Direct naar: Alle plaatsenAmsterdamRotterdamUtrechtDen HaagEindhoven Informatie: MakelaarEnergielabelWoningwaardeKostenWoningmarktcijfersTips

Huis verkopen in Bathmen

Bij de verkoop van je woning in Bathmen ben je gebaat bij duidelijke en gerichte informatie. Op deze website nemen we je mee door alle stappen van het verkoopproces. Zo zorgen we ervoor dat je goed geïnformeerd en voorbereid bent, van de woningwaardering tot de laatste handtekening bij de notaris.

 • Geen gedoe
 • Direct geregeld
 • Geld besparen
 • Hogere opbrengst

Over het verkopen van je huis in Bathmen

Als je van plan bent je woning in Bathmen te verkopen, heb je ongetwijfeld een aantal doelen voor ogen. Niet alleen wil je een zo hoog mogelijke verkoopprijs realiseren, de kans is groot dat je ook een snelle verkoop wenst. Daarnaast is het zaak dat het verkoopproces soepel en zonder problemen verloopt. Dit begint met het kiezen van een goede makelaar, die jouw belangen beheert en aanstuurt op het beste resultaat.

Je bent misschien wel benieuwd hoe lang de gemiddelde woning in Bathmen te koop staat, wat de doorsnee verkoopprijs is en hoeveel je kunt besparen door makelaars te vergelijken. Of wellicht vraag je jezelf af wat er precies komt kijken bij de verkoop van een huis. Voor nuttige informatie en een stapsgewijze aanpak, kun je een kijkje nemen op onze pagina voor het stappenplan voor de verkoop van een woning in Bathmen. Hieronder de actuele gegevens over de woningmarkt in Bathmen:

Februari 2024

Verkoopsnelheid (gem.)
50 dagen
Verkoopopbrengst (gem.)
€ 494.239
Besparing (gem.)
€ 1.458

Je huis snel verkopen in Bathmen

Op de woningmarkt in Bathmen worden huizen gemiddeld binnen 50 dagen verkocht. Wil je jouw huis sneller verkopen dan het dorpelijk gemiddelde? Hieronder vind je drie handige tips om de verkoopsnelheid van jouw woning te verhogen.

 1. Zorgvuldige voorbereiding voor de verkoop kan het proces aanzienlijk versnellen. Denk hierbij aan juiste prijsbepaling, in orde maken van de documenten en het verzamelen van alle benodigde gegevens. Een handig stappenplan kan je hierbij ondersteunen.
 2. Geef je huis een frisse uitstraling. Een goed onderhouden woning trekt sneller kopers aan. Denk aan schoonmaken, opruimen, kleine reparaties uitvoeren en je tuin netjes onderhouden.
 3. Mensen zoeken online naar een nieuwe woning, dus zorg voor kwalitatieve foto's en een aantrekkelijke beschrijving. Registreer je woning op bekende huizensites om meer bereik te creëren en dus sneller een koper te vinden.
Huis verkopen Bathmen tips

Tips in Bathmen

#1 Tip: de keuze voor een goede makelaar heeft veel invloed op het verkoopresultaat.

Bekijk alle tips of begin direct met het vergelijken van makelaars: tarieven, prestaties en aanpak.

Begin met vergelijken

Wat brengt een huis in Bathmen op?

De gemiddelde verkoopprijs van een huis in Bathmen is op het moment € 494.239. Woon je in Bathmen en overweeg je om je huis te verkopen, dan is dit het bedrag dat je mogelijk kunt verwachten. Het is goed om in gedachten te houden dat deze prijs afhankelijk is van verschillende factoren zoals de staat van het huis, de grootte van de woning, en de locatie binnen Bathmen.

Als we kijken naar de verkoopprijs per vierkante meter, dan ligt deze momenteel gemiddeld op € 3.630 in Bathmen. Dit zijn daadwerkelijke verkoopprijzen per m2, niet te verwarren met vraagprijzen. Ook hierbij geldt dat dit bedrag kan variëren, afhankelijk van de genoemde factoren. Vraagprijs en verkoopprijs liggen vaak niet helemaal gelijk, omdat er tijdens de onderhandelingen over de prijs meestal nog bewegingen plaatsvinden.

Vraag jouw gratis waardebepaling aan Bij een lokale, ervaren makelaar

Woningcijfers in Bathmen

Afgelopen 3 maanden (per m2)

€ 1.700
€ 2.700
€ 3.700

Op HuisVerkopen.nl houden we alle huizenprijzen in Bathmen bij (up-to-date: februari 2024), waaronder de gemiddelde vraagprijs, verkoopprijs, de prijsontwikkeling en de gemiddelde huizenprijzen ten opzichte van andere plaatsen in de buurt van Bathmen.

Feitjes over Bathmen

 • Bathmen heeft een historisch kerkplein uit de 11e eeuw.
 • De dorpskern wordt gekenmerkt door de Schipbeek.
 • In Bathmen vind je het jaarlijkse landelijke ploegenwedstrijd.

Tips om je woning te verkopen in Bathmen

Het verkopen van een huis in Bathmen is een serieuze onderneming. Succesvol zijn hangt af van hoe bereid je bent om de uitdaging aan te gaan en je te verdiepen in de vastgoedmarkt. Hier zijn enkele tips om je op weg te helpen bij het effectief verkopen van je huis.

 • Prijsstrategie: Stel een aantrekkelijke verkoopprijs vast, rekening houdend met de marktwaarde van woningen in de buurt en je eigen verkoopplannen. Te hoog geprijsd, en potentiële kopers kunnen afschrikken.
 • Fotografie: Professionele foto's tonen de waarde van je huis. Lichtgevende, ruimtelijke foto's nodigen kijkers uit om zich het huis als hun toekomstige thuis voor te stellen.
 • Presentatie: Geef je huis een frisse, neutrale look met een nieuw likje verf en zorg ervoor dat het huis schoon, georganiseerd en vrij van persoonlijke bezittingen is.
 • Promotie: Maak gebruik van zowel online als offline platformen om je huis te adverteren. Laat je makelaar een aantrekkelijke beschrijving opstellen om kijkers te trekken.
 • Onderhoud: Repareer mankementen die de waarde van je huis kunnen verlagen zoals een lekkende kraan of een kapot raam. Een goed onderhouden huis verhoogt de verkoopkansen.

Ontdek jouw stappenplan in Bathmen:

 • Het stappenplan biedt een helder overzicht
 • Gemakkelijk bijhouden van de stand van zaken
 • Voorkomt dat je belangrijke stappen overslaat
 • Potentie om duizenden euro's te besparen
Bekijk mijn stappenplan Speciaal voor jouw woning

Wat kost een huis verkopen in Bathmen?

Het verkopen van je huis brengt kosten met zich mee. De verkoop van een woning in Bathmen kost je als verkoper gemiddeld € 8.162. Hieronder zetten we alle kosten op een rij:

Kosten bij verkoop in Bathmen In euro’s
Makelaarskosten (o.b.v. huiswaarde € 494.239) € 5.437
Verkoopstyling en klein onderhoud € 875
Energielabel aanvragen € 315
Notaris (doorhalen hypotheek) € 350
Totale gemiddelde kosten bij verkoop € 8.162

Kosten van makelaars in Bathmen

Wanneer je jouw huis in Bathmen wilt verkopen, dien je rekening te houden met makelaarskosten. De meeste makelaars rekenen in Bathmen opstartkosten, die gemiddeld uitkomen op € 515. Echter, een groot deel van de kosten bestaat uit de courtage; dit is een percentage van de verkoopprijs van jouw huis. Het gemiddelde courtagepercentage in Bathmen is 1,10%.

Het is niet alleen belangrijk om te weten wat een makelaar kost, maar vooral ook wat een makelaar je oplevert. Een goede makelaar kan bijvoorbeeld een hogere verkoopprijs realiseren of sneller jouw huis verkopen. Het is dus van belang om verschillende makelaars in Bathmen te vergelijken en te kijken naar hun totale pakket aan diensten.

Lees meer over makelaars in Bathmen.

Andere kosten bij verkoop

Notariskosten

Als woningverkoper krijg je te maken met notariskosten voor de hypotheekakte. Het gaat dan om de akte voor het doorhalen van jouw hypotheek, ook wel de royementsakte genoemd. Deze kosten kunnen variëren, dus het is raadzaam deze goed in kaart te brengen.

Daarnaast zul je als verkoper een notaris moeten betalen voor de opmaak van de akte van levering. Meestal is het zelfs zo dat de koper beslist welke notaris deze akte maakt. De kosten hiervoor zijn dus voor jou als verkoper.

Marketingkosten

In de meeste gevallen zijn marketingkosten onderdeel van de makelaarskosten. Denk aan kosten voor de woningpresentatie op bijvoorbeeld Funda, verkoopbrochures en bezichtigingen. Door makelaarstarieven te vergelijken, krijg je een goed beeld van de kosten die je kunt verwachten.

Als je besluit je woning zonder makelaar te verkopen, zal je zelf moeten zorgen voor de promotie. Kosten voor bijvoorbeeld advertenties, sociale media en professionele foto's komen dan voor jouw rekening. Realiseer je dat er voor een goede presentatie best wat tijd en geld nodig kan zijn.

Energielabel

Een huis verkopen kan niet zonder een definitief energielabel. Je kunt zelf een energielabel aanvragen. Deze is 10 jaar geldig. Zonder energielabel riskeer je een boete en bovendien kunnen potentiële kopers inzicht krijgen in de energiezuinigheid van de woning.

Houd er rekening mee dat hier kosten aan verbonden zijn. Het energielabel moet door een gecertificeerde vakman worden opgesteld. De kosten voor het opstellen van het energielabel zijn niet vastgesteld en verschillen dus per aanbieder. Ga het dus goed na.

Wanneer mijn huis verkopen in Bathmen?

Twijfel je of dit een goed moment is om jouw huis in Bathmen te verkopen? De huidige markt biedt in veel gevallen gunstige omstandigheden, maar het blijft belangrijk om goed voorbereid te zijn. Een sterk verkoopplan is essentieel, ongeacht het marktklimaat.

Weet je nog niet helemaal hoe zo'n verkoopplan eruitziet? Geen zorgen, een gespecialiseerde makelaar kan hierin uitkomst bieden. Op onze website kun je verschillende makelaars vergelijken en zo de beste voor jouw situatie selecteren. Het is dus zeker niet onmogelijk om in februari 2024 een gunstige verkoop te realiseren!

Vergelijk makelaars in Bathmen Op basis van je voorkeuren

Waarom Huis Verkopen?

Als je besluit om je huis te verkopen, wil je dit natuurlijk zo goed mogelijk aanpakken. Het is immers niet iets wat je vaak doet in je leven. Gelukkig maakt Huis Verkopen het proces een stuk eenvoudiger voor je, dankzij een overzichtelijk en gemakkelijk te volgen stappenplan. Dit helpt je om alles te regelen wat je nodig hebt voor de verkoop van je woning. Het is een slimme tool die je helpt om niets over het hoofd te zien en de verkoop van je woning in Bathmen zo soepel mogelijk te laten verlopen.

Gemak van alle diensten op één plek

Huis Verkopen biedt het gemak van alle diensten die je nodig hebt op één plek gecentraliseerd. Of je nu zoekt naar een betrouwbare makelaar, een gespecialiseerde ontruimer of een handige verhuizer, Huis Verkopen helpt je ze te vinden. Alles zonder kosten en volledig vrijblijvend.

Vind de beste specialisten in Bathmen

Huis Verkopen helpt je niet alleen makkelijk specialisten te vinden in Bathmen, maar ook om de beste service te krijgen voor de laagste prijs. Of je nu je woning zo snel mogelijk wilt verkopen of juist voor een maximale prijs, Huis Verkopen helpt je de juiste keuzes te maken.

Kostenbesparend en informatief

Naast het besparen van kosten door het kiezen van de beste prijs/kwaliteit-verhouding, biedt Huis Verkopen je ook waardevolle informatie over alle aspecten van het verkoopproces. Hiermee kun je weloverwogen beslissingen nemen over de verkoop van je woning.

Eenvoudig en overzichtelijk stappenplan

Met het overzichtelijke en eenvoudige stappenplan van Huis Verkopen vergeet je niets belangrijks tijdens de verkoop van jouw woning. Het zorgt ervoor dat het hele proces soepel en efficiënt verloopt, zodat je de verkoop met een gerust hart tegemoet kunt zien.

Veelgestelde vragen over een huis verkopen in Bathmen

Je moet een aantal zaken regelen voordat je jouw huis in Bathmen te koop zet. Bereid je voor door de waarde van je huis te bepalen, een energielabel aan te vragen en een goed verkoopplan op te stellen. Ons stappenplan kan je helpen bij deze voorbereidingen.

De woningwaarde is meestal de basis van de verkoopprijs. Je kunt zelf onderzoek doen naar vergelijkbare huizen in Bathmen, maar een professionele waardebepaling door een makelaar is betrouwbaarder en meer gedetailleerd.

Er zijn verschillende kosten verbonden aan de verkoop van je huis, zoals de courtage voor de makelaar, notariskosten en eventuele kosten voor het aflossen van je hypotheek. Voor meer informatie over de kosten, kun je terecht op deze pagina.

Er zijn diverse strategieën om je huis in Bathmen snel te verkopen. Een aantrekkelijke prijsstelling, effectieve marketing en perfecte presentatie van je huis kunnen helpen. Bekijk onze tips voor meer advies hierover.

Het inschakelen van een lokale makelaar kan voordelen bieden, zoals kennis van de lokale markt en een breed netwerk van potentiële kopers. Gebruik onze handige tool op de website om makelaars te vergelijken en de beste keuze te maken.
Huis Verkopen © 2024 - Bennekomseweg 43 - 6717LL - Ede - 0318 - 250 660 - Over ons - Contact - Privacybeleid - Disclaimer - Sitemap - KVK 89119223
Logo Huis Verkopen