Direct naar: Alle plaatsenAmsterdamRotterdamUtrechtDen HaagEindhoven Informatie: BlogMakelaarEnergielabelWoningwaardeKostenWoningmarktcijfersTips

Makelaars Ruinerwold

Het vinden van een geschikte verkoopmakelaar in Ruinerwold kan een uitdaging zijn, aangezien de prestaties van makelaars in dit gebied variëren. Het is daarom belangrijk om meerdere verkoopmakelaars te vergelijken. Kies voor een makelaar die aansluit bij jouw specifieke woning en omstandigheden voor een optimaal resultaat.

Over makelaars in Ruinerwold

De keuze voor een makelaar in Ruinerwold kan een groot verschil maken in het verkoopproces van je woning. Een goede makelaar kan dit proces aanzienlijk soepeler en winstgevender maken. Ze hebben uitgebreide kennis van de lokale markt, kunnen onderhandelen over prijzen, marketing, bezichtigingen regelen en helpen bij het papierwerk. Hierdoor zijn ze van onschatbare waarde bij het verkopen van je huis en beïnvloeden ze voor een groot deel de uiteindelijke verkoop.

We hebben alles wat je wilt weten over makelaars in Ruinerwold samengebracht. Door voortdurend de marktanalyse bij te houden, kunnen we je inzicht geven in welke makelaar het beste presteert binnen de regio. Dit vergemakkelijkt jouw keuze door een helder overzicht te geven van de mogelijkheden. Alle informatie over makelaars binnen Ruinerwold is verzameld en klaar om door jou bekeken te worden op deze pagina.

Juli 2024

Makelaarskosten (gem.)
€ 5.273
Onderhandelingsresultaat (gem.)
€ 14.501
Besparing (gem.)
€ 1.151

Actueel

 • Kijkend naar de huisverkoop in Ruinerwold, moet je rekening houden met makelaarskosten. In juli 2024 variëren de courtages van makelaars tussen 0,97%% en 1,45%% van de verkoopprijs.
 • Even een snelle blik op de huidige huizenmarkt in Ruinerwold: de gemiddelde verkoopprijs per m2 is € 3.325. Wil je meer informatie over de woningprijzen daar, voel je vrij om even verder te kijken.
 • Het is goed om in gedachten te houden dat de makelaarstarieven in Ruinerwold altijd in beweging zijn. Door tarieven te vergelijken, kun je gemiddeld € 1.151 besparen. Zeker het overwegen waard!

Uitgelichte makelaars in Ruinerwold

Hierna presenteren we een selectie van diverse verkoopmakelaars gevestigd in Ruinerwold. Besef echter dat er nog meer makelaars actief zijn in deze regio, met ieder hun eigen specialiteiten en expertises. De meest geschikte makelaar voor je in Ruinerwold hangt immers af van jouw specifieke woningtype, jouw persoonlijke situatie en je eigen voorkeuren.

Logo Johan Kuiper Makelaardij

Johan Kuiper Makelaardij

In Johan Kuiper Makelaardij vind je een persoonlijke, betrokken makelaar. Gevestigd in Ruinerwold, ze zorgen voor professionele diensten - of je nu wilt kopen, verkopen of getaxeerd worden. Ze staan bekend om hun moderne benadering en open communicatie. Let op, hun geschiedenis met recensies en verkochte woningen vóór december 2021 is niet beschikbaar op Funda wegens een verandering van branchevereniging. Dit kan wel bekeken worden op hun website.

Let op: Niet elke actieve verkoopmakelaar in Ruinerwold staat in het overzicht dat je net gezien hebt. De ideale makelaar voor jouw specifieke situatie en voorkeuren vind je mogelijk elders. Bij Huis Verkopen nemen we alle makelaars in Ruinerwold mee in onze vergelijking. Door goed te vergelijken, ontdek je welke makelaar het best aansluit bij jouw wensen.

Vergelijk makelaars in Ruinerwold Op basis van jouw voorkeuren

Wat kost een makelaar in Ruinerwold?

Een makelaar in Ruinerwold rekent voor het verkopen van een huis gemiddeld een courtage van 1,10% van de verkoopopbrengst. Bij een gemiddelde huizenprijs van € 479.400 in Ruinerwold komt dit neer op € 5.273 aan makelaarskosten (update juli 2024).

De meeste makelaars in Ruinerwold werken via een courtagesysteem. Dit betekent dat je een percentage van de verkoopprijs betaalt aan de makelaar bij een succesvolle verkoop. Er zijn echter ook makelaars die kiezen voor een vaste, vooraf afgesproken prijs, ongeacht de uiteindelijke verkoopwaarde van je woning.

Let op: Gemiddeld kunnen de courtages van makelaars in Ruinerwold 0,48% verschillen. Hierdoor kun je tot wel € 1.151 besparen door verkoopmakelaars te vergelijken. Het is daarom goed om vooraf te onderzoeken welke makelaar het beste bij je past en het meest voordelig is.

Kosten van makelaars in Ruinerwold

Juli 2024 (gemiddeld)

€ 0
€ 1.900
€ 5.400
Bespaar direct Vergelijk lokale makelaars

Opstartkosten van makelaars in Ruinerwold

In de wereld van woningverkoop in Ruinerwold maken de meeste makelaars gebruik van het rekenen van opstartkosten. Maar wat zijn opstartkosten precies? Simpel gesteld, dit zijn kosten voordat de daadwerkelijke verkoop plaatsvindt. Denk hierbij aan kosten voor het maken van professionele foto's van jouw huis, de kosten voor de opname van het huis, het maken van een plattegrond en het opstellen van de advertenties.

Klinkt het als een grote investering? Vergeet niet dat deze kosten een minimale fractie vormen van de verkoopopbrengst van je huis. Om je een idee te geven, de gemiddelde opstartkosten van makelaars in Ruinerwold bedragen € 515. Wil je graag weten wat de specifieke makelaars in Ruinerwold vragen? Je kunt de tarieven opvragen om je een beeld te vormen van de kosten per makelaar, inclusief de opstartkosten.

Intrekkingskosten van makelaars in Ruinerwold

Wanneer je jouw woning in Ruinerwold in de verkoop hebt en je besluit tot een vroegtijdige terugtrekking, dien je rekening te houden met zogenoemde intrekkingskosten. Dit zijn kosten die makelaars in rekening brengen als compensatie voor de tijd en moeite die ze tot dan toe in de verkoop van je woning hebben geïnvesteerd. Stel je voor dat je vanwege onvoorziene omstandigheden, zoals een wijziging in je financiële situatie, besluit je woning niet meer te verkopen. Als gevolg hiervan zul je deze intrekkingskosten moeten betalen.

Het is belangrijk te beseffen dat de intrekkingskosten variëren per makelaar. Echter, in Ruinerwold liggen deze gemiddeld rond de € 500. Dit bedrag is een indicatie van de financiële verplichting die je aangaat bij het voortijdig stopzetten van de verkoop. Dit is onderdeel van de voorwaarden die gesteld worden voor het in de verkoop nemen van je woning, dus wees je bewust van deze mogelijke kosten voordat je de overeenkomst met de makelaar tekent.

Vraag tarieven van makelaars op Gratis en vrijblijvend

Makelaars in Ruinerwold met een vast tarief

Naast makelaars die werken op basis van courtage, zijn er ook makelaars die een vast tarief hanteren. Het grote verschil? Bij courtage betaal je een percentage van de verkoopprijs, terwijl je bij een vast tarief van tevoren weet wat je kwijt bent. In Ruinerwold hanteren makelaars met een vast tarief gemiddeld een prijs van € 3.250 (update: juli 2024).

Werken met een makelaar die een vast tarief hanteert heeft zo zijn voor- en nadelen. Een groot voordeel is dat je vooraf exact weet wat je zult betalen, ongeacht de verkoopprijs van je woning. Een eventueel nadeel kan zijn dat de betrokkenheid en inzet van de makelaar minder kan voelen, aangezien de makelaar ongeacht de verkoopprijs hetzelfde bedrag verdient.

Tip: Om de makelaar te vinden die het beste bij jou en je woning past, is het een goed idee om verschillende makelaars te vergelijken. Neem het tarief, de diensten en de reputatie van verschillende makelaars in overweging, zodat je een goed geïnformeerde keuze kunt maken.

4 feitjes over makelaars in Ruinerwold

 • Het merendeel van de verkopers in Ruinerwold, namelijk 93%, geeft de voorkeur aan een makelaar die lid is van een erkende branchevereniging, zoals NVM, VBO of VastgoedPRO.
 • Een significant aandeel, 89%, van de woningverkopers in Ruinerwold geeft de voorkeur aan makelaars die van begin tot einde betrokken zijn bij het verkoopproces, in tegenstelling tot een online makelaar die alleen de woningadvertentie plaatst.
 • Huizen in Ruinerwold verkopen gemiddeld 65% sneller wanneer een makelaar betrokken is bij het proces, in vergelijking met verkoop zonder tussenkomst van een makelaar.
 • De meeste woningverkopers in Ruinerwold hechten waarde aan een makelaar die bewezen beter presteert dan anderen. In het vergelijken van makelaars in Ruinerwold wordt dit aspect dan ook zwaar meegewogen. Vergelijk makelaars in Ruinerwold hier.

Wat levert de beste makelaar in Ruinerwold op?

Als je jouw huis in Ruinerwold wilt verkopen, dan kan het een groot verschil maken om een makelaar te kiezen die uitblinkt boven de rest. Die keuze kan namelijk grote gevolgen hebben voor het verkoopresultaat en hoe snel je huis verkocht wordt.

Dit is hoe je die betere makelaars in Ruinerwold kunt herkennen:

 • Het is aangetoond dat vooraanstaande makelaars in Ruinerwold woningen gemiddeld voor een hoger bedrag kunnen verkopen. Sterker nog, ze zijn in staat om huizen te verkopen voor een bedrag dat gemiddeld € 16.739 hoger ligt in vergelijking met andere makelaars in de regio.
 • Uit onze analyse blijkt dat de snelste makelaars in Ruinerwold woningen gemiddeld 15 dagen eerder verkopen dan hun collega's. Actie ondernemen en zich inzetten voor de verkoop heeft een positief effect op de snelheid waarmee een woning verkocht wordt.

De beste makelaar in Ruinerwold vinden

Het vinden van de juiste makelaar in Ruinerwold kan een uitdaging zijn. Je wilt iemand die past bij je wensen, de situatie en de woning. Daarom is het verstandig om makelaars te vergelijken.

Wanneer je gebruik maakt van onze vergelijkingstool, krijg je inzicht in de beste match met jouw situatie. Makelaars zullen je informeren over tarieven, hun verkoopstrategie en de waardering van jouw woning. Zo kan je een weloverwogen keuze maken.

Waar moet je op letten bij makelaars in Ruinerwold?

Bij het kiezen van de juiste makelaar in Ruinerwold voor de verkoop van je huis, zijn er meerdere aandachtspunten waarop je alert moet zijn:

Ervaring in Ruinerwold

De eerste factor waar je op moet letten, is de ervaring van de makelaar in Ruinerwold. Ze moet het lokale marktgevoel en kennis hebben over de buurt en haar woningen.

Lid van beroepsvereniging

Controleren of een makelaar lid is van een beroepsvereniging, zoals de NVM, geeft zekerheid over professionaliteit en betrouwbaarheid.

Tarieven van de makelaar

Belangrijk aspect is het helder hebben van de tarieven. Wees bewust van wat je betaalt en waarvoor. Vergelijk tarieven via deze link om een beter beeld te krijgen.

Persoonlijke klik

Een persoonlijke klik met je makelaar kan het verkoopproces aangenamer maken. Betrouwen en communiceren gaan hand in hand, wat kan bijdragen aan een succesvolle verkoop.

Verkoopstrategie

De laatste tip is om te kijken naar de verkoopstrategie van de makelaar. Een doordachte aanpak die past bij jouw woning en situatie kan een wereld van verschil maken.

Moet ik kiezen voor een NVM-makelaar?

In Ruinerwold zijn verschillende NVM-makelaars actief die je goed kunnen ondersteunen bij de verkoop van je huis. Deze makelaars zijn gespecialiseerd in de lokale woningmarkt en kunnen daarom goede adviezen geven over een realistische verkoopprijs voor je woning.

Naast de begeleiding bij de verkoopprijs, zal een NVM-makelaar ook de presentatie van je huis op zich nemen. Bij dit proces wordt zowel gebruik gemaakt van fotografie als van woningteksten. Daarnaast wordt de woning op meerdere online platforms geplaatst om een groter bereik aan potentiele kopers te bereiken. Maar vergeet ook de VBO en VastgoedPRO makelaars in Ruinerwold niet, deze kunnen even goede service en bereik bieden.

Wat doet een makelaar in Ruinerwold?

Een makelaar in Ruinerwold kan enorm behulpzaam zijn bij de verkoop van je huis. Deze specialist weet precies hoe de lokale huizenmarkt werkt en kan je dus goed advies geven over bijvoorbeeld de vraagprijs.

Daarnaast helpt de makelaar je met juridische zaken. Denk bijvoorbeeld aan het opstellen van de koopovereenkomst. Dit is een belangrijk document dat aan allerlei eisen moet voldoen. Je makelaar weet precies welke dat zijn.

 • Onderzoek naar de staat van je huis
 • Marktonderzoek en bepaling vraagprijs
 • Presentatie van je huis online en offline
 • Begeleiding bij bezichtigingen
 • Juridisch en administratief werk

Waarom een makelaar in Ruinerwold inschakelen?

Je hebt besloten je huis in Ruinerwold te verkopen, wellicht een emotioneel moment. We begrijpen dat je een goed verkoopproces wilt, en een verkoopmakelaar kan je daarbij uitstekend helpen. Deze professionals begeleiden je van begin tot eind, zodat je altijd op de hoogte bent van wat er aan de hand is. Hierbij een overzicht van de stappen die je doorloopt bij de verkoop van jouw huis en hoe een verkoopmakelaar je daarbij kan ondersteunen.

Stap 1: De waardebepaling

Voordat je je huis kunt verkopen, is de eerste stap het bepalen van de waarde. Een verkoopmakelaar voert deze taxatie uit, waarbij hij rekening houdt met de eigenschappen van je huis en de huidige woningmarkt in Ruinerwold. Zo krijg je een realistische vraagprijs voor je woning.

Stap 2: Het promoten van je woning

Na het bepalen van de vraagprijs, komt het promoten van je woning. Deze stap bevat het maken van verkoopfoto's, het schrijven van plattegronden en het plaatsen van je woning op verschillende websites. Je verkoopmakelaar zorgt ervoor dat je woning op een aantrekkelijke manier gepresenteerd wordt aan potentiële kopers.

Stap 3: Rondleidingen geven

Het rondleiden van potentiële kopers is een belangrijke stap in het verkoopproces. Een verkoopmakelaar weet precies hoe hij jouw woning kan promoten en laat alle pluspunten aan de kijkers zien.

Stap 4: De koopovereenkomst

Als je eenmaal een akkoord hebt bereikt met een koper, is het tijd om het koopcontract op te stellen. Je verkoopmakelaar helpt bij het opstellen van dit contract, inclusief alle voorwaarden en bepalingen die je hebt afgesproken. De verkoopmakelaar zorgt ervoor dat alles juridisch klopt en in jouw voordeel werkt.

Makelaars in Ruinerwold vergelijken

In Ruinerwold kan het zoeken naar de perfecte verkoopmakelaar een flinke uitdaging zijn. Bij Huis Verkopen maken we het je makkelijk door de prestaties van alle lokale makelaars met elkaar te vergelijken.

 • Vergelijk op verkoopopbrengst
 • Vergelijk op snelheid van verkoop
 • Vergelijk op makelaarskosten

Dit biedt je een duidelijk beeld welke makelaar de beste prijs/kwaliteit-verhouding biedt. Daarnaast bespaar je op je makelaarskosten, krijg je gratis waardebepaling en verkoopadvies, en heb je de garantie gekoppeld te worden aan makelaars die reeds voor vele anderen met succes een woning hebben verkocht. Of je jouw woning nu juist heel snel óf voor een maximale prijs wilt verkopen, Huis Verkopen helpt jou de juiste keuzes te maken

. Vergelijk makelaars in Ruinerwold Bespaar direct, je zit nergens aan vast

Veelgestelde vragen over makelaars in Ruinerwold

De gemiddelde makelaarskosten in Ruinerwold bedragen € 5.273. Het is aan te raden om op onze website de tarieven van verschillende lokale makelaars op te vragen om de kosten beter te kunnen vergelijken.

De gemiddelde verkoopsnelheid in Ruinerwold is 67 dagen. Voor tips om je woning snel te verkopen, kun je onze webpagina bezoeken.

De gemiddelde opstartkosten van een makelaar in Ruinerwold zijn € 515. Dit zijn de kosten die je maakt voordat je huis te koop wordt gezet.

Je kunt makelaars in Ruinerwold vergelijken door gebruik te maken van onze gratis makelaarsvergelijker. Hiermee krijg je inzicht in de verschillende courtages, services en beoordelingen.

Voor het vinden van de beste makelaar voor het verkopen van jouw huis in Ruinerwold, kun je gebruik maken van ons platform. Door te vergelijken kun je gemiddeld € 1.151 besparen op de makelaarskosten.
Huis Verkopen © 2024 - Bennekomseweg 43 - 6717LL - Ede - 0318 - 250 660 - Over ons - Contact - Privacybeleid - Disclaimer - Sitemap - KVK 89119223