Direct naar: Alle plaatsenAmsterdamRotterdamUtrechtDen HaagEindhoven Informatie: MakelaarEnergielabelWoningwaardeKostenWoningmarktcijfersTips

Woningmarktcijfers Diepenveen

De huizenmarkt in Diepenveen is volop in beweging. Als je overweegt je huis te verkopen, is dit een goed moment. Bekijk de meest actuele statistieken en vastgoedcijfers op onze site om een overzicht te krijgen van de huidige marktsituatie.

Gemiddelde vraagprijs en verkoopprijs in Diepenveen

De gemiddelde verkoopprijs in Diepenveen is in de laatste 3 maanden € 884.416 euro en de gemiddelde vraagprijs is € 743.714 euro. Dit beeld verandert continu, rekening houdend met de invloed van veranderende woningmarktcijfers. Observeren van deze prijzen helpt om inzicht te krijgen in de huidige vastgoedmarkt van Diepenveen. Hieronder presenteren we een handige grafiek die deze prijsfluctuaties grafisch weergeeft:

Huizenprijzen in Diepenveen

Afgelopen 3 maanden

€ 299.000
€ 617.000
€ 934.000

Het is altijd aangewezen om te focussen op de prijs per vierkante meter bij de evaluatie van onroerend goed prijzen, en dit is zeker ook het geval voor woningen in Diepenveen. De reden hiervoor is simple: Het geeft je een objectieve maatstaf om de waarde van verschillende eigendommen te vergelijken, los van hun grootte. Op dit moment bedraagt de gemiddelde verkoopprijs per vierkante meter in Diepenveen € 4.752. Hieronder toont een grafiek de prijsontwikkelingen van de laatste drie maanden:

Huizenprijzen in Diepenveen per m2

Afgelopen 3 maanden (per m2)

€ 3.900
€ 4.400
€ 4.900

Prijsontwikkeling Diepenveen laatste 12 maanden

De afgelopen 12 maanden hebben de woningprijzen in Diepenveen een verschuiving gezien. Er is beweging gemerkt in de markt, hoewel de exacte trends en variabelen veelzijdig blijven. De gemiddelde verkoopprijs vorige maand was € 884.416. Hier volgt een grafiek met meer gedetailleerde marktbewegingen:

Wat is mijn woning in Diepenveen waard?

Wanneer je overweegt jouw huis in Diepenveen te verkopen, is het vaststellen van de huiswaarde een logische eerste stap. De huidige woningmarkt is namelijk bepalend voor hoeveel jouw woning kan opleveren. Dit helpt dan ook bij het maken van een verstandige verkoopbeslissing.

Zit je in de fase dat je de verkoop van je huis overweegt? Dan kan het aanvragen van een gratis waardebepaling door een makelaar zeer handig zijn. Het geeft je namelijk een realistisch idee van wat je kunt verwachten als je jouw woning op de markt brengt.

Een gratis waardebepaling door een makelaar bestaat uit een bezoek aan huis, de analyse van recente verkoopgegevens in de buurt en een overzicht van vergelijkbare woningen. Er kunnen echter variaties tussen makelaars optreden. Daarom is het verstandig om meerdere waardebepalingen aan te vragen. Je kan bij het aanvraagformulier aangeven dat je door meerdere makelaars een waardebepaling wilt laten doen.

Vraag een gratis waardebepaling aan Bij een ervaren, lokale makelaar

Woningcijfers in andere plaatsen

De situatie op de woningmarkt blijft immer veranderlijk. De marktcijfers wijzen uit dat de gemiddelde prijzen van huizen van plaats tot plaats uiteenlopen. De woningprijs in Diepenveen is bijvoorbeeld niet gelijk aan die in omliggende gemeenten.

Daarom is het nuttig om niet enkel naar Diepenveen te kijken, maar het plaatje breder te trekken. Door ook de woonmarkt rondom Diepenveen in beschouwing te nemen, krijg je een accurater marktbeeld van de huidige realiteit.

Verkoopprijzen in andere plaatsen per m2

Afgelopen 3 maanden (per m2)

€ 900.000

Verkoopprijzen in andere plaatsen per m2

Afgelopen 3 maanden (per m2)

€ 5.000

Best presterende makelaar in Diepenveen

Op HuisVerkopen.nl ben je op de juiste plek om de prestaties van verkoopmakelaars in Diepenveen te vergelijken. We tonen je namelijk essentiële informatie zoals de snelheid van de verkoop, de verkoopprijs en het totaal aantal verkochte woningen per makelaar. Het is opvallend om te zien dat er aanzienlijke verschillen zijn in de prestaties tussen verschillende makelaars, wat aangeeft dat niet elke makelaar hetzelfde werkt.

Het kiezen van een geschikte makelaar kan een groot verschil maken. Door het immense aanbod kan het vinden van de goede makelaar als een uitdaging voelen. Maar met de juiste informatie kun je een makelaar selecteren die jouw belangen het best vertegenwoordigt en je het best ondersteunt in de verkoop van je huis.

Vergelijk makelaars in Diepenveen Of lees meer over makelaars in Diepenveen

Gemiddelde tarieven van makelaars in Diepenveen

De courtages van makelaars in Diepenveen kunnen flink uiteenlopen, het is dus verstandig hier goed onderzoek naar te doen. Een courtage is het percentage van de verkoopprijs van het huis dat de makelaar ontvangt als beloning voor zijn diensten. Dit percentage ligt gemiddeld rond de 1,11% in Diepenveen, maar kan variëren per makelaar.

Wanneer je jouw huis wilt verkopen, moet je letten op de diensten die zijn inbegrepen bij de courtage. Extra diensten zoals professionele fotografie, videografie of 3D tours worden soms apart in rekening gebracht. Voor een duidelijk beeld van alle kosten die bij de verkoop van je huis komen kijken, kun je een kijkje nemen op deze kostenpagina. Zorg ervoor dat je altijd goed informeert naar de kosten voordat je met een makelaar in zee gaat.

Vraag tarieven op bij makelaars Gratis en vrijblijvend

Aantal koopwoningen in Diepenveen

In Diepenveen zijn er tal van koopwoningen, niet alleen voor privébewoning, maar ook eventueel voor verhuur. Ondanks het aanzienlijke aantal van 1563 koopwoningen in dit dorp, is het interessant om te weten dat er slechts een beperkt aantal instapklaar is voor een eventuele aankoop of verhuur. Dit betekent dus dat je mogelijk wat tijd moet investeren in je zoektocht naar jouw ideale woning in Diepenveen.

Aantal verkochte woningen in Diepenveen

In de afgelopen 12 maanden heeft de woningmarkt in Diepenveen aardig wat beweging gezien. Er is een bepaald aantal huizen aangemeld en in de verkoop geplaatst. Parallel daaraan zijn er ook diverse transacties geweest. Woningen vonden nieuwe eigenaars, met 40 gesloten transacties. Voor een meer gedetailleerd overzicht van de aanmeldingen en transacties per maand, verwijzen we graag naar de onderstaande grafiek:

Ben je van plan jouw huis in Diepenveen te verkopen?

Je huis verkopen in Diepenveen brengt een aantal uitdagingen met zich mee. Een van de moeilijkheden kan zijn om de juiste prijs voor je huis te bepalen. Er zijn in dit dorp veel unieke woningen met elk hun eigen waarde. Zonder de ervaring of kennis van de lokale woningmarkt bestaat er het gevaar dat je de waarde van je huis onderschat en te weinig vraagt.

Er is echter hulp beschikbaar voor je. Met een op maat gemaakt stappenplan voor jouw woning in Diepenveen zul je merken dat het verkoopproces soepeler verloopt. Dit plan helpt je met alles, van het regelen van een energielabel tot het kiezen van een sterke makelaar. Vergeet niet, de juiste begeleiding kan het verschil maken tussen een goede en slechte verkoopervaring.

Bekijk je stappenplan Speciaal voor jouw woning

Over Huis Verkopen

De woningmarkt in Diepenveen kenmerkt zich door een voortdurende stroom van veranderingen. Op deze site worden nauwgezet de meest recente gegevens bijgehouden, om je zo een helder beeld te kunnen geven van de actuele stand van zaken. Marktcijfers van Diepenveen kunnen een waardevol hulpmiddel vormen bij beslissingen omtrent de verkoop of aankoop van een woning. Ze geven je inzicht in prijsontwikkelingen en brengen trends binnen de huizenmarkt aan het licht.

De voordelen van HuisVerkopen.nl

HuisVerkopen.nl is een uitstekend platform als je van plan bent de verkoop van jouw woning in eigen hand te hebben. Informatie over de kosten van het verkopen van jouw huis wordt transparant weergegeven. Het platform biedt ook de mogelijkheid om op eenvoudige wijze makelaars te vergelijken en tarieven op te vragen. Wil je weten wat jouw huis waard is? Daarvoor kun je bij ons terecht voor een gratis waardebepaling door een ervaren, lokale makelaar. Bovendien helpt HuisVerkopen.nl je om onder andere de hoogste verkoopprijs te behalen en de juiste makelaar te kiezen door middel van nuttige tips en een stapsgewijs plan voor de verkoop van jouw woning.

Huis Verkopen © 2024 - Bennekomseweg 43 - 6717LL - Ede - 0318 - 250 660 - Over ons - Contact - Privacybeleid - Disclaimer - Sitemap - KVK 89119223
Logo Huis Verkopen