Direct naar: Alle plaatsenAmsterdamRotterdamUtrechtDen HaagEindhoven Informatie: BlogMakelaarEnergielabelWoningwaardeKostenWoningmarktcijfersTips

Woningmarktcijfers Diever

De huizenmarkt in Diever heeft zijn eigen trends en ontwikkelingen. Dit, geconfronteerd met de voortdurende veranderingen in het juli 2024. Op deze pagina vind je relevante informatie over zaken als gemiddelde woningprijzen, vraagprijzen en het aantal transacties in Diever. Deze gegevens kunnen een waardevolle leidraad zijn bij het plannen van je huisverkoop in Diever.

Gemiddelde vraagprijs en verkoopprijs in Diever

De gemiddelde verkoopprijs in Diever is in de laatste 3 maanden € 425.710 euro en de gemiddelde vraagprijs is € 440.392 euro. Het begrijpen van deze prijzen kan je beeld van de huidige woningmarkt in Diever aanzienlijk verbeteren. Hieronder presenteren we een illustratie om deze gegevens visueel te maken:

Huizenprijzen in Diever

Afgelopen 3 maanden

€ 275.000
€ 383.000
€ 490.000

In de komende grafiek wordt een overzicht gegeven van de gemiddelde verkoop- en vraagprijs per m² in Diever over de laatste 3 maanden. Het helpt je een beter inzicht te krijgen in de huidige stand van zaken op de woningmarkt in dit gebied. De weergegeven prijzen zijn een indicatie van wat je kunt verwachten bij de verkoop of aanschaf van een woning. Met behulp van dit overzicht kun je een geïnformeerde keuze maken:

Huizenprijzen in Diever per m2

Afgelopen 3 maanden (per m2)

€ 2.500
€ 3.100
€ 3.600

Prijsontwikkeling Diever laatste 12 maanden

De prijsontwikkeling van woningen in Diever biedt een kijkje in de bewegingen van de woningmarkt. Zonder harde conclusies te trekken, dient dit als een neutrale indicatie voor de huidige trend.

Inzicht in hoe prijzen fluctueren draagt bij aan je kennis van de woningmarkt. De gemiddelde verkoopprijs afgelopen maand was € 425.710, maar wat zegt dat over de trend van de laatste 12 maanden? Bekijk het hieronder:

Wat is mijn woning in Diever waard?

De waarde van jouw woning in Diever hangt af van verschillende aspecten. De staat van de woning, de locatie en de marktcondities zijn slechts enkele voorbeelden van factoren welke de waarde van een woning beïnvloeden. Vooral de marktcondities kunnen een grote impact hebben op de huizenprijzen en dus ook op de waarde van jouw huis.

Als je graag wilt weten hoeveel jouw huis precies waard is, dan is een gratis waardebepaling door een makelaar een goede optie. Dit is een goed startpunt of je nu van plan bent je huis te verkopen of dat je inzicht wilt krijgen in de huidige waarde van je woning. Je kunt een gratis waardebepaling aanvragen via de waardebepaling aanvragen pagina.

Bij een gratis waardebepaling komt een makelaar bij je thuis om de waarde van de woning te bepalen. Dit is niet alleen zeer handig, het kost je ook niets. Een waardebepaling aanvragen kan inzicht geven in de mogelijke opbrengst bij verkoop en kan je helpen bij het bepalen van een geschikte vraagprijs. De waardebepaling wordt meestal uitgevoerd door een professional met jarenlange ervaring in de vastgoedmarkt.

Vraag een gratis waardebepaling aan Bij een ervaren, lokale makelaar

Woningcijfers in andere plaatsen

Wanneer je de huidige ontwikkelingen op de woningmarkt wilt begrijpen, is het van belang om niet alleen in te zoomen op een specifieke locatie als Diever. Het is minstens zo relevant om te kijken naar de woningmarktcijfers van de omliggende plaatsen. Deze zijn namelijk niet uniform en kunnen aanzienlijk variëren.

Door de huizenprijzen in andere gemeenten te analyseren, krijg je een meer genuanceerd beeld van de marktbewegingen in jouw regio. Zo vorm je je een diepgaand begrip van hoe de markt zich beweegt en hoe prijzen fluctueren tussen verschillende plaatsen.

Verkoopprijzen in andere plaatsen

Afgelopen 3 maanden (gemiddeld)

€ 600.000

Verkoopprijzen in andere plaatsen per m2

Afgelopen 3 maanden (per m2)

€ 4.000

Best presterende makelaar in Diever

De wereld van verkoopmakelaars in Diever kan behoorlijk variëren. Het platform Huis Verkopen houdt alle cijfers en statistieken bij om jou een helder beeld te geven. Zo krijg je inzicht in welke makelaars gemiddeld een hogere verkoopprijs behalen, welke het snelst een woning verkopen en hoeveel woningen iedere makelaar verkoopt. We willen je helpen om de meest geschikte makelaar in Diever te vinden.

Als je een woning wilt verkopen in Diever, is een goede makelaar kiezen een grote hulp. Een professionele makelaar kan ervoor zorgen dat je woning tegen een goede prijs wordt verkocht, efficiënt en zonder onnodige vertraging. Het is daarom van groot belang dat je kiest voor een makelaar die bewezen resultaten en ervaring in jouw regio heeft.

Vergelijk makelaars in Diever Of lees meer over makelaars in Diever

Gemiddelde tarieven van makelaars in Diever

Het verkopen van jouw huis in Diever valt of staat met een goede makelaar. De gemiddelde courtage van makelaars in deze regio ligt rond de 1,14% van de verkoopprijs. Voor een woning met een gemiddelde verkoopprijs van € 425.710, komt dit neer op een bedrag van € 4.853. Hierbij rekening houdende, is het belangrijk om secuur een makelaar te kiezen die zijn of haar tarieven waard is.

Hierbij is het aan te raden om meerdere makelaars tegen elkaar af te wegen en het aanbod te vergelijken. De makelaars informeren je vervolgens over hun tarieven, aanpak en verkoopstrategie, zodat je een weloverwogen keuze kunt maken. Qua tarieven en opbrengsten, is een kritische en kieskeurige houding favorabel!

Vraag tarieven op bij makelaars Gratis en vrijblijvend

Aantal koopwoningen in Diever

In Diever vind je een hoeveelheid van 949 koopwoningen. Deze woningen fungeren als plekken waarin mensen zelfstandig leven, of als huurwoningen voor degenen die zoeken naar tijdelijke accommodatie. Ondanks het relatief brede aanbod, is er altijd maar een gering deel van deze koopwoningen daadwerkelijk beschikbaar om te kopen of te huren. Houd hier rekening mee tijdens jouw zoektocht naar een nieuwe woning in Diever.

Aantal verkochte woningen in Diever

In de afgelopen 12 maanden is er een constante stroom aan nieuwe aanmeldingen van woningen in Diever waargenomen. Eveneens werden er woningen daadwerkelijk verkocht, met als totaal 33 succesvolle transacties. In de onderstaande grafiek zie je de ratio tussen aanmeldingen en verkooptransacties maandelijks en jaarlijks:

Ben je van plan jouw huis in Diever te verkopen?

Het verkopen van je huis in Diever kan een ingewikkelde klus zijn. Er zijn namelijk allerlei factoren waar je rekening mee moet houden: de vraagprijs bepalen, een geschikte makelaar kiezen, het huis aantrekkelijk maken voor potentiële kopers, alle documentatie regelen en misschien zelfs een verhuisbedrijf inhuren. Het is dan ook niet onbelangrijk om goed voorbereid aan de slag te gaan.

Tijdens dit proces is het ontzettend nuttig om een stappenplan te hebben. Zo'n stappenplan kan je leidraad zijn bij het regelen van de verkoop. Gelukkig hebben wij een duidelijk en handig stappenplan opgesteld, speciaal ontworpen voor het verkopen van een huis in Diever. Voor duidelijkheid en structuur bij de verkoop van je woning, kun je ons stappenplan bekijken.

Bekijk je stappenplan Speciaal voor jouw woning

Over Huis Verkopen

Als je overweegt je huis in Diever te verkopen, ben je op de juiste plek. Wij, bij Huis Verkopen, zorgen ervoor dat we de nieuwste en meest nauwkeurige woningcijfers aanleveren om je te helpen de beste beslissingen te maken. Onze data over de huizenmarkt in Diever zijn met zorg samengesteld en worden voortdurend bijgewerkt om je een realistisch beeld te geven van de huidige huizenprijzen. We adviseren om deze informatie regelmatig te raadplegen voor een optimaal verkoopmoment.

Hoe Huis Verkopen jou helpt

Bij de verkoop van je huis komt nogal wat kijken. Daarom biedt Huis Verkopen handige tools om dit proces te vereenvoudigen. Zo bieden we een gratis waardebepaling en de optie om makelaars te vergelijken om de beste makelaar in Diever te vinden. Maar dat is nog niet alles. Je kunt ook makelaarstarieven opvragen om te besparen op makelaarskosten en ons stappenplan volgen om te zorgen dat je niets vergeet bij de verkoop. Dankzij onze aanvullende diensten, zoals het aanvragen van een energielabel of het vinden van een verhuizer, bespaar je tijd en zorg je voor een efficiënte verkoop van je huis in Diever.

Huis Verkopen © 2024 - Bennekomseweg 43 - 6717LL - Ede - 0318 - 250 660 - Over ons - Contact - Privacybeleid - Disclaimer - Sitemap - KVK 89119223
Logo Huis Verkopen