Direct naar: Alle plaatsenAmsterdamRotterdamUtrechtDen HaagEindhoven Informatie: MakelaarEnergielabelWoningwaardeKostenWoningmarktcijfersTips

Huis verkopen in Oosterhesselen

Als je jouw huis in Oosterhesselen wilt verkopen, is onze strategie de slimme keuze. Ons doordachte stappenplan neemt alle zorgen uit handen en zorgt voor een efficiënte verkoop. Jij focust je op de volgende stap, terwijl wij jouw huis optimaal presenteren op de markt.

 • Geen gedoe
 • Direct geregeld
 • Geld besparen
 • Hogere opbrengst

Over het verkopen van je huis in Oosterhesselen

Wanneer je van plan bent jouw huis in Oosterhesselen te verkopen, zijn er diverse factoren waar je rekening mee moet houden. Het is natuurlijk van belang dat je een goede prijs voor je huis krijgt en waarvoor je niet te veel betaalt aan een makelaar. Tegelijkertijd wil je de woning ook snel verkopen om te voorkomen dat je met dubbele woonlasten blijft zitten. Een cruciale factor in dit geheel is het maken van de juiste keuze voor een bekwame makelaar.

Misschien vraag je je af hoe snel huizen in Oosterhesselen doorgaans verkocht worden? Wat de gemiddelde verkoopopbrengst is? Of zelfs hoeveel je zou kunnen besparen door verschillende makelaars te vergelijken? Een antwoord op deze vragen kan gevonden worden door simpelweg makelaars te vergelijken die actief zijn in Oosterhesselen. Houd je aandacht erbij, want hieronder vind je actuele cijfers over woningverkoop in Oosterhesselen:

April 2024

Verkoopsnelheid (gem.)
50 dagen
Verkoopopbrengst (gem.)
€ 465.000
Besparing (gem.)
€ 1.209

Je huis snel verkopen in Oosterhesselen

Je bent van plan om je woning in Oosterhesselen te verkopen en je wilt natuurlijk dat dit zo snel mogelijk gebeurt. Niet onbelangrijk om te weten: de gemiddelde verkooptijd van woningen in Oosterhesselen is 54 dagen. Hoe kan je dit proces versnellen? Hier zijn een paar tips!

 1. Inzetten van professionele fotografie kan een wereld van verschil maken. Goede foto's trekken meer potentiële kopers en dus snellere verkoop. Hiermee zorg je voor de beste presentatie van je woning op de verkoopsites.
 2. Competitieve prijsstelling kan ook bijdragen aan een snellere verkoop. Het is belangrijk om je woning niet te hoog te waarderen. Woningen die marktconform geprijsd zijn, trekken meer kijkers en verkopen sneller.
 3. Stel je woning openbaar te koop op grote huizensites zoals Funda. Dit geeft je woning de meeste zichtbaarheid en zorgt dus voor een groter bereik en een snellere verkoop.

Tips in Oosterhesselen

#1 Tip: de keuze voor een goede makelaar heeft veel invloed op het verkoopresultaat.

Bekijk alle tips of begin direct met het vergelijken van makelaars: tarieven, prestaties en aanpak.

Begin met vergelijken

Wat brengt een huis in Oosterhesselen op?

Wil je weten welke prijs je voor jouw huis kunt vragen in Oosterhesselen? De gemiddelde verkoopprijs van een huis in Oosterhesselen is momenteel € 465.000 euro. De exacte verkoopsom wordt beïnvloed door verschillende factoren, zoals de staat van de woning, de grootte van de woning, de locatie en de vraag naar huizen in de regio.

Het kijken naar de gemiddelde prijs per vierkante meter kan je ook helpen om een beter idee te krijgen van de huidige woningmarkt. In Oosterhesselen ligt deze gemiddelde prijs per m2 momenteel op € 2.946 euro, gebaseerd op recente verkooptransacties in april 2024. Dit kan variëren, want elk huis is uniek en heeft zijn eigen bijzondere kenmerken die de waarde kunnen beïnvloeden.

Vraag jouw gratis waardebepaling aan Bij een lokale, ervaren makelaar

Woningcijfers in Oosterhesselen

Afgelopen 3 maanden (per m2)

€ 1.400
€ 2.200
€ 3.000

Op HuisVerkopen.nl houden we alle huizenprijzen in Oosterhesselen bij (up-to-date: april 2024), waaronder de gemiddelde vraagprijs, verkoopprijs, de prijsontwikkeling en de gemiddelde huizenprijzen ten opzichte van andere plaatsen in de buurt van Oosterhesselen.

Tips om je woning te verkopen in Oosterhesselen

Bereid je voor op een succesvolle verkoop van je huis in Oosterhesselen met doordachte strategieën. Het is niet altijd eenvoudig, maar als je de juiste stappen volgt, kun je een wilde en snel verschuivende vastgoedmarkt onder controle krijgen. Goede voorbereiding en presentatie kunnen het verschil maken in de vraag- en verkoopprijs.

 • Kies een ervaren makelaar. Je makelaar moet bekend zijn met de lokale markt en aantoonbare verkoopresultaten in Oosterhesselen hebben. Vraag om referenties en check de verkoopgeschiedenissen.
 • In topconditie. Zorg ervoor dat je huis in uitstekende staat verkeert. Voer noodzakelijke reparaties uit, geef de muren een frisse lik verf en maak alles grondig schoon. Potential kopers zullen dit waarderen.
 • Zorgvuldige prijsbepaling. Bepaal niet zomaar een prijs. Werk samen met je makelaar om een realistische prijs vast te stellen op basis van vergelijkbare verkopen in de omgeving.
 • Plan slim. Verkoop je huis op het juiste moment. De vastgoedmarkt fluctueert en het is slim om te verkopen wanneer de vraag hoog is.
 • Presentatie. Doe je huis aantrekkelijk ogen met een opgeruimde woning, goed onderhouden tuin en goede belichting. Dit draagt aanzienlijk bij aan een geslaagde verkoop.

Ontdek jouw stappenplan in Oosterhesselen:

 • Het stappenplan van HuisVerkopen.nl is specifiek op jouw situatie afgestemd.
 • Je kunt via het stappenplan alles eenvoudig en centraal regelen.
 • Mogelijk kun je duizenden euro's besparen door goed te vergelijken.
 • Het stappenplan is gratis en vrijblijvend, je zit nergens aan vast.
Bekijk mijn stappenplan Speciaal voor jouw woning

Wat kost een huis verkopen in Oosterhesselen?

Het verkopen van je huis brengt kosten met zich mee. De verkoop van een woning in Oosterhesselen kost je als verkoper gemiddeld € 6.181. Hieronder zetten we alle kosten op een rij:

Kosten bij verkoop in Oosterhesselen In euro’s
Makelaarskosten (o.b.v. huiswaarde € 465.000) € 5.348
Verkoopstyling en klein onderhoud € 875
Energielabel aanvragen € 315
Notaris (doorhalen hypotheek) € 350
Totale gemiddelde kosten bij verkoop € 6.181

Kosten van makelaars in Oosterhesselen

Je bent van plan je huis te verkopen in Oosterhesselen en vraagt je af wat de gemiddelde kosten van een makelaar zijn. In dit gebied ligt het courtagetarief gemiddeld op 1,15%, wat gebaseerd is op de verkoopwaarde van je huis. Omdat het gemiddelde verkoopprijs van woningen in Oosterhesselen € 465.000 is, zou dit in de praktijk betekenen dat je makelaarskosten ongeveer € 5.348 bedragen.

Let op, iedere makelaar hanteert haar eigen tarieven en mate van dienstverlening. Sommige makelaars bieden een full-service aan, waar ze alles voor je regelen, terwijl anderen een lagere courtage rekenen, maar dan moet je zelf meer handelingen verrichten. Ondanks dat het gemiddelde courtagepercentage 1,15% is, adviseren we je daarom altijd om meerdere offertes op te vragen en de bijbehorende dienstverlening goed te vergelijken.

Lees meer over makelaars in Oosterhesselen.

Andere kosten bij verkoop

Verkoopstyling en onderhoud

De eerste investering die je kunt overwegen is de verkoopstyling. Dit kan een flinke impact hebben op hoe jouw huis overkomt op potentiële kopers. Je huis krijgt hierdoor een frisse, neutrale en ruimtelijke uitstraling. De kosten variëren, maar de gemiddelde prijs is € 875.

Daarnaast heb je te maken met eventuele onderhoudskosten. Hoewel dit verschillend is per huis, is het goed om rekening te houden met een potje voor reparaties. Zijn er lekkages, gebroken tegels of andere dingen die reparatie nodig hebben? Die kosten komen voor jouw rekening.

Energielabel en notariskosten

Een ander type verkoopskosten dat je niet moet vergeten is het energielabel. Bij de verkoop van jouw huis is het verplicht om een definitief energielabel te hebben. De kosten van zo'n label zijn gemiddeld € 315. Het aanvragen van dit label is een onmisbaar onderdeel van het verkoopproces.

Na de verkoop kun je ook nog kosten verwachten. Een daarvan is de notariskosten voor het doorhalen van de hypotheek. Dit zijn kosten die je betaalt aan de notaris om jouw hypotheekinschrijving te laten doorhalen bij het Kadaster. Het is belangrijk om hier rekening mee te houden bij het in kaart brengen van de totale kosten.

Wanneer mijn huis verkopen in Oosterhesselen?

Is april 2024 het juiste moment om je huis in Oosterhesselen te verkopen? Het antwoord hangt af van verschillende factoren. De huidige woningmarkt is voordelig voor verkopers vanwege de grote vraag naar woningen. Daarnaast draagt de krapte op de woningmarkt bij aan een snelle verkoop van je huis.

Maar hoe beïnvloeden deze factoren jouw situatie? Om een weloverwogen beslissing te nemen, adviseren we je te oriënteren op de actuele marktsituatie en deskundig advies in te winnen. Een lokale makelaar in Oosterhesselen is daarvoor de aangewezen persoon. Zij kennen de markt als geen ander en kunnen je adviseren over de juiste verkoopstrategie.

Vergelijk makelaars in Oosterhesselen Op basis van je voorkeuren

Waarom Huis Verkopen?

Verkoop je je woning? Dat doe je niet elke dag, dus het is begrijpelijk dat je misschien niet weet waar je moet beginnen. Gelukkig maakt de website Huis Verkopen het je eenvoudig met een helder stappenplan. Dit stappenplan begeleidt je van start tot finish, zodat je niets over het hoofd ziet en optimaal voorbereid bent op de verkoop van jouw woning. Zo weet je zeker dat je het goed aanpakt.

Alles regelen op een plek

Bij Huis Verkopen regel je alles in een handomdraai. Van het vastleggen van de verkoopprijs tot het vinden van een geschikte ontruimer of verhuizer; ze helpen je met alles. Zo hoef je niet meer te zoeken en bespaar je zowel tijd als moeite.

Beste specialisten in Oosterhesselen

Huis Verkopen stelt je in staat de beste specialisten in Oosterhesselen te vinden. Of je nu zoekt naar een goede makelaar, een eerlijke prijs wilt of snel wilt verkopen, Huis Verkopen helpt je de beste beslissingen te nemen.

Duidelijke informatie

De website biedt een overvloed aan informatie over alle aspecten van het verkopen van een woning. Dit zorgt ervoor dat je zelfverzekerd en goed geïnformeerd de stap kunt zetten om jouw woning op de markt te brengen.

Kosten besparen

Met Huis Verkopen bespaar je op kosten. Je vergelijkt eenvoudig specialisten, waardoor je nooit te veel betaalt en zeker weet dat je de juiste prijs/kwaliteit-verhouding voor jouw situatie vindt.

Veelgestelde vragen over een huis verkopen in Oosterhesselen

Je kunt de woningwaarde van je huis in Oosterhesselen bepalen door een taxateur of makelaar in te schakelen. Het kan ook nuttig zijn om naar de verkoopprijzen van vergelijkbare huizen in je omgeving te kijken. Meer informatie hierover vind je op deze pagina.

Bij het verkopen van je huis in Oosterhesselen moet je onder andere een energielabel aanvragen, de woningwaarde bepalen en hebben sommige verkooppakketten ook een professionele fotograaf inbegrepen. Hier vind je meer informatie over wat je moet regelen voor de verkoop van je huis.

Hoewel verkoop momenteel vaak een betere keuze is dan verhuren, kan dit per situatie verschillen. Daarom is het aan te raden om een gesprek aan te gaan met een makelaar in Oosterhesselen. Deze kan je persoonlijk adviseren over jouw situatie. Op deze pagina vind je meer informatie om een goede makelaar te vinden.
Huis Verkopen © 2024 - Bennekomseweg 43 - 6717LL - Ede - 0318 - 250 660 - Over ons - Contact - Privacybeleid - Disclaimer - Sitemap - KVK 89119223
Logo Huis Verkopen