Direct naar: Alle plaatsenAmsterdamRotterdamUtrechtDen HaagEindhoven Informatie: BlogMakelaarEnergielabelWoningwaardeKostenWoningmarktcijfersTips

Makelaars Havelte

Een geschikte makelaar kiezen voor de verkoop van je woning in Havelte is van groot belang. Op deze pagina vind je nuttige informatie over diverse makelaars in Havelte. Zo kun je een gedegen selectie maken op basis van expertise, ervaring en klantbeoordelingen.

Over makelaars in Havelte

Bij het kiezen van een makelaar in Havelte, wil je zeker weten dat je de beste keuze maakt. Gelukkig hebben wij een volledig overzicht van alle makelaars in deze omgeving. We houden details bij over prijzen, verkoopsnelheid, beoordelingen en nog veel meer. Door deze informatie te vergelijken, krijg je inzicht in welke makelaar het best aansluit op jouw behoeften en wie je het beste kan helpen bij de verkoop van jouw woning.

Je vraagt je misschien af: welke makelaar heeft de beste prijs-kwaliteitverhouding? Welke makelaar heeft de meeste ervaring in jouw woningtype? Of welke makelaar voelt het beste aan? Wij begrijpen dat dit vragen zijn waar je antwoord op zoekt bij het kiezen van een makelaar. Daarom maken we het je gemakkelijk door alles op een overzichtelijke wijze weer te geven. We gaan je helpen de makelaar te vinden die past bij jou en jouw woning in Havelte.

Juli 2024

Makelaarskosten (gem.)
€ 5.512
Onderhandelingsresultaat (gem.)
€ 15.158
Besparing (gem.)
€ 1.228

Actueel

 • Je overweegt je huis te verkopen in Havelte. Het goede nieuws is dat de makelaarscourtages hier momenteel gemiddeld 1,10% bedragen. Deze courtages variëren echter per makelaar, dus het loont zeker om rond te shoppen.
 • Als het aankomt op de huidige woningwaarde in Havelte, is het nuttig om te weten dat de gemiddelde verkoopprijs per m2 hier momenteel op € 3.327 ligt. Voor een uitgebreider overzicht van de woningprijzen, kun je onze marktrapportage raadplegen.

Uitgelichte makelaars in Havelte

Havelte kent een ruim aanbod aan makelaars die je graag ondersteunen bij de verkoop van jouw woning. Echter, het is niet raadzaam om meteen met de eerste de beste makelaar in zee te gaan. Het is juist verstandig om eerst verschillende makelaars in Havelte met elkaar te vergelijken op bijvoorbeeld ervaring, dienstverlening, beoordelingen en tarieven.

Logo Fehse Makelaardij | NVM-Qualis

Fehse Makelaardij | NVM-Qualis

Fehse Makelaardij is een actieve en vernieuwende makelaar in de regio zuidwest Drenthe, de kop van Overijssel en zuidoost Friesland. Als familiebedrijf met zes medewerkers, bieden ze diensten aan in verkoop, verhuur, aankoop, aanhuur en taxaties van diverse woningen en bedrijfspanden. Met hun lidmaatschap bij NVM en diverse certificaten bieden ze optimale service en betrouwbaarheid. Je vindt ze in Havelte aan de Dorpsstraat 51.
Logo Zandbergen makelaardij

Zandbergen makelaardij

Bij Zandbergen Makelaardij krijg je meer dan alleen standaard makelaarsdiensten. Ze hebben oog voor planning en organisatie, wat essentieel is bij het kopen of verkopen van een woning. Hun team van vlotte professionals kent de omgeving Westerveld, Meppel door en door. Ze zijn actief en maatschappelijk betrokken in hun gemeenschap. Met sterke roots sinds 2004 en constante (bij)scholing, is de vakkundigheid van dit NVM-kantoor onbetwistbaar. Specialismen zoals veiling, woningstyling, fotografie, monumenten en meer maken ze een interessante keuze voor jouw makelaarsbehoeften.

Let op: Er zijn nog meer verkoopmakelaars actief in Havelte die mogelijk beter bij jouw wensen aansluiten. De meest geschikte makelaar voor jou staat misschien niet in de eerder getoonde lijst. In onze vergelijking nemen we alle makelaars in Havelte mee, zo vind je zeker de beste match.

Vergelijk makelaars in Havelte Op basis van jouw voorkeuren

Wat kost een makelaar in Havelte?

Een makelaar in Havelte rekent voor het verkopen van een huis gemiddeld een courtage van 1,10% van de verkoopprijs. Bij een gemiddelde woningprijs van € 501.136 in Havelte komt dit neer op € 5.512 aan makelaarskosten (update juli 2024).

Deze courtage fungeert als stimulans voor de makelaar om jouw huis voor de hoogste prijs te verkopen. Hoe hoger de verkoopprijs van je huis, hoe hoger het percentage van de makelaar, wat betekent dat het ook in hun belang is om een goede prijs te krijgen.

Let op: de courtages van makelaars in Havelte verschillen gemiddeld 0,49%. Hierdoor kun je gemiddeld € 1.228 besparen door lokale makelaars te vergelijken in Havelte. Het mooie van deze vergelijking is dat het je niets kost en je nergens toe verplicht bent.

Kosten van makelaars in Havelte

Juli 2024 (gemiddeld)

€ 0
€ 2.000
€ 5.600
Bespaar direct Vergelijk lokale makelaars

Opstartkosten van makelaars in Havelte

Als je jouw woning in Havelte wilt verkopen, komt de term opstartkosten je vast tegen. Dit zijn kosten die de meeste makelaars in rekening brengen en deze worden gemaakt om de verkoop van je woning op te starten. Het zijn dus feitelijk de initiële kosten van het verkoopproces.

Opstartkosten kunnen bestaan uit kosten voor het maken van professionele foto's, het maken van een plattegrond, het schrijven van een aantrekkelijke woningomschrijving en de promotie van je woning op diverse manieren. Om niet voor verrassingen te staan, is het handig om vóór aanvang van het verkoopproces de tarieven op te vragen bij verschillende makelaars. Zo krijg je een goed beeld van de kosten en kun je de beste keuze voor een makelaar maken.

Intrekkingskosten van makelaars in Havelte

Het is goed om te weten dat, wanneer je besluit om jouw woning in Havelte voortijdig uit de verkoop te halen, de meeste makelaars mogelijk intrekkingskosten in rekening kunnen brengen. Dit zijn de kosten die makelaars in rekening brengen wanneer je de samenwerking stopzet nadat deze is begonnen, maar voordat de overeengekomen diensten zijn voltooid. Denk bijvoorbeeld aan situaties waarin je van gedachten verandert over de verkoop, een onverwachte wending in je leven die verkoop onmogelijk maakt, of als je besluit om over te stappen naar een andere makelaar.

Wat betekent dit concreet voor jou? Nou, het bedrag van deze kosten kan variëren, maar de gemiddelde intrekkingskosten van makelaars in Havelte is rond de € 500. Het is dus belangrijk rekening te houden met deze mogelijke kosten wanneer je jouw huis in de verkoop zet. Een goede voorbereiding en bewustzijn van mogelijke kosten kan je helpen de juiste beslissingen te nemen en eventuele verrassingen te voorkomen.

Vraag tarieven van makelaars op Gratis en vrijblijvend

Makelaars in Havelte met een vast tarief

In Havelte zijn er makelaars die werken met een vast tarief. Dit is gunstig, omdat je van tevoren weet waar je aan toe bent qua kosten. Je hoeft je dan geen zorgen te maken over eventuele onverwachte extra's. Gemiddeld bedraagt dit vaste tarief € 3.250 (update: juli 2024).

Echter, een vast tarief kan ook een nadeel hebben. Stel je voor dat je je woning sneller dan verwacht verkoopt, tegen een hogere prijs. In dat geval betaal je alsnog het volledige vaste tarief, terwijl dit met een courtage lager uit had kunnen vallen.

Tip: Overweeg jouw situatie goed voordat je kiest tussen een vast tarief en een courtage: Jouw keuze hangt af van diverse factoren. Een makelaar met een vast tarief werkt goed als je houdt van zekerheid over de kosten. Maar als je de verkoop van je huis snel verwacht rond te krijgen, kan een makelaar die werkt op courtage goedkoper uitpakken.

4 feitjes over makelaars in Havelte

 • Het is een interessant feit dat woonhuizen in Havelte doorgaans 12% winstgevender worden verkocht met de bemiddeling van een makelaar in vergelijking tot een verkoop zonder tussenkomst.
 • De waarde-inschatting van woningen door verkoopmakelaars in Havelte kan behoorlijk uiteen lopen. Het verschil in taxatiewaarde kan zelfs oplopen tot maar liefst €30.000. Wil je deze discrepantie zelf ervaren, vraag dan gratis een waardebepaling aan.
 • Wanneer je de courtage van makelaars in Havelte bekijkt, ze je dat de gemiddelde courtage bij de meeste makelaars lager is dan die van de duurste makelaar. Deze hanteert namelijk een courtage van 1,46%.
 • Het merendeel van de woningverkopers in Havelte raadpleegt doorgaans drie makelaars voor een verkoopadvies. Pas na deze consulten kiezen ze voor een specifieke makelaar. Wil je ook verkoopadvies inwinnen, dan kan je terecht op verkoopadvies aanvragen.

Wat levert de beste makelaar in Havelte op?

De waarde van een makelaar in Havelte wordt vaak afgemeten aan de kosten. Echter, de ware waarde is wat een makelaar werkelijk oplevert. Als een makelaar bekend staat om het leveren van meerwaarde, kan de opbrengst van je huis bij verkoop namelijk veel hoger uitpakken vergeleken met de besparingen via een goedkopere makelaar.

Maar hoe herken je de beste makelaars in Havelte?

 • De beste makelaars in Havelte onderscheiden zich door hun sterke verkoopprestaties. Ze weten woningen in deze regio gemiddeld te verkopen voor een hoger bedrag dan andere makelaars. De som van de verkoopsom kan, volgens onze berekeningen, gemiddeld oplopen tot € 15.180.

 • Daarnaast blijkt uit onze data dat de meest snelle makelaars uit Havelte veelal degenen zijn die zich het meest proactief inzetten voor de verkoop. Woningen worden zo 16 dagen sneller verkocht dan door andere makelaars in de regio, hetgeen suggereert dat actieve inpassing een significante impact heeft op de verkoopsnelheid.

De beste makelaar in Havelte vinden

Als je op zoek bent naar de beste en snelste makelaar in Havelte, hoef je niet per se te kiezen voor de duurste. Een goede makelaar is degene die de juiste strategieën en inzichten toepast om jouw woning succesvol te verkopen.

Op onze website hebben we een vergelijkingsformulier ontwikkeld. Na het invullen van je adres, situatie en voorkeuren, koppelen we je aan de meest geschikte makelaars. Zij geven je inzicht in hun tarieven en verkoopplannen.

Waar moet je op letten bij makelaars in Havelte?

Als je van plan bent om je huis in Havelte te verkopen, zijn er vijf belangrijke punten waar je op moet letten bij het kiezen van de juiste makelaar:

1. Vakkennis en ervaring

Controleer de vakkennis en ervaring van de makelaar. Een ervaren makelaar kan je goed adviseren en weet wat de huizenmarkt in Havelte doet.

2. Tarieven en kosten

De tarieven die makelaars rekenen voor hun diensten kunnen variëren. In Havelte vragen makelaars gemiddeld een courtage van 1,10%.

3. Dienstenpakket

Bekijk nauwkeurig welke diensten er in het pakket van de makelaar zitten. Ga na of dit past bij wat je nodig hebt voor de verkoop van je huis.

4. Communicatie en bereikbaarheid

Onderschat niet het belang van goede communicatie en bereikbaarheid. Je wil snel antwoord op je vragen en een makelaar die gemakkelijk te bereiken is.

5. Referenties en reviews

Tot slot, let op de referenties en reviews van de makelaar. Tevreden klanten zijn een goede indicatie voor een betrouwbare en kwalitatieve makelaar.

Moet ik kiezen voor een NVM-makelaar?

In het charmante dorp Havelte vind je verschillende makelaars die je kunnen helpen bij de verkoop van je huis. Een groot aantal van hen zijn aangesloten bij bekende brancheverenigingen zoals de NVM, VBO en VastgoedPRO. Deze aansluitingen bieden meerwaarde, want ze zijn borg voor de kwaliteit en betrouwbaarheid van de makelaar.

Deze verenigingen stellen sterke eisen aan hun leden - zo moet een NVM-makelaar bijvoorbeeld verplicht continue bijgeschoold worden om op de hoogte te blijven van de laatste trends en wetgeving in de vastgoedmarkt. Daarnaast zorgt een aansluiting bij VBO of VastgoedPRO ervoor dat de makelaar toegang heeft tot een uitgebreid netwerk van vastgoedprofessionals. Dit kan de verkoop van jouw huis in Havelte versnellen en de kans op een goede verkoopprijs vergroten.

Wat doet een makelaar in Havelte?

Een makelaar in Havelte kan een grote hulp zijn bij de verkoop van je woning. Het proces van een huis verkopen is complex en bevat vele facetten waar specialistische kennis voor nodig is.

Een goede makelaar in Havelte brengt niet alleen de nodige expertise met zich mee, maar heeft ook kennis van de lokale huizenmarkt. Zijn/haar ervaring en netwerk kunnen het verschil maken in de snelheid en succes van je verkoop.

 • Waardering van je woning: De makelaar helpt bij het juist taxeren van de woning, gebaseerd op factoren zoals de locatie, staat van het huis en de lokale huizenmarkt.
 • Marketing van je huis: De makelaar presenteert je woning op een aantrekkelijke wijze, bijvoorbeeld via foto’s, beschrijvingen en eventueel een virtuele tour.
 • Afspraken inplannen en leiden: De makelaar plant bezichtigingen in met potentiële kopers en leidt deze mensen rond in de woning.
 • Onderhandelen over de prijs: Als er een bod is, helpt de makelaar bij het onderhandelen om een zo gunstig mogelijke prijs te behalen.
 • Afronden van de verkoop: De makelaar begeleidt het wettelijke proces van de verkoop van de woning, inclusief het opstellen en controleren van de koopovereenkomst.

Waarom een makelaar in Havelte inschakelen?

Als je overweegt om jouw huis in Havelte te verkopen, kun je overwegen om een makelaar in te schakelen. Ze bieden professionele ondersteuning bij het hele proces, van de waardering van jouw huis en marketing tot de uiteindelijke verkoop. Hier zijn de belangrijkste stappen die een makelaar zal ondernemen als hij de verkoop van je woning mag regelen.

1. Waardering van de woning

Zodra je de samenwerking met de makelaar begint, zal de eerste stap het uitvoeren van een woningwaardering zijn. De makelaar beoordeelt de staat van jouw huis, de locatie en houdt rekening met recente markttrends om een realistische verkoopprijs vast te stellen.

2. Marketing van de woning

Als volgende stap zorgt de makelaar voor marketingactiviteiten om je woning onder de aandacht te brengen bij potentiële kopers. Dit omvat het maken van professionele foto's, het organiseren van bezichtigingen en het plaatsen van jouw woning op relevante woningplatforms.

3. Onderhandelingen en verkoop

In de volgende fase begeleidt de makelaar de onderhandelingen met potentiële kopers. Hij probeert voor jou de beste deal te sluiten, rekening houdend met de verkoopprijs en de voorwaarden. Wanneer er overeenstemming is bereikt, stelt hij de koopovereenkomst op.

4. Risico's van geen makelaar

Het inschakelen van een makelaar biedt vele voordelen. Als je geen makelaar inschakelt, loop je het risico om een lagere prijs te krijgen dan je zou kunnen. Ook kan het beheren van alle aspecten van het verkoopproces een uitdaging zijn zonder professionele hulp.

Makelaars in Havelte vergelijken

Huis Verkopen maakt het je gemakkelijk om makelaars in Havelte te vergelijken. Door ons uitgebreid overzicht van prestaties en prijzen van lokale makelaars, vind je zorgeloos de beste makelaar voor je situatie. Het levert je flinke besparingen op én de garantie op een succesvolle huizenverkoop.

 • Kostenbesparend door lagere makelaarskosten
 • Gratis en vrijblijvende verkoopadviezen
 • Keuze uit de meest succesvolle makelaars
 • Optimale prijs/kwaliteit-verhouding

Op Huis Verkopen vul je simpelweg je adres en je wensen in. Hierna word je gekoppeld aan de makelaars die het sterkst overeenkomen met jouw woning en voorkeuren. Ze informeren je uitvoerig, waardoor je een helder beeld krijgt van alle mogelijkheden. Dit helpt je bij het kiezen van de makelaar met het beste verkoopvoorstel. Hierdoor maximaliseer je de kans op een geslaagde verkoop van je huis, tegen de beste voorwaarden en de hoogste opbrengst.

Vergelijk makelaars in Havelte Bespaar direct, je zit nergens aan vast

Veelgestelde vragen over makelaars in Havelte

De gemiddelde opstartkosten voor een makelaar in Havelte bedragen € 515. Door meerdere makelaars te vergelijken, kun je deze kosten optimaal houden. Dit is te doen via Huis Verkopen.

De gemiddelde courtage in Havelte is 1,10% van de verkoopprijs. Tarieven kunnen variëren, dus het is aan te raden offertes van makelaars te vergelijken op huisverkopen.nl.

Een makelaar doet er in Havelte gemiddeld 55 dagen om een huis te verkopen. Verkoopsnelheid kan echter variëren per makelaar en woning.

Door makelaars te vergelijken, kun je gemiddeld € 1.228 besparen. Elk detail telt tijdens het verkoopproces, dus elke besparing is winst.

De gemiddelde verkoopprijs voor een woning in Havelte is € 501.136. Deze waarde verandert regelmatig, dus houd het goed in de gaten via huisverkopen.nl.
Huis Verkopen © 2024 - Bennekomseweg 43 - 6717LL - Ede - 0318 - 250 660 - Over ons - Contact - Privacybeleid - Disclaimer - Sitemap - KVK 89119223
Logo Huis Verkopen