Direct naar: Alle plaatsenAmsterdamRotterdamUtrechtDen HaagEindhoven Informatie: MakelaarEnergielabelWoningwaardeKostenWoningmarktcijfersTips

Huis verkopen in Blijham

Sta je op het punt je woning in Blijham te verkopen? Deze spannende stap vraagt om deskundige begeleiding. In de aankomende tips krijg je waardevolle inzichten over hoe je de verkoop van je huis in Blijham zo efficiënt en succesvol mogelijk kunt aanpakken.

 • Geen gedoe
 • Direct geregeld
 • Geld besparen
 • Hogere opbrengst

Over het verkopen van je huis in Blijham

Als toekomstige woningverkoper in Blijham heb je waarschijnlijk diverse doelen voor ogen. Misschien wil je een hoge verkoopprijs realiseren voor je woning. Of richt je je pijlen op een versnelde verkoop van je huis, zonder dat dit ten koste gaat van het rendement. Daarnaast is het natuurlijk belangrijk dat de gehele verkooptransactie soepel verloopt, zonder onaangename verrassingen of complicaties achteraf.

Je zult je wellicht afvragen hoe snel de woningen in Blijham worden verkocht en wat de gemiddelde verkoopopbrengst is. Ben je ook benieuwd naar de voordelen van makelaars vergelijken? Misschien vraag je je af wat de stappen zijn die je moet ondernemen bij de verkoop van je woning? Op onze website vind je een handig stappenplan om jouw huis in Blijham te verkopen. Om het plaatje compleet te maken, volgen hier de actuele cijfers over de woningmarkt in Blijham:

April 2024

Verkoopsnelheid (gem.)
161 dagen
Verkoopopbrengst (gem.)
€ 396.750
Besparing (gem.)
€ 1.190

Je huis snel verkopen in Blijham

Het verkopen van je woning in Blijham kan een groot avontuur zijn, aangezien de gemiddelde verkooptijd er 83 dagen bedraagt. Het goede nieuws is, met de juiste strategie kan je dit proces versnellen. Lees verder voor handige tips.

 1. Bepaal de juiste vraagprijs. Te hoog geprijsd en potentiële kopers zullen wegblijven; te laag geprijsd en je laat geld liggen. Een lokale makelaar kan je helpen de waarde van je woning in Blijham te bepalen. Vraag een waardebepaling aan.
 2. Niet onderschatten van het bereik van je eigen netwerk. Het delen van je verkoopplannen met vrienden, familie en collega's kan onverwachte kopers opleveren. Gebruik je sociale netwerk om de zichtbaarheid te vergroten.
 3. Presenteer je woning op zijn best. Een verzorgd, schoon en opgeruimd huis wekt meer vertrouwen bij potentiële kopers. Maak goede foto's en zorg voor een sfeervolle inrichting die een breed publiek aanspreekt.
Huis verkopen {locatie} tips

Tips in Blijham

#1 Tip: de keuze voor een goede makelaar heeft veel invloed op het verkoopresultaat.

Bekijk alle tips of begin direct met het vergelijken van makelaars: tarieven, prestaties en aanpak.

Begin met vergelijken

Wat brengt een huis in Blijham op?

Vertel je jouw woning in Blijham, dan krijg je gemiddeld € 396.750 voor je huis. Dit is een indicatie, de uiteindelijke verkoopprijs is mede afhankelijk van een aantal factoren, zoals het woningtype, de staat van jouw huis en recente verkoopprijzen in jouw omgeving. De woningmarkt in Blijham kan wisselend zijn, daarom is het belangrijk om rekening te houden met deze variabelen.

Wil je het helemaal precies weten, dan kun je kijken naar de gemiddelde prijs per m². In Blijham ligt die momenteel op € 3.172. Maar een gemiddelde geeft je slechts een indicatie. Wil je weten wat jouw huis nu echt waard is? Overweeg dan eens een professionele waardebepaling. Je kunt dit eenvoudig en kosteloos aanvragen via deze pagina. Een makelaar kan je dan exact vertellen wat je huis nu waard is, zonder kosten te maken.

Vraag jouw gratis waardebepaling aan Bij een lokale, ervaren makelaar

Woningcijfers in Blijham

Afgelopen 3 maanden (per m2)

€ 900
€ 2.100
€ 3.300

Op HuisVerkopen.nl houden we alle huizenprijzen in Blijham bij (up-to-date: april 2024), waaronder de gemiddelde vraagprijs, verkoopprijs, de prijsontwikkeling en de gemiddelde huizenprijzen ten opzichte van andere plaatsen in de buurt van Blijham.

Tips om je woning te verkopen in Blijham

Als je jouw huis in Blijham wilt verkopen, dan zijn er diverse strategieën die je kunt hanteren om de beste verkoopprijs te verkrijgen. Het betreft allemaal kleinere investeringen die enorm kunnen bijdragen aan het succes van de verkoop. Hier zijn enkele praktische tips die je kunt toepassen.

 • Opknappen: Geef je huis een kleine facelift. Schade aan muren of vloeren herstellen, versleten gordijnen vervangen of een muur een frisse laag verf geven kan een grote impact hebben.
 • Licht: Door te investeren in goede, sfeervolle verlichting kunnen kamers groter en gastvrijer lijken. Dit kan potentiële kopers aanspreken.
 • Schoonmaak: Een grondige schoonmaak van je huis draagt sterk bij aan de verkoop. Niet alleen ziet je huis er beter uit, maar het straalt ook zorg en aandacht uit.
 • Tuin: Zorg dat je tuin netjes en aantrekkelijk is. Dit verhoogt de zogeheten 'eerste indruk'-factor. Potentiële kopers zien eerst de buitenkant van je huis.
 • Professionele foto's: Overweeg om professionele foto's te laten maken van je huis. Goede, aantrekkelijke foto's kunnen interesse wekken bij potentiële kopers.

Ontdek jouw stappenplan in Blijham:

 • Het stappenplan is specifiek voor jouw woning
 • Interactief en makkelijk bij te houden screenshots
 • Keuze uit optionele stappen om waarde te verhogen
 • Voorkomt dat je belangrijke stappen overslaat
Bekijk mijn stappenplan Speciaal voor jouw woning

Wat kost een huis verkopen in Blijham?

Het verkopen van je huis brengt kosten met zich mee. De verkoop van een woning in Blijham kost je als verkoper gemiddeld € 5.302. Hieronder zetten we alle kosten op een rij:

Kosten bij verkoop in Blijham In euro’s
Makelaarskosten (o.b.v. huiswaarde € 396.750) € 4.682
Verkoopstyling en klein onderhoud € 875
Energielabel aanvragen € 315
Notaris (doorhalen hypotheek) € 350
Totale gemiddelde kosten bij verkoop € 5.302

Kosten van makelaars in Blijham

Als jij jouw huis wilt verkopen in Blijham, dan is het fijn om te weten wat je kunt verwachten qua kosten voor een makelaar. Gemiddeld rekenen makelaars een courtage van 1,18% van de uiteindelijke verkoopprijs. Bij een gemiddelde verkoopprijs van € 396.750 in Blijham, betekent dit dat de kosten voor de makelaar uitkomen op ongeveer € 4.682.

Naast de kosten is het ook belangrijk om te kijken naar de verkoopprijs waarvoor de makelaar meent jouw woning te kunnen verkopen. Een goede makelaar heeft kennis van de lokale markt in Blijham en kan een realistische verkoopprijs inschatten. Hoewel de makelaarskosten van invloed zijn op je netto opbrengst, kan de uiteindelijk verkoopprijs een nog grotere rol spelen.

Lees meer over makelaars in Blijham.

Andere kosten bij verkoop

Onderhoudskosten

Voor je jouw woning in de verkoop zet, wil je waarschijnlijk dat deze er piekfijn uitziet. Kleine defecten en reparaties kunnen een nadelige invloed hebben op de verkoopprijs. Daarom is het belangrijk om eventuele loszittende plinten te bevestigen, lekkende kranen te repareren en kapotte tegels te vervangen.

Daarnaast kan je ervoor kiezen om bepaalde verbeteringen aan je woning te doen om de waarde te verhogen. Denk hierbij aan het installeren van een nieuwe keuken of badkamer, of het opnieuw indelen van de tuin. Let op, deze kosten zijn vaak hoger, en het is zaak om vooraf na te gaan of de waardevermeerdering deze investering rechtvaardigt.

Kosten energielabel

Voor het verkopen van je huis is het noodzakelijk om een energielabel te hebben. Dit label geeft inzicht in de energiezuinigheid van de woning. Kopers hechten hier vaak waarde aan, omdat dit hun toekomstige woonlasten kan beïnvloeden.

Het aanvragen van een energielabel kost geld en is een verplichte stap bij het verkopen van je woning. Je kan dit laten doen door een erkend deskundige op het gebied van energielabels. De kosten voor het aanvragen van een energielabel zijn variabel en afhankelijk van wie je hiervoor inschakelt.

Kosten voor taxatie

Vóór je jouw woning verkoopt, is het nuttig om een taxatie te laten uitvoeren. Dit geeft jou een indicatie van de marktwaarde van je woning. Zelfs als je een schatting hebt gedaan op basis van vergelijkbare woningen in jouw buurt, kan een professionele taxatie nuttig zijn.

Een NVM makelaar kan een taxatie uitvoeren, maar er zijn ook veel onafhankelijke taxateurs. Belangrijk hierbij is om op te letten dat de taxateur erkend is en dat de rapportage wordt geaccepteerd door hypotheekverstrekkers. Hier zijn kosten aan verbonden, die afhangen van onder meer de waarde van je huis en de taxateur.

Wanneer mijn huis verkopen in Blijham?

Het kan voelen als een gok om jouw huis in Blijham te koop te zetten, zeker nu in april 2024. Logisch, want je wilt een goede prijs voor jouw woning en het liefst snel een koper vinden. Maar ondanks deze twijfels, lijkt het een gunstig moment te zijn om jouw woning in de verkoop te zetten. De woningmarkt is dynamisch en het aanbod in Blijham lijkt de vraag momenteel nog steeds bij te benen.

Zou het dan toch de moeite waard zijn om jouw huis nu te verkopen? Het antwoord ligt in het onderzoek. Het is relatief eenvoudig om de verkoopkansen van jouw woning in Blijham te analyseren. Overweeg bijvoorbeeld om de huidige verkoopstatistieken te bekijken, dan heb je snel een beeld van de marktsituatie. Hou je blik op de horizon, want deze periode kan juist kansen bieden voor de verkoop van jouw huis.

Vergelijk makelaars in Blijham Op basis van je voorkeuren

Waarom Huis Verkopen?

Verkoop je jouw huis op een moderne en efficiënte manier met Huis Verkopen. Het is de ideale assistent die je helpt bij elke stap van het verkoopproces. Van het aanvragen van een gratis waardebepaling tot het vergelijken van lokale makelaars in Blijham; dit platform maakt het allemaal mogelijk. Met deze uitgebreide hulp zorg je ervoor dat de verkoop van jouw woning vlekkeloos verloopt. Mis geen enkele stap dankzij het handige stappenplan en bespaar op makelaarskosten door de beste deal te vinden. Maak je verkoopervaring gemakkelijker met Huis Verkopen.

Gratis waardebepaling en makelaarsvergelijking

Met Huis Verkopen krijg je toegang tot een gratis en accurate waardebepaling van jouw woning. Op deze manier weet je precies hoe je jouw huis het beste in de markt kan zetten. Naast deze waardebepaling kun je ook eenvoudig lokale makelaars vergelijken waardoor je snel de juiste makelaar voor de verkoop van jouw woning vindt.

Bespaar op makelaarskosten

Waarom meer betalen dan nodig is? Door gebruik te maken van het online platform, kun je aanzienlijk besparen op makelaarskosten. Je kan makkelijk tarieven opvragen bij meerdere makelaars in Blijham en daardoor de beste deal vinden voor jouw specifieke situatie.

Alles in één: aanvullende diensten makkelijk geregeld

Huis Verkopen biedt naast de essentiële tools ook diverse aanvullende diensten, van het aanvragen van een energielabel tot en met het regelen van een verhuizer. Je regelt alles eenvoudig via één platform, wat zorgt voor gemak en overzicht in de hectische periode van een huisverkoop.

Veelgestelde vragen over een huis verkopen in Blijham

De waarde van je huis kan je bepalen met een professionele waardebepaling door een lokale makelaar. Je kan bij HuisVerkopen.nl een waardebepaling door een makelaar aanvragen. Deze aanvraag is geheel vrijblijvend en kan je helpen bij het bepalen van de vraagprijs.

Het verkopen van je huis kan een complex proces zijn. Gelukkig hebben we bij HuisVerkopen.nl een helder stappenplan voor de verkoop van je huis klaargezet om je daarbij te helpen. Zo wordt het verkopen van je woning een stuk inzichtelijker.

Er zijn verschillende strategieën die je kan toepassen om je huis snel te verkopen. Op de pagina met tips om een woning snel te verkopen van HuisVerkopen.nl kan je diverse adviezen vinden om de verkoop te versnellen.

De kosten van het verkopen van je huis kunnen variëren. Denk aan makelaarskosten, notariskosten, maar ook aan kosten voor het energielabel of taxatie. Op HuisVerkopen.nl kan je alles lezen over de kosten van de verkoop van een huis.

Een goede makelaar vinden kan uitdagend zijn. Bij HuisVerkopen.nl hebben we een handige tool om makelaars te vergelijken op basis van hun prestaties en tarieven. Zo kan je gemakkelijk de beste makelaar vinden voor de verkoop van je woning in Blijham.
Huis Verkopen © 2024 - Bennekomseweg 43 - 6717LL - Ede - 0318 - 250 660 - Over ons - Contact - Privacybeleid - Disclaimer - Sitemap - KVK 89119223
Logo Huis Verkopen