Direct naar: Alle plaatsenAmsterdamRotterdamUtrechtDen HaagEindhoven Informatie: BlogMakelaarEnergielabelWoningwaardeKostenWoningmarktcijfersTips

Huis verkopen in Bellingwolde

Wanneer je overweegt je huis in Bellingwolde te verkopen, is het van groot belang een goede makelaar in te schakelen. Deze professional kent de lokale huizenmarkt op zijn duimpje en weet precies hoe hij kopers moet aantrekken. Daardoor wordt de verkoop van jouw woning een soepel en succesvol proces.

 • Geen gedoe
 • Direct geregeld
 • Geld besparen
 • Hogere opbrengst

Over het verkopen van je huis in Bellingwolde

Als je in Bellingwolde je huis gaat verkopen, is er een aantal zaken waar je aandachtig op moet zijn. Het is natuurlijk belangrijk dat je een goede prijs voor je huis krijgt. Daarnaast wil je niet te veel betalen voor een makelaar en wil je voorkomen dat je huis lang te koop staat. Maar er zijn nog meer elementen die van invloed zijn op een succesvolle woningverkoop. Zo is de presentatie van je woning een sleutelfactor: foto’s, video’s en een overtuigende woningomschrijving kunnen veel potentiële kopers over de streep trekken. Ook een soepele afhandeling van het papierwerk geeft je rust en zorgt dat je met vertrouwen de verkoop in kunt gaan.

Waarschijnlijk vraag je jezelf af hoe snel huizen in Bellingwolde meestal worden verkocht. Wat is de gemiddelde verkoopopbrengst? En niet onbelangrijk: hoeveel kun je besparen door makelaars te vergelijken? Een slimme manier om dit te ontdekken, is door gebruik te maken van een handige tool op een gerenommeerde website zoals hier. Het kan je helpen een makelaar te vinden die uitstekend presteert in Bellingwolde. Hieronder lees je de actuele cijfers over de woningverkoop in Bellingwolde:

Juli 2024

Verkoopsnelheid (gem.)
24 dagen
Verkoopopbrengst (gem.)
€ 331.092
Besparing (gem.)
€ 960

Je huis snel verkopen in Bellingwolde

In de schilderachtige gemeente Bellingwolde gaan woningen gemiddeld binnen 51 dagen van de hand. Dit betekent dat je huis sneller kan verkopen dan je wellicht denkt. Met een paar slimme aanpakken kan je dit proces versnellen.

 1. Staat van onderhoud - Potentiële kopers trekken snel hun portemonnee voor een woning die direct te betrekken is. Zorg dus voor geschilderde gevels, nette voegen en een keurige tuin. Kleine mankementen? Verhelp deze!
 2. Inzetten op promotie - Een goed verkoopresultaat begint met de juiste promotie. Zorg voor professionele foto's en een aantrekkelijke omschrijving van je woning. Vergeet ook niet je sociale netwerken in te schakelen voor extra bereik.
 3. Stappenplan HuisVerkopen.nl - Wil je zeker weten dat je niets over het hoofd ziet en alles zo soepel mogelijk regelt? Gebruik dan het stappenplan van HuisVerkopen.nl. Hiermee wordt het verkoopproces een stuk overzichtelijker en efficiënter.

Tips in Bellingwolde

#1 Tip: de keuze voor een goede makelaar heeft veel invloed op het verkoopresultaat.

Bekijk alle tips of begin direct met het vergelijken van makelaars: tarieven, prestaties en aanpak.

Begin met vergelijken

Wat brengt een huis in Bellingwolde op?

Wanneer je jouw huis in Bellingwolde wil verkopen, is het goed om op de hoogte te zijn van de huidige verkoopprijzen. De gemiddelde verkoopprijs ligt momenteel rond de € 331.092. Natuurlijk hangt de verkoopsom van meerdere factoren af. Denk hierbij niet alleen aan de grootte en het onderhoud van de woning, maar ook aan de ligging en de vraag in de markt.

Het helpt om te weten wat de gemiddelde prijs per m2 is in Bellingwolde. Momenteel is dat ongeveer € 2.664. Echter, vergeet niet dat de waarde van jouw huis uit veel meer bestaat dan alleen de prijs per m2. De unieke kenmerken van jouw woning, zoals de staat van de woning, de eventuele tuin, of de nabijheid van voorzieningen, spelen ook een grote rol in de uiteindelijke verkoopprijs.

Vraag jouw gratis waardebepaling aan Bij een lokale, ervaren makelaar

Woningcijfers in Bellingwolde

Afgelopen 3 maanden (per m2)

€ 2.100
€ 2.500
€ 2.900

Op HuisVerkopen.nl houden we alle huizenprijzen in Bellingwolde bij (up-to-date: juli 2024), waaronder de gemiddelde vraagprijs, verkoopprijs, de prijsontwikkeling en de gemiddelde huizenprijzen ten opzichte van andere plaatsen in de buurt van Bellingwolde.

Tips om je woning te verkopen in Bellingwolde

Je huis in Bellingwolde snel en voor de beste prijs verkopen kan een behoorlijke uitdaging zijn. Het is een proces dat zorgvuldigheid vereist en waarbij meerdere factoren een rol spelen. Hieronder volgen een aantal tips die je kunnen helpen succesvol je huis te verkopen.

 • Goede foto's: Een afbeelding zegt meer dan duizend woorden. Investeer in professionele foto’s van je woning. Duidelijke, heldere foto's maken het verschil en trekken meer potentiële kopers aan.
 • Neutraliseer de woning: Maak de woning zo neutraal mogelijk. Potentiële kopers willen zichzelf immers kunnen inbeelden in het huis. Berg persoonlijke items op en schilder de muren in neutrale kleuren, als dat nodig is.
 • Verbeter de tuin: Vaak wordt de tuin vergeten, maar dit kan juist een doorslaggevende factor zijn. Voeg wat nieuwe planten toe en onderhoud het gazon goed voor een aantrekkelijke eerste indruk.
 • Onderhoudsbeurten: Zorg dat kleine klusjes in huis gedaan zijn. Een lekkende kraan of een klemmende deur kunnen al afschrikken. Maak kleine reparaties voordat de bezichtigingen starten.

Ontdek jouw stappenplan in Bellingwolde:

 • Stappenplan specifiek samengesteld voor jouw woning
 • Voorkomt dat je belangrijke stappen overslaat
 • Helpt bij het maken van bewuste keuzes om de woningwaarde te verhogen
 • Mogelijkheid om duizenden euro's te besparen door goed te vergelijken
Bekijk mijn stappenplan Speciaal voor jouw woning

Wat kost een huis verkopen in Bellingwolde?

Het verkopen van je huis brengt kosten met zich mee. De verkoop van een woning in Bellingwolde kost je als verkoper gemiddeld € 5.469. Hieronder zetten we alle kosten op een rij:

Kosten bij verkoop in Bellingwolde In euro’s
Makelaarskosten (o.b.v. huiswaarde € 331.092) € 3.808
Verkoopstyling en klein onderhoud € 875
Energielabel aanvragen € 315
Notaris (doorhalen hypotheek) € 350
Totale gemiddelde kosten bij verkoop € 5.469

Kosten van makelaars in Bellingwolde

Als je van plan bent je huis in Bellingwolde te verkopen, is het goed om een inschatting te hebben van de kosten die je kunt verwachten voor het inschakelen van een makelaar. Doorgaans rekenen makelaars een courtage, die wordt berekend als een 1,15% van de verkoopprijs van je huis. Op basis van de gemiddelde verkoopprijs van een huis in Bellingwolde, te weten € 331.092, kun je rekenen op gemiddelde makelaarskosten van € 3.808.

Weet dat deze makelaarskosten in Bellingwolde in lijn zijn met het landelijk gemiddelde, wat betekent dat je niet meer betaalt dan de gemiddelde huizenverkoper in Nederland. Ondanks dat je deze kosten vooraf moet maken, kunnen ze je uiteindelijk een hoop geld en stress besparen. Een goede makelaar kan immers een hogere verkoopprijs voor je huis realiseren en ervoor zorgen dat het verkoopproces soepel verloopt.

Lees meer over makelaars in Bellingwolde.

Andere kosten bij verkoop

Verkoopklaar maken van de woning

Als je jouw huis op de markt brengt, wil je dat deze aantrekkelijk is voor potentiële kopers. Dit betekent vaak dat je eerst moet investeren in het opknappen van je woning. Hierbij kan gedacht worden aan het uitvoeren van kleine reparaties en een nieuwe laag verf aanbrengen. Deze kosten liggen volledig bij jou als verkoper.

Ook de tuin verdient aandacht. Zorg dat deze er netjes bij ligt. Een tuin die goed onderhouden is, kan het huis aantrekkelijker maken voor kopers. Ook hier kunnen kosten bij komen, bijvoorbeeld voor het inhuren van een hovenier of het aanschaffen van nieuwe planten.

Energielabel aanvragen

Als verkoper ben je verplicht om een energielabel aan te vragen voor je woning. Dit label laat zien hoe energiezuinig je huis is en dit kan een belangrijke rol spelen voor kopers. Het aanvragen van dit label brengt kosten met zich mee.

Het energielabel aanvragen doe je online bij een erkende deskundige. De prijzen hiervan kunnen variëren. Het is dus belangrijk dat je dit meeneemt in je budgetplanning, naast de andere kosten die je hebt als woningverkoper.

Marketingkosten

Je wilt natuurlijk dat je huis bij zoveel mogelijk potentiële kopers onder de aandacht komt. Dit betekent dat je moet investeren in de marketing van je huis. Hou er rekening mee dat deze kosten vaak onderdeel zijn van de makelaarskosten.

Goede marketing draagt bij aan een snellere verkoop van je woning. Denk hierbij aan professionele foto's, een video van de woning en promotie op social media. Het is verstandig om de makelaarstarieven te vergelijken voordat je met een makelaar in zee gaat, zodat je niet voor verrassingen komt te staan.

Wanneer mijn huis verkopen in Bellingwolde?

Is juli 2024 het juiste moment om jouw huis in Bellingwolde te verkopen? Vertrekkend van de continue groei in de vastgoedmarkt, lijkt dit inderdaad een goede tijd te zijn. Zelfs in kleinere steden en dorpen, zoals Bellingwolde, zien we dat de woningwaarde een gestage opwaartse tendens heeft.

Wil je weten hoeveel jouw huis waard is in de huidige markt? Een gratis waardebepaling kan je een duidelijk beeld geven. Meld je aan op huisverkopen.nl/waardebepaling-aanvragen en krijg direct inzage in de actuele waarde van je woning. Dit kan je helpen bij het nemen van een beslissing over het al dan niet verkopen van je huis.

Vergelijk makelaars in Bellingwolde Op basis van je voorkeuren

Waarom Huis Verkopen?

Wanneer je een huis gaat verkopen, is het belangrijk dat je aan alles denkt. Gelukkig biedt Huis Verkopen hier een eenvoudige oplossing voor. Via deze website krijg je een compleet en overzichtelijk stappenplan, zodat je precies weet waar je op moet letten en wat je moet regelen. Dit stappenplan bespaart je tijd en helpt je om het maximale uit de verkoop van jouw woning te halen. Daarbij is het gebruik van het stappenplan geheel gratis en vrijblijvend.

Gemakkelijke zoektocht naar een makelaar

Op zoek naar een makelaar in Bellingwolde? Huis Verkopen maakt het vinden van een makelaar eenvoudig. We helpen jou bij het vinden van de beste prijs-kwaliteitsverhouding. Zo blijft het regelen van jouw woningverkoop overzichtelijk en betaalbaar.

Vind een passende ontruimer of verhuizer

Via ons platform vind je ook snel en eenvoudig een geschikte ontruimer of verhuizer. Door specialisten te vergelijken, selecteer je degene die het best past bij jouw behoeften en budget. Hierdoor weet je zeker dat je goed zit!

Maximaliseer jouw verkoop

Of je nu jouw huis snel wilt verkopen of voor de maximale prijs, we helpen je graag bij het maken van de juiste keuzes. Ons platform geeft je alle nodige informatie en tools voor een succesvolle verkoop. Optimaliseer de verkoop van jouw woning met Huis Verkopen!

Bespaar kosten met Huis Verkopen

Met Huis Verkopen bespaar je op de kosten van de verkoop. Vergelijk de specialisten direct op ons platform en kies voor de meest voordelige optie. Zo houd je meer geld over voor jouw nieuwe woning. Laat Huis Verkopen je helpen en pak de verkoop van jouw woning slim aan!

Veelgestelde vragen over een huis verkopen in Bellingwolde

Een verkoopprijs bepaal je op basis van de actuele woningwaarde en vergelijkbare huizen in Bellingwolde. Overweeg een waardebepaling door een makelaar voor een nauwkeurige inschatting.

Zorg voor een representatieve presentatie, een juiste vraagprijs en een doelgroepgerichte promotie. Op deze webpagina vind je tips om je woning snel te verkopen.

Kijk naar ervaring, tarieven en de dienstverlening. Gebruik een tool als deze om makelaars te vergelijken.

De kosten variëren per makelaar en zijn afhankelijk van de dienstverlening. Je kunt op de pagina kosten meer lezen over de mogelijke kosten van de verkoop van je huis.

Door kleine verbeteringen en reparaties kun je de woningwaarde verhogen. Denk aan een nieuwe laag verf of een opgefriste tuin. Check de tips voor de verkoop van je huis om meer te leren.
Huis Verkopen © 2024 - Bennekomseweg 43 - 6717LL - Ede - 0318 - 250 660 - Over ons - Contact - Privacybeleid - Disclaimer - Sitemap - KVK 89119223
Logo Huis Verkopen