Direct naar: Alle plaatsenAmsterdamRotterdamUtrechtDen HaagEindhoven Informatie: BlogMakelaarEnergielabelWoningwaardeKostenWoningmarktcijfersTips

Huis verkopen in Havelte

Overweeg je jouw huis in Havelte te verkopen? Met ons gedetailleerde stappenplan neem je slimme keuzes, zodat potentiële kopers een optimale eerste indruk krijgen. Van het bepalen van de juiste vraagprijs tot aan de afhandeling bij de notaris, wij begeleiden je graag door dit proces.

 • Geen gedoe
 • Direct geregeld
 • Geld besparen
 • Hogere opbrengst

Over het verkopen van je huis in Havelte

Als je overweegt je huis in Havelte te verkopen, zijn er een aantal elementen waar je alert op moet zijn. Het is natuurlijk van essentieel belang dat je een goede prijs voor je woning ontvangt. Daarnaast wil je niet te veel betalen voor de diensten van een makelaar. Ten slotte, om dubbele woonlasten te vermijden, wil je dat de verkoop van jouw huis snel plaatsvindt. Een goed verkoopresultaat bereik je door een bewezen makelaar in Havelte te selecteren.

Je vraagt je wellicht af hoe snel huizen in Havelte verkocht worden? Wat de gemiddelde verkoopopbrengst is? En hoeveel je kunt besparen door makelaars te vergelijken? Deze vragen zijn begrijpelijk en relevant. We hebben de cijfers die je nodig hebt. Hieronder volgen de actuele gegevens over de woningverkoop in Havelte:

Juli 2024

Verkoopsnelheid (gem.)
22 dagen
Verkoopopbrengst (gem.)
€ 501.136
Besparing (gem.)
€ 1.228

Je huis snel verkopen in Havelte

Wil je jouw woning in Havelte snel verkopen? Houd dan in gedachten dat huizen hier gemiddeld binnen 55 dagen verkocht worden. Om dit gemiddelde te evenaren of zelfs te verbeteren, hebben we een aantal nuttige tips.

 1. Vergroot de aantrekkingskracht van je woning door het schoon, netjes en op orde te houden. Geef het huis een frisse verflaag of zorg voor een goed onderhouden tuin. Dit kan het verschil maken tussen een snelle verkoop en een woning die lang te koop staat.
 2. Prijs jouw woning realistisch. Vraag een eerlijk bedrag voor je huis. Bepaal dit aan de hand van vergelijkbare huizen in je buurt en de huidige marktcondities. Een te hoge vraagprijs kan potentiële kopers afschrikken.
 3. Wees wantrouwend ten opzichte van vastgoedopkopers. Sommige opkopers proberen je huis voor een onredelijk laag bedrag op te kopen. Verkoop alleen aan betrouwbare partijen en schakel een makelaar in om te helpen bij onderhandelingen.

Tips in Havelte

#1 Tip: de keuze voor een goede makelaar heeft veel invloed op het verkoopresultaat.

Bekijk alle tips of begin direct met het vergelijken van makelaars: tarieven, prestaties en aanpak.

Begin met vergelijken

Wat brengt een huis in Havelte op?

Als je overweegt om jouw huis in Havelte te verkopen, dan is het goed om te weten dat de gemiddelde verkoopprijs er momenteel op € 501.136 euro ligt. Deze verkoopsom wordt bepaald door diverse factoren, zoals de staat van het huis, de vraag in de markt en de locatie van het huis binnen Havelte. De verkoopprijs kan variëren afhankelijk van deze elementen.

Behalve de totale verkoopprijs, is het ook van belang om de prijs per vierkante meter te kennen. Op dit moment is de gemiddelde prijs per m2 in Havelte € 3.327 euro. Deze prijzen zijn gebaseerd op de gegevens van de afgelopen 3 maanden in Havelte. Hiermee krijg je een duidelijk beeld van de huidige huizenmarkt in Havelte.

Vraag jouw gratis waardebepaling aan Bij een lokale, ervaren makelaar

Woningcijfers in Havelte

Afgelopen 3 maanden (per m2)

€ 2.800
€ 3.200
€ 3.600

Op HuisVerkopen.nl houden we alle huizenprijzen in Havelte bij (up-to-date: juli 2024), waaronder de gemiddelde vraagprijs, verkoopprijs, de prijsontwikkeling en de gemiddelde huizenprijzen ten opzichte van andere plaatsen in de buurt van Havelte.

Tips om je woning te verkopen in Havelte

Het verkopen van je huis in Havelte is een spannende stap. Je wilt uiteraard dat dit traject zo vlekkeloos mogelijk verloopt. Hier zijn enkele praktische tips die je kunt volgen om de verkoop van je woning, eventueel in samenwerking met een makelaar, succesvol te laten verlopen.

 • Eerste indruk: Zorg dat je woning schoon en opgeruimd is. Een net en schoon huis is aantrekkelijker voor potentiële kopers en laat een goede eerste indruk achter.
 • Fotografie: Huur een professionele fotograaf in. Hoge kwaliteit foto's kunnen de unieke eigenschappen van je huis beter in beeld brengen en de interesse van kijkers verhogen.
 • Inzetten op de omgeving: Benadruk de positieve aspecten van Havelte en omgeving. Denk hierbij aan de toegang tot voorzieningen, de natuur en de rust die de omgeving uitstraalt.
 • Woninginformatie: Wees transparant en volledig over de informatie van je huis. Dit wekt vertrouwen op bij potentiële kopers en voorkomt verrassingen tijdens de koop
 • Prijsbepaling: Bepaal een realistische vraagprijs. Kijk naar de prijs van vergelijkbare huizen in Havelte en bespreek dit met je makelaar.

Ontdek jouw stappenplan in Havelte:

 • Volledig gepersonaliseerd stappenplan voor jouw woning
 • Voorkomt dat je essentiële verkoopstappen overslaat
 • Kan je duizenden euro's besparen door vergelijking
 • Gratis en vrijblijvend, je zit nergens aan vast
Bekijk mijn stappenplan Speciaal voor jouw woning

Wat kost een huis verkopen in Havelte?

Het verkopen van je huis brengt kosten met zich mee. De verkoop van een woning in Havelte kost je als verkoper gemiddeld € 7.060. Hieronder zetten we alle kosten op een rij:

Kosten bij verkoop in Havelte In euro’s
Makelaarskosten (o.b.v. huiswaarde € 501.136) € 5.512
Verkoopstyling en klein onderhoud € 875
Energielabel aanvragen € 315
Notaris (doorhalen hypotheek) € 350
Totale gemiddelde kosten bij verkoop € 7.060

Kosten van makelaars in Havelte

Als je van plan bent je huis te verkopen in Havelte, moet je rekening houden met de courtage van de verkoopmakelaar. Deze courtage is een percentage van de verkoopprijs die je aan de makelaar betaalt voor zijn diensten. Het is meestal op maat vastgesteld op basis van jouw specifieke situatie, waaronder het type woning en de locatie. In Havelte, zal dit percentage in de regel rond de 1,10% liggen.

De exacte kosten van een makelaar kunnen variëren, daarom is het verstandig om meerdere offertes op te vragen. Op deze manier kun je de kosten en diensten van verschillende makelaars in Havelte vergelijken en de beste keuze maken. Houd er rekening mee dat het laagste tarief niet altijd de beste dienstverlening impliceert.

Lees meer over makelaars in Havelte.

Andere kosten bij verkoop

Als je een huis in Havelte wilt verkopen, dan doe je dat vaak met hulp van een makelaar. Deze makelaar kost je gemiddeld € 5.512. Deze kosten bestaan uit courtage (een percentage van de verkoopprijs) en eventuele andere kosten zoals advertentiekosten of kosten voor professionele foto's. Maar wist je dat er naast deze makelaarskosten nog meer kosten kunnen zijn die je als verkoper moet betalen? We nemen ze hieronder met je door.

Notariskosten

Als verkoper hoor je voor de notariskosten te betalen van de zogenaamde 'akte van royement'. Dit is het officiële document dat verklaart dat jouw hypotheek is afbetaald. Deze akte wordt door de notaris naar het Kadaster gestuurd om te registeren dat jouw hypotheek is afgelost.

Daarnaast is het handig te weten dat de notariskosten kunnen verschillen per notaris. Niet iedere notaris rekent namelijk dezelfde prijs voor het opstellen en doorvoeren van de akte van royement. Neem daarom voor jouw specifieke situatie contact op met een notaris om een nauwkeurige prijsindicatie te krijgen.

Verhuis- en opslagkosten

Met het verkopen van je woning in Havelte komt vaak een verhuizing kijken. Verhuis- en opslagkosten zijn dan ook een onderdeel van het totaalplaatje. Afhankelijk van de hoeveelheid spullen die je verhuist en of je zelf verhuist of dit uitbesteedt, variëren de kosten.

Heb je een tijdelijke opslag nodig voor je inboedel, omdat je nieuwe woning nog niet klaar is bijvoorbeeld? Dan moet je rekening houden met de kosten van een opslagruimte. Ook hiervan varieert de prijs per aanbieder, dus het is verstandig verschillende aanbieders met elkaar te vergelijken voor je er een kiest.

Onderhoudskosten

Voordat je je woning in Havelte te koop zet, kan het nodig zijn om het een en ander te verbeteren of te renoveren. Deze onderhoudskosten kunnen snel oplopen, afhankelijk van de staat van je woning.

Vooral als je woning al wat ouder is, kan het nodig zijn om bepaalde onderdelen te vernieuwen of op te knappen. Ook als je woning in goede staat verkeert, kunnen kleine verbeteringen soms een groot verschil maken, zoals een likje verf of het repareren van kleine mankementen.

Wanneer mijn huis verkopen in Havelte?

Is dit nu een goede tijd om je huis in Havelte te verkopen? In de huidige woningmarkt, die als dynamisch en levendig kan worden bestempeld, zijn er zeker mogelijkheden. Het vergelijken van makelaars kan namelijk zeer verstandig zijn, omdat elke makelaar unieke inzichten en kansen ziet in de verkoop van jouw woning in deze tijd.

Vraag je je af of dit het juiste moment is om te verkopen? In juli 2024 kan over het algemeen gezegd worden dat de woningmarkt gunstige voorwaarden heeft voor verkopers. Laat je echter altijd goed informeren en adviseren door een professionele makelaar uit Havelte die op de hoogte is van de lokale situatie en de recente ontwikkelingen in de markt.

Vergelijk makelaars in Havelte Op basis van je voorkeuren

Waarom Huis Verkopen?

Het verkopen van jouw woning kan een complex proces lijken, maar Huis Verkopen is er om dit proces te vergemakkelijken en je door de verschillende stappen heen te loodsen. Met behulp van ons gestroomlijnd stappenplan , wordt zowel de planning als de daadwerkelijke uitvoering een stuk minder stressvol en behoud je makkelijk het overzicht. Dit biedt je de zekerheid dat je aan alles denkt en niets over het hoofd ziet. Het slimme gebruik van dit stappenplan voorkomt veelvoorkomende fouten en helpt je efficiënt en effectief door het verkoopproces.

lokale makelaars vergelijken

Wij hebben een uitgebreide databank met statistieken van alle makelaars in Havelte. Zo krijg je de mogelijkheid om de beste makelaar te kiezen op basis van prestaties zoals verkoopresultaat en snelheid.

Kosten besparen

Via ons stappenplan vergelijk je dienstverleners zoals makelaars en energieadviseurs op tarieven en beschikbaarheid. Zo kun je op een slimme manier kosten besparen op je makelaarskosten.

100% onafhankelijk

Als grootste platform op het gebied van woningverkoop zijn we volledig onafhankelijk. We houden misinformatie tegen en zorgen ervoor dat jouw belangen als verkoper voorop staan.

Houd het overzicht

Met ons interactieve stappenplan behoud je eenvoudig het overzicht tijdens het complexe verkoopproces. Alle benodigde stappen zijn inzichtelijk en kunnen gemakkelijk worden afgevinkt zodra ze zijn voltooid. Alles is makkelijk te regelen op één plek.

Veelgestelde vragen over een huis verkopen in Havelte

Het vinden van de juiste makelaar is een belangrijke stap in het verkoopproces. Je kunt makelaars vergelijken op basis van ervaring, tarieven en verkoopresultaten. Steek hier wat tijd in, het kan je veel opleveren!

De kosten die komen kijken bij het verkopen van je huis kunnen variëren. Denk aan makelaarskosten, kosten voor een energielabel en eventueel het opmaken van de woning voor bezichtigingen. Op onze website vind je een overzicht van mogelijke kosten bij de verkoop van je huis.

Ja, een goede voorbereiding kan helpen om je huis sneller te verkopen. Denk aan kleine reparaties, een frisse schilderbeurt of het opruimen van persoonlijke spullen. Het kan ook nuttig zijn om foto's te maken bij mooi weer. Bekijk op onze site wat je allemaal kunt regelen voor de verkoop van je huis.

Het energielabel van je huis geeft aan hoe energiezuinig je huis is. Het loopt van A (zeer energiezuinig) tot G (niet energiezuinig). Bij de verkoop van je huis is een geldig energielabel verplicht. Je kunt dit label eenvoudig aanvragen via onze website.
Huis Verkopen © 2024 - Bennekomseweg 43 - 6717LL - Ede - 0318 - 250 660 - Over ons - Contact - Privacybeleid - Disclaimer - Sitemap - KVK 89119223
Logo Huis Verkopen