Direct naar: Alle plaatsenAmsterdamRotterdamUtrechtDen HaagEindhoven Informatie: MakelaarEnergielabelWoningwaardeKostenWoningmarktcijfersTips

Huis verkopen in Diepenveen

Wil je jouw huis in Diepenveen verkopen en zoek je ondersteuning? Het kiezen van de juiste makelaar en het inschatten van de verkoopkosten zijn belangenrijke stappen. In de volgende paragrafen ontdek je wie de beste makelaar in Diepenveen is en wat er bij de verkoop van je huis komt kijken.

 • Geen gedoe
 • Direct geregeld
 • Geld besparen
 • Hogere opbrengst

Over het verkopen van je huis in Diepenveen

Als woningverkoper in Diepenveen heb je diverse doelen bij de verkoop van je huis. Mogelijk streef je naar de hoogst mogelijke opbrengst om optimaal te profiteren van de huidige woningmarkt. Anderzijds kan het ook zijn dat je juist zo snel mogelijk wilt verkopen, zodat je kunt verhuizen naar je nieuwe huis. Mede afhankelijk van jouw specifieke doelen is het cruciaal om strategische keuzes te maken gedurende het verkoopproces.

Je vraagt je wellicht af hoe snel huizen in Diepenveen gewoonlijk verkocht worden? En wat is de gemiddelde verkoopprijs in deze regio? Daarnaast ben je misschien geïnteresseerd in hoeveel je kunt besparen bij het vergelijken van makelaars. Dat kan je eenvoudig ontdekken op deze handige vergelijkingssite. Hieronder tref je actuele cijfers aan over de woningmarkt in Diepenveen:

April 2024

Verkoopsnelheid (gem.)
8 dagen
Verkoopopbrengst (gem.)
€ 884.416
Besparing (gem.)
€ 2.476

Je huis snel verkopen in Diepenveen

In de prachtige omgeving van Diepenveen staan huizen niet lang te koop. Met een gemiddelde verkoopsnelheid van 35 dagen, is jouw woning hier razendsnel verkocht. Maar dat betekent niet dat je achterover kunt leunen. Ook jij kunt er veel aan doen om jouw huis vlot te verkopen.

 1. Goede presentatie: Een aantrekkelijke presentatie kan de interesse wekken bij potentiële kopers. Haal persoonlijke spullen weg, zorg voor een opgeruimd huis en geef, waar nodig, de muren een frisse laag verf. Zo kunnen kijkers zich gemakkelijker voorstellen hier te wonen.
 2. Prijssetting: Een juiste prijs is van groot belang. Is de prijs te hoog, dan schrik je kopers af. Echter, een bodemprijs kan overkomen als een wanhoopsactie. Laat je goed adviseren door een lokale makelaar die de markt kent.
 3. Flexibele bezichtigingen: Maak het kijkers zo makkelijk mogelijk. Wees flexibel in de tijden waarop je potentiële kopers je huis laat bezichtigen. Ook in de avonduren of het weekend. Dit kan het verschil maken tussen wel of niet verkopen.
Huis verkopen {locatie} tips

Tips in Diepenveen

#1 Tip: de keuze voor een goede makelaar heeft veel invloed op het verkoopresultaat.

Bekijk alle tips of begin direct met het vergelijken van makelaars: tarieven, prestaties en aanpak.

Begin met vergelijken

Wat brengt een huis in Diepenveen op?

Als je een huis in Diepenveen wilt verkopen, wil je natuurlijk weten welke prijs je ongeveer kunt verwachten. De gemiddelde verkoopprijs in Diepenveen is momenteel € 884.416 euro. Deze prijs wordt bepaald door diverse factoren zoals de omvang, ligging, het al dan niet hebben van een tuin of een garage en de algehele staat van het huis.

Maar er is meer dan alleen de totaalprijs. Ook de verkoopprijs per vierkante meter speelt een rol. Op dit moment ligt de gemiddelde prijs per vierkante meter in Diepenveen op € 4.752 euro. Deze gegevens geven een beeld over de laatste drie maanden, rondom april 2024, en bieden zo een actueel inzicht in de woningmarkt van Diepenveen.

Vraag jouw gratis waardebepaling aan Bij een lokale, ervaren makelaar

Woningcijfers in Diepenveen

Afgelopen 3 maanden (per m2)

€ 3.900
€ 4.400
€ 4.900

Op HuisVerkopen.nl houden we alle huizenprijzen in Diepenveen bij (up-to-date: april 2024), waaronder de gemiddelde vraagprijs, verkoopprijs, de prijsontwikkeling en de gemiddelde huizenprijzen ten opzichte van andere plaatsen in de buurt van Diepenveen.

Feitjes over Diepenveen

 • Diepenveen maakt deel uit van gemeente Deventer.
 • De plaats heeft een gotische Dorpskerk uit de 15e eeuw.
 • Diepenveen telt meer dan 4.500 inwoners.

Tips om je woning te verkopen in Diepenveen

In de schilderachtige omgeving van Diepenveen is het verkopen van je huis een interessante aangelegenheid, maar kan het ook een uitdaging zijn. Het is daarom goed om vooraf een plan van aanpak te maken. In dit overzicht geven we je enkele waardevolle tips om je woning snel en tegen een goede prijs te verkopen.

 • Zorg voor een goede makelaar: de juiste makelaar kent de lokale markt, heeft een breed netwerk en kan je op de juiste manier adviseren. Doe wat onderzoek en vraag rond voor aanbevelingen.
 • Zorg voor een schone en opgeruimde woning: een net en schoon huis oogt aantrekkelijk voor potentiële kopers. Besteed tijd aan schoonmaken, opruimen en eventueel kleine klusjes, zodat je huis op zijn best is voor de bezichtigingen.
 • Vraag een eerlijke verkoopprijs: een te hoge vraagprijs kan kopers afschrikken, terwijl je met een te lage prijs onder de waarde van je woning kunt verkopen. Laat je huis taxeren en bepaal samen met je makelaar een eerlijke vraagprijs.
 • Zorg voor goede foto's: bijna alle kopers kijken eerst online naar huizen. Zorg daarom voor heldere, goed belichte foto's die je woning mooi in beeld brengen. Overweeg een professionele fotograaf in te schakelen.
 • Wees flexibel met bezichtigingen: kopers willen op verschillende tijdstippen kunnen bezichtigen. Zorg dat je hier flexibel in bent, om de kans op een verkoop te vergroten.

Ontdek jouw stappenplan in Diepenveen:

 • Vergemakkelijkt jouw woningverkooptaken vanaf één plek
 • Risico op het overslaan van stappen vermindert
 • Direct inzicht in optionele waardeverhogende stappen
 • Met ons stappenplan kun je duizenden euro's besparen
Bekijk mijn stappenplan Speciaal voor jouw woning

Wat kost een huis verkopen in Diepenveen?

Het verkopen van je huis brengt kosten met zich mee. De verkoop van een woning in Diepenveen kost je als verkoper gemiddeld € 8.212. Hieronder zetten we alle kosten op een rij:

Kosten bij verkoop in Diepenveen In euro’s
Makelaarskosten (o.b.v. huiswaarde € 884.416) € 9.817
Verkoopstyling en klein onderhoud € 875
Energielabel aanvragen € 315
Notaris (doorhalen hypotheek) € 350
Totale gemiddelde kosten bij verkoop € 8.212

Kosten van makelaars in Diepenveen

Als je jouw huis in Diepenveen wilt verkopen, zal je waarschijnlijk een makelaar inschakelen. De kosten hiervoor zijn vaak opgebouwd uit een zogenaamde courtage. Dit is een percentage van de uiteindelijke verkoopprijs van je woning. In Diepenveen ligt dit gemiddelde courtagepercentage op 1,11%.

Het courtagepercentage wordt verrekend met de verkoopprijs van je woning. Met een gemiddelde verkoopprijs van woningen in Diepenveen die ligt op € 884.416, betekent een courtage van 1,11% gemiddeld € 9.817 aan makelaarskosten. Let op, dit is een gemiddelde, de daadwerkelijke kosten kunnen hoger of lager uitvallen.

Lees meer over makelaars in Diepenveen.

Andere kosten bij verkoop

Notariskosten

Bij het verkopen van je woning krijg je te maken met notariskosten. Deze kosten hebben betrekking op de hypotheekakte. Hierin staat dat de hypotheek die je had opgeheven wordt. Dit is een vereiste om te mogen verkopen.

Notariskosten kunnen variëren. Je kunt ervoor kiezen om zelf een notaris te regelen. Dit kan je wat geld besparen, omdat je dan zelf de tarieven en diensten kan vergelijken. Zorg wel dat je de hypotheekakte op tijd regelt, zodat je niet voor verrassingen komt te staan.

Verbeteringskosten

Onderhoud aan je woning of het doen van aanpassingen kan ook een verkoopbevorderende rol spelen. Deze verbeteringskosten kunnen bestaan uit reparaties, aanpassingen of renovaties. Het kan de presentatie en tevredenheid van potentiële kopers vergroten.

Elke verbetering heeft zijn eigen kostenplaatje. Je kunt de beslissingen baseren op de waarde die ze waarschijnlijk zullen toevoegen aan je woning. Het is slim hier voorafgaand aan de verkoop al rekening mee te houden en te budgetteren.

Energielabel

Het is verplicht om een definitief energielabel te hebben bij de verkoop van je woning. Dit label geeft informatie over de energiezuinigheid van de woning. Het is van invloed op de aantrekkelijkheid van je woning voor potentiële kopers.

Het aanvragen van een energielabel kost geld en dit zijn kosten voor rekening van de verkoper. Zorg dat je dit dus op tijd regelt, zowel om vertraging in het verkoopproces te voorkomen als om onverwachte kosten te vermijden.

Wanneer mijn huis verkopen in Diepenveen?

Is het momenteel een goede tijd om je huis in Diepenveen in de verkoop te doen? Absoluut! De situatie op de woningmarkt is levendig en toont positieve vooruitzichten voor mensen die hun woning willen verkopen. Hierin spelen echter veel factoren een rol, wat deze keuze persoonlijk maakt.

Bij je oriëntatie op de verkoop van je woning in april 2024, kan het zinvol zijn om makelaars te vergelijken. Elke makelaar ziet namelijk verschillende kansen en mogelijkheden op de woningmarkt. Door deze kansen in kaart te brengen, ben je voorbereid en kun je de beste keuze maken die gericht is op jouw situatie.

Vergelijk makelaars in Diepenveen Op basis van je voorkeuren

Waarom Huis Verkopen?

De verkoop van je woning kan een stressvolle en tijdrovende klus zijn. Huis Verkopen neemt deze zorgen van je over, met een duidelijk stappenplan dat je op weg helpt. Van het vinden van een geschikte makelaar tot het regelen van een energielabel, alles komt aan bod. Het stappenplan is gemakkelijk te volgen en bespaart je tijd en moeite. Het geeft je de zekerheid dat je niets vergeet en maakt het mogelijk om zo efficiënt mogelijk te werk te gaan. Bekijk dit stappenplan om slim te starten met de verkoop van je huis.

Voordelen van de juiste makelaar

Met Huis Verkopen ontdek je welke makelaar in Diepenveen het best bij je past. Niet alleen kies je hiermee voor de beste prijs/kwaliteit-verhouding, maar ook voor de makelaar die het best aansluit op jouw specifieke wensen en doelen voor de verkoop.

Handig vergelijken van specialisten

Huis Verkopen maakt het gemakkelijk om specialisten te vergelijken. Je hoeft niet zelf op zoek te gaan, maar krijgt een overzicht van de beste ontruimers, verhuizers en makelaars in Diepenveen. Dat bespaart je tijd en geld.

Alles regelen op één plek

Huis Verkopen is een one-stop-shop als je je huis wilt verkopen. Je kunt hier alles regelen wat je nodig hebt voor de verkoop, van energielabel tot ontruiming. Dat is niet alleen handig en efficiënt, maar ook gratis en vrijblijvend.

Alle informatie die je nodig hebt

Aan gespecialiseerde informatie geen gebrek bij Huis Verkopen. De website biedt uitgebreide uitleg over alle aspecten die komen kijken bij de verkoop van je woning. Je bent dus niet alleen goed voorbereid, maar maakt ook geïnformeerde keuzes.

Veelgestelde vragen over een huis verkopen in Diepenveen

Om de verkoopprijs van je huis in Diepenveen te bepalen, is het belangrijk om de huidige woningwaarde te kennen. Je kunt daarvoor een gratis waarderapportage laten opmaken door een lokale makelaar.

Maak gebruik van een professionele verkoopmakelaar met lokale marktkennis. Het vergelijken van makelaars kan nuttig zijn om te bepalen welke makelaar de beste keuze is voor de verkoop van jouw huis in Diepenveen.

Voordat je jouw huis in Diepenveen verkoopt, zul je verschillende zaken moeten regelen. Denk bijvoorbeeld aan een valide energielabel en een realistische vraagprijs gebaseerd op de huidige marktwaardering.

Een goede presentatie en een realistische vraagprijs kunnen ervoor zorgen dat je jouw huis in Diepenveen snel verkoopt. Ook kan het helpen om je huis op zoveel mogelijk online platformen aan te bieden. Met deze tips zou je jouw kans op een snelle verkoop kunnen vergroten.
Huis Verkopen © 2024 - Bennekomseweg 43 - 6717LL - Ede - 0318 - 250 660 - Over ons - Contact - Privacybeleid - Disclaimer - Sitemap - KVK 89119223
Logo Huis Verkopen