Direct naar: Alle plaatsenAmsterdamRotterdamUtrechtDen HaagEindhoven Informatie: BlogMakelaarEnergielabelWoningwaardeKostenWoningmarktcijfersTips

Makelaars Dwingeloo

Voor een succesvolle verkoop van je woning in Dwingeloo is het kiezen van de juiste makelaar een belangrijke stap. Een verstandige keuze vraagt wat onderzoek: vergelijk verschillende makelaars op ervaring, aanpak en tarieven. Zo kies je een makelaar die past bij jouw wensen en behoeften.

Over makelaars in Dwingeloo

In Dwingeloo is er een diversiteit aan makelaars waar je als huiszoeker of -verkoper uit kunt kiezen. Het belang hiervan? Makelaars verschillen op allerlei manieren; de een heeft misschien een heel persoonlijke aanpak, terwijl de ander zich vooral profileert op basis van hun brede netwerk. Zo kan ook de vastgestelde provisie aanzienlijk variëren. Een grondige vergelijking is dan ook waardevol om de makelaar te vinden die het beste bij jouw behoeften past.

Om jou te helpen bij het maken van je keuze, zijn er verschillende manieren om makelaars in Dwingeloo te vergelijken. Het gaat erom te ontdekken wat jij precies zoekt in een makelaar en wie daar het beste bij past. Dit kan op basis van hun diensten, ervaringen van anderen of eerdere verkoopresultaten. Onze tip? Besteed tijd aan je onderzoek, het is een belangrijke beslissing. Alle informatie over de makelaars in Dwingeloo die je nodig hebt, kun je hier op deze pagina vinden.

Juli 2024

Makelaarskosten (gem.)
€ 4.950
Onderhandelingsresultaat (gem.)
€ 13.613
Besparing (gem.)
€ 1.147

Actueel

 • Het gemiddelde courtagepercentage van makelaars in Dwingeloo ligt op dit moment op 1,10%. Op basis hiervan kun je een inschatting maken van de makelaarskosten die je kunt verwachten bij de verkoop van je woning.
 • Bij de verkoop van je huis in Dwingeloo is ook de huidige woningmarkt van belang. De gemiddelde verkoopprijs ligt momenteel op € 449.956. Voor een specifieker beeld kun je ook de gemiddelde prijs per vierkante meter bekijken, deze bedraagt € 3.932. Om op de hoogte te blijven van de woningmarkt in Dwingeloo kun je de woningmarktcijfers bekijken.
 • Ook is het handig om te weten dat de tarieven van makelaars continue aan verandering onderhevig zijn. Door tarieven te vergelijken kun je gemiddeld tot € 1.147 besparen. Het loont daarom zeker de moeite om je hierin te verdiepen voordat je een makelaar kiest.

Uitgelichte makelaars in Dwingeloo

Als je jouw woning in Dwingeloo wil verkopen, heb je de kans om uit een verscheidenheid van ervaren makelaars te kiezen. We bieden je een uitgebreid overzicht aan van verschillende verkoopmakelaars gevestigd in Dwingeloo. Het is verstandig om deze makelaars goed te vergelijken, omdat hun tarieven en diensten vaak uiteenlopen en je hiermee de best passende keuze voor je persoonlijke situatie kan maken.

Logo Van Ditshuizen Makelaardij O.G. B.V.

Van Ditshuizen Makelaardij OG BV

Met een indrukwekkende klantbeoordeling van 9,6 op Funda, is Van Ditshuizen Makelaardij O.G. een betrouwbare lokale expert in Zuidwest-Drenthe en de Kop van Overijssel. Ze staan bekend om hun no-nonsense benadering, sterke communicatie en realistische verwachtingen. Als lid van de NVM zijn ze gespecialiseerd in bedrijfsruimte, monumenten, recreatie en nieuwbouw. Ze bewijzen dat makelaardij meer is dan alleen zakelijk te zijn; het gaat om mensenwerk. Je vindt ze tijdelijk op Heuvelenweg 1-D in Dwingeloo.
Logo Yvonne Kamies Makelaardij, Markant Landelijk Wonen

Yvonne Kamies Makelaardij, Markant Landelijk Wonen

Yvonne Kamies Makelaardij, Markant Landelijk Wonen is een ervaren makelaar die zich specialiseert in woonboerderijen, landelijk gelegen woningen en kavels. Met hart voor klant én pand, bieden ze professionele bemiddeling bij aankoop, verkoop en taxaties. Door persoonlijk contact en een correcte afhandeling zijn ze een betrokken partner in jouw makelaarstraject. Op basis van jarenlange expertise kennen ze de markt als geen ander, wat hun gemiddelde beoordeling van 9,3 op Funda beaamt.

Let op: Er zijn nog meer verkoopmakelaars actief in Dwingeloo die mogelijk beter aansluiten bij jouw wensen en situatie. Hoewel we bij Huis Verkopen een breed scala aan makelaars in ons overzicht hebben, staat wellicht de beste makelaar voor jou daar niet tussen. Door te vergelijken vind je de meest geschikte makelaar voor jouw situatie.

Vergelijk makelaars in Dwingeloo Op basis van jouw voorkeuren

Wat kost een makelaar in Dwingeloo?

Een makelaar in Dwingeloo rekent voor het verkopen van een huis gemiddeld een courtage van 1,10% van de verkoopopbrengst. Bij een gemiddelde huizenprijs van € 449.956 in Dwingeloo komt dit neer op € 4.950 aan makelaarskosten (update juli 2024).

Makelaars baseren hun prijsvoorstel gewoonlijk op de waarde van je woning. Dit maakt het noodzakelijk om een huis taxatie te doen. Het geeft niet alleen duidelijkheid over de mogelijke verkoopopbrengst, maar ook over de verwachte makelaarstarieven.

Let op: Gemiddeld kunnen de courtages van makelaars in Dwingeloo 0,51% verschillen. Hierdoor kun je tot wel € 1.147 besparen door verkoopmakelaars te vergelijken. Het is een feit dat het rekening houden met en vergelijken van verschillende makelaarsopties altijd tot aanzienlijke besparingen leidt.

Kosten van makelaars in Dwingeloo

Juli 2024 (gemiddeld)

€ 0
€ 1.800
€ 5.100
Bespaar direct Vergelijk lokale makelaars

Opstartkosten van makelaars in Dwingeloo

In Dwingeloo hanteren de meeste makelaars het berekenen van opstartkosten. Deze kosten dienen als een starttarief voordat de verkoop van je woning daadwerkelijk van start gaat. Opstartkosten dekken doorgaans de basisdiensten zoals foto's maken van je woning, het aanmaken van een advertentie, en het plaatsen van je woning op huizensites en Funda.

De omvang van opstartkosten kan variëren. Het is echter belangrijk om te weten dat het gemiddelde bedrag voor opstartkosten in Dwingeloo tussen de € 400 en € 700 ligt. Het is raadzaam dat je hier rekening mee houdt op het moment dat je besluit om de verkoop van je woning in handen van een makelaar te leggen.

Intrekkingskosten van makelaars in Dwingeloo

Het is goed om te weten dat wanneer je in Dwingeloo jouw woning te koop zet bij een makelaar, je mogelijk te maken krijgt met intrekkingskosten. Dit zijn kosten die je moet betalen als je besluit jouw huis voortijdig uit de verkoop te halen. Het idee hierachter is dat de makelaar tijd en moeite heeft geïnvesteerd in het verkoopproces, zoals bijvoorbeeld de voorbereiding van de verkoop, het plaatsen van advertenties en het begeleiden van bezichtigingen.

Stel je voor, je hebt net besloten jouw woning te gaan verkopen en hebt een makelaar ingeschakeld. Maar na enkele weken besluit je om persoonlijke redenen, bijvoorbeeld door een verandering in je baan of een plotselinge erfenis, om je huis toch niet meer te verkopen. In zulke gevallen kan het zijn dat de makelaar jou vraagt de eerder genoemde intrekkingskosten te betalen, om de gemaakte kosten te dekken. Daarom is het altijd handig om hierover vooraf afspraken te maken met jouw makelaar.

Vraag tarieven van makelaars op Gratis en vrijblijvend

Makelaars in Dwingeloo met een vast tarief

Veel mensen denken nog steeds aan courtage wanneer ze aan makelaarskosten denken. Echter zijn er ook makelaars die werken met een vast tarief. Bij courtage betaal je een percentage van de verkoopopbrengst, terwijl je bij een vast tarief vooraf weet welk bedrag je aan de makelaar kwijt zal zijn. Voor Dwingeloo hanteren makelaars met vaste tarieven gemiddeld een tarief van € 3.250 (update: juli 2024)

Het kiezen voor een makelaar met een vast tarief heeft zowel voor- als nadelen. Een voordeel is dat je vooraf precies weet waar je aan toe bent qua kosten. Ook bij een hogere verkoopopbrengst dan verwacht, blijft de makelaarsvergoeding gelijk. Een mogelijk nadeel is dat de makelaar minder gemotiveerd zou kunnen zijn voor de allerhoogste verkoopprijs, aangezien zijn vergoeding niet afhangt van de verkoopopbrengst.

Tip: Het is slim diverse makelaars te vergelijken. Dit omdat je zo de makelaar vindt die het beste bij jouw woning en situatie aansluit. Dit is belangrijk aangezien de verkoop van jouw woning mogelijk een van de grootste financiële transacties in je leven is. Een goede match met je makelaar kan hierbij veel verschil maken.

4 feitjes over makelaars in Dwingeloo

 • Een veelgehoorde voorkeur onder woningverkopers in Dwingeloo is werken met een makelaar die over aantoonbare ervaring in het dorp beschikt. Dit heeft hen gerust gesteld bij het overgaan tot de verkoop.
 • Statistieken indiceren dat de gemiddelde verkoopprijs van huizen in Dwingeloo, die verkocht zijn zonder hulp van een makelaar, lager ligt dan die van huizen die verkocht zijn met makelaar. Dit verschil kan oplopen tot wel €17.000.
 • Grote verschillen in opstartkosten en annuleringsvoorwaarden zijn te merken bij de makelaars in Dwingeloo. Het is dan ook aan te raden om te vergelijken bij het opvragen van tarieven.
 • Gemiddeld kan een woning in Dwingeloo enige tijd te koop staan voordat deze verkocht wordt. De exacte verkoopsnelheid varieert echter aanzienlijk tussen de verschillende makelaars, met een gemiddelde van 70 dagen in de verkoop.

Wat levert de beste makelaar in Dwingeloo op?

De beste makelaars in Dwingeloo onderscheiden zich niet alleen door hun uitmuntende beoordelingen, maar eveneens door hun meetbare resultaten. Deze resultaten weerspiegelen zich in de duur van de verkoop en de uiteindelijke verkoopprijs, welke over het algemeen hoger en sneller zijn dan gemiddeld.

De kenmerken van deze topmakelaars worden als volgt samengevat:

 • Zo tonen onze onafhankelijke berekeningen aan dat de topmakelaars in Dwingeloo een woning gemiddeld voor een hoger bedrag weten te verkopen. Met de inzet van de beste makelaars in Dwingeloo, wordt jouw huis in veel gevallen verkocht voor een bedrag dat € 15.342 hoger ligt dan de verwachte verkoopprijs.
 • Daarnaast blijkt uit onze data dat de snelste makelaars in Dwingeloo een woning gemiddeld in een 15 dagen kortere periode weten te verkopen in vergelijking met andere makelaars. Dit toont aan dat de beste makelaars in Dwingeloo niet alleen zorgen voor een hogere verkoopprijs, maar deze prijs ook nog eens sneller weten te realiseren.

De beste makelaar in Dwingeloo vinden

In het pittoreske Dwingeloo blijken makelaars een uiteenlopende kijk te hebben op de waardebepaling van jouw woning. Daarnaast hanteren zij diverse tarieven voor hun diensten. Om de juiste keuze te kunnen maken, is het raadzaam om dit goed te onderzoeken.

Je vergroot je kansen op succes door gebruik te maken van onze vergelijkingsformulier. De resultaten hiervan zijn waardevol, omdat ze je inzicht geven in de verkoopstrategieën, de schattingen van de woningwaarde en de tarieven van diverse makelaars.

Waar moet je op letten bij makelaars in Dwingeloo?

Bij het uitkiezen van een geschikte makelaar in Dwingeloo voor de verkoop van je huis zijn er verschillende aandachtspunten die je in overweging moet nemen:

Prestaties van de makelaar

Een belangrijk aspect zijn de prestaties van de makelaar. Vraag naar verkochte woningen en de gerealiseerde verkoopprijzen. Een makelaar met goede resultaten kan een sterke onderhandelingspartner zijn.

Kennis van Dwingeloo

Een makelaar die de lokale markt in Dwingeloo goed kent, kan de sterke punten van je huis beter benadrukken. Zo kan deze de vraagprijs optimaal afstemmen op de huidige marktsituatie.

Communicatie en bereikbaarheid

Ook niet onbelangrijk: hoe is de communicatie? Je wilt een makelaar die snel reageert op jouw vragen en regelmatig updates geeft over de verkoop.

Kosten van de makelaar

De kosten van de makelaar kunnen behoorlijk uiteenlopen, het is dus verstandig hier goed naar te kijken. Dit betreft zowel de courtage als eventuele bijkomende kosten.

Chemie met de makelaar

Je gaat een samenwerking aan, dus het is prettig als je een goed gevoel hebt bij de makelaar. Je moet kunnen vertrouwen op zijn expertise en begeleiding.

Moet ik kiezen voor een NVM-makelaar?

Midden in het groene hart van Drenthe ligt het gezellige dorp Dwingeloo. Als je overweegt om hier jouw huis te verkopen, kan een lokale NVM-makelaar je uitstekend van dienst zijn. Met hun ruime ervaring kennen ze het vastgoed in de regio als geen ander.

Naast de NVM-makelaars zijn er ook VBO- en VastgoedPRO-makelaars actief in Dwingeloo. Het zijn allemaal deskundige makelaars die gecertificeerd en erkend zijn. Ze begeleiden je graag in het hele verkoopproces en zorgen voor een optimaal resultaat. Met hun hulp haal je het meeste uit de verkoop van je huis.

Wat doet een makelaar in Dwingeloo?

De meeste mensen kiezen ervoor om een makelaar in te schakelen bij de verkoop van hun huis in Dwingeloo. Makelaars hebben kennis en ervaring met de woningmarkt, wat kan helpen bij het vlot verkopen van je huis tegen de juiste prijs.

Wat kan een makelaar in Dwingeloo specifiek voor je doen? Hieronder vind je een opsomming van vijf belangrijke diensten die een makelaar biedt:

 • Waardering van de woning: Een makelaar beoordeelt de waarde van je huis.
 • Onderhandelingen voeren: Een makelaar onderhandelt namens jou met potentiële kopers.
 • Advertenties maken: Je makelaar stelt een advertentie op en zorgt dat deze op de juiste platforms terechtkomt.
 • Begeleiding bij bezichtigingen: De makelaar leidt geïnteresseerde kopers rond in je woning.
 • Opstellen koopcontract: De makelaar stelt de verkoopovereenkomst op en zorgt dat alles in orde is.

Waarom een makelaar in Dwingeloo inschakelen?

Als je jouw woning in Dwingeloo wilt verkopen, is het van groot belang dat je een deskundige en betrouwbare makelaar in de arm neemt. Deze makelaar zal verschillende stappen doorlopen om de verkoop van jouw woning soepel en succesvol te laten verlopen. Een goede makelaar vinden die aansluit bij jouw wensen en situatie is dus de eerste stap.

Opmaak van de verkoopstrategie

De makelaar begint met het opstellen van een verkoopstrategie. Dit houdt in dat hij de markt analyseert om te kunnen bepalen welke prijs voor jouw woning realistisch is en hoe hij de woning op de markt gaat brengen.

Presentatie van het huis

Mooie en duidelijke foto's, een aantrekkelijke omschrijving en een plattegrond zijn belangrijke onderdelen bij de presentatie van jouw woning. Hiervoor zal de makelaar een professionele fotograaf inschakelen.

Bezichtigingen en verkoop

Vervolgens regelt de makelaar alle bezichtigingen. Hij begeleidt de potentiële kopers door jouw huis en beantwoordt hun vragen. Wanneer er een geïnteresseerde koper is, wordt de verkoopprijs bepaald.

Afronding van de verkoop

Als laatste stap stelt de makelaar de koopovereenkomst op en verzorgt de overdracht bij de notaris. Op deze manier rondt de makelaar het verkoopproces professioneel en secuur af.

Makelaars in Dwingeloo vergelijken

Het kiezen van de juiste verkoopmakelaar voor jouw woning in Dwingeloo is een belangrijk proces. Huis Verkopen maakt dit proces een stuk makkelijker door makelaars te vergelijken op basis van prestaties.

 • Kosten besparen op makelaarskosten
 • Gratis en vrijblijvend vergelijk
 • Koppeling met de beste makelaars
 • Inclusief gratis waardebepaling

Op basis van jouw wensen en voorkeuren kan Huis Verkopen je koppelen aan de beste verkoopmakelaars in Dwingeloo. Daarnaast krijg je een goed beeld van de prijs die de makelaars verwachten voor jouw huis en kun je door vergelijken lagere makelaarskosten krijgen.

Vergelijk makelaars in Dwingeloo Bespaar direct, je zit nergens aan vast

Veelgestelde vragen over makelaars in Dwingeloo

De gemiddelde makelaarskosten in Dwingeloo bedragen € 4.950. Deze kosten variëren echter per makelaar. Op onze website kun je makelaarstarieven vergelijken in jouw regio.

Het aantal dagen dat een woning gemiddeld te koop staat in Dwingeloo is 70 dagen. Dit kan echter variëren afhankelijk van diverse factoren zoals de staat en ligging van het huis.

Het vergelijken van makelaars kan je een besparing opleveren van gemiddeld € 1.147. Daarnaast krijg je inzicht in de diensten en tarieven van verschillende makelaars in jouw omgeving.

Het is belangrijk om een makelaar te kiezen die past bij jouw wensen en behoeften. Kijk naar de ervaring van de makelaar, vraag om referenties en let op de communicatie. Op onze website kun je makelaars in Dwingeloo vergelijken.

De gemiddelde verkoopprijs van een huis in Dwingeloo is € 449.956. Deze prijs kan echter variëren, afhankelijk van de marktcondities en unieke kenmerken van het huis.
Huis Verkopen © 2024 - Bennekomseweg 43 - 6717LL - Ede - 0318 - 250 660 - Over ons - Contact - Privacybeleid - Disclaimer - Sitemap - KVK 89119223
Logo Huis Verkopen