Direct naar: Alle plaatsenAmsterdamRotterdamUtrechtDen HaagEindhoven Informatie: BlogMakelaarEnergielabelWoningwaardeKostenWoningmarktcijfersTips

Huis verkopen in Ruinerwold

Je huis in Ruinerwold verkopen kan een uitdaging zijn, maar wij kunnen je helpen dat proces soepeler te laten verlopen. Met het strategisch benaderen van potentiële kopers, slimme onderhandelingstechnieken en een vakkundige presentatie van je woning, wordt je huis verkopen een stuk eenvoudiger. Het is verstandig om ons gedetailleerde stappenplan te volgen voor een succesvolle verkoop.

 • Geen gedoe
 • Direct geregeld
 • Geld besparen
 • Hogere opbrengst

Over het verkopen van je huis in Ruinerwold

Er zijn een aantal zaken waar je aandacht aan moet besteden als je van plan bent je huis in Ruinerwold te verkopen. Bovenaan de lijst staat natuurlijk een goede prijs voor je woning. Daarnaast speelt het snel verkopen van je huis een grote rol om mogelijke dubbele woonlasten te vermijden. Ten slotte wil je de kosten van een makelaar zo laag mogelijk houden. Zo houd je meer van de opbrengst van je huis over.

Je vraagt je waarschijnlijk af hoe de woningmarkt in Ruinerwold eruitziet. Hoe snel worden de huizen hier verkocht? Wat is de gemiddelde opbrengst van een woning in dit dorp? Hoeveel kun je besparen door meerdere makelaars te vergelijken? Het vinden van een goed presterende makelaar in Ruinerwold kan hierbij enorm helpen. Hieronder volgen de actuele cijfers die je nodig hebt om een geïnformeerde keuze te maken:

Juni 2024

Verkoopsnelheid (gem.)
46 dagen
Verkoopopbrengst (gem.)
€ 501.600
Besparing (gem.)
€ 1.204

Je huis snel verkopen in Ruinerwold

In de pittoreske plaats Ruinerwold worden woningen met een verassend hoge snelheid verkocht. De gemiddelde verkoopsnelheid ligt op 73 dagen. Wil jij ook je huis vliegensvlug van de hand doen? Hier zijn drie tips die in je voordeel kunnen werken.

 1. Prijsstelling: Zet de vraagprijs niet te hoog, maar ook zeker niet te laag! Een correcte vraagprijs die in lijn is met de huidige markt, zal de kans op een snelle verkoop aanzienlijk verhogen.
 2. Presentatie: Een goede eerste indruk is goud waard. Besteed dus tijd aan het opruimen, schoonmaken en eventueel opnieuw inrichten van je huis. Dit verhoogt de aantrekkingskracht op potentiële kopers.
 3. Op uw hoede zijn voor snelle woningopkopers: deze kopers bieden vaak een zeer snelle verkoop aan, maar de aangeboden prijzen zijn dikwijls onredelijk laag. Zorg ervoor dat je een eerlijke prijs voor je woning krijgt.

Tips in Ruinerwold

#1 Tip: de keuze voor een goede makelaar heeft veel invloed op het verkoopresultaat.

Bekijk alle tips of begin direct met het vergelijken van makelaars: tarieven, prestaties en aanpak.

Begin met vergelijken

Wat brengt een huis in Ruinerwold op?

In de huidige woningmarkt is de gemiddelde verkoopprijs van een huis in Ruinerwold ongeveer € 501.600. Hoewel dit een indicatie geeft van wat je voor je huis zou kunnen krijgen, hangt de uiteindelijke verkoopsom af van een aantal factoren. Denk bijvoorbeeld aan factoren als de ligging van de woning, de grootte van het perceel, het bouwjaar en de staat van onderhoud.

De gemiddelde verkoopprijs per vierkante meter in Ruinerwold bedraagt momenteel € 3.309. Maar de waarde van jouw woning wordt door meer bepaald dan alleen de prijs per vierkante meter. Wil je precies weten wat jouw huis waard is? Vraag dan een waardebepaling aan om een weloverwogen beslissing te kunnen maken over de verkoop van jouw huis.

Vraag jouw gratis waardebepaling aan Bij een lokale, ervaren makelaar

Woningcijfers in Ruinerwold

Afgelopen 3 maanden (per m2)

€ 3.100
€ 3.200
€ 3.400

Op HuisVerkopen.nl houden we alle huizenprijzen in Ruinerwold bij (up-to-date: juni 2024), waaronder de gemiddelde vraagprijs, verkoopprijs, de prijsontwikkeling en de gemiddelde huizenprijzen ten opzichte van andere plaatsen in de buurt van Ruinerwold.

Tips om je woning te verkopen in Ruinerwold

Je huis in Ruinerwold verkopen kan een heel avontuur zijn, maar met de juiste aanpak, kun je dit proces stroomlijnen en de best mogelijke verkoopprijs krijgen. De volgende tips bieden je inzicht in wat je kunt doen om je huis aantrekkelijk te maken voor potentiële kopers.

 • Onderhoudswerkzaamheden Alle kleine reparaties en onderhoudswerkzaamheden uitvoeren voordat je huis op de markt komt, kan echt het verschil maken. Spuit kleur op vervallen plekken en repareer lekkende kranen.
 • Denk na over uitsparingen. Kopers zijn op zoek naar kleinere, maar functionele ruimtes. Ingebouwde opbergmogelijkheden, zoals wandrekken of uitsparingen kunnen een echte meerwaarde zijn.
 • De juiste prijszetting is essentieel. Zorg dat je huis correct geprijsd is vanaf het begin, zodat het de aandacht trekt van passende kopers.
 • Zorg voor wat karakter met kunstwerken. Een schilderij of opvallend stuk kan beleving en karakter toevoegen, wat je huis weer interessanter maakt voor kopers.
 • Gebruik een professionele fotograaf. Goede foto's van jouw huis kunnen het verschil maken tussen doorbladeren en stoppen om een kijkje te nemen.
 • Fris je tuin op. Voeg wat kleur toe in je tuin of potten op het terras om de eerste indruk te versterken.

Ontdek jouw stappenplan in Ruinerwold:

 • Met ons stappenplan sla je geen stap over
 • Jouw voorkeuren staan centraal in ons stappenplan
 • Keuze voor een makelaar wordt simpel met ons stappenplan
 • Bespaar duizenden euro's door te vergelijken met ons stappenplan
Bekijk mijn stappenplan Speciaal voor jouw woning

Wat kost een huis verkopen in Ruinerwold?

Het verkopen van je huis brengt kosten met zich mee. De verkoop van een woning in Ruinerwold kost je als verkoper gemiddeld € 7.627. Hieronder zetten we alle kosten op een rij:

Kosten bij verkoop in Ruinerwold In euro’s
Makelaarskosten (o.b.v. huiswaarde € 501.600) € 5.518
Verkoopstyling en klein onderhoud € 875
Energielabel aanvragen € 315
Notaris (doorhalen hypotheek) € 350
Totale gemiddelde kosten bij verkoop € 7.627

Kosten van makelaars in Ruinerwold

In Ruinerwold kijken we niet alleen naar wat een makelaar kost, maar we kijken vooral naar wat een makelaar kan opleveren. Bij de verkoop van je huis is de courtage van de makelaar vaak een percentage van de verkoopwaarde. Gemiddeld ligt dit percentage in Ruinerwold rond de 1,10% van de verkoopwaarde.

Echter, een lager courtage betekent niet altijd dat je minder betaalt. Een goede makelaar kan jouw huis namelijk voor een hogere prijs verkopen. Het is dus zinnig om niet alleen naar de kosten van een makelaar te kijken, maar vooral naar wat de makelaar voor jou kan betekenen om het beste resultaat te behalen.

Lees meer over makelaars in Ruinerwold.

Andere kosten bij verkoop

Onderhoud en reparaties

Het ligt voor de hand, maar het is negatief voor de woningwaarde als er onderhoudsachterstand is. Kopers willen een huis dat in goede staat verkeert. Als dit niet het geval is, zullen ze het huis tegen een lagere prijs willen kopen. Kleine investeringen in onderhoud en reparaties kunnen een groot positief effect hebben op de prijs die je voor jouw huis krijgt.

Zorg ervoor dat lekkages zijn verholpen, dat gebroken tegels zijn vervangen en dat deuren en ramen goed sluiten. Een goed verzorgde woning geeft de koper het gevoel dat het huis met liefde is bewoond en dat hij/zij hier met plezier zou kunnen wonen. Dat geeft vertrouwen en daardoor is de koper eerder bereid om de gevraagde prijs te betalen.

Verbeteren van de energiezuinigheid

Een huis met een laag energielabel kan flink in waarde stijgen als je investeringen doet om het huis energiezuiniger te maken. Denk bijvoorbeeld aan het isoleren van het dak, de muren en de vloer en het plaatsen van dubbel glas.

Niet alleen leveren dit soort investeringen je een hogere verkoopprijs op, maar je maakt het huis ook aantrekkelijker voor een potentiële koper. Een energiezuinige woning heeft lagere energiekosten en is comfortabeler om in te wonen, vooral in de koude maanden.

Esthetische updates

Een gedateerd interieur kan potentiële kopers afschrikken, vooral als ze geen zin hebben om na aankoop nog veel te moeten klussen. Eenvoudige esthetische updates, zoals een nieuwe laag verf en het leggen van nieuw laminaat, kunnen een groot verschil maken in hoe jouw woning wordt waargenomen - en dus in de uiteindelijke verkoopprijs.

Je kunt ook overwegen om de keuken of de badkamer te moderniseren. Deze ruimtes zijn erg belangrijk voor kopers. Een moderne en functionele keuken of badkamer kan bijdragen aan een hogere verkoopprijs van jouw woning.

Wanneer mijn huis verkopen in Ruinerwold?

Is juni 2024 het juiste moment om je huis in Ruinerwold te verkopen? Hoewel de huizenmarkt fluctueert, lijkt dit wel degelijk een geschikte tijd. De vraag naar woonruimte blijft aanhouden en er is sprake van een levendige markt. Daarnaast kun je profiteren van de mogelijkheid na verkoop om je te gaan oriënteren op een nieuwe woning.

Misschien vraag je je af of je wel genoeg tijd hebt om alles goed te regelen? Maak je geen zorgen, er is vaak meer mogelijk dan je op het eerste gezicht denkt. Het is verstandig om je mogelijkheden te verkennen. Niet alleen om je huis te verkopen, maar ook om je eventuele wens voor een nieuwe woning te realiseren.

Vergelijk makelaars in Ruinerwold Op basis van je voorkeuren

Waarom Huis Verkopen?

Huis Verkopen maakt het verkoopproces van je woning gemakkelijk en overzichtelijk. In de complexe wereld van woningverkoop moet je veel keuzes maken. Denk aan een energielabel regelen, de juiste makelaar kiezen of een goede ontruimer vinden. Om deze keuzes te vergemakkelijken biedt Huis Verkopen een handig stappenplan. Dit plan leidt je stap voor stap door het verkoopproces en helpt je bij het maken van de juiste beslissingen.

Alles regelen op één plek

Met Huis Verkopen regel je alles rondom de verkoop van je woning op één plek. Dit online platform maakt het niet alleen makkelijk om de noodzakelijke documenten te regelen, maar biedt ook hulp bij het vinden van de juiste professionals, zoals een ontruimer of verhuizer. Zo behoud je het overzicht en bespaar je tijd.

Vinden van specialisten in Ruinerwold

Huis Verkopen helpt je om de beste specialisten te vinden in Ruinerwold. Het platform biedt inzicht in de dienstverlening en tarieven van verschillende makelaars, zodat jij kan kiezen voor de beste prijs/kwaliteit-verhouding. Dit maakt de verkoop van je woning in Ruinerwold een stuk eenvoudiger.

Ondersteuning bij verkoopkeuzes

Of je jouw woning nu snel of voor een maximale prijs wilt verkopen, Huis Verkopen ondersteunt je bij het maken van deze verkoopkeuzes. Door de nuttige informatie en praktische tools op het platform kun jij de verkoop van je woning zo slim mogelijk aanpakken.

Besparen op kosten

Tenslotte kan je met Huis Verkopen aanzienlijk op kosten besparen. Door de transparantie van het platform krijg je inzicht in de tarieven van verschillende professionals en kan je kiezen voor de meest voordelige optie. Zo pak je de verkoop van je woning slim aan.

Veelgestelde vragen over een huis verkopen in Ruinerwold

Een goede manier om een vraagprijs te bepalen is door een taxatie van jouw woning te laten uitvoeren. Deze prijs wordt gebaseerd op diverse factoren zoals locatie, oppervlakte, kwaliteit van de woning en de marktwaarde. Daarnaast kun je vergelijkbare woningen in Ruinerwold gebruiken als referentie. Voor een verdere uitleg, je kunt onze pagina over het bepalen van de vraagprijs voor een huis raadplegen.

Om jouw huis in Ruinerwold te verkopen, heb je diverse documenten nodig. De belangrijkste zijn het eigendomsbewijs, een geldig identiteitsbewijs en de lijst van zaken. Andere documenten kunnen zijn: de splitsingsakte, bouwtekeningen, informatie over de VvE, energielabel en verkoopbrochure. Voor een uitgebreide lijst, bekijk onze pagina met documenten die je nodig hebt om je huis te verkopen.

Als je gaat verhuizen uit Ruinerwold, zul je je adreswijziging moeten doorgeven aan verschillende instanties. Denk aan je energieleverancier, verzekeraar, bank en bij de gemeente. Ook moet je nadenken over zaken als het afsluiten van nieuwe contracten, verhuisbedrijf inschakelen en het plannen van de verhuisdag. Voor een handige checklist, raadpleeg onze pagina over wat je moet regelen als je gaat verhuizen.

Hoe snel je jouw huis in Ruinerwold kunt verkopen hangt af van verschillende factoren. De markt is hierin een erg bepalende factor, evenals de vraagprijs, de staat van de woning en de wijze van promotie. Het is daarom moeilijk om een concreet antwoord te geven op deze vraag. Voor meer informatie, bezoek onze pagina over de snelheid waarmee woningen verkocht worden.
Huis Verkopen © 2024 - Bennekomseweg 43 - 6717LL - Ede - 0318 - 250 660 - Over ons - Contact - Privacybeleid - Disclaimer - Sitemap - KVK 89119223
Logo Huis Verkopen