Direct naar: Alle plaatsenAmsterdamRotterdamUtrechtDen HaagEindhoven Informatie: MakelaarEnergielabelWoningwaardeKostenWoningmarktcijfersTips

Makelaars Diever

Als je ervoor kiest om je woning in Diever te verkopen, is het kiezen van een passende makelaar essentieel. Het vergelijken van verschillende makelaars kan je inzicht geven in tarieven, dienstverlening en ervaring. Dit helpt om een makelaar te vinden die aan jouw wensen voldoet en die jouw woning tegen de beste prijs kan verkopen.

Over makelaars in Diever

Alles wat je wilt weten over makelaars in Diever, houden we hier zorgvuldig bij. Dit varieert van de gemiddelde verkoopprijs tot aan de snelheid van verkoop. Vergelijk het met elkaar en ontdek welke makelaar de beste prestaties levert. Dit kan je aanzienlijk helpen bij het maken van de juiste beslissing en besparingen opleveren in de toekomst.

Wat zoek je precies in een makelaar in Diever? Ben je vooral benieuwd naar verkoopsnelheid of is de hoogte van de verkoopprijs belangrijker voor jou? Misschien vraag je je wel af welke makelaar de meeste ervaring heeft met jouw type woning. We gaan je helpen bij het vinden van antwoorden op al deze vragen zodat je de beste keuze kunt maken voor de verkoop van je woning.

Mei 2024

Makelaarskosten (gem.)
€ 4.504
Onderhandelingsresultaat (gem.)
€ 12.386
Besparing (gem.)
€ 1.007

Actueel

 • Geïnteresseerd in de huidige woningmarkt in Diever? Het laatste verslag laat zien dat de gemiddelde verkoopprijs op € 395.084 ligt en de prijs per vierkante meter is € 3.373. De continu bijgewerkte verslagen over de woningprijzen geven een duidelijk beeld.
 • Je wilt natuurlijk ook weten wat de gemiddelde courtage van makelaars is. De courtage in Diever ligt momenteel rond een percentage van 1,14% van de verkoopprijs. Bezoek onze pagina over Diever voor meer informatie over de lokale makelaarskantoren mei 2024.
 • De tarieven van makelaars in Diever lopen behoorlijk uiteen. Het is daarom zeker zinvol om deze tarieven te vergelijken. In feite, door het vergelijken van makelaarstarieven kan je gemiddeld € 1.007 besparen.

Uitgelichte makelaars in Diever

Als je jouw huis wilt verkopen in Diever, heb je de luxe om te kiezen uit verschillende kwaliteitsmakelaars. We bieden je een gedetailleerd overzicht aan van diverse verkoopmakelaars in deze regio, waarbij we elke makelaar apart belichten met een unieke omschrijving. Door deze makelaars met elkaar te vergelijken, krijg je een duidelijk beeld van de uiteenlopende diensten die zij bieden, de variatie in tarieven en de verschillende stijlen van aanpak.

Logo Alderik Vos Makelaardij NVM | Buitenstate

Alderik Vos Makelaardij NVM | Buitenstate

Alderik Vos Makelaardij is een betrouwbaar en professioneel NVM-makelaarskantoor gevestigd in Diever. Thuis in het landelijk gebied, bieden ze ruime ervaring in de verkoop, aankoop en taxatie van woningen. Hun unieke benadering omvat één aanspreekpunt, open communicatie en volop inzet van digitale middelen. Met een enthousiast team en sterke lokale kennis, helpen ze je graag bij het vinden van jouw droomhuis.

Let op: rondom Diever zijn er meer verkoopmakelaars actief dan je misschien denkt. Jouw ideale makelaar kan dus mogelijk niet in de bovenstaande lijst staan. Bij Huis Verkopen nemen wij alle makelaars in Diever mee in onze vergelijking. Hierdoor kun je enkel door te vergelijken jouw perfecte makelaar vinden.

Vergelijk makelaars in Diever Op basis van jouw voorkeuren

Wat kost een makelaar in Diever?

Een makelaar in Diever rekent voor het verkopen van een huis gemiddeld een courtage van 1,14% van de verkoopprijs. Bij een gemiddelde woningprijs van € 395.084 in Diever komt dit neer op € 4.504 aan makelaarskosten (update mei 2024).

De reden waarom makelaars hun prijsvoorstel baseren op de waarde van je woning is eenvoudig: hoe hoger de verkoopprijs, hoe meer werk ze vaak hebben. Denk hierbij aan rondleidingen, onderhandelingen en administratieve taken. Daarom is het verstandig om tarieven op te vragen bij verschillende makelaars in Diever.

Let op: de courtages van makelaars in Diever verschillen gemiddeld 0,51%. Hierdoor kun je gemiddeld € 1.007 besparen door lokale makelaars te vergelijken in Diever. Door deze prijzen naast elkaar te leggen, ontdek je eenvoudig waar je de beste deal krijgt en zo bespaar je altijd!

Kosten van makelaars in Diever

Mei 2024 (gemiddeld)

€ 0
€ 1.600
€ 4.600
Bespaar direct Vergelijk lokale makelaars

Opstartkosten van makelaars in Diever

Wanneer je een makelaar in Diever inschakelt om jouw huis te verkopen, is het belangrijk om rekening te houden met de opstartkosten. Dit zijn de kosten die de makelaar maakt om jouw woning in de verkoop te zetten. Denk hierbij aan het maken van foto's, het opstellen van de advertentietekst, het inrichten van de online presentatie en de kosten voor de woningopname. Deze kosten zijn vaak eenmalig en worden vooraf aan je gefactureerd.

Opstartkosten variëren flink per makelaar. Gemiddeld liggen de opstartkosten in Diever tussen de € 400 en € 700. Het is raadzaam om deze kosten goed in de gaten te houden bij het kiezen van een makelaar. Via deze pagina kun je gemakkelijk, gratis en vrijblijvend tarieven opvragen bij makelaars in Diever, inclusief de bijbehorende opstartkosten.

Intrekkingskosten van makelaars in Diever

Ben je van plan jouw woning te verkopen in Diever, dan is het goed om te weten dat makelaars soms intrekkingskosten rekenen. Dit zijn kosten die je moet betalen als je besluit jouw woning voortijdig uit de verkoop te halen. Denk bijvoorbeeld aan het moment waarop je een andere koper voor je woning gevonden hebt of als je besluit om toch niet meer te willen verhuizen. De hoogte van deze kosten kan variëren.

Een concreet gemiddeld bedrag voor de intrekkingskosten in Diever is lastig te geven, omdat elke makelaar andere tarieven hanteert. Desalniettemin, om een indicatie te geven, hanteert men in Diever gemiddeld een bedrag van € 500 aan intrekkingskosten. Het is altijd raadzaam om voor het ondertekenen van een contract met een makelaar duidelijke afspraken te maken over eventuele intrekkingskosten. Zo kom je achteraf niet voor onaangename verrassingen te staan.

Vraag tarieven van makelaars op Gratis en vrijblijvend

Makelaars in Diever met een vast tarief

Er zijn verschillende soorten makelaars waar je uit kunt kiezen bij het verkopen van jouw woning. Sommige makelaars werken met een courtage: een percentage van de uiteindelijke verkoopprijs van de woning. Andere makelaars werken met een vast tarief, ongeacht de prijs waartegen je jouw huis verkoopt. Makelaars in Diever die werken met een vast tarief, vragen gemiddeld een prijs van € 3.250 (update: mei 2024).

Het kiezen voor een makelaar met een vast tarief heeft zo zijn voor- en nadelen. Een voordeel is dat je van tevoren precies weet hoeveel je kwijt bent aan makelaarskosten. Je komt dus niet voor onverwachte financiële verrassingen te staan. Een mogelijk nadeel is dat een makelaar die werkt met een vast tarief, ongeacht hoeveel werk hij moet verzetten, wellicht minder gemotiveerd is om een zo hoog mogelijke prijs voor je woning te bedingen.

Tip: Het is verstandig om diverse makelaars met elkaar te vergelijken. Op deze manier ontdek je welke makelaar het beste bij je past en krijg je een goed beeld van de verschillende tarieven en diensten. Je vindt zo de makelaar die het meest aansluit bij jouw specifieke wensen en de aard van jouw woning.

4 feitjes over makelaars in Diever

 • In Diever geeft een aanzienlijk deel van de woningverkopers de voorkeur aan een traditionele makelaar die de volledige verkoop afhandelt, boven een online makelaar die de woning slechts online plaatst. 93% van de verkopers kiest voor dit model.
 • Een woning in Diever brengt 9% meer op wanneer deze wordt verkocht met behulp van een makelaar. Dit laat zien dat de expertise en ervaring van een makelaar bijdraagt aan een winstgevendere verkoop.
 • Kies je ervoor om je woning in Diever te verkopen met behulp van een makelaar, dan wordt je woning gemiddeld 32% sneller verkocht dan zonder makelaar.
 • Bij het vergelijken van makelaars vinden de meeste woningverkopers uit Diever het vooral belangrijk dat een makelaar aantoonbaar beter presteert dan andere makelaars.

Wat levert de beste makelaar in Diever op?

Het is niet de prijs van een makelaar in Diever die telt, maar wat hij of zij voor jou kan betekenen. Een ervaren en deskundige makelaar kan bij de verkoop van je woning namelijk een hogere verkoopprijs realiseren dan wat je bespaart bij het inschakelen van een goedkopere makelaar. Deze extra opbrengst kan een belangrijk verschil maken in je verkoopresultaat.

Dus, hoe kun je de topmakelaars van Diever onderscheiden:

 • Verkoopprijs: Uit onze data blijkt dat de best presterende makelaars in Diever woningen verkopen voor een bedrag dat gemiddeld boven de verwachte prijs ligt. In feite kan dit bedrag oplopen tot een extra € 13.533 op de verkoopprijs.
 • Snelheid: Bovendien blijkt uit onze gegevens dat de snelste Diever-makelaars huizen gemiddeld 14 dagen sneller verkopen dan hun collega's. Dit kan een groot verschil maken in een snel veranderende woningmarkt.

De beste makelaar in Diever vinden

Op zoek naar de beste of snelste makelaar in Diever? Het goede nieuws is, de beste hoeft zeker niet de duurste te zijn. Een makelaar berekent immers zijn tarieven op basis van jouw situatie, de woning en jouw specifieke wensen.

Maar hoe vind je nu de makelaar die perfect bij jou past? Geen nood, wij bieden de oplossing! Maak gebruik van ons vergelijkingsformulier om makelaars te kunnen vergelijken. Zo vind je de ideale match voor jouw woning, situatie en voorkeuren.

Waar moet je op letten bij makelaars in Diever?

Wanneer je jouw huis in Diever wilt verkopen, zijn er vijf punten om op te letten bij het kiezen van de juiste makelaar:

Verkoopprestaties

Check de verkoopprestaties van de makelaar. Kijk hoe snel woningen worden verkocht en of de verkoopprijzen overeenkomen met wat je in gedachten hebt.

Persoonlijke klik

Een goede samenwerking is belangrijk. Een makelaar die je vertrouwt en waarmee je een persoonlijke klik hebt, maakt het verkoopproces prettiger.

Kennis van de lokale markt

De makelaar moet goed op de hoogte zijn van de lokale huizenmarkt van Diever. Dit helpt bij het bepalen van de juiste verkoopprijs en het bereiken van potentiële kopers.

Service en communicatie

Goede service en communicatie zijn essentieel. De makelaar moet bereikbaar zijn, je op de hoogte houden, en je begeleiden van begin tot eind.

Kosten en voorwaarden

Last but not least, let op de kosten en voorwaarden. Vergelijk de tarieven van verschillende makelaars en zorg dat de voorwaarden transparant en eerlijk zijn.

Moet ik kiezen voor een NVM-makelaar?

Het zoeken naar het juiste huis in Diever kan lastig zijn. Een NVM-makelaar kan je hierin ondersteunen. Deze makelaars hebben veel kennis van de lokale huizenmarkt en kunnen je uitstekend begeleiden bij de aankoop van je nieuwe woning.

Naast NVM-makelaars, kun je ook te maken krijgen met makelaars die zijn aangesloten bij de VBO of VastgoedPRO. Deze makelaars hanteren net als de NVM strenge toelatingseisen en beroepsregels. Ze volgen regelmatig bijscholing om hun kennis en vaardigheden op peil te houden.

Weetje: Sinds 2021 is het beroep van makelaar een vrij beroep. Dit betekent dat iedereen zich makelaar mag noemen. Het is daarom slim om te kiezen voor een makelaar die is aangesloten bij een branchevereniging zoals NVM, VBO of VastgoedPRO. Zo weet je zeker dat je te maken hebt met een deskundige en betrouwbare makelaar.

Wat doet een makelaar in Diever?

Als je jouw huis in Diever wilt verkopen, komt er veel op je af. Een makelaar in Diever kan je hierbij helpen. Dit doet hij door je home op de markt te plaatsen op de meest effectieve manier.

Wat maakt het werk van een makelaar dan zo waardevol? Hier zijn vijf belangrijke taken die een makelaar uit Diever voor je uitvoert:

 • Marktkennis: Een makelaar is op de hoogte van de actuele woningmarkt in Diever.
 • Prijsbepaling: Hij helpt je de juiste verkoopprijs voor je woning te bepalen.
 • Fotografie: Een makelaar verzorgt professionele foto’s van je huis voor de verkoopadvertentie.
 • Onderhandeling: Tijdens de onderhandelingen kan een makelaar je vertegenwoordigen.
 • Papierwerk: Alle administratieve zaken rondom de verkoop worden door de makelaar geregeld.

Waarom een makelaar in Diever inschakelen?

Als je jouw huis in Diever wilt verkopen, kan het inschakelen van een ervaren makelaar enorm veel voordelen opleveren. Een makelaar neemt veel zorgen uit handen, bespaart tijd en draagt bij aan een succesvolle verkoop. Het proces van het verkopen van een huis kan complex zijn, met vele variabelen om te overwegen. Hierin kan een makelaar je begeleiden, adviseren en ondersteunen. Maar wat zijn precies de voordelen van het inschakelen van een makelaar in Diever voor de verkoop van jouw huis?

Tijdsbesparing door een makelaar

Met de hulp van een professionele makelaar uit Diever, hoef je je geen zorgen te maken over de complexe en tijdrovende taken die komen kijken bij de verkoop van een huis. Met hun expertise en kennis van de lokale markt, kunnen ze je enorm veel tijd besparen.

Zekerheid bij de verkoop

Met een lokale makelaar aan je zijde, krijg je de zekerheid dat jouw huis tegen de best mogelijke prijs wordt verkocht. Ze hebben inzicht in de laatste marktprijzen en weten precies hoe ze jouw huis op de meest aantrekkelijke manier kunnen presenteren.

Optimale winst bij verkoop

Zonder professionele hulp kan het lastig zijn om een goede verkoopprijs voor je huis te bepalen. Een lokale makelaar heeft de kennis en de vaardigheden om jouw huis tegen de hoogst mogelijke prijs te verkopen.

Gemak en comfort

Door een makelaar in te schakelen, geniet je van het gemak en het comfort dat je huis op een professionele manier te koop wordt aangeboden en dat alle bijbehorende administratieve taken worden afgehandeld.

Makelaars in Diever vergelijken

Door het vergelijken van makelaars in Diever via Huis Verkopen krijg je de beste resultaten afgestemd op jouw specifieke situatie. Dit proces wordt gestroomlijnd op basis van jouw woning en wensen.

 • Gratis waardebepaling door makelaars
 • Krijg inzicht in verwachte verkoopprijs
 • Gratis persoonlijk verkoopadvies
 • De kans op een scherper makelaarstarief

Het proces is eenvoudig: je voert je adres, voorkeuren en wensen in en Huis Verkopen geeft je een lijst van makelaars in Diever die het beste bij jouw situatie passen. Deze makelaars laten je weten wat jouw opties zijn en helpen je bij het maken van je beslissing. Op deze manier kan je zelf bepalen welke makelaar het beste voorstel voor je heeft.

Vergelijk makelaars in Diever Bespaar direct, je zit nergens aan vast

Veelgestelde vragen over makelaars in Diever

De keuze van een makelaar hangt af van verschillende factoren. Denk aan eerder behaalde resultaten, de werkwijze van de makelaar en tarieven. Je kunt ook makelaars vergelijken om een nog betere keuze te maken.

De kosten variëren, maar gemiddeld kun je stellen dat de makelaarskosten in Diever voor verkoop van een huis rond de € 4.504 liggen.

Door op onze website meerdere offertes van makelaars op te vragen, krijg je inzicht in de opstartkosten per makelaar. Vervolgens kun je deze kosten van makelaars in Diever vergelijken met die in andere plaatsen.

De meest recente gegevens over de gemiddelde verkoopprijzen van huizen in Diever kun je vinden op onze website. De gemiddelde verkoopprijs in de afgelopen drie maanden was € 395.084.

Door makelaarstarieven te vergelijken kan je een aanzienlijk bedrag besparen, gemiddeld tot wel € 1.007. Het is zeker de moeite waard om vooraf verkoopadvies in te winnen bij verschillende makelaars.
Huis Verkopen © 2024 - Bennekomseweg 43 - 6717LL - Ede - 0318 - 250 660 - Over ons - Contact - Privacybeleid - Disclaimer - Sitemap - KVK 89119223
Logo Huis Verkopen