Direct naar: Alle plaatsenAmsterdamRotterdamUtrechtDen HaagEindhoven Informatie: MakelaarEnergielabelWoningwaardeKostenWoningmarktcijfersTips

Huis verkopen in Dalen

Bij het verkopen van je huis in Dalen komt veel kijken. Gelukkig kun je op deze website terecht voor een uitgebreide uitleg en toelichting op alle fases van het verkooptraject. Zo ga je goed geïnformeerd en met zelfvertrouwen het verkoopproces in.

 • Geen gedoe
 • Direct geregeld
 • Geld besparen
 • Hogere opbrengst

Over het verkopen van je huis in Dalen

Als woningverkoper in Dalen heb je natuurlijk verschillende doelen voor ogen. Het maximaliseren van de verkoopprijs van je woning zal hoog op jouw prioriteitenlijst staan. Daarnaast wil je ongetwijfeld een snelle en soepele verkoop realiseren, zonder onnodige vertraging of complexiteit. Een ander doel kan zijn om jouw volgende droomhuis veilig te stellen, voordat je jouw huidige woning verkoopt. Het selecteren van een makelaar die aantoonbaar presteert in Dalen kan helpen bij het bereiken van deze doelen.

Je vraagt je misschien af hoe de huizenmarkt in Dalen presteert. Hoe snel worden woningen verkocht? Wat is de gemiddelde verkoopopbrengst in Dalen? Hoeveel kun je besparen door makelaars te vergelijken? Het kan ook handig zijn om een duidelijk stappenplan te volgen bij het verkopen van je woning. Bekijk hiervoor het stappenplan voor de verkoop van een woning in Dalen. Straks zullen we in detail gaan kijken naar de actuele cijfers van de woningmarkt in Dalen:

Mei 2024

Verkoopsnelheid (gem.)
55 dagen
Verkoopopbrengst (gem.)
€ 373.250
Besparing (gem.)
€ 1.064

Je huis snel verkopen in Dalen

In Dalen worden woningen gemiddeld binnen 109 dagen verkocht. Dit is een weerspiegeling van de huidige vraag en aanbod op de woningmarkt. Sneller verkopen? Hier zijn enkele tips die kunnen helpen:

 1. Goede presentatie van de woning: Klusjes in huis die al lang op de planning stonden? Nu is het moment om deze aan te pakken. Zorg er daarnaast voor dat de woning netjes en opgeruimd is. Maak sfeervolle foto's die kopers aantrekken.
 2. Ken de woningwaarde: Laat een waardebepaling doen door een professional. Deze expertise geeft je een helder beeld van jouw woningwaarde. Een correcte verkoopprijs stelt je in staat om de woning sneller te verkopen. Voor meer informatie over waardebepaling kun je terecht op deze pagina.
 3. Vraag om professioneel verkoopadvies. Er zijn veel zaken om rekening mee te houden bij de verkoop van je woning. Denk aan het vaststellen van de vraagprijs, het aanspreken van de juiste doelgroep en het effectief onderhandelen met potentiële kopers. Je kunt verkoopadvies inwinnen bij een professional via deze link.

Tips in Dalen

#1 Tip: de keuze voor een goede makelaar heeft veel invloed op het verkoopresultaat.

Bekijk alle tips of begin direct met het vergelijken van makelaars: tarieven, prestaties en aanpak.

Begin met vergelijken

Wat brengt een huis in Dalen op?

De gemiddelde prijs voor een verkoop van een woning in Dalen is momenteel € 373.250 euro. Deze verkoopprijs is afhankelijk van meerdere factoren, waaronder de locatie van je woning, de staat ervan en de huidige vraag en aanbod op de huizenmarkt. Bovendien speelt de economische situatie in mei 2024 ook een aanzienlijke rol.

Naast de totale verkoopprijs wordt er ook gekeken naar de prijs per vierkante meter. De gemiddelde prijs per m2 in Dalen bedraagt op dit moment € 2.817 euro. Omdat er echter tal van factoren zijn die invloed hebben op de uiteindelijke waarde van jouw huis, kan het zeer zinvol zijn om een waardebepaling aan te vragen. Zo krijg je een helder en realistisch beeld van wat jouw woning in de huidige markt waard is.

Vraag jouw gratis waardebepaling aan Bij een lokale, ervaren makelaar

Woningcijfers in Dalen

Afgelopen 3 maanden (per m2)

€ 1.700
€ 2.500
€ 3.300

Op HuisVerkopen.nl houden we alle huizenprijzen in Dalen bij (up-to-date: mei 2024), waaronder de gemiddelde vraagprijs, verkoopprijs, de prijsontwikkeling en de gemiddelde huizenprijzen ten opzichte van andere plaatsen in de buurt van Dalen.

Tips om je woning te verkopen in Dalen

Wanneer je je huis in Dalen wilt verkopen, zijn er talloze factoren waar je rekening mee moet houden. De allerbelangrijkste keuze die je hierbij maakt is de keuze voor een goede verkoopmakelaar in Dalen. Dit kan het verschil maken tussen een succesvolle verkoop en een langdurig, moeilijk proces. Hieronder volgen enkele tips om je verkoop te ondersteunen.

 • Timemanagement is essentieel bij de verkoop van je huis. Plan open huis dagen en bezichtigingen goed. Dit zorgt voor een gestructureerd en overzichtelijk proces.
 • Besteed aandacht aan professionele fotografie. Dit kan potentiële kopers aantrekken. Mooie, lichte foto's laten je huis opvallen tussen alle andere huizen die in Dalen te koop zijn.
 • Een schoon en opgeruimd huis toont altijd beter. Een grondige poetsbeurt voor een bezichtiging kan echt het verschil maken.
 • Minimale investeringen in het opknappen van oude of gedateerde elementen in je huis kunnen grote impact hebben. Denk aan een likje verf of het vervangen van oud behang.

Ontdek jouw stappenplan in Dalen:

 • Stappenplan speciaal voor jouw woning samengesteld
 • Interactief en eenvoudig bijhouden van voortgang
 • Besparen van duizenden euro's door te vergelijken
 • Gratis en vrijblijvend, je zit nergens aan vast
Bekijk mijn stappenplan Speciaal voor jouw woning

Wat kost een huis verkopen in Dalen?

Het verkopen van je huis brengt kosten met zich mee. De verkoop van een woning in Dalen kost je als verkoper gemiddeld € 6.018. Hieronder zetten we alle kosten op een rij:

Kosten bij verkoop in Dalen In euro’s
Makelaarskosten (o.b.v. huiswaarde € 373.250) € 4.180
Verkoopstyling en klein onderhoud € 875
Energielabel aanvragen € 315
Notaris (doorhalen hypotheek) € 350
Totale gemiddelde kosten bij verkoop € 6.018

Kosten van makelaars in Dalen

Ben je van plan je huis in Dalen te verkopen? Dan heb je waarschijnlijk een makelaar nodig. Makelaarskosten kunnen variëren, maar verwacht dat je gemiddeld 1,12% van de verkoopprijs aan courtage betaalt. Dit is echter een voorstel, het is nog onderhandelbaar.

Daarom is het belangrijk om verschillende makelaars te vergelijken. Zo kun je niet alleen het meest aantrekkelijke tarief vinden, maar ook de makelaar die het beste bij jou past. De meerwaarde van vergelijken kan bovendien resulteren in een hogere netto opbrengst van je woning.

Lees meer over makelaars in Dalen.

Andere kosten bij verkoop

In Dalen kost een makelaar gemiddeld € 4.180 (op basis van een gemiddelde courtage van 1,12% bij een verkoopprijs van € 373.250. Deze kosten dekken doorgaans advies, promotie van jouw woning en begeleiding bij onderhandelingen. Echter, er komen meer kosten kijken bij het verkopen van een huis in Dalen. Laten we deze andere kosten nader bekijken.

Notariskosten

Eén van de kostenposten waar je rekening mee dient te houden als woningverkoper in Dalen zijn de notariskosten voor de akte van royement. Deze akte is nodig als er nog een hypotheek op jouw woning ligt. De notaris meldt dan de volledige betaling van jouw hypotheek bij het Kadaster.

Voor een made-to-measure uitleg van alle notariskosten die je mogelijk als woningverkoper hebt, inclusief die voor de akte van royement, kun je een kijkje nemen op deze pagina. Het is goed om jezelf voor te bereiden op deze kosten, zodat je niet voor onverwachte verrassingen komt te staan.

Verkoopklaar maken van de woning

Voordat je jouw huis te koop kunt zetten, zul je het vaak wat op moeten knappen. Mogelijk zitten er wat klusjes aan die je eerder voor je uit hebt geschoven. Het kan ook zijn dat er wat grotere werkzaamheden nodig zijn om de woning in goede staat te krijgen.

De kosten hiervoor kunnen sterk variëren, afhankelijk van de staat van jouw woning en hoeveel werk je zelf wilt en kunt doen. Denk hierbij aan kosten voor materiaal en, als je het werk uitbesteedt, arbeidskosten. Probeer deze kosten zo nauwkeurig mogelijk in te schatten om verrassingen te voorkomen.

Energielabel

Elke woning in Nederland moet voorzien zijn van een energielabel bij verkoop. Het energielabel laat zien hoe energiezuinig jouw huis is. De kosten voor het aanvragen van een definitief energielabel liggen gemiddeld tussen de tien en enkele tientjes.

Het aanvragen van een energielabel kan online en is een relatief snel proces. Je hoeft alleen wat informatie over jouw woning te verstrekken en bewijsstukken te uploaden om het energielabel te ontvangen. Let wel: het ontbreken van een energielabel kan leiden tot een boete.

Wanneer mijn huis verkopen in Dalen?

Is dit het moment om je huis in Dalen te verkopen? Kijkend naar de huidige markt, is dit een gunstige tijd voor verkopers. De vraag is groot, dus doorstromers kunnen hun kans grijpen.

Zit je nog met twijfels? Een lokale makelaar in Dalen kan je daarin goed adviseren. Met kennis van de unieke omstandigheden in Dalen zorgen zij ervoor dat je optimaal van de situatie kunt profiteren.

Vergelijk makelaars in Dalen Op basis van je voorkeuren

Waarom Huis Verkopen?

Wat als je de verkoop van jouw huis zelf in de hand zou kunnen hebben? Met het handige stappenplan van Huis Verkopen krijg je inzicht in het gehele verkoopproces en weet je precies wat je te wachten staat. Makkelijk, overzichtelijk en vooral slim om te gebruiken. Duizenden mensen per maand ontdekken al de voordelen van het op deze manier regelen van de verkoop van hun huis.

Overzichtelijk en duidelijk

Of je nu een energielabel nodig hebt of een makelaar wilt inschakelen, op Huis Verkopen vind je alle informatie. Geen eindeloze zoektochten meer: alles is te vinden op één overzichtelijke plek.

Vind de beste specialisten

Verhuizen of ontruimen? Ook daarvoor kun je terecht bij Huis Verkopen. Specialisten in Dalen staan voor je klaar om deze klussen uit handen te nemen. En dat voor de beste prijs!

Wil je snel verkopen of voor een maximale prijs?

Wat jouw doel ook is, met Huis Verkopen krijg je de juiste ondersteuning. Met de juiste keuzes verkoop je jouw huis snel of voor een maximale prijs.

Bespaar tijd en geld

Met Huis Verkopen vergelijk je eenvoudig verschillende specialisten in Dalen. Zo bespaar je niet alleen tijd, maar zeker ook geld. Een slimme manier om de verkoop van je huis te regelen.

Veelgestelde vragen over een huis verkopen in Dalen

Het verkopen van je woning in Dalen vereist een aantal stappen. Dit zijn onder andere het ontwikkelen van een verkoopplan, de woning op de markt plaatsen, rondleidingen geven, onderhandelingen aangaan en de verkoopovereenkomst afhandelen. Een gedetailleerd stappenplan kan je hierbij helpen.

Het bepalen van de waarde van je huis in Dalen is een belangrijke eerste stap. Dit kan door de recente verkoopprijzen van vergelijkbare huizen in jouw buurt onder de loep te nemen, evenals de huidige marktcondities. Ook kan een taxateur of makelaar dit voor je inschatten. Hier lees je meer over hoe de waarde van je woning te bepalen.

Bij het verkopen van je huis in Dalen heb je diverse documenten nodig. Deze documenten betreffen onder andere je identiteitsbewijs, de akte van eigendom, informatie over de VvE (indien van toepassing) en informatie over eventuele verbouwingen. Hier vind je een volledig overzicht van alle relevante documenten.

Het kiezen van een goede makelaar in Dalen is belangrijk. Je kunt makelaars beoordelen op basis van hun ervaring, hun lokale marktkennis, hun verkoopsuccessen, hun tarieven en hun aanpak. Vergeet niet ook naar referenties te vragen. Hier lees je meer over hoe je een goede makelaar vindt.
Huis Verkopen © 2024 - Bennekomseweg 43 - 6717LL - Ede - 0318 - 250 660 - Over ons - Contact - Privacybeleid - Disclaimer - Sitemap - KVK 89119223
Logo Huis Verkopen