meest succesvolle makelaars in Borne woningen die over het algemeen € 12.942 boven de typische verkoopprijzen uitstijgen van andere makelaars, rekening houdend met de diverse prijsklassen van de aangeboden woningen.
 • Bovendien toont onze statistiek aan dat de makelaars die woningen het snelst verkopen in Borne, dit gemiddeld 16 dagen sneller doen dan de concurrentie. Hieruit blijkt dat makelaars die in staat zijn de juiste waarde te hechten aan een woning, meestal in staat zijn om de verkoop efficiënter af te ronden.

De beste makelaar in Borne vinden

Wat vind je belangrijk aan een makelaar? De een heeft jarenlange ervaring, de ander innoveert met nieuwe verkooptechnieken. Elke makelaar verschilt in expertise, strategie en tarieven. Het vinden van de beste makelaar in Borne is geheel persoonlijk.

De keuze van een makelaar draagt bij aan de succesvolle verkoop van je woning. Hoe beter de match, hoe beter het resultaat. Met onze vergelijking van makelaars vinden we de makelaar die perfect aansluit op jouw situatie en wensen.

Na een eenvoudige aanmelding met jouw adres, situatie en voorkeuren, matchen we je met de meest geschikte makelaars in Borne. Zo krijg je inzicht in tarieven, verkoopstrategieën, en verkoopkansen. Maak de juiste keuze en vergroot je kansen op een succesvolle verkoop!

Waar moet je op letten bij makelaars in Borne?

Bij het kiezen van een makelaar in Borne voor de verkoop van je huis spelen verschillende aandachtspunten een rol. Laten we deze nader bekijken:

Ervaring en marktkennis

Controleer of de makelaar kennis en ervaring heeft binnen de lokale markt van Borne. Dat helpt bij het aantrekken van potentiële kopers en het behalen van de beste verkoopprijs.

Dienstenaanbod

Kijk goed naar de diensten die de makelaar aanbiedt. Inclusief advies over de verkoopprijs, bezichtigingsbegeleiding en onderhandelingen met kopers kan het proces vergemakkelijken.

Verkoopresultaten

Hoe succesvol is de makelaar in het verkopen van huizen? Check de gemiddelde verkooptijd van de woningen en de hoeveelheid huizen die zij succesvol verkocht hebben in Borne.

Kostenstructuur

Let op de kosten van de makelaarsdiensten. Soms rekenen makelaars een vast bedrag, soms een percentage van de verkoopprijs. Zorg dat je niet teveel betaalt.

Het kiezen van de juiste makelaar

Het kiezen van de juiste makelaar kan een grote impact hebben op de verkoop van je huis. Voor meer advies kan je terecht op deze pagina.

Moet ik kiezen voor een NVM-makelaar?

In Borne werken talrijke NVM-verkoopmakelaars die bewoners helpen bij de verkoop van hun woning. Naast NVM zijn er ook VBO en VastgoedPro makelaars actief. Beide brancheverenigingen staan voor kwaliteit en beschikken over een strikt toelatingsbeleid.

Het kiezen van de juiste verkoopmakelaar kan een verschil maken. De kennis van de lokale markt, gecombineerd met ervaring en marktinformatie van NVM, VBO of VastgoedPro, helpt je om de beste verkoopstrategie voor jouw huis te bepalen.

Weetje: NVM, Nederlandse Vereniging van Makelaars, is de grootste branchevereniging voor vastgoedsector in Nederland. Het werd opgericht in 1898 en heeft tegenwoordig meer dan 4200 aangesloten makelaars.

Wat doet een makelaar in Borne?

Een makelaar in Borne is je gids naar een succesvolle verkoop van je huis. Achter de schermen, bestrijken zij een breed spectrum aan taken om het verkoopproces van jouw onroerend goed te stroomlijnen.

Vaak begint hun taak met het beoordelen van de waarde van jouw woning op basis van de huidige marktwaarde. Deze taxatie biedt een solide startpunt voor de uiteindelijke verkoopprijs.

 • Marktanalyse: zij voeren een grondige analyse uit van vergelijkbare huizen in Borne en de omliggende gebieden.
 • Onderhandelingen: de makelaar vertegenwoordigt je belangen in het onderhandelingsproces.
 • Documentatie: Het verzamelen en invullen van alle vereiste verkoopdocumenten valt ook onder hun verantwoordelijkheid.
 • Promotie: jouw huis wordt effectief geadverteerd via diverse kanalen om een breed publiek te bereiken.
 • Bezichtigingen: zij regelen en begeleiden de bezichtigingen van je huis.

Waarom een makelaar in Borne inschakelen?

Als het gaat om de verkoop van jouw huis in Borne, kan het in de arm nemen van een makelaar je talloze voordelen opleveren. Hoewel sommige mensen ervoor kiezen om alleen deze uitdaging aan te gaan, kan de professionele begeleiding van een makelaar het proces aanzienlijk vereenvoudigen. Een makelaar heeft immers een diepgaand inzicht in de woningmarkt in Borne, kent de lokale trends als zijn broekzak en heeft een netwerk dat goud waard is.

Kennis van de lokale huizenmarkt

Een lokale makelaar heeft een schat aan lokale marktkennis die je kan helpen om het maximale uit jouw woningverkoop te halen. Ze hebben een goed inzicht in de prijzen, de vraag en aanbod en welke huizen vergelijkbaar zijn met de jouwe.

Professioneel netwerk

Een makelaar heeft toegang tot een uitgebreid professioneel netwerk. Dit netwerk kan helpen om jouw woning onder de aandacht te brengen bij potentiële kopers, andere makelaars en mensen die op zoek zijn naar een woning zoals die van jou.

Juridisch en technisch advies

De juridische en technische aspecten van de woningverkoop kunnen best complex zijn. Een makelaar kan je hiermee helpen, zij hebben de benodigde kennis en ervaring om te zorgen dat alles netjes wordt afgehandeld en je niet voor onaangename verrassingen komt te staan.

Begeleiding van A tot Z

Aan de hand van een makelaar krijg je professionele begeleiding gedurende het hele verkoopproces. Van de prijsbepaling en promotie van het pand, tot de onderhandelingen en uiteindelijke overdracht, je kunt rekenen op gedegen advies en assistentie.

Informatie over Borne

In het oosten van Nederland vind je het charmante Borne. Dit kleine dorp is een unieke mix van cultuur, historie en natuur. Een plek vol verrassingen, waar Twentse gastvrijheid centraal staat.

Borne heeft veel te bieden. Van karakteristieke straatjes en sfeervolle pleinen tot de stille schoonheid van het omliggende landschap. Het dorp ademt een authentieke sfeer, waar de geschiedenis nog steeds levendig aanwezig is.

De lokale gemeenschap in Borne is hecht en betrokken. Er is een sterke saamhorigheid onder de bewoners, die trots zijn op hun dorp en de geboden faciliteiten. Velen willen voor geen goud ergens anders wonen.

Weetje: Ondanks de grote charme van Borne hebben de huizenprijzen hier een stabiele groei doorgemaakt door de jaren heen. Wil je meer weten? Lees dan de cijfers over de huizenmarkt in Borne.

Makelaars in Borne vergelijken

Huis Verkopen maakt het vergelijken van makelaars in Borne een stuk eenvoudiger. We koppelen je aan de beste makelaars op basis van jouw individuele woning en wensen, waardoor je tijd en geld bespaart.

 • Gratis en vrijblijvend vergelijken
 • Lage makelaarskosten dankzij goede vergelijking
 • Ontvang het beste verkoopadvies
 • Zekerheid van ervaren en succesvolle makelaars

Een groot voordeel van Huis Verkopen is dat je 100% onafhankelijk de dienstverlening en prijs van makelaars in Borne naast elkaar kunt leggen. Op deze manier maak je een weloverwogen keuze en krijg je de beste prijs/kwaliteit-verhouding. Net als vele andere huizenverkopers, kun je via ons platform eenvoudig de juiste makelaar vinden die aan jouw voorkeuren en verwachtingen voldoet.

Vergelijk makelaars in Borne Bespaar direct, je zit nergens aan vast

Veelgestelde vragen over makelaars in Borne

Begin met het vergelijken van de makelaars in Borne. Kijk naar hun tarieven, verkoopsnelheid en eerdere prestaties. Een goede makelaar heeft ervaring, een helder verkoopplan en biedt een goede prijs.

De kosten variëren per makelaar, maar gemiddeld kun je rekenen op € 4.695 in Borne. Dit omvat courtage, opstartkosten en advertentiekosten. Overige kosten kunnen ook in rekening worden gebracht.

De gemiddelde courtage van een makelaar in Borne is 1,13%. Dit percentage varieert afhankelijk van de makelaar en de overeengekomen diensten.

Ja, je kunt makelaars vergelijken op hun prestaties zoals de gemiddelde verkoopsnelheid 44 dagen, het aantal verkochte huizen en de verkoopprijs. Dit helpt je bij het maken van je keuze.

Het vergelijken van makelaars kan je een besparing opleveren van gemiddeld € 1.143. Kijk naar de courtage, opstartkosten en eventuele extra kosten voordat je een makelaar in Borne kiest.
Huis Verkopen © 2024 - Bennekomseweg 43 - 6717LL - Ede - 0318 - 250 660 - Over ons - Contact - Privacybeleid - Disclaimer - Sitemap - KVK 89119223
Logo Huis Verkopen