Direct naar: Alle plaatsenAmsterdamRotterdamUtrechtDen HaagEindhoven Informatie: BlogMakelaarEnergielabelWoningwaardeKostenWoningmarktcijfersTips

Huis verkopen in Bodegraven

Als je je huis in Bodegraven wilt verkopen, helpen wij je graag. Je krijgt duidelijk inzicht in de vaardigheden van lokale makelaars en een helder beeld van de mogelijke verkoopkosten. Om je keuze eenvoudiger te maken, voorzien we je van diverse handige vergelijkingstools.

 • Geen gedoe
 • Direct geregeld
 • Geld besparen
 • Hogere opbrengst

Over het verkopen van je huis in Bodegraven

Als je in Bodegraven je huis wilt verkopen, zijn er een aantal zaken waar je op moet letten. Denk hierbij aan het ontvangen van een sterke prijs voor je woning, en zorg ervoor dat je niet teveel betaalt voor een makelaar. Ook is snelheid geboden om dubbele woonlasten te voorkomen. Een snelle verkoop kan gerealiseerd worden door een goede makelaar te kiezen die aantoonbaar presteert in Bodegraven.

Je zult waarschijnlijk nieuwsgierig zijn naar hoe snel huizen in Bodegraven doorgaans verkocht worden, of wat de gemiddelde verkoopopbrengst is. Ook ben je mogelijk benieuwd naar hoeveel je kunt besparen door meerdere makelaars te vergelijken. In dat kader volgen hieronder de actuele cijfers omtrent de woningverkoop in Bodegraven:

Juni 2024

Verkoopsnelheid (gem.)
52 dagen
Verkoopopbrengst (gem.)
€ 530.518
Besparing (gem.)
€ 1.459

Je huis snel verkopen in Bodegraven

In Bodegraven gaan woningen gemiddeld binnen 54 dagen van de markt. Snelheid van verkoop hangt af van verschillende factoren, zoals vraag en aanbod, maar ook van de inspanningen van jou als verkoper. Hieronder enkele tips om je huis sneller te verkopen.

 1. Waarde-inschatting door makelaars: Om te beginnen, is het verstandig om de waardebepaling door meerdere makelaars te vragen. Dit geeft je inzicht in de marktwaarde van je woning en helpt je bij het bepalen van de juiste vraagprijs. Bovendien krijg je een goed beeld van de verschillende inschattingen van makelaars, die essentieel zijn voor een succesvolle verkoop.
 2. Woningpresentatie: Een professionele presentatie van je woning kan het verschil maken. Maak goede foto's, schrijf een aantrekkelijke verkooptekst en zorg ervoor dat je huis er piekfijn uitziet. Een opgeruimd huis met neutrale inrichting spreekt een breder publiek aan en helpt kopers zich het huis als hun eigen voor te stellen.
 3. Veel bezichtigingen inplannen: Door veel bezichtigingen in te plannen, vergroot je de kans op verkoop. Je kunt ook overwegen om je huis op bepaalde tijdstippen of dagen open te stellen voor bezichtigingen, waardoor potentiële kopers op hun gemak je huis kunnen bekijken. Op deze manier vergroot je de kans dat meerdere geïnteresseerden verliefd worden op je huis en een bod uitbrengen.

Tips in Bodegraven

#1 Tip: de keuze voor een goede makelaar heeft veel invloed op het verkoopresultaat.

Bekijk alle tips of begin direct met het vergelijken van makelaars: tarieven, prestaties en aanpak.

Begin met vergelijken

Wat brengt een huis in Bodegraven op?

Ben je benieuwd naar de gemiddelde verkoopprijs van een huis in Bodegraven? Voor de huidige periode ligt die rond € 530.518 euro. Dit is een indicatie, de verkoopsom van een huis hangt af van onder andere de grootte, ligging, staat van onderhoud en de huizenmarkt op het moment van verkopen.

In Bodegraven zijn het aantal vierkante meters van een huis ook een belangrijke factor om rekening mee te houden bij de verkoop. De gemiddelde prijs per m2 ligt op € 4.164 euro in juni 2024. Deze prijs kan variëren, afhankelijk van de locatie van de woning binnen Bodegraven en de huidige staat van de woning.

Vraag jouw gratis waardebepaling aan Bij een lokale, ervaren makelaar

Woningcijfers in Bodegraven

Afgelopen 3 maanden (per m2)

€ 3.800
€ 4.000
€ 4.300

Op HuisVerkopen.nl houden we alle huizenprijzen in Bodegraven bij (up-to-date: juni 2024), waaronder de gemiddelde vraagprijs, verkoopprijs, de prijsontwikkeling en de gemiddelde huizenprijzen ten opzichte van andere plaatsen in de buurt van Bodegraven.

Feitjes over Bodegraven

 • Bodegraven wordt doorkruist door de Oude Rijn.
 • Het kaasmerk BOB komt oorspronkelijk uit Bodegraven.
 • Bodegraven heeft de grootste bierbrouwerij van Nederland.

Tips om je woning te verkopen in Bodegraven

De verkoop van je woning in Bodegraven kan een flinke uitdaging zijn. Door enkele slimme (verkoop)strategieën toe te passen, kan je het proces vergemakkelijken en mag je mogelijk een hoger bod verwachten. Hierbij enkele tips om je huis aantrekkelijker te maken voor potentiële kopers.

 • Opruimen: zorg ervoor dat je huis netjes en georganiseerd is. Een opgeruimd huis lijkt groter en toont beter aan potentiële kopers.
 • Onderhoud: voer alle kleinere reparaties en onderhoudswerken uit. Een verzorgd huis geeft de indruk dat het goed onderhouden is.
 • Natuurlijk licht: laat natuurlijk licht uw woning binnenstromen. Open gordijnen en jaloezieën om de kamers lichter en ruimtelijker te laten ogen.
 • De juiste prijs: bepaal een realistische vraagprijs op basis van vergelijkbare woningen in jouw omgeving. Pas je prijs eventueel aan naar de feedback van potentiële kopers.
 • Professionele foto’s: laat professionele foto's maken van je huis. Kwalitatieve foto’s kunnen de sterke punten van je woning benadrukken en de aandacht van potentiële kopers trekken.
 • Buitenaanzicht: maak de voortuin schoon en netjes. Een aantrekkelijke buitenkant kan potentiële kopers aantrekken en een goede eerste indruk achterlaten.

Ontdek jouw stappenplan in Bodegraven:

 • Stappenplan geeft volledige overzicht van verkoopproces
 • Bespaar duizenden euro's door slim te vergelijken
 • Regel alles eenvoudig en direct vanaf één plek
 • Optionele stappen bieden ruimte voor persoonlijke inbreng
Bekijk mijn stappenplan Speciaal voor jouw woning

Wat kost een huis verkopen in Bodegraven?

Het verkopen van je huis brengt kosten met zich mee. De verkoop van een woning in Bodegraven kost je als verkoper gemiddeld € 6.033. Hieronder zetten we alle kosten op een rij:

Kosten bij verkoop in Bodegraven In euro’s
Makelaarskosten (o.b.v. huiswaarde € 530.518) € 5.995
Verkoopstyling en klein onderhoud € 875
Energielabel aanvragen € 315
Notaris (doorhalen hypotheek) € 350
Totale gemiddelde kosten bij verkoop € 6.033

Kosten van makelaars in Bodegraven

Als je een huis in Bodegraven wilt verkopen, houd dan rekening met de kosten van een makelaar. Gemiddeld rekent een makelaar een courtage van 1,13% van de uiteindelijke verkoopprijs. Dit courtagepercentage is geen vast gegeven, maar het is een indicatie en kan verschillen afhankelijk van jouw type woning en de locatie.

Bij een gemiddelde verkoopprijs van € 530.518 betekenen de makelaarskosten gemiddeld € 5.995. Het is belangrijk om deze mogelijke kosten mee te nemen in jouw overwegingen bij de verkoop van een woning. Hou er ook rekening mee dat makelaarskosten vaak onderhandelbaar zijn, dus laat je niet gelijk afschrikken door een eerstgenoemd percentage.

Lees meer over makelaars in Bodegraven.

Andere kosten bij verkoop

Energielabel

Als je een woning verkoopt, is het verplicht om een energielabel te leveren aan de koper. Dit label informeert de koper over de energiezuinigheid van de woning. Het label variëert van A (zeer energiezuinig) tot G (niet energiezuinig).

Om een energielabel aan te vragen, moet je een erkende adviseur inschakelen. Deze zal je woning inspecteren en het energielabel bepalen. Je kunt hier een energielabel aanvragen.

Marketingkosten

Om jouw woning te promoten, zul je een investering moeten doen in marketing. Auto's rijden niet zo maar langs; er moeten advertenties online worden geplaatst, open huizen worden georganiseerd en professionele foto's worden gemaakt. Soms zijn deze kosten inbegrepen bij de makelaarskosten.

Echter, niet elke makelaar rekent dezelfde tarieven voor marketingactiviteiten. Het kan daarom verstandig zijn om tarieven van verschillende makelaars te vergelijken. Zo kun je een goede keuze maken tussen kosten en diensten.

Notariskosten

Notariskosten zijn kosten voor juridisch advies en het opstellen van de koopakte. De koper betaalt meestal de notariskosten, maar in sommige gevallen zijn deze kosten voor de verkoper.

Hoewel de notariskosten afhangen van de complexiteit van de verkoop, is het goed om rekening te houden met deze mogelijke kosten. Overleg altijd met je makelaar of deze kosten bij jou als verkoper in rekening worden gebracht.

Wanneer mijn huis verkopen in Bodegraven?

Twijfel je of dit het juiste moment is om je huis te verkopen in Bodegraven? Het antwoord is ja! De huidige marktomstandigheden, zoals die zich voordoen in juni 2024, zijn gunstig en vormen een goed moment om actie te ondernemen. Daarbij is er sprake van een actieve vraag vanuit kopers, wat positief is voor de verkoop van jouw woning.

Om de beste resultaten te behalen bij de verkoop van jouw huis, is het aan te raden om makelaars te vergelijken. Ze brengen allemaal verschillende kwaliteiten en ervaringen met zich mee. En in deze dynamische markt helpt dat je om de meest optimale keuze te maken voor de verkoop van jouw huis in Bodegraven.

Vergelijk makelaars in Bodegraven Op basis van je voorkeuren

Waarom Huis Verkopen?

Huis Verkopen maakt de weg naar een succesvolle verkoop van jouw huis in Bodegraven glashelder met een stappenplan. Het stappenplan is zo ingericht dat het afgestemd is op de verkoop van jouw specifieke woning. Je gaat gestructureerd te werk en mist daardoor geen enkele cruciale stap. De duidelijke overzichten en handige tools helpen je in iedere fase van de voorbereiding. Jouw doel is om jouw huis zo optimaal mogelijk te verkopen en daarbij is dit stappenplan onmisbaar.

makelaars vergelijken

Huis Verkopen biedt een praktische mogelijkheid om makelaars te vergelijken. Dit helpt jou de beste makelaar te selecteren voor de verkoop van jouw woning. Bespaar tijd en moeite door dit proces te vereenvoudigen.

gratis waardebepaling

Nauwkeurig inzicht krijgen in de waarde van jouw woning? Met de gratis waardebepaling van Huis Verkopen krijg je een goed beeld van het potentieel van jouw woning op de huizenmarkt.

besparen op makelaarskosten

Ook helpt Huis Verkopen je bij het besparen op makelaarskosten. Het opvragen van makelaarstarieven geeft jou de nodige inzichten om een goede financiële keuze te maken.

inzicht in makelaarsstatistieken

Bij het kiezen van een makelaar wil je natuurlijk gaan voor kwaliteit. Daarom biedt Huis Verkopen inzicht in makelaarsstatistieken. Dit waardevolle inzicht helpt je bij de selectie van de best presterende makelaar.

Veelgestelde vragen over een huis verkopen in Bodegraven

Het bepalen van de waarde van je huis in Bodegraven kan complex zijn. Je kunt het beste beginnen met een waardebepaling bij een lokale makelaar aan te vragen. Zij kennen de lokale markt en kunnen een goede inschatting maken van de waarde van je woning.

De kosten van de verkoop van jouw huis in Bodegraven kunnen variëren. Je hebt te maken met kosten voor de makelaar, kosten voor het energielabel, notariskosten en eventuele kosten voor verbeteringen aan de woning voor de verkoop. Op deze pagina vind je een gedetailleerd overzicht van de verschillende kosten.

Een huis snel verkopen vereist een goede presentatie, een concurrerende prijs en een effectieve marketingstrategie. Een ervaren lokale makelaar kan je hierbij helpen. Bekijk onze tips voor het snel verkopen van je huis in Bodegraven.

Het vinden van de juiste makelaar begint met gedegen onderzoek. Vergelijk lokale makelaars op basis van hun ervaring, successen en beoordelingen. Gebruik onze vergelijkingstool om makelaars in Bodegraven te vergelijken en de beste keuze te maken.

Het energielabel geeft aan hoe energiezuinig jouw woning is. Bij de verkoop van je woning is een definitief energielabel verplicht. Het laat zien of jouw huis veel of weinig energie verbruikt. Je kunt je energielabel hier aanvragen.
Huis Verkopen © 2024 - Bennekomseweg 43 - 6717LL - Ede - 0318 - 250 660 - Over ons - Contact - Privacybeleid - Disclaimer - Sitemap - KVK 89119223
Logo Huis Verkopen