Direct naar: Alle plaatsenAmsterdamRotterdamUtrechtDen HaagEindhoven Informatie: MakelaarEnergielabelWoningwaardeKostenWoningmarktcijfersTips

Woningmarktcijfers Meerstad

Verken de woningmarkt in Meerstad zoals die zich ontvouwt in april 2024. De recentste vastgoedcijfers geven je inzicht in de actuele vraag- en verkoopprijzen, en laten zien hoeveel transacties er plaatsvinden. Met deze marktgegevens zie je concreet hoe de maakr van huizenverkoop in Meerstad blijft evolueren.

Gemiddelde vraagprijs en verkoopprijs in Meerstad

De gemiddelde verkoopprijs in Meerstad is in de laatste 3 maanden € 495.000 euro en de gemiddelde vraagprijs is € 579.875 euro. Dit prijsverschil kan een indicatie geven van hoe onderhandelbaar de prijzen zijn in de woningmarkt van Meerstad. Hieruit kunnen we ook de staat van de lokale woningmarkt afleiden. Bekijk nu de onderstaande grafiek voor een visuele weergave:

Huizenprijzen in Meerstad

Afgelopen 3 maanden

€ 180.000
€ 405.000
€ 630.000

De onderstaande grafiek biedt een inzicht in de gemiddelde verkoopprijs en vraagprijs per m2 in Meerstad over de laatste drie maanden. Hiermee kun je een duidelijk beeld vormen over de huidige financiële stand van zaken in de woningmarkt van Meerstad:

Huizenprijzen in Meerstad per m2

Afgelopen 3 maanden (per m2)

€ 3.000
€ 3.500
€ 3.900

Prijsontwikkeling Meerstad laatste 12 maanden

In Meerstad ontvouwt het verloop van huizenprijzen zich maand na maand, onthullend welke koers de markt volgt. Dit proces, hoewel neutraal in aard, schept een duidelijk beeld van de financiële kant van het huis verkopen.

De laatste update van de gemiddelde verkoopprijs, vastgelegd in € 495.000, is illustratief voor de recente bewegingen. Kijk hieronder om inzicht te krijgen in de prijsontwikkelingen van het afgelopen jaar:

Wat is mijn woning in Meerstad waard?

Wanneer je nadenkt over de verkoop van jouw huis in Meerstad, dan is een van de belangrijkste factoren de mogelijke opbrengst. De huidige waarde van je woning op de woningmarkt is dan ook een sleutelfactor in je besluitvorming. Je wilt immers zeker weten dat je een eerlijke prijs krijgt voor je eigendom.

Overweeg je de verkoop van je woning? Dan is het een slim idee om een gratis waardebepaling van je woning te laten uitvoeren door een makelaar. Met deze gratis waardebepaling krijg je namelijk een goed beeld van wat je woning waard kan zijn op de huidige markt, wat je kan helpen bij het bepalen van je vraagprijs.

Een gratis waardebepaling door een makelaar houdt in feite een schatting van de verkoopwaarde van je woning in. Het kan verstandig zijn om bij deze stap meerdere makelaars in te schakelen, de geschatte waarde kan namelijk per makelaar verschillen. Een waardebepaling is niet hetzelfde als een taxatie, maar het geeft je wel een goede indicatie van wat je woning kan opbrengen.

Vraag een gratis waardebepaling aan Bij een ervaren, lokale makelaar

Woningcijfers in andere plaatsen

De realiteit op de woningmarkt manifesteert zich niet uniform. Vastgesteld kan worden dat de woningmarktcijfers beïnvloed worden door de locatie. Zo zijn de huizenprijzen in gebieden rondom Meerstad niet gelijkmatig aan de prijzen bínnen de gemeente.

Door het onderling vergelijken van deze gemeentelijke cijfers, krijgt men een gedetailleerder overzicht van de bestaande marktsituatie. Factoren zoals historische karakteristieken, omgevingsfactoren, en stedelijke plannen kunnen aan de basis liggen van deze lokale prijsvariaties.

Verkoopprijzen in andere plaatsen per m2

Afgelopen 3 maanden (per m2)

€ 500.000

Verkoopprijzen in andere plaatsen per m2

Afgelopen 3 maanden (per m2)

€ 4.000

Best presterende makelaar in Meerstad

Op HuisVerkopen.nl hebben we een schat aan informatie verzameld van makelaars in Meerstad voor je. We volgen nauwgezet welke makelaars het beste presteren en welke verkoopmakelaars het snelst een huis verkopen. Het is ons streven om jou hierdoor bij te staan in de selectie van de meest geschikte makelaar in Meerstad.

Er is veel te winnen als je de juiste keuze maakt in de makelaar die je huis gaat verkopen. Een goede makelaar kan namelijk een hogere verkoopprijs behalen en sneller je woning verkopen dan de concurrentie. Maak een weloverwogen keuze voor jouw toekomstige verkoopmakelaar met behulp van onze objectieve data.

Vergelijk makelaars in Meerstad Of lees meer over makelaars in Meerstad

Gemiddelde tarieven van makelaars in Meerstad

Het is belangrijk om te weten dat courtages van makelaars in Meerstad variëren, met een gemiddelde van 1,14%. Dit percentage wordt berekend over de verkoopprijs van jouw woning. Gezien de gemiddelde verkoopprijs in Meerstad van € 495.000, betekent dit een gemiddelde makelaarscourtage van € 5.643. In financial jargon, is dat het bedrag dat je betaalt om de expertise van de makelaar in te zetten bij de verkoop.

Om een goede keuze te maken bij de verkoop van je woning, is het handig om makelaarstarieven te vergelijken. Op deze pagina kun je tarieven van verschillende makelaars opvragen. Daar naast, let ook op de kleine lettertjes. Voor makelaars in Meerstad is het gebruikelijk om extra kosten te rekenen voor bijvoorbeeld promotiemateriaal of bezichtigingen buiten kantooruren. Vraag dit altijd na bij jouw makelaar om verrassingen te voorkomen.

Vraag tarieven op bij makelaars Gratis en vrijblijvend

Aantal koopwoningen in Meerstad

In Meerstad valt op dat er een totaal van 951 koopwoningen zijn. Slechts een klein segment van deze woningen staat op enig moment te koop. Als potentiële woningverkoper betekent deze schaarste voor jou dat er minder concurrentie is, wat de kans op een succesvolle, voorspoedige verkoop kan vergroten.

Aantal verkochte woningen in Meerstad

In de afgelopen 12 maanden hebben we gezien dat er in Meerstad een bepaald aantal woningen op de markt zijn gebracht (aanmeldingen) en hoeveel van deze woningen daadwerkelijk hun nieuwe eigenaren hebben gevonden (transacties). Het precieze aantal verkochte woningen, oftewel transacties, is 29. Zie voor de maandelijkse verdeling van deze cijfers de onderstaande grafiek:

Ben je van plan jouw huis in Meerstad te verkopen?

Het verkopen van je huis in Meerstad kan een behoorlijke klus zijn, met veel verschillende aspecten waar je rekening mee moet houden. Denk bijvoorbeeld aan het opvragen van een betrouwbare waardebepaling of het zoeken naar een goede makelaar. Je wilt natuurlijk ook een helder beeld hebben van de kosten die je kunt verwachten bij de verkoop van je woning.

Een georganiseerde aanpak kan bij dit proces wonderen doen. Daarom is het aan te raden een stappenplan te volgen. Zeker als je jouw woning voor de hoogste prijs wilt verkopen, kan een stappenplan je helpen om systematisch en gestructureerd te werk te gaan. Hierbij is het nuttig om je energielabel in orde te hebben, dit kan een positieve invloed hebben op de verkoopprijs.

Bekijk je stappenplan Speciaal voor jouw woning

Over Huis Verkopen

De fluctuaties in de woningmarkt zijn constant en specifiek voor elke regio. Ik heb goed nieuws voor je: op deze plek zijn de meest recente cijfers met betrekking tot de huizenmarkt in Meerstad altijd voorhanden. Op deze manier blijf je steeds geïnformeerd over de laatste trends en ontwikkelingen. Hierdoor ben je in staat om beter geïnformeerde beslissingen te nemen, of je nu een huis wilt kopen of verkopen, investeren of gewoon uit interesse de markt volgt.

Voorbereiding voor de verkoop van je woning

Naast het bijhouden van de meest recente marktgegevens, biedt HuisVerkopen.nl nog veel meer handige tools die je kunnen helpen bij het voorbereiden en regelen van de verkoop van je woning. Deze website is jouw one-stop-shop voor alle informatie die je nodig hebt. Een ervaren lokale makelaar kan een gratis waardebepaling van je huis uitvoeren, zodat je betere beslissingen kunt nemen. Ook is er de mogelijkheid om te controleren of je huis een geldig energielabel heeft, en zo niet, dan kan je hier een nieuw label aanvragen. Een groot aantal verkooptips en vergelijkingstools, zoals de mogelijkheid om verschillende makelaars te vergelijken, kunnen je ook helpen om het verkoopproces efficiënt en effectief aan te pakken.

Huis Verkopen © 2024 - Bennekomseweg 43 - 6717LL - Ede - 0318 - 250 660 - Over ons - Contact - Privacybeleid - Disclaimer - Sitemap - KVK 89119223
Logo Huis Verkopen