Direct naar: Alle plaatsenAmsterdamRotterdamUtrechtDen HaagEindhoven Informatie: BlogMakelaarEnergielabelWoningwaardeKostenWoningmarktcijfersTips

Makelaars Woerden

Als je overweegt je huis te verkopen in Woerden, wil je waarschijnlijk de hoogst mogelijke verkoopprijs behalen. Een ervaren verkoopmakelaar kan hierin een belangrijke rol spelen. Doe altijd grondig onderzoek naar verschillende makelaars, beoordeel hun ervaring, succesverhalen en reviews om zo de beste keuze te maken.

Over makelaars in Woerden

Het vinden van een geschikte makelaar in Woerden is een belangrijke eerste stap in het voorbereiden van de verkoop van jouw woning. Maar er zijn uiteraard meer stappen die je moet doorlopen om een succesvolle verkoop te garanderen. Denk aan het opstellen van een realistische vraagprijs, de woning verkoopklaar maken en het organiseren van bezichtigingen. Een overzicht van deze stappen en meer vind je op ons handige en interactieve stappenplan.

Gelukkig sta je er niet alleen voor. Ons platform staat klaar om jou te begeleiden in het kiezen van een top makelaar in Woerden. We kijken naar alles, van de lokale marktkennis van de makelaar tot hun specifieke succesverhalen. Op deze manier zorgen we ervoor dat jij de makelaar vindt die het beste presteert en perfect past bij jouw vastgoedverkoopplannen.

Juli 2024

Makelaarskosten (gem.)
€ 5.723
Onderhandelingsresultaat (gem.)
€ 15.738
Besparing (gem.)
€ 1.662

Actueel

 • De gemiddelde courtages van makelaars in Woerden liggen momenteel rond de 1,05% op de verkoopprijs van je woning. Dit percentage kan variëren en is up-to-date tot juli 2024.
 • Als je kijkt naar de huidige huizenprijzen in Woerden, dan is het waardevol te weten dat de gemiddelde verkoopprijs per m2 rond de € 4.901 euro ligt. Voor meer gedetailleerde informatie over de huizenprijzen kun je op de link klikken.

Uitgelichte makelaars in Woerden

In Woerden zijn er legio makelaars die je bijstaan bij het van de hand doen van je woning. Echter, het is niet raadzaam om zomaar de eerste de beste makelaar in te schakelen bij zo'n belangrijke levensgebeurtenis. Het is verstandig om eerst de makelaars in Woerden te vergelijken op basis van enkele kernaspecten zoals hun tarieven, verkoopstrategie, klanttevredenheid en de snelheid van verkopen.

Logo Drieman Garantiemakelaars

Drieman Garantiemakelaars

Drieman Garantiemakelaars, al meer dan 30 jaar een betrouwbare makelaar in Woerden, staat bekend om zijn persoonlijke benadering. Niet de huizen, maar mensen staan centraal. Of je nu wilt kopen, verkopen, huren of taxaties zoekt, Drieman staat als gids en adviseur aan je zijde. Met vijf medewerkers en 73 recente verkopen bewijst dit NVM-makelaarskantoor dat zij met succes, deskundigheid en garantie jouw woonwensen realiseren.
Logo De Koning makelaars (ERA)

De Koning makelaars (ERA)

De Koning makelaars, onderdeel van ERA, is een actieve en betrokken makelaar in steden zoals Alphen aan den Rijn, Gouda en Woerden. Met nieuwbouw als specialiteit, helpt ze je graag jouw woondromen waar te maken. Met een team van 13 medewerkers in dienst voor verkoop, aankoop, verhuur en woningtaxaties, streven ze ernaar jou optimaal te begeleiden. Hun service reikt verder dan alleen de Nederlandse taal, je kunt er ook in het Engels terecht.
Logo Gevaert Makelaars

Gevaert Makelaars

Gevaert Makelaars combineert bijna een eeuw aan ervaring met een eigentijdse aanpak. Met een persoonlijke benadering en betrouwbaarheid hoog in het vaandel, biedt Gevaert aankoop, verhuur en taxatiediensten, gespecialiseerd in bedrijfsruimtes en nieuwbouw. Het vijfkoppige team werkt vanuit het kantoor aan de Stationsweg in Woerden en is aangesloten bij de NVM, waardoor de kwaliteit gewaarborgd blijft. Met een gemiddelde beoordeling van 9,1 op Funda, is Gevaert Makelaars een sterke keuze.
Logo LiNDA Makelaardij

LiNDA Makelaardij

LiNDA Makelaardij, lid van de NVM, is jouw partner voor diverse diensten zoals verkoop, aankoop, taxaties en financieel advies. Met een speciaal oog voor woningstyling en -fotografie, zorgt dit viertallige team voor het beste resultaat in zowel de verkoop- als aankoopmarkt. Ze assisteren je bij elke stap en zorgen voor een stressvrije ervaring. Laat je verrassen door hun expertise, ook in het Engels. Neem snel contact op met LiNDA Makelaardij voor een gratis waardebepaling van je huis.
Logo Streng B.V. Agrarisch Onroerend Goed

Streng BV Agrarisch Onroerend Goed

Streng Agrarisch Onroerend Goed is een gespecialiseerde makelaar met focus op de agrarische sector. Zij kennen de ins en outs van deze branche en staan bekend om hun persoonlijke en betrokken begeleiding. Of je nu wilt kopen, verkopen of taxeren, hun expertise ligt op het gebied van agrarisch onroerend goed en landelijk wonen. Ze voorzien je van deskundig advies en begeleiding bij vraagstukken rondom productierechten, pachtzaken en onteigening. Je vindt ze op Barwoutswaarder 55 in Woerden.
Logo Woerden Makelaardij

Woerden Makelaardij

Woerden Makelaardij is een actieve, no-nonsense makelaar in Woerden en omgeving. Ze bieden een eerlijk en open contact en helpen je graag bij de aan- of verkoop van je woning. Bij Woerden Makelaardij ben je meer dan een klant, je bent de spil waar het om draait. Ze zijn aangesloten bij de NVM en hun makelaars zijn register makelaar-taxateur. Hun diensten omvatten verkoop, aankoop, taxaties en verhuur. Ze zijn ook gespecialiseerd in nieuwbouw.
Logo Woon4you Makelaars & Taxateurs

Woon4you Makelaars & Taxateurs

Woon4you Makelaars & Taxateurs, gelegen aan de Meulmansweg in Woerden, is een compact en professioneel makelaarskantoor. Ze zijn aangesloten bij de NVM en beschikken over belangrijke certificaten zoals VastgoedCert, NWWI en NRVT. Ondanks de geringe grootte van het team, bieden ze een hoge mate van deskundigheid en betrouwbaarheid. Dit maakt hen een verstandige keuze voor jouw vastgoedbehoeften.

Groenendael Makelaardij BV

Bij Groenendael Makelaardij vind je alles rondom vastgoed onder één dak. Met drie deskundige medewerkers bieden ze diensten als verkoop, aankoop, verhuur, aanhuur en taxaties aan. Deze VBO-makelaar heeft zich gespecialiseerd in diverse vastgoedvormen zoals maatschappelijk vastgoed, bedrijfsruimte, recreatie, kantoren, beleggen en nieuwbouw. Daarnaast kunnen expats en winkels hier prima terecht. Met jaarlijks ruim veertig transacties bewijzen ze flink wat ervaring te hebben.

Let op: er zijn nog talloze andere verkoopmakelaars actief in en rondom Woerden. Bij Huis Verkopen nemen we alle makelaars in Woerden mee in onze vergelijking. Jouw ideale makelaar staat misschien niet in de bovenstaande lijst, maar je ontdekt die pas door te vergelijken.

Vergelijk makelaars in Woerden Op basis van jouw voorkeuren

Wat kost een makelaar in Woerden?

Een makelaar in Woerden rekent voor het verkopen van een huis gemiddeld een courtage van 1,05% van de verkoopopbrengst. Bij een gemiddelde huizenprijs van € 545.032 in Woerden komt dit neer op € 5.723 aan makelaarskosten (update juli 2024).

De Courtage is een slimme manier om de makelaar te stimuleren om jouw huis tegen de hoogste prijs te verkopen. Hoe hoger de verkoopwaarde, hoe hoger de vergoeding voor de makelaar.

Let op: Gemiddeld kunnen de courtages van makelaars in Woerden 0,61% verschillen. Hierdoor kun je tot wel € 1.662 besparen door makelaars te vergelijken. Het maken van deze vergelijking maakt deel uit van het effectieve voorbereidingsproces voor de verkoop van je huis.

Kosten van makelaars in Woerden

Juli 2024 (gemiddeld)

€ 0
€ 2.400
€ 5.800
Bespaar direct Vergelijk lokale makelaars

Opstartkosten van makelaars in Woerden

Wanneer je jouw huis in Woerden verkoopt, zul je merken dat de meeste makelaars opstartkosten in rekening brengen. Dit zijn kosten die gemaakt worden bij de opstart van de verkoop van jouw woning, nog voor er een definitieve verkoopovereenkomst is. Deze kosten zijn bedoeld om de initiële diensten van de makelaar te dekken, zoals het maken van professionele foto's, het opstellen van een aantrekkelijke advertentietekst, het plaatsen van je woning op diverse huizensites en eventueel op Funda, en het organiseren van bezichtigingen.

Opstartkosten variëren per makelaar, maar je kunt gemiddeld rekenen op een bedrag van € 515. Dit is slechts een schatting, sommige makelaars kunnen meer of minder in rekening brengen. Vergeet niet dat deze kosten bovenop de courtage komen, de vergoeding die je betaalt aan de makelaar op het moment dat je huis succesvol is verkocht. Het is belangrijk om je hiervan bewust te zijn en deze kosten mee te nemen in je berekeningen als je je huis in Woerden wilt verkopen.

Intrekkingskosten van makelaars in Woerden

Als woningeigenaar kan het voorkomen dat je wensen veranderen en je besluit je woning voortijdig uit de verkoop te halen. Veel makelaars in Woerden brengen in zo'n geval zogenaamde intrekkingskosten in rekening. Wat zijn intrekkingskosten precies? Deze kosten staan voor het bedrag dat je de makelaar moet betalen als vergoeding voor de tijd en moeite die de makelaar reeds in de verkoop van je woning heeft gestoken.

Misschien vraag je je af in welke situaties je deze kosten zou moeten betalen. Stel je voor: je vindt plotseling je droombaan aan de andere kant van het land - te ver om dagelijks te reizen. Je besluit dan om je huis niet meer te verkopen en in plaats daarvan te verhuren. Of je legt de verkoop stil omdat je merkt dat de vastgoedmarkt niet gunstig is. In dergelijke gevallen kun je rekening houden met intrekkingskosten. Hoe hoog deze kosten zijn? Het gemiddelde bedrag aan intrekkingskosten bij de makelaars in Woerden is € 500.

Vraag tarieven van makelaars op Gratis en vrijblijvend

Makelaars in Woerden met een vast tarief

Naast de makelaars die hun diensten aanbieden op basis van courtage, zijn er ook makelaars die hanteren een vast tarief. Hiermee weet je vooraf wat je kwijt bent, onafhankelijk van het verkoopbedrag van je huis. Zo weet je bij aanvang waar je aan toe bent, zonder verrassingen achteraf. Het gemiddelde vaste tarief dat makelaars in Woerden hanteren bedraagt € 3.250 (update: juli 2024).

Een makelaar met een vast tarief kan zowel voordelen als nadelen hebben. Een voordeel is dat je vooraf precies weet wat je gaat betalen. Je komt niet voor onverwachte kosten te staan en er zijn geen spanningen over onderhandelingen. Een mogelijk nadeel is dat, als de woning voor een hoger bedrag wordt verkocht dan voorzien, je misschien had willen kiezen voor een makelaar op basis van courtage, aangezien je dan mogelijk goedkoper uit zou zijn geweest.

Tip: Het is verstandig om makelaars te vergelijken. Dit kan je helpen om een makelaar te vinden die het beste bij jouw specifieke situatie en soort woning past. Het is niet enkel een kwestie van kosten, maar ook van de soort dienstverlening die de makelaar biedt en welke specialismen hij bezit. Je vindt jouw ideale makelaar dus door een grondige vergelijking te maken.

4 feitjes over makelaars in Woerden

 • Wist je dat het merendeel van de makelaars in Woerden opstartkosten rekent die sterk kunnen variëren? Daarom raden we je aan om altijd te vergelijken bij het opvragen van tarieven.
 • Er is een significant verschil in de verkoopsnelheid van woningen tussen makelaars in Woerden. Een huis staat hier gemiddeld 40 dagen in de verkoop.
 • Een huis in Woerden kan met hulp van een deskundige makelaar doorgaans 5% winstgevender verkocht worden dan zonder tussenkomst van een makelaar.
 • Het lijkt erop dat 87% van de verkopers in Woerden kiest voor een traditionele makelaar, die het complete verkoopproces uit handen neemt, boven een online variant.

Wat levert de beste makelaar in Woerden op?

Makelaars in Woerden leveren niet allemaal dezelfde prestaties. Het is een interessant gegeven voor verkopers van woningen omdat er aanzienlijke verschillen te zien zijn in hun resultaten. Het kan het waard zijn om de opties te onderzoeken en makelaars met elkaar te vergelijken.

Dit is hoe je de beste makelaars in Woerden herkent:

 • De top makelaars in Woerden weten, in vergelijking met andere makelaars, woningen vaak voor een hoger bedrag te verkopen. In feite gaat het hier om gemiddeld € 14.674 meer dan de gemiddelde verkoopprijs van andere makelaars.
 • Uit onze gegevens blijkt dat de snelst verkopende makelaars in Woerden huizen gemiddeld 18 dagen sneller van de hand doen dan andere makelaars in Woerden. Dit verschil is vaak te danken aan actieve inspanningen die deze makelaars leveren om het huis te verkopen.

De beste makelaar in Woerden vinden

Wij houden elke dag alle verkoopstatistieken van alle makelaars in Woerden en omgeving nauwlettend in de gaten. Op basis daarvan kunnen we je een gedetailleerd beeld geven van welke makelaar in Woerden het beste presteert op de lokale markt.

Maar een goede makelaar is meer dan alleen goede verkoopresultaten. De makelaar moet ook goed aansluiten bij jouw situatie en voorkeuren. Om die reden is het sterk aan te raden om makelaars te vergelijken via ons vergelijkingsformulier. Zo vind je de makelaar die perfect bij je past.

Waar moet je op letten bij makelaars in Woerden?

Wanneer je overweegt jouw huis in Woerden te verkopen, is het belangrijk de juiste makelaar te kiezen. Hier zijn vijf aandachtspunten om rekening mee te houden:

Ervaring in Woerden

De makelaar moet bekend zijn met de lokale markt in Woerden. Vertrouwd zijn met de buurt, de lokale vraag en de prijsklasse kan je verkooptransactie ten goede komen.

Communicatieve vaardigheden

Communicatie is essentieel bij het verkoopproces. Zorg ervoor dat je een makelaar kiest die duidelijk, punctueel en transparant is in de communicatie.

Verkoopprestaties

Vraag naar de verkoopgeschiedenis van de makelaar. Indicatoren zoals hoe snel een huis wordt verkocht en tegen welk percentage van de vraagprijs kunnen de bekwaamheid van de makelaar tonen.

Dienstenpakket

Het is belangrijk te weten welke diensten de makelaar zal leveren. Denk aan fotografie, bezichtigingen, onderhandelingen en ondersteuning bij het koopcontract.

Prijsstelling

De kosten van de makelaar moeten in overleg met de kwaliteit en de diensten die geboden worden. Zorg ervoor dat je begrijpt wat de kosten inhouden voordat je een keuze maakt.

Moet ik kiezen voor een NVM-makelaar?

De NVM, oftewel Nederlandse Coöperatieve Vereniging van Makelaars en Taxateurs in onroerende goederen, is de grootste brancheorganisatie in de vastgoedsector. Opgericht in 1898, is ze uitgegroeid tot een prominente speler in de Nederlandse vastgoedmarkt. Daarnaast zijn er ook makelaars aangesloten bij de VBO (Vereniging Bemiddeling Onroerend Goed) en VastgoedPRO.

Door te kiezen voor een NVM-makelaar in Woerden, kies je voor zekerheid. NVM-makelaars volgen een strenge gedragscode en hebben toegang tot een breed scala aan middelen, waardoor ze als betrouwbare adviseurs kunnen optreden bij de verkoop van je huis. Een voorbeeld hiervan is dat deze makelaars via het NVM-netwerk inzicht hebben in de exacte vraag- en aanbodverhoudingen op de lokale markt.

Wat doet een makelaar in Woerden?

Een goede makelaar kan een groot verschil maken bij de verkoop van jouw woning in Woerden. Ze brengen kennis, ervaring en een groot netwerk mee om de verkoop soepel en succesvol te laten verlopen.

Om dit concreter te maken: denk bijvoorbeeld aan de juiste vraagprijs bepalen, geïnteresseerde kopers vinden, onderhandelingen voeren en de juridische aspecten regelen. Dat zijn zaken waar een makelaar in Woerden je enorm bij kan helpen.

 • Vraagprijs bepalen op basis van de lokale markt.
 • Geïnteresseerde kopers vinden via hun netwerk.
 • Onderhandelingen voeren met potentiele kopers.
 • Regelen van de juridische aspecten rond de verkoop.
 • Zorgen voor een vloeiend proces van begin tot eind.

Waarom een makelaar in Woerden inschakelen?

Het verkopen van jouw huis in Woerden is niet zo eenvoudig als het plaatsen van een te-koop bordje in de voortuin. Er zijn een hoop zaken die je in acht moet nemen, van juridische aspecten tot de optimale promotie van je huis. Het kan een hoop stress schelen om een professionele makelaar in de arm te nemen die je begeleidt in dit proces. Een makelaar heeft ervaring en expertise die ervoor kunnen zorgen dat de verkoop soepeler en sneller verloopt.

Professionele begeleiding

Een ervaren makelaar kent de ins en outs van de woningmarkt, en kan je door het proces heen loodsen. Hij of zij weet precies wat er nodig is om een succesvolle verkoop te realiseren, en zal jou hierbij ondersteunen om alles soepel te laten verlopen.

Juridisch advies

Het is belangrijk om te weten dat er bij de verkoop van jouw huis in Woerden ook veel juridische aspecten komen kijken. Een makelaar kan je hierbij helpen om ervoor te zorgen dat alles correct wordt afgehandeld, om problemen in de toekomst te voorkomen.

Praktische promotie

De presentatie van jouw huis is een sleutelfactor om potentiële kopers te trekken. Jouw makelaar heeft de knowhow om jouw huis op de juiste manier te presenteren en onder de aandacht te brengen van geïnteresseerden.

Snellere verkoop

Ten slotte kan een makelaar bijdragen aan een snellere verkoop. Door hun uitgebreide netwerk en expertise in de woningmarkt, zijn ze in staat om de verkoop te versnellen. Dit kan je een hoop tijd en moeite besparen.

Informatie over Woerden

Woerden, gelegen in het westen van het land, heeft een rijke geschiedenis die teruggaat tot de Romeinse tijd. Vandaag de dag kent het stadje ongeveer 52.000 inwoners en bestrijkt een oppervlakte van ruim 92 vierkante kilometer.

Binnen de grenzen van Woerden vind je een gezonde mix van oude en moderne architectuur. Dit is te zien aan de historische gebouwen die zorgvuldig zijn gerestaureerd en de moderne wijken die in recente jaren zijn bijgebouwd.

Daarnaast biedt Woerden naast aantrekkelijke woonopties ook een verscheidenheid aan recreatiemogelijkheden. Je kunt genieten van diverse parken, winkels, kunstgalerijen en culinaire hoogstandjes in de stad.

Weetje: De woningmarkt in Woerden kent een stijgende lijn. De gemiddelde verkoopprijs van huizen in de stad is gestegen tot een gemiddeld bedrag van € 545.032 (update: juli 2024).

Makelaars in Woerden vergelijken

Het kiezen van de juiste makelaar in Woerden hangt sterk af van je woning, situatie en persoonlijke voorkeuren. Gelukkig maakt Huis Verkopen het makkelijk om lokale makelaars te vergelijken op basis van prestaties zoals verkoopopbrengst en snelheid.

 • Gratis waardebepaling uitgevoerd door de makelaars
 • Onafhankelijk verkoopadvies
 • Lagere makelaarstarieven door vergelijking
 • Keuze uit ervaren makelaars met een succesvol trackrecord

Dankzij deze transparante vergelijking krijg je een goed beeld van de prijs die makelaars denken te kunnen krijgen voor jouw huis en welke dienstverlening zij bieden. Of je jouw woning nu snel wilt verkopen of gaat voor de maximale verkoopopbrengst, het is altijd wijs om je keuze te baseren op een grondige vergelijking. Want onthoud, in Woerden is er altijd een makelaar die perfect aansluit bij jouw situatie en voorkeuren.

Vergelijk makelaars in Woerden Bespaar direct, je zit nergens aan vast

Veelgestelde vragen over makelaars in Woerden

Vergelijk verschillende makelaars op basis van hun tarieven, ervaringen, en verkoopsnelheden. Je kunt gemakkelijk makelaars in Woerden vergelijken op makelaars-vergelijken.

De gemiddelde makelaarskosten in Woerden zijn € 5.723. Deze kosten kunnen variëren, afhankelijk van de specifieke diensten van de makelaar.

Je kunt de gemiddelde verkoopsnelheid van huizen in Woerden bekijken, die 40 dagen is. Vergelijk deze met de prestaties van verschillende makelaars.

Het kiezen van de juiste makelaar is van belang. Je kunt hier tips vinden om je huis voor de hoogste prijs te verkopen.

De gemiddelde opstartkosten van een makelaar in Woerden zijn € 515. Het is raadzaam deze kosten te vergelijken tussen verschillende makelaars.
Huis Verkopen © 2024 - Bennekomseweg 43 - 6717LL - Ede - 0318 - 250 660 - Over ons - Contact - Privacybeleid - Disclaimer - Sitemap - KVK 89119223
Logo Huis Verkopen