Direct naar: Alle plaatsenAmsterdamRotterdamUtrechtDen HaagEindhoven Informatie: BlogMakelaarEnergielabelWoningwaardeKostenWoningmarktcijfersTips

Huis verkopen in Gouda

Overweeg je jouw huis in Gouda te verkopen? Dan heb je vast veel vragen. De uiteindelijke verkoopprijs hangt grotendeels af van de beslissingen die je aan het begin van het proces maakt. Bewuste keuzes zijn dus cruciaal voor een succesvolle huisverkoop.

 • Geen gedoe
 • Direct geregeld
 • Geld besparen
 • Hogere opbrengst

Over het verkopen van je huis in Gouda

Als woningverkoper in Gouda heb je verschillende doelen bij het verkopen van je huis. Dit kan variëren van de wens voor een snelle verkoop tot het realiseren van de hoogst mogelijke verkoopopbrengst. Ook een soepel verkoopproces, zonder onnodige stress, is vaak een belangrijk streven. En naast de zakelijke aspecten speelt ook het emotionele aspect een rol: je wilt dat je huis terechtkomt bij iemand die het net zoveel waardeert als jijzelf doet.

Waarschijnlijk vraag je je nu af: Hoe snel worden huizen in Gouda meestal verkocht? Wat is de gemiddelde verkoopopbrengst in deze regio? Hoeveel kan ik besparen door verschillende makelaars te vergelijken? Of misschien wil je gewoon graag weten wat de huidige waarde van je woning is, dit kan je bepalen door een gratis verkoopadvies aan te vragen. Om je op weg te helpen met deze vragen, volgen hieronder de actuele cijfers over de woningmarkt in Gouda:

Juli 2024

Verkoopsnelheid (gem.)
45 dagen
Verkoopopbrengst (gem.)
€ 427.667
Besparing (gem.)
€ 1.112

Je huis snel verkopen in Gouda

De woningmarkt in Gouda kan competitief zijn. Gemiddeld zijn woningen daar verkocht binnen 48 dagen. Wil jij je huis sneller dan gemiddeld verkopen, dan hebben we enkele tips voor je.

 1. Ruim op: Een opgeruimde woning oogt groter en nodigt potentiële kopers uit om zichzelf in jouw woning te zien wonen. Maak gebruik van slimme opbergoplossingen en maak overbodige decoratie minimaal.
 2. Zet de prijs juist: Het adequaat prijzen van je woning kan veel invloed hebben op hoe snel deze wordt verkocht. Een waardebepaling door een makelaar kan helpen bij het bepalen van een realistische verkoopprijs.
 3. Promoot je woning: Zorg dat je woning opvalt op de markt. Dat kan onder andere door professionele foto's te maken, en je woning online en offline te promoten. Je kunt aantrekkelijke aspecten van je woning en de omgeving benadrukken.

Tips in Gouda

#1 Tip: de keuze voor een goede makelaar heeft veel invloed op het verkoopresultaat.

Bekijk alle tips of begin direct met het vergelijken van makelaars: tarieven, prestaties en aanpak.

Begin met vergelijken

Wat brengt een huis in Gouda op?

In Gouda ligt de gemiddelde verkoopprijs van een woning op dit moment rond de € 427.667 euro. Dit lijkt misschien een vaststaand bedrag, maar de uiteindelijke verkoopsom van jouw huis kan hoger of lager uitvallen. De verkoopprijs hangt namelijk af van verschillende factoren, zoals de staat van het huis, de vraag in de markt en de locatie binnen Gouda.

Als je kijkt naar de prijs per vierkante meter, dan wordt in Gouda gemiddeld € 3.929 euro gevraagd. Deze prijs kan je helpen een beter beeld te krijgen van de waarde van jouw huis. Bedenk je wel dat deze gemiddelde prijzen gebaseerd zijn op de verkoopgegevens van de afgelopen drie maanden, in juli 2024.

Vraag jouw gratis waardebepaling aan Bij een lokale, ervaren makelaar

Woningcijfers in Gouda

Afgelopen 3 maanden (per m2)

€ 3.200
€ 3.700
€ 4.200

Op HuisVerkopen.nl houden we alle huizenprijzen in Gouda bij (up-to-date: juli 2024), waaronder de gemiddelde vraagprijs, verkoopprijs, de prijsontwikkeling en de gemiddelde huizenprijzen ten opzichte van andere plaatsen in de buurt van Gouda.

Feitjes over Gouda

 • Gouda is wereldberoemd door haar Goudse kaasproductie.
 • De stad bevat een historisch stadhuis uit de 15e eeuw.
 • Gouda heeft ieder jaar een evenement genaamd Gouda bij Kaarslicht.

Tips om je woning te verkopen in Gouda

Aan het overwegen om je huis in de mooie stad Gouda te verkopen? De voorbereiding en strategie die je gebruikt, kunnen een wereld van verschil maken. Hier zijn enkele essentiële tips om je huis op een aantrekkelijke en lucratieve manier aan de markt aan te bieden.

 • Kleinschalige renovaties: Investeer in kleine verbeteringen zoals het verversen van de verf of het vervangen van oude deurknoppen en lichtschakelaars. Dit kan je huis er moderner en verzorgd uit laten zien.
 • Professionele schoonmaak: Een schoonmaakdienst kan op plekken komen waar je zelf misschien niet aan denkt. Een schoon huis maakt altijd een goede eerste indruk.
 • Professionele foto's: Foto's zijn het eerste wat kopers zien. Huur een professional in om je huis in de beste licht te plaatsen.
 • Ontspullen: Een minimalistisch huis lijkt groter en laat kopers de ruimte voor eigen inrichtingsideeën. Berg persoonlijke spullen op en richt je kamers neutraal in.
 • De juiste vraagprijs: Onderzoek naar soortgelijke huizen in je buurt kan je helpen bij het vinden van een passende vraagprijs. Een te hoge vraagprijs kan kopers afschrikken.

Ontdek jouw stappenplan in Gouda:

 • Mogelijkheid om duizenden euro's te besparen
 • Voorkomt dat je belangrijke stappen overslaat
 • Het stappenplan is gratis en vrijblijvend
 • Direct overzicht van benodigde stappen voor de verkoop
Bekijk mijn stappenplan Speciaal voor jouw woning

Wat kost een huis verkopen in Gouda?

Het verkopen van je huis brengt kosten met zich mee. De verkoop van een woning in Gouda kost je als verkoper gemiddeld € 6.159. Hieronder zetten we alle kosten op een rij:

Kosten bij verkoop in Gouda In euro’s
Makelaarskosten (o.b.v. huiswaarde € 427.667) € 4.918
Verkoopstyling en klein onderhoud € 875
Energielabel aanvragen € 315
Notaris (doorhalen hypotheek) € 350
Totale gemiddelde kosten bij verkoop € 6.159

Kosten van makelaars in Gouda

Terwijl de huizenprijzen blijven stijgen, stijgen ook de kosten van een makelaar. Een makelaar in Gouda hanteert gemiddeld een courtage van 1,15%, wat betekent dat je voor het verkopen van je woning veel geld kwijt kunt zijn, afhankelijk van de verkoopprijs van je huis. Vooral wanneer je bedenkt dat de gemiddelde verkoopprijs van een huis in Gouda op het moment € 427.667 bedraagt.

Het is echter belangrijk te begrijpen dat wanneer je een makelaar inhuurt, de courtage doorgaans op maat wordt vastgesteld. Dit hangt af van verschillende factoren, zoals jouw type woning en locatie. Als je huis in Gouda gemiddeld € 427.667 oplevert, betekent een courtage van 1,15% dat je gemiddeld € 4.918 kwijt bent aan makelaarskosten.

Lees meer over makelaars in Gouda.

Andere kosten bij verkoop

Onderhoudskosten

Voordat je jouw woning op de markt brengt, is het belangrijk om diverse onderhoudswerkzaamheden uit te voeren. Je wilt immers een zo goed mogelijke indruk achterlaten bij potentiële kopers. Denk hierbij aan het verven van muren, het repareren van lekkages en het opknappen van de tuin.

Hoewel dit in eerste instantie misschien als onnodige kosten wordt gezien, kan het uitvoeren van deze werkzaamheden de waarde van de woning flink verhogen. Onderhoudskosten zijn dus eigenlijk een investering in de toekomstige verkoopprijs van de woning.

Verhuiskosten

Na de verkoop van jouw huis, moet je je inboedel naar een ander adres verplaatsen. Of je nu zelf de verhuizing regelt of een verhuisbedrijf inschakelt, er zijn altijd kosten aan verbonden. Verhuiskosten kunnen aardig oplopen, afhankelijk van de hoeveelheid spullen die verplaatst moeten worden en de afstand tot het nieuwe adres.

Om deze kosten zo laag mogelijk te houden, kun je overwegen om zelf te verhuizen. Echter, het inschakelen van een verhuisbedrijf kan je veel tijd en stress besparen. Het is daarom verstandig om de voordelen en nadelen goed af te wegen.

Energielabel

Als woningverkoper ben je verplicht om een energielabel aan te leveren. Het energielabel geeft aan hoe energiezuinig de woning is. Om een energielabel te krijgen, moet je een energie-adviseur inschakelen die de woning inspecteert.

De kosten voor de aanvraag van een energielabel verschillen per adviseur. Het is daarom verstandig om bij meerdere adviseurs een offerte aan te vragen. Hoewel het een extra kostenpost is, helpt een goed energielabel om de woning aantrekkelijker te maken voor kopers.

Wanneer mijn huis verkopen in Gouda?

Is het momenteel een goede tijd om je huis in Gouda te verkopen? Kijkend naar de huidige woningmarkt is het antwoord overwegend positief. De vraag naar woningen is groot en het aanbod is minder, wat jou in een sterke positie plaatst als verkoper. Ieder huis en iedere situatie is echter uniek, dus het loont om je te verdiepen in de specifieke omstandigheden.

Ook het vergelijken van makelaars in Gouda kan je op weg helpen. Makelaars zien op basis van hun expertise verschillende kansen en mogelijkheden in dejuli 2024 markt. Door een aantal makelaars met elkaar te vergelijken, krijg je inzicht in hoe zij de verkoop van je woning in deze periode aanpakken. Zo maak je een weloverwogen keuze en kun je met vertrouwen je woning in de verkoop zetten.

Vergelijk makelaars in Gouda Op basis van je voorkeuren

Waarom Huis Verkopen?

Ben je van plan om jouw huis te verkopen en wil je dit proces op een gestructureerde en slimme manier aanpakken? Met het overzichtelijke en eenvoudige stappenplan van Huis Verkopen ben je verzekerd van een goede voorbereiding. Dit heeft veel invloed op je uiteindelijke verkoopresultaat. Door alle stappen systematisch te volgen en de juiste beslissingen te maken, krijg je de controle over de verkoop van jouw woning. Zo wordt het verkopen van je woning geen overweldigende taak, maar een duidelijk gedefinieerd proces dat je met gemak kunt doorlopen.

statistieken van makelaars in Gouda

Op de website van Huis Verkopen kunnen lokale makelaars in Gouda vergeleken worden op basis van verschillende prestatie-indicatoren. Denk hierbij aan verkoopopbrengst en snelheid. Deze waardevolle inzichten helpen je om de makelaar te kiezen die het beste aansluit bij jouw specifieke wensen en behoeften.

Kosten besparen

Het stappenplan van Huis Verkopen helpt je niet alleen bij het maken van de juiste keuzes, maar bespaart je ook op makelaarskosten. Je krijgt de mogelijkheid om verschillende dienstverleners te vergelijken op tarieven en beschikbaarheid. Dit zorgt ervoor dat je nooit te veel betaalt voor de diensten die je nodig hebt bij de verkoop van je woning.

100% onafhankelijk

Huis Verkopen is een 100% onafhankelijk online platform dat volledig in het teken staat van het belang van jou als verkoper. Dit betekent dat je kunt rekenen op objectieve informatie en eerlijke vergelijkingen, zonder misleidende informatie of verborgen agenda's.

Het overzicht behouden

Met het interactieve stappenplan van Huis Verkopen weet je altijd precies waar je staat in het verkoopproces. Alle noodzakelijke stappen zitten in één overzichtelijke lijst en kunnen gemakkelijk afgevinkt worden zodra ze voltooid zijn. Hierdoor ben je er altijd zeker van dat je geen belangrijke zaken over het hoofd ziet.

Appartement verkopen in Gouda

Verkopen van een appartement in Gouda kan een iets andere aanpak vereisen dan bij een woonhuis. Het is belangrijk om te weten dat er verschillende kosten in het spel zijn, waar je misschien niet direct aan denkt. Servicekosten, kosten voor de Vereniging van Eigenaren (VvE) en gemeentelijke heffingen zijn zaken die je niet mag vergeten. Potentiële kopers zullen ook duidelijk willen weten hoe de zaken met deze kosten zijn geregeld, dus het is handig om deze informatie direct paraat te hebben.

Bovendien, terwijl de juiste vraagprijs aanbieden essentieel is voor een snelle verkoop, kan het ook de moeite waard zijn om te investeren in een professionele taxatie van je appartement. Een gecertificeerde taxateur kan je een realistische prijs geven, gebaseerd op de markt, de staat van het appartement en de hoogte van de abonnementkosten. Zo kom je niet voor verrassingen te staan en kan je, met oog op de concurrentie, een eerlijke prijs aan jouw potentiële kopers presenteren.

Veelgestelde vragen over een huis verkopen in Gouda

De waarde van je huis in Gouda kun je bepalen door een professionele waardebepaling aan te vragen bij een makelaar. Deze specialist kijkt naar verschillende factoren zoals ligging, staat van onderhoud en marktomstandigheden.

Professioneel verkoopadvies voor je huis in Gouda kun je inwinnen bij een makelaar. Op deze pagina kun je eenvoudig verkoopadvies aanvragen. De makelaar kan je tips geven over de vraagprijs, presentatie en verkoopstrategie.

De exacte kosten van het verkopen van je huis in Gouda kunnen variëren. Factoren zoals makelaarskosten en notariskosten spelen hierbij een rol. Voor een overzicht van mogelijke kosten kun je terecht op onze kostenpagina.

Het snel verkopen van je huis in Gouda kan door je woning goed te presenteren en een juiste vraagprijs te hanteren. Kijk voor passende strategieën en tips op deze webpagina.

Het verkopen van je huis in Gouda voor de hoogste prijs vergt een goede onderhandelingsstrategie. Voor concrete tips en adviezen kun je terecht op de website van HuisVerkopen.nl.
Huis Verkopen © 2024 - Bennekomseweg 43 - 6717LL - Ede - 0318 - 250 660 - Over ons - Contact - Privacybeleid - Disclaimer - Sitemap - KVK 89119223
Logo Huis Verkopen