Direct naar: Alle plaatsenAmsterdamRotterdamUtrechtDen HaagEindhoven Informatie: MakelaarEnergielabelWoningwaardeKostenWoningmarktcijfersTips

Makelaars Wijhe

Wil je een makelaar in Wijhe kiezen om je woning te verkopen? Oriënteer je goed en vergelijk verschillende makelaars op basis van hun ervaring, kennis van de lokale markt en verkoopstrategie. Kies een makelaar met een aantoonbaar hoog slagingspercentage en een persoonlijke aanpak die bij jou past.

Over makelaars in Wijhe

In het landelijke Wijhe en omstreken heb je keuze te over wanneer het aankomt op makelaars. Dit kan de beslissing soms ingewikkeld maken. Maar een slimme selectie zit hem niet enkel in het aantal opties, maar vooral in de kwaliteit. Immers, makelaars kunnen enorm variëren. Bijvoorbeeld in hun specialisaties: de ene makelaar kan ervaren zijn in het begeleiden van starters, terwijl een andere makelaar zich vooral focust op de verkoop van luxe villa's. Of hun benadering kan verschillen: de één is zakelijk en efficiënt, de ander neemt meer tijd voor het persoonlijke contact.

We snappen dat het lastig kan zijn om door de bomen het bos nog te zien. Daarom hebben we diverse handige manieren ontwikkeld om makelaars in Wijhe eenvoudig met elkaar te vergelijken. De diverse mogelijkheden helpen je om een keuze te maken die naadloos aansluit bij jouw specifieke voorkeuren en behoeften. En het goede nieuws? Alles wat je nodig hebt om de beste makelaar in Wijhe te selecteren, presenteren we op deze pagina. Blijf je bij ons, dan vind je precies wat je zoekt.

April 2024

Makelaarskosten (gem.)
€ 5.219
Onderhandelingsresultaat (gem.)
€ 14.352
Besparing (gem.)
€ 1.414

Actueel

 • Als je jouw huis in Wijhe wilt verkopen, houd er dan rekening mee dat de makelaarskosten variëren. Momenteel rekenen makelaars in Wijhe courtages tussen de 0,89% en 1,47% van de verkoopprijs.
 • Ook de gemiddelde verkoopprijs per m2 speelt een belangrijke rol bij de verkoop. In Wijhe ligt deze prijs nu rond de € 3.447 per m2. Hier vind je actuele woningmarkt informatie over Wijhe.
 • Tarieven van makelaars in Wijhe zijn aan constante beweging onderhevig. Door het vergelijken van deze makelaarstarieven kun je gemiddeld een bedrag van € 1.414 besparen.

Uitgelichte makelaars in Wijhe

In Wijhe zijn er meerdere makelaars actief die je zouden kunnen assisteren bij de verkoop van je woning. Het is echter verstandig om niet direct voor de eerst beschikbare makelaar te kiezen. Het loont immers om eerst verschillende makelaars in Wijhe met elkaar te vergelijken, door te kijken naar zaken zoals hun tarieven, reputatie, verkoopstrategie en persoonlijke service.

DW Makelaardij

Bij DW Makelaardij ervaar je gedegen expertise in de vastgoedmarkt. Als lid van de branchevereniging NVM, garandeert het kantoor je betrouwbaarheid en vakbekwaamheid. Je kunt rekenen op een diversiteit aan diensten. Deze makelaar biedt een passende oplossing voor elke vastgoedbehoefte. Kies voor DW Makelaardij voor jouw makelaarsdiensten.

Let op: er zijn nog meer verkoopmakelaars actief in Wijhe. Hoewel een selectie hiervan in het overzicht getoond is, beslaat dit niet alle opties. De meest geschikte makelaar voor jouw situatie staat mogelijk niet in de bovenstaande lijst. Bij Huis Verkopen nemen we namelijk alle makelaars in Wijhe mee in onze vergelijking. Dit helpt je de makelaar te vinden die perfect bij jouw wensen, woning en situatie past.

Vergelijk makelaars in Wijhe Op basis van jouw voorkeuren

Wat kost een makelaar in Wijhe?

Een makelaar in Wijhe rekent voor het verkopen van een huis gemiddeld een courtage van 1,07% van de verkoopopbrengst. Bij een gemiddelde huizenprijs van € 487.732 in Wijhe komt dit neer op € 5.219 aan makelaarskosten (update april 2024).

Het kostenplaatje van een makelaar is gebaseerd op de waarde van je woning. Dit omdat de hoeveelheid werk en expertise veelal evenredig is met de kostbaarheid van een pand. Het is daarom een goed idee om tarieven op te vragen bij verschillende makelaars.

Let op: Gemiddeld kunnen de courtages van makelaars in Wijhe 0,58% verschillen. Hierdoor kun je tot wel € 1.414 besparen door verkoopmakelaars te vergelijken. Het loont dus altijd om vergelijkingen te maken tussen verschillende makelaars in plaats van genoegen te nemen met de eerste de beste optie.

Kosten van makelaars in Wijhe

April 2024 (gemiddeld)

€ 0
€ 2.100
€ 5.300
Bespaar direct Vergelijk lokale makelaars

Opstartkosten van makelaars in Wijhe

Opstartkosten zijn een deel van de kosten die je betaalt als je een makelaar in Wijhe inhuurt. Deze kosten kunnen variëren van makelaar tot makelaar, en zijn gericht op het daadwerkelijk opstarten van de verkoopproces van jouw woning. Je betaalt deze kosten aan het begin van de samenwerking, en ze dekken taken als het opstellen van een verkoopplan, het creëren van een professionele woningpresentatie, de marketing van jouw huis en het plaatsen van jouw huis op online platforms.

Om geen onverwachte verrassingen te krijgen in de vorm van extra opstartkosten, is het handig om de tarieven van makelaars in Wijhe op te vragen. Op deze manier krijg je een duidelijk en volledig beeld van de totale kosten die je kunt verwachten bij de verkoop van jouw woning. Je kunt de tarieven gemakkelijk, gratis en vrijblijvend opvragen, zodat je daarna zelf de beste keuze kunt maken voor een makelaar die aansluit bij jouw wensen en budget.

Intrekkingskosten van makelaars in Wijhe

De woningmarkt is nooit zonder verrassingen. Wanneer je besluit om jouw huis in Wijhe te verkopen, is het begrijpelijk dat je een professionele makelaar inschakelt. Vaak vergeet men echter dat er naast de verkoopcourtage, ook zoiets bestaat als intrekkingskosten. Dit zijn kosten die makelaars in rekening kunnen brengen als je jouw woning voortijdig uit de verkoop haalt. Bijvoorbeeld, je besluit op het laatste moment toch om te blijven, of je krijgt een bod rechtstreeks van een koper en wilt de makelaar omzeilen. Dit zijn slechts enkele situaties waarin intrekkingskosten aan je gefactureerd kunnen worden.

Intrekkingskosten verschillen per makelaar en soms is er ruimte voor onderhandeling. Gemiddeld genomen berekenen makelaars in Wijhe € 500 aan intrekkingskosten. Het is verstandig om voorafgaand aan het tekenen van een contract helderheid hierover te krijgen. Dit voorkomt onaangename verrassingen en stelt je in staat om een weloverwogen beslissing te maken met betrekking tot het verkooptraject van jouw huis.

Vraag tarieven van makelaars op Gratis en vrijblijvend

Makelaars in Wijhe met een vast tarief

Er zijn ook makelaars in Wijhe die werken met een vast tarief. Het voordeel hiervan is dat je vooraf weet wat je gaat betalen, ongeacht de verkoopprijs van je woning. Deze zekerheid kan je rust geven tijdens het verkoopproces. De gemiddelde kosten van een makelaar in Wijhe met een vast tarief bedragen € 3.250 (update: april 2024).

Een nadeel van een vast tarief kan zijn dat je relatief meer betaalt als je woning snel verkocht wordt of als deze voor een lage prijs verkocht wordt. Stel, je hebt je woning na een week al verkocht, dan betaal je nog steeds het volledige vaste tarief van de makelaar. Het kan dus gevoelen alsof je teveel betaalt voor de geleverde diensten.

Tip: Weeg vooraf goed af wat voor jou de beste optie is; een makelaar met een vast tarief of een makelaar die courtage rekent. Bekijk hoe zeker je bent van een snelle verkoop of een hoge verkoopprijs. Zo kun je een keuze maken die het beste bij jouw specifieke situatie en wensen past.

4 feitjes over makelaars in Wijhe

 • In Wijhe geven potentiële woningverkopers aan dat zij bij de vergelijking van makelaars een sterke voorkeur hebben voor een makelaar met aanzienlijke ervaring in het gebied.
 • Interessant is dat woningen in Wijhe die verkocht worden zonder de hulp van een makelaar, gemiddeld €19.000 minder opbrengen dan wanneer zij via een makelaar worden verkocht.
 • Zo'n 92% van de makelaars in Wijhe zijn aangesloten bij een toonaangevende branchevereniging, zoals NVM, VBO of VastgoedPRO, wat bijdraagt aan hun geloofwaardigheid en professionaliteit.
 • Het merendeel van de woningverkopers in Wijhe raadpleegt gemiddeld drie verschillende makelaars voor verkoopadvies voordat ze hun definitieve keuze maken.

Wat levert de beste makelaar in Wijhe op?

Niet alle makelaars in Wijhe presteren op hetzelfde niveau. Een ervaren en competente makelaar kan immers je huisverkoopervaring aanzienlijk verbeteren. Het resultaat? Bijvoorbeeld een hogere verkoopprijs van je woning en een kortere wachttijd tot de verkoop.

Vraag je je af hoe je zo'n topper van een makelaar herkent? Let dan op de volgende kenmerken:

 • Verkoopprijs: De allerbeste makelaars in Wijhe slagen erin om huizen te verkopen voor een gemiddeld hogere prijs dan hun collega's. Dit betekent dat je bij zo'n makelaar je huis verkoopt voor ongeveer € 13.934 meer dan bij de gemiddelde makelaar in Wijhe.
 • Snelheid van verkoop: Uit onze gegevens blijkt dat de snelste makelaars in Wijhe woningen verkopen met een gemiddelde snelheid die 15 dagen sneller is dan hun collega's. Deze makelaars zijn doorgaans zeer toegewijd en zetten zich volledig in om de verkoop zo spoedig mogelijk af te ronden.

De beste makelaar in Wijhe vinden

De beste makelaar is niet eenvoudig te definiëren, omdat dit wordt bepaald door iemands persoonlijke situatie en voorkeuren. Een topmakelaar in Wijhe is iemand die goed aansluit bij jouw situatie, je wensen en verwachtingen begrijpt en bovengemiddeld presteert in de lokale markt.

Om de ideale makelaar in Wijhe te vinden, is het belangrijk deze met anderen te vergelijken. Door jouw adres, situatie en voorkeuren in te vullen in het vergelijkingsformulier kan er een selectie van passende makelaars gemaakt worden. Het gebruiken van deze tool is gratis en zonder verplichtingen.

Waar moet je op letten bij makelaars in Wijhe?

Er zijn diverse aandachtspunten bij het kiezen van een geschikte makelaar in Wijhe voor de verkoop van je huis:

Persoonlijke klik

Voel je je vertrouwd met de makelaar? Een persoonlijke klik is belangrijk omdat je open en duidelijk zaken wil kunnen bespreken.

Ervaring en kennis van de markt

Kies voor een makelaar met de nodige ervaring en grondige marktkennis van Wijhe. Zulke makelaars kunnen je deskundig advies en de beste prijs voor je woning garanderen.

Makelaarskosten

Kijk goed naar het kostenplaatje. Makelaars hanteren verschillende tarieven en je wilt niet voor verrassingen komen te staan bij het betalen van de makelaarsprovisie.

Objectieve waardebepaling

Het is essentieel dat de makelaar een eerlijke en objectieve schatting van je woningwaarde maakt. Overweeg daarom de gratis waardebepaling op de website.

Presentatie van je woning

Let op hoe de makelaar van plan is je woning te presenteren. Goede fotografie en beschrijving kan een potentiële koper over de streep trekken.

Moet ik kiezen voor een NVM-makelaar?

Een NVM-makelaar in Wijhe is een erkende deskundige bij het kopen en verkopen van woningen. Als lid van de grootste branchevereniging van makelaars in Nederland, de Nederlandse Vereniging van Makelaars (NVM), waarborgt deze professionaliteit, deskundigheid en betrouwbaarheid.

De NVM-makelaar begeleidt je bij het gehele verkoopproces van je huis in Wijhe. Dit omvat een accurate woningwaardering, de promotie van je woning, het voeren van onderhandelingen en het juridische en administratieve proces. Naast NVM zijn er ook VBO-makelaars en VastgoedPRO-makelaars actief in Wijhe, elk met hun eigen voordelen en specialismen.

Wat doet een makelaar in Wijhe?

In Wijhe kan een makelaar een wezenlijke rol spelen bij de verkoop van jouw huis. Het proces van een huis verkopen vereist kennis van de lokale woningmarkt, strategische marketing en sterke onderhandelingsvaardigheden.

Een makelaar in Wijhe heeft die kennis en skills door jarenlange ervaring en ontmoetingen met uiteenlopende klanten. Dat betekent een efficiënter proces en in veel gevallen een betere verkoopprijs voor je huis.

 • Waarde bepaling van je huis met local kennis
 • Aanbieden van je huis op relevante platforms
 • Regelen van bezichtigingen en open huis dagen
 • Voeren van onderhandelingen met potentiële kopers
 • Begeleiding bij juridische en administratieve afwikkeling

Waarom een makelaar in Wijhe inschakelen?

Als je van plan bent om je huis in Wijhe te verkopen, is de eerste stap het selecteren van een bekwame makelaar die de verkoop voor je kan regelen. Er zijn vele makelaars die hun diensten aanbieden, dus het is belangrijk om een makelaar te vinden die aan jouw specifieke eisen en behoeften voldoet. Een makelaar kan namelijk de hele verkoopprocedure voor je regelen, of je nu in Wijhe, Zwolle, Deventer of een andere plaats woont. Dit is geen eenvoudige taak en vereist veel expertise en ervaring. De makelaar die je kiest, kan worden vergeleken op de website vergelijk-verkoopmakelaars.

Eerste kennismaking

Na de keuze voor een makelaar volgt een kennismakingsgesprek. Dit is het perfecte moment om je verwachtingen en vereisten te bespreken. Tijdens dit gesprek kan de makelaar ook een beeld krijgen van je huis en de unieke verkoopaspecten ervan.

Vaststellen van de vraagprijs

Het vaststellen van de vraagprijs is de volgende stap. De makelaar baseert dit op de huidige marktwaarde en de specifieke kenmerken van je huis. Een realistische prijs is heel belangrijk: te hoog kan kopers afschrikken en te laag betekent mogelijk geld laten liggen.

Marketingstrategie

Daarna ontwikkelt de makelaar een marketingplan om de zichtbaarheid en aantrekkelijkheid van je huis te vergroten. Hier gebruik van maken van verschillende kanalen zoals social media, vastgoedwebsites en het netwerk van de makelaar.

Bezichtigingen en eindfase

Ten slotte organiseert de makelaar bezichtigingen en voert gesprekken met potentiële kopers. Als er een serieus bod wordt gedaan, coördineert de makelaar de eindfase, waaronder de onderhandelingen, het opstellen van de koopovereenkomst en de afronding bij de notaris.

Makelaars in Wijhe vergelijken

Het vergelijken van makelaars in Wijhe is eenvoudig en snel met Huis Verkopen. We koppelen je aan de beste makelaars op basis van jouw specifieke woning en wensen.

 • Gratis waardebepaling
 • Scherper makelaarstarief
 • Makelaars met aantoonbare successen
 • Afgestemd op jouw situatie en voorkeuren

Voor deze koppeling houden we de statistieken bij van meer dan 4.000 makelaars om te kunnen bepalen welke makelaars in Nederland het beste presteren. Het enige wat je moet doen is je adres, voorkeuren en wensen invullen; wij doen de rest!

Vergelijk makelaars in Wijhe Bespaar direct, je zit nergens aan vast

Veelgestelde vragen over makelaars in Wijhe

In Wijhe duurt het gemiddeld 40 dagen om een woning te verkopen. Dit kan variëren afhankelijk van de makelaar en het type woning.

De gemiddelde opstartkosten van een makelaar in Wijhe liggen rond de € 515. Het is verstandig om dit na te gaan bij meerdere makelaars voor de verkoop van je huis.

Let op de gemiddelde courtage van 1,07% en andere factoren zoals ervaring, beoordeling en communicatie. Het kan nuttig zijn om makelaars te vergelijken.

Door makelaars in Wijhe te vergelijken kun je al gemiddeld € 1.414 besparen. Het is ook raadzaam om te letten op eventuele extra kosten.

De gemiddelde verkoopprijs van woningen in Wijhe ligt op het moment rond de € 487.732. Deze prijs kan variëren, afhankelijk van de staat en locatie van de woning.
Huis Verkopen © 2024 - Bennekomseweg 43 - 6717LL - Ede - 0318 - 250 660 - Over ons - Contact - Privacybeleid - Disclaimer - Sitemap - KVK 89119223
Logo Huis Verkopen