Direct naar: Alle plaatsenAmsterdamRotterdamUtrechtDen HaagEindhoven Informatie: MakelaarEnergielabelWoningwaardeKostenWoningmarktcijfersTips

Huis verkopen in Bleiswijk

Het verkopen van je huis in Bleiswijk vergt meer dan alleen het plaatsen van een 'te koop'-bord. Een gedegen voorbereiding kan het hele proces soepeler en succesvoller maken. Denk aan het vaststellen van een realistische vraagprijs, de juiste makelaar kiezen en je woning verkoopklaar maken.

 • Geen gedoe
 • Direct geregeld
 • Geld besparen
 • Hogere opbrengst

Over het verkopen van je huis in Bleiswijk

Als je jouw huis in Bleiswijk wilt verkopen, zijn er verschillende doelen die je nastreeft. Het genereren van een hoge verkoopprijs is natuurlijk één van die doelen. Tegelijkertijd telt ook de snelheid waarmee je jouw woning aan de man brengt. Daarnaast wil je dat het totale verkoopproces soepel en zonder stress verloopt. Ieder aspect draagt bij aan het succesvol realiseren van de verkoop van je huis.

Nu vraag je je misschien af: hoe snel worden huizen in Bleiswijk doorgaans verkocht? Wat is de gemiddelde verkoopprijs in deze regio? En hoeveel kan ik besparen door verschillende makelaars te vergelijken? Voor alle antwoorden op deze vragen en een helder overzicht van de stappen om je huis succesvol te verkopen, kun je terecht op deze uitgebreide informatiepagina. Hieronder staan de actuele cijfers voor de woningmarkt in Bleiswijk:

Mei 2024

Verkoopsnelheid (gem.)
46 dagen
Verkoopopbrengst (gem.)
€ 589.002
Besparing (gem.)
€ 1.826

Je huis snel verkopen in Bleiswijk

In Bleiswijk veranderen woningen gemiddeld binnen 54 dagen van eigenaar. Snelheid is daarbij vaak van belang. Gelukkig zijn er veel factoren waar je zelf invloed op kunt hebben om de verkoopsnelheid van je huis te optimaliseren.

 1. Realistische vraagprijs: Het bepalen van de juiste vraagprijs is een kunst op zich. Pricing bepaalt voor een groot deel hoe snel je woning verkocht wordt. Te hoog en potentiële kopers haken af, te laag en je laat mogelijk geld liggen. Een ervaren makelaar binnen Bleiswijk kan je hier goed bij helpen.
 2. Fraai Woningpresentatie: De eerste indruk telt! Zorg ervoor dat je huis er zo aantrekkelijk mogelijk uitziet. Een opgeruimde, goed onderhouden woning spreekt bezoekers sneller aan. Zorg ook voor goede en professionele foto's van je woning.
 3. Effectieve Marketing: Speel in op de behoeften van de moderne woningzoeker. Online marketing is hierbij onmisbaar. Een goed online profiel met mooie foto’s en een duidelijke omschrijving kan het verschil maken en sneller de juiste koper aantrekken.

Tips in Bleiswijk

#1 Tip: de keuze voor een goede makelaar heeft veel invloed op het verkoopresultaat.

Bekijk alle tips of begin direct met het vergelijken van makelaars: tarieven, prestaties en aanpak.

Begin met vergelijken

Wat brengt een huis in Bleiswijk op?

In Bleiswijk is de gemiddelde verkoopprijs van een woning dus momenteel € 589.002 euro. Dit bedrag kan echter hoger of lager uitvallen afhankelijk van verschillende factoren. De grootte van je huis, de locatie binnen Bleiswijk, maar ook de staat van onderhoud en de huidige marktomstandigheden kunnen een rol spelen bij het bepalen van de uiteindelijke verkoopsom.

Als we echter kijken naar het bedrag per vierkante meter wordt een woning in Bleiswijk gemiddeld voor € 4.114 euro verkocht. Om een zeer nauwkeurig beeld te krijgen van de waarde van jouw woning, is het aan te raden om een waardebepaling uit te laten voeren door meerdere makelaars. Je kunt gemakkelijk een waardebepaling aanvragen via onze waardebepaling pagina

.

Vraag jouw gratis waardebepaling aan Bij een lokale, ervaren makelaar

Woningcijfers in Bleiswijk

Afgelopen 3 maanden (per m2)

€ 3.800
€ 4.000
€ 4.200

Op HuisVerkopen.nl houden we alle huizenprijzen in Bleiswijk bij (up-to-date: mei 2024), waaronder de gemiddelde vraagprijs, verkoopprijs, de prijsontwikkeling en de gemiddelde huizenprijzen ten opzichte van andere plaatsen in de buurt van Bleiswijk.

Feitjes over Bleiswijk

 • Bleiswijk is onderdeel van de gemeente Lansingerland.
 • De plaats is bekend om zijn enorme kassencomplexen.
 • In Bleiswijk bevindt zich het overdekt winkelcentrum 'De Klaproos'.

Tips om je woning te verkopen in Bleiswijk

Als je overweegt om je huis in Bleiswijk te verkopen, wil je natuurlijk de beste deal krijgen. Een goede voorbereiding is hierbij essentieel. Het is belangrijk om goed na te denken over hoe je het verkoopproces gaat aanpakken. Dit zijn enkele doeltreffende tips om je op weg te helpen.

 • Onderhoud: Zorg dat je huis in optimale staat is. Maak alles grondig schoon, verf waar nodig, en repareer scheuren en andere kleine defecten.
 • Professionele foto's: Zorg voor goede, heldere foto's van je huis. De eerste indruk van potentiële kopers is vaak gebaseerd op online foto's, dus zorg dat deze topkwaliteit zijn.
 • Informeel Open Huis: Het organiseren van een informeel open huis kan potentiële kopers de mogelijkheid geven om zich thuis te voelen en zich voor te stellen hoe wonen in je huis zou zijn.
 • Prijsbepaling: Zorg dat je huis niet te hoog geprijsd is. Dit kan kopers afschrikken. Doe onderzoek naar vergelijkbare huizen in Bleiswijk om je prijs te bepalen.
 • Persoonlijke spullen: Haal zoveel mogelijk persoonlijke spullen weg. Dit helpt kopers om zichzelf in het huis te zien wonen, in plaats van dat ze het gevoel hebben een bestaand huis binnen te stappen.

Ontdek jouw stappenplan in Bleiswijk:

 • Gratis en interactief stappenplan speciaal voor jouw woning.
 • Bespaar duizenden euro's door goede vergelijkingen te maken.
 • Vermijd het overslaan van belangrijke stappen in de verkoop.
 • Handige en overzichtelijke to-do-lijst voor de verkoop van je woning.
Bekijk mijn stappenplan Speciaal voor jouw woning

Wat kost een huis verkopen in Bleiswijk?

Het verkopen van je huis brengt kosten met zich mee. De verkoop van een woning in Bleiswijk kost je als verkoper gemiddeld € 8.100. Hieronder zetten we alle kosten op een rij:

Kosten bij verkoop in Bleiswijk In euro’s
Makelaarskosten (o.b.v. huiswaarde € 589.002) € 6.361
Verkoopstyling en klein onderhoud € 875
Energielabel aanvragen € 315
Notaris (doorhalen hypotheek) € 350
Totale gemiddelde kosten bij verkoop € 8.100

Kosten van makelaars in Bleiswijk

Als je een huis wilt verkopen in Bleiswijk, dan doe je meestal een beroep op de expertise van een makelaar. Deze makelaar brengt kosten in rekening, ook wel courtage genoemd. De hoogte van deze courtage bedraagt gemiddeld 1,08% van de verkoopprijs van je woning. Deze kosten staan niet vast; je kunt hierover altijd onderhandelen met de makelaar.

De gemiddelde verkoopprijs van een woning in Bleiswijk is € 589.002. Bij deze gemiddelde verkoopprijs en courtage van 1,08%, ben je gemiddeld € 6.361 kwijt aan makelaarskosten. Echter, focus niet alleen op wat een makelaar kost. Kijk vooral ook naar wat de makelaar je oplevert in termen van advies, ondersteuning en verkoopresultaat.

Lees meer over makelaars in Bleiswijk.

Andere kosten bij verkoop

De kosten van een energielabel

Wanneer je jouw huis gaat verkopen, ben je wettelijk verplicht om een energielabel te hebben. Dit label geeft aan hoe energiezuinig jouw huis is. De kosten hiervan verschillen; het is afhankelijk van het bureau dat het label afgeeft.

Dit energielabel moet je aanvragen voordat je jouw huis te koop zet. Ga er dus niet van uit dat deze kosten automatisch worden afgetrokken van de verkoopopbrengst. Het is belangrijk om deze kosten mee te nemen in je uiteindelijke budgetberekening.

Notariskosten voor de verkoopakte

Nadat je woning verkocht is, moeten de verkoopafspraken worden vastgelegd in een verkoopakte. Deze akte wordt opgesteld door een notaris. De notariskosten hiervoor zijn voor jouw rekening.

De kosten voor de notaris variëren; het hangt af van het notariskantoor dat je kiest. Het is verstandig om de tarieven van verschillende notarissen te vergelijken, zodat je zeker weet dat je niet te veel betaalt. Het is duidelijk dat deze kosten niet te vermijden zijn bij het verkopen van je huis.

Marketingkosten

Goede marketing kan het verschil maken tussen een huis dat snel verkocht wordt of een huis dat lang op de markt blijft. Daarom zijn marketingkosten een belangrijk onderdeel van het verkoopproces. Denk hierbij aan kosten voor professionele foto's, een virtuele tour of de plaatsing van je huis op diverse vastgoedsites.

Over het algemeen zijn deze marketingkosten onderdeel van de makelaarskosten. Maar let op; niet altijd. Daarom is het verstandig om makelaarstarieven te vergelijken zodat je precies weet waar je aan toe bent. Zo kom je achteraf niet voor verrassingen te staan.

Wanneer mijn huis verkopen in Bleiswijk?

Overweeg je om je huis in Bleiswijk te verkopen? Het lijkt erop dat mei 2024 een gunstig moment zou kunnen zijn. De marktomstandigheden verschillen echter per situatie, daarom is advies van een lokale makelaar essentieel voor inzichten die specifiek zijn voor jouw woning en de Bleiswijkse markt.

Precies weten of het de juiste tijd is om je woning te verkopen kan lastig zijn. De beste manier om dit te achterhalen, is door te praten met een makelaar die jou kan voorzien van gedetailleerde informatie over de huidige markttrends in Bleiswijk. Zij hebben een schat aan kennis en ervaring die je helpt met het maken van jouw beslissing.

Vergelijk makelaars in Bleiswijk Op basis van je voorkeuren

Waarom Huis Verkopen?

Als potentiële woningverkoper sta je voor veel keuzes. Niet alleen is het bepalen van de juiste prijs van belang, evenals de keuze voor een verkoopstrategie, maar ook het aanstellen van de juiste specialisten zoals makelaars en energieadviseurs is geen overbodige luxe. En deze keuzes zijn niet altijd gemakkelijk te maken. Gelukkig biedt de website Huis Verkopen uitkomst. Met ons overzichtelijke stappenplan, vind je gestructureerd je weg in het verkoopproces. Je wordt voorgelicht over elke stap en weet zo precies wat je kunt verwachten. Het gebruik van dit stappenplan is daarom bijzonder slim en kan je veel tijdrovend uitzoekwerk besparen.

Statistieken van lokale makelaars

Ben je woonachtig in Bleiswijk en wil je lokale makelaars vergelijken? Specifiek voor jou houden wij prestaties zoals verkoopopbrengst en verkooptijd bij, zodat je de beste makelaar voor jouw situatie kunt selecteren.

Bezuinigen op kosten

Als huizenverkoper wil je natuurlijk kosten besparen. Via Huis Verkopen vergelijk je niet alleen makelaars, maar ook dienstverleners zoals energieadviseurs op tarieven en beschikbaarheid. Korting is mooi meegenomen!

100% onafhankelijk platform

Als grootste platform gericht op woningverkoop hanteert Huis Verkopen een 100% objectieve en onafhankelijke benadering. Misinformatie wordt bestreden en het belang van verkopers staat voorop.

Overzichtelijk stappenplan

Ons interactieve stappenplan voorkomt dat je in het intensieve verkoopproces het overzicht verliest. Na iedere voltooide actie vink je eenvoudigweg de stap af. Zo weet je zeker dat je niets over het hoofd ziet en regel je alles op één plek.

Gratis en vrijblijvend

Profiteer van gratis, vrijblijvende hulp, waarbij de laagste prijs en beste dienstverlening altijd centraal staan. Ontdek zelf welke specialisten het beste bij jou en je woning passen!

Veelgestelde vragen over een huis verkopen in Bleiswijk

De waarde van je huis wordt bepaald door verschillende factoren, zoals de ligging, de staat van het huis en de markt. Voor een nauwkeurige waardebepaling kun je een professionele taxatie laten uitvoeren door een makelaar. Wij raden aan om een waardebepaling door een makelaar aan te vragen voor je huis in Bleiswijk.

Om je huis snel te verkopen, is het belangrijk om je woning aantrekkelijk te presenteren. Goede fotografie en een sterke verkoopbeschrijving helpen hierbij. Het is daarnaast aan te raden om zo veel mogelijk geïnteresseerden te bereiken via verschillende kanalen. Je kunt ook overwegen om je huis professioneel op te laten ruimen en schoon te maken. Voor meer tips kun je terecht op deze pagina.

Het vinden van een goede makelaar begint bij het vergelijken van verschillende makelaars in je omgeving. Kijk naar hun ervaring, werkwijze, tarieven en succesverhalen. Persoonlijk contact is ook belangrijk, je moet een goede klik hebben met je makelaar. Onze vergelijkingstool kan je helpen bij het vinden van een goede makelaar in Bleiswijk.

De kosten van het verkopen van een huis kunnen bestaan uit de courtage van de makelaar, marketingkosten, kosten voor een verkoopstylist en eventueel de kosten voor een verkoopmakelaar. De exacte kosten variëren. Voor een uitgebreide uitleg over de kosten kun je hier terecht.

De juiste prijsstrategie is essentieel voor het verkopen van je huis voor de hoogste prijs. Zorg ervoor dat je huis in topconditie is en investeer in professionele woningpresentatie. Het kiezen van de juiste makelaar kan ook een verschil maken. Bekijk onze tips voor verkoop voor een hoge prijs.
Huis Verkopen © 2024 - Bennekomseweg 43 - 6717LL - Ede - 0318 - 250 660 - Over ons - Contact - Privacybeleid - Disclaimer - Sitemap - KVK 89119223
Logo Huis Verkopen