Direct naar: Alle plaatsenAmsterdamRotterdamUtrechtDen HaagEindhoven Informatie: MakelaarEnergielabelWoningwaardeKostenWoningmarktcijfersTips

Huis verkopen in Wijhe

Overweeg je jouw huis in Wijhe te verkopen? Een juiste voorbereiding en presentatie van je woning maken het verschil. Zorg voor heldere foto's, een aantrekkelijke beschrijving en een marktconforme prijs om potentiële kopers te overtuigen.

 • Geen gedoe
 • Direct geregeld
 • Geld besparen
 • Hogere opbrengst

Over het verkopen van je huis in Wijhe

Er zijn een aantal dingen om op te letten als je besluit om jouw huis in Wijhe te verkopen. Je wilt tenslotte niet alleen een goede prijs voor je woning ontvangen, maar ook ervan verzekerd zijn dat je niet teveel betaalt voor een makelaar. Bovendien is een vlotte verkoop van buitengewoon belang om te voorkomen dat je zit met dubbele woonlasten. Een goed verkoopresultaat behaal je door een makelaar te kiezen die zich al heeft bewezen in Wijhe.

Aangezien je gaat verkopen, ben je waarschijnlijk benieuwd naar een aantal dingen. Hoe snel worden woningen in Wijhe verkocht? Wat is de gemiddelde opbrengst van een verkoop? Hoeveel kan je besparen door makelaars te vergelijken? Hieronder vind je de actuele cijfers over woningverkoop in Wijhe:

April 2024

Verkoopsnelheid (gem.)
26 dagen
Verkoopopbrengst (gem.)
€ 487.732
Besparing (gem.)
€ 1.414

Je huis snel verkopen in Wijhe

Wil je jouw huis snel verkopen in Wijhe? Goed om te weten dat het gemiddelde aantal dagen dat een woning te koop staat in Wijhe 40 dagen is. Met de juiste aanpak kun je jouw woning wellicht sneller verkopen.

 1. Zorg voor goede presentatie van je woning. Maak professionele foto's en zorg dat de woning er netjes en opgeruimd bij staat. De eerste indruk is cruciaal. Wil je weten hoe je dit het beste kan aanpakken? Bekijk onze handige tips.
 2. Laat meerdere makelaars langs komen voor advies voordat je een keuze maakt. Zo weet je welke makelaar het beste plan voor de verkoop van jouw huis heeft. Vergelijk makelaars via onze speciale tool op de website.
 3. Zet je huis scherp in de markt. Het juist prijzen van je woning kan zorgen voor een snellere verkoop. Laat een waardebepaling doen door een makelaar om hiervan een goed beeld te krijgen.
Huis verkopen {locatie} tips

Tips in Wijhe

#1 Tip: de keuze voor een goede makelaar heeft veel invloed op het verkoopresultaat.

Bekijk alle tips of begin direct met het vergelijken van makelaars: tarieven, prestaties en aanpak.

Begin met vergelijken

Wat brengt een huis in Wijhe op?

Als je momenteel een woning in Wijhe wilt verkopen, ligt de gemiddelde verkoopprijs rond € 487.732. De uiteindelijke verkoopsom is echter afhankelijk van diverse factoren. Denk hierbij aan de grootte van de woning, de staat van onderhoud, maar ook de ligging en eventuele unieke kenmerken van jouw huis.

In Wijhe is de gemiddelde prijs per vierkante meter momenteel € 3.447. Dit geeft je een duidelijk indicatie van de potentiële waarde van jouw huis. Let wel, deze prijzen zijn op basis van de verkopen van de afgelopen 3 maanden en kunnen in de toekomst fluctueren. Zo blijf je altijd goed op de hoogte van de huidige woningmarkt in Wijhe en weet je wat je kunt verwachten.

Vraag jouw gratis waardebepaling aan Bij een lokale, ervaren makelaar

Woningcijfers in Wijhe

Afgelopen 3 maanden (per m2)

€ 2.900
€ 3.300
€ 3.700

Op HuisVerkopen.nl houden we alle huizenprijzen in Wijhe bij (up-to-date: april 2024), waaronder de gemiddelde vraagprijs, verkoopprijs, de prijsontwikkeling en de gemiddelde huizenprijzen ten opzichte van andere plaatsen in de buurt van Wijhe.

Feitjes over Wijhe

 • Wijhe ligt aan de noordoever van de rivier de IJssel.
 • De plaats heeft een eigen treinstation: Station Wijhe.
 • Ieder jaar vindt er het festival 'Dauwpop' plaats in Wijhe.

Tips om je woning te verkopen in Wijhe

Het succesvol verkopen van je woning in Wijhe vergt meer dan alleen een aantrekkelijke vraagprijs. Hoe presenteer je jouw huis optimaal voor potentiële kopers? Hier zijn enkele essentiële tips om de verkoopkansen van je huis te verhogen.

 • Zorg voor een frisse uitstraling. Je huis moet schoon, opgeruimd en goed onderhouden zijn. Niet alleen binnen, maar ook aan de buitenkant. Een goed onderhouden voortuin en een vers geschilderde voordeur kunnen wonderen doen.
 • Laat je huis op een professionele manier fotograferen. Slechte foto's kunnen potentiële kopers afschrikken, terwijl goede foto's de aandacht trekken en uitnodigen tot een bezichtiging.
 • Bepaal de juiste prijs. Dit hangt af van verschillende factoren, zoals de locatie, de grootte en de staat van je woning. Te hoog beginnen kan kandidaat-kopers afschrikken.
 • Flexibiliteit tijdens bezichtigingen kan essentieel zijn. Zorg ervoor dat potentiële kopers de mogelijkheid hebben om het huis op hun eigen tempo en tijd te bekijken.
 • Speel in op de emoties van de kopers. Probeer door de ogen van de koper te kijken en benadruk de positieve aspecten van je woning die hen een gevoel van thuis kunnen geven.

Ontdek jouw stappenplan in Wijhe:

 • Stappenplan speciaal op maat van jouw woning
 • Voorkomt dat je zaken over het hoofd ziet
 • Houdt eenvoudig de stand van zaken bij vanaf één plek
 • Krijg overzicht en vergelijk opties om kosten te besparen
Bekijk mijn stappenplan Speciaal voor jouw woning

Wat kost een huis verkopen in Wijhe?

Het verkopen van je huis brengt kosten met zich mee. De verkoop van een woning in Wijhe kost je als verkoper gemiddeld € 6.607. Hieronder zetten we alle kosten op een rij:

Kosten bij verkoop in Wijhe In euro’s
Makelaarskosten (o.b.v. huiswaarde € 487.732) € 5.219
Verkoopstyling en klein onderhoud € 875
Energielabel aanvragen € 315
Notaris (doorhalen hypotheek) € 350
Totale gemiddelde kosten bij verkoop € 6.607

Kosten van makelaars in Wijhe

Als je van plan bent om je huis in Wijhe te verkopen, zul je je mogelijk afvragen wat de kosten van een makelaar zijn. In het algemeen worden er kosten in de vorm van een courtage afgesproken. Dit is een percentage van de verkoopprijs van jouw huis, gemiddeld ligt dit rond de 1,07% van de verkoopprijs.

Een belangrijk punt om te onthouden is dat deze courtage slechts een voorstel is en nog onderhandelbaar kan zijn. Zoek eens rond en vergelijk verschillende makelaars, zo ben je niet alleen op de hoogte van de gemiddelde kosten, maar ook van de kwaliteit van de dienstverlening. Voor het vergelijken van makelaars in Wijhe kan je terecht op onze website.

Lees meer over makelaars in Wijhe.

Andere kosten bij verkoop

Notariële kosten

Als verkoper ben je niet verantwoordelijk voor de kosten van de akte van levering, maar er zijn andere notariële kosten waarvoor je wel op moet draaien. Denk hierbij aan de kosten voor de doorhaling van de hypotheek. Wanneer je je huis verkoopt, dient de hypotheek namelijk te worden doorgehaald bij de notaris.

De kosten hiervoor zijn variabel en hangen af van de tarieven die de notaris hanteert. Het is daarom raadzaam om van tevoren offertes op te vragen bij verschillende notarissen. Zo kan je makkelijker een keuze maken en kom je niet voor onverwachte kosten te staan.

Kosten voor het energielabel

Voordat je je huis kan verkopen, moet je zorgen dat de woning een definitief energielabel heeft. Dit label geeft inzicht in de energiezuinigheid van de woning. Het is verplicht om een geldig energielabel te hebben bij de verkoop van je woning.

De kosten voor het verkrijgen van een energielabel liggen niet vast en kunnen sterk variëren. Deze variatie zit in de tarieven die energieadviseurs rekenen. Het is daarom goed om diverse offertes op te vragen en die met elkaar te vergelijken.

Reparatie- en onderhoudskosten

Wanneer je jouw huis wilt verkopen, dan wil je dat het er op zijn best uitziet. Dit kan betekenen dat je wat geld kwijt bent aan reparatie- en onderhoudskosten. Denk hierbij aan een lekkende kraan repareren, muren opnieuw schilderen of de tuin netjes maken.

Deze kosten hoeven niet hoog te zijn, maar zijn toch belangrijk om mee te nemen in je financieel plan. Het kan het verschil maken tussen een snelle verkoop of wekenlang wachten op kijkers die mogelijk geïnteresseerd zijn.

Wanneer mijn huis verkopen in Wijhe?

Twijfel je of dit het juiste moment is om je huis in Wijhe te verkopen? De woningmarkt heeft de laatste jaren flink wat pieken en dalen meegemaakt. Toch is het gezien de huidige ontwikkelingen in de markt en de hoge vraag naar woningen, een gunstig moment om je woning te koop aan te bieden.

Ondanks de positieve signalen, kan het lastig zijn om de juiste beslissing te nemen in de dynamische woningmarkt. Want hoe weet je zeker dat je nu moet verkopen? Een goede start zou zijn om een gratis verkoopadvies aan te vragen bij een expert. Deze kan je voorzien van persoonlijk advies, specifiek voor jouw situatie in april 2024.

Vergelijk makelaars in Wijhe Op basis van je voorkeuren

Waarom Huis Verkopen?

De verkoop van je woning is een grote stap en het kan een complex proces zijn om de best mogelijke prijs voor jouw pand te krijgen. Maar wees gerust, met Huis Verkopen zie je geen enkele stap over het hoofd. De website biedt je een reeks aan tools om de ideale makelaar te vinden in Wijhe, de waarde van je huis nauwkeurig te bepalen en zelfs om makelaarstarieven op te vragen. Zo krijg je niet alleen de beste deal voor je woning, maar bespaar je ook flink op de verkoopkosten.

Gratis waardebepaling

Een accurate inschatting van de waarde van jouw woning kan een wereld van verschil maken voor de verkoop. Met gratis waardebepaling van Huis Verkopen zet je een sterke start van je verkoopproces neer.

Makelaars vergelijken

Wie zegt dat de zoektocht naar de beste makelaar in Wijhe lastig moet zijn? Met de tool makelaars vergelijken van Huis Verkopen kies je eenvoudig de makelaar die het beste bij jou past voor een succesvolle verkoop.

Makelaarstarieven opvragen

Besparen op makelaarskosten was nog nooit zo eenvoudig. Met Huis Verkopen kun je makelaarstarieven opvragen, en zo zorgen dat je de beste prijs krijgt voor de verkoopdiensten.

Veelgestelde vragen over een huis verkopen in Wijhe

De kosten voor het verkopen van je huis in Wijhe hangen af van meerdere factoren zoals makelaarscourtage, kosten voor het opstellen van de koopakte en eventuele advertentiekosten. Bekijk onze pagina over kosten bij huisverkoop voor een uitgebreide uitleg.

Dit hangt af van factoren als de woningmarkt, de vraagprijs en de staat van het huis. Voor meer inzicht lees het artikel over de snelheid waarmee woningen verkocht worden.

De vraagprijs voor je huis bepaal je door te kijken naar vergelijkbare woningen, de huidige marktwaarde en je eigen verkoopplannen. Lees meer op onze pagina 'vraagprijs bepalen'.

Bij de verkoop van je huis heb je diverse documenten nodig zoals de eigendomsakte, bouwtekeningen en energielabel. Voor een volledige checklist kun je terecht op onze pagina benodigde documenten.
Huis Verkopen © 2024 - Bennekomseweg 43 - 6717LL - Ede - 0318 - 250 660 - Over ons - Contact - Privacybeleid - Disclaimer - Sitemap - KVK 89119223
Logo Huis Verkopen