Direct naar: Alle plaatsenAmsterdamRotterdamUtrechtDen HaagEindhoven Informatie: BlogMakelaarEnergielabelWoningwaardeKostenWoningmarktcijfersTips

Makelaars Blijham

Het kiezen van een betrouwbare makelaar voor de verkoop van je woning in Blijham kan een lastige opgave zijn. Zelfs als je nog niet volledig zeker bent van je verkoopbesluit, kan een makelaar je nuttig advies geven. Dit kosteloze consult kan je helderheid bieden en je helpen bij het nemen van de juiste beslissing.

Over makelaars in Blijham

Het kiezen van een geschikte makelaar in Blijham vormt een fundamentele stap in het voorbereidingsproces van je woningverkoop. Maar er zijn meer belangrijke stappen nodig om je huis succesvol te verkopen. Je moet onder andere denken aan het juist inschatten van de marktwaarde, het voorbereiden van de woning op bezichtigingen en de onderhandelingen over de prijs. Voor een compleet overzicht van alle stappen kun je het interactieve stappenplan dat we voor je hebben samengesteld raadplegen.

Ons platform staat klaar om je te ondersteunen bij het vinden van de meest geschikte verkoopmakelaar in Blijham. We nemen alle factoren in overweging bij onze aanbeveling. Zo kijken we onder andere naar de lokale marktkennis van de makelaar, de prijs-kwaliteitverhouding van hun diensten en hun succespercentage bij het verkopen van vergelijkbare huizen. Zo helpen we je om een weloverwogen keuze te maken.

Juli 2024

Makelaarskosten (gem.)
€ 4.648
Onderhandelingsresultaat (gem.)
€ 12.782
Besparing (gem.)
€ 1.182

Actueel

 • De gemiddelde courtages van makelaars in Blijham liggen momenteel rond de 1,18%. Dit kan echter variëren, omdat iedere makelaar zijn eigen tarieven bepaalt.
 • Wil je een idee krijgen van de mogelijke verkoopwaarde van jouw huis in Blijham? De gemiddelde verkoopprijs ligt momenteel op € 393.924 terwijl de gemiddelde prijs per vierkante meter op € 2.309 ligt. Voor meer details over de huizenprijzen in Blijham, kun je online kijken.
 • Onthoud dat de tarieven van makelaars in Blijham voortdurend kunnen veranderen. Hierdoor is het waardevol om de tarieven te vergelijken voordat je een beslissing maakt. Door tarieven te vergelijken, kun je gemiddeld € 1.182 besparen.

Makelaars in de omgeving van Blijham

In Blijham zijn diverse makelaars actief, hoewel zij niet daadwerkelijk in Blijham gevestigd zijn. De mate van ervaring met de verkoop van woningen in Blijham verschilt, waardoor het verstandig is om makelaars te vergelijken.

Vergelijk makelaars in Blijham Op basis van jouw voorkeuren

Wat kost een makelaar in Blijham?

Een makelaar in Blijham rekent voor het verkopen van een huis gemiddeld een courtage van 1,18% van de verkoopopbrengst. Bij een gemiddelde huizenprijs van € 393.924 in Blijham komt dit neer op € 4.648 aan makelaarskosten (update juli 2024).

De courtage van een makelaar is eigenlijk een soort beloning voor de diensten die worden geleverd. Deze kosten zijn over het algemeen een percentage van de totale verkoopprijs van het huis.

Let op: Gemiddeld kunnen de courtages van makelaars in Blijham 0,60% verschillen. Hierdoor kun je tot wel € 1.182 besparen door makelaars te vergelijken. Het vergelijken van makelaars biedt dus altijd een kans om te besparen.

Kosten van makelaars in Blijham

Juli 2024 (gemiddeld)

€ 0
€ 1.800
€ 4.700
Bespaar direct Vergelijk lokale makelaars

Opstartkosten van makelaars in Blijham

Als je een huis wilt verkopen in Blijham, krijg je te maken met een praktijk die gangbaar is bij de meeste makelaars: het rekenen van zogenaamde opstartkosten. Dit zijn kosten die gemaakt worden om jouw woning te kunnen presenteren aan potentiële kopers. Hierbij kun je denken aan kosten voor professionele fotografie, het maken van een plattegrond, plaatsing van de advertentie op huizensites en/of Funda en het opstellen van een aantrekkelijke objectomschrijving.

Deze opstartkosten kunnen flink variëren tussen makelaars. Gemiddeld genomen liggen deze kosten ergens tussen de € 400 en € 700. Deze kosten komen bovenop de courtage die je betaalt aan de makelaar voor de verkoopbegeleiding. Het kan daarom slim zijn om de verschillende tarieven van makelaars goed met elkaar te vergelijken voordat je een keuze maakt.

Intrekkingskosten van makelaars in Blijham

Intrekkingskosten: een term die je misschien niet vaak gehoord hebt, maar die erg belangrijk is als je jouw woning in Blijham te koop zet. Dit zijn de kosten die een makelaar je in rekening kan brengen als je besluit de verkoop van je huis stop te zetten. Vaak zijn deze kosten gelinkt aan de tijd en energie die de makelaar reeds in de verkoop heeft gestoken.

Een voorbeeld van een situatie waarin je wellicht intrekkingskosten zou moeten betalen is als je veranderd van gedachten over het verkopen van je huis, of als je een hoger bod accepteert van een andere makelaar. Een andere situatie kan zijn dat je besluit om te verhuren in plaats van te verkopen. Het is belangrijk om vooraf duidelijkheid te krijgen over deze kosten bij de makelaar van jouw keuze.

Vraag tarieven van makelaars op Gratis en vrijblijvend

Makelaars in Blijham met een vast tarief

Er bestaan diverse verdienmodellen onder makelaars. Je vindt er zowel die werken met een courtage, gebaseerd op een percentage van de verkoopprijs van je woning, als ook met een vast tarief. Dit betekent dat er van tevoren een prijsafspraak wordt gemaakt, ongeacht de uiteindelijke verkoopprijs. De gemiddelde kosten voor een makelaar in Blijham die werkt met een vast tarief liggen op € 3.250 (update: juli 2024).

Het kiezen voor een vast tarief heeft zo zijn voor- en nadelen. Een duidelijk voordeel is dat je vooraf precies weet waar je aan toe bent qua kosten. Je hebt geen onverwachte verrassingen en kunt makkelijker een kostenplaatje opstellen. Het nadeel kan zijn dat je misschien meer betaalt dan je zou doen bij een makelaar die met courtage werkt, vooral wanneer je woning snel en voor een goede prijs verkocht wordt.

Tip: Vergeet niet dat het vergelijken van makelaars kan helpen om de juiste keuze te maken. Door verschillende makelaars en hun tarieven naast elkaar te leggen, krijg je een goed beeld van wat je kunt verwachten. Zo vind je de makelaar die het beste past bij jouw woning en persoonlijke situatie. De beste keuze is immers een keuze die past bij wat jij nodig hebt en wat jij belangrijk vindt.

4 feitjes over makelaars in Blijham

 • Door de hulp van een makelaar genieten woningverkopers in Blijham van een toename van 10% op de uiteindelijke verkoopprijs, in vergelijking met doen-het-zelvers.
 • Wanneer je een waardebepaling opvraagt bij verkoopmakelaars in Blijham, kunnen de geschatte prijzen oplopen tot wel een verschil van €38.000, als gevolg van variërende taxatiemethoden.
 • Met een courtage van 1,60% staat één bijzondere makelaar in Blijham bovenaan als de duurste. Gelukkig voor verkopers zijn de meeste makelaars aanzienlijk voordeliger.
 • Bij het kiezen van een makelaar, betwijfelen veel Blijhammers hun eerste keuze en wenden ze zich tot gemiddeld drie makelaars voor verkoopadvies voordat ze een definitieve beslissing nemen.

Wat levert de beste makelaar in Blijham op?

Binnen de wereld van verkoopmakelaars in Blijham tekent zich een groep af die duidelijk beter presteert dan hun collega's. Wat maakt deze makelaars zo onderscheidend? Het antwoord op deze vraag ligt in de hogere verkoopprijzen die zij weten te realiseren en de snellere verkoopsnelheden die zij gemiddeld bereiken.

Dit is hoe je de beste makelaars in Blijham herkent:

 • Uit door ons verzamelde gegevens komt naar voren dat de meest succesvolle makelaars in Blijham woningen weten te verkopen voor een bedrag dat gemiddeld boven de verkoopverwachting ligt. Dit gemiddelde voordeel komt neer op een aangename € 10.346 meer dan waar je initieel op hoopte.
 • Onze statistieken laten eveneens zien dat deze toonaangevende makelaars in Blijham een doorslaggevende snelheid hebben in hun verkoopproces. We spreken over een gemiddeld verschil van maar liefst 14 dagen sneller dan andere makelaars in Blijham.

De beste makelaar in Blijham vinden

Ben je op zoek naar de beste makelaar in Blijham? De beste makelaar is degene die het best aansluit bij jouw woning en situatie. Dit is een heel persoonlijke keuze, omdat elk huis en elke situatie uniek is.

Vergelijk makelaars eenvoudig en snel met ons vergelijkingsformulier. Op basis van jouw adres, situatie en voorkeuren vinden we de makelaars die het best bij je passen. Zo helpen we je om de meest geschikte makelaar in Blijham te vinden!

Waar moet je op letten bij makelaars in Blijham?

Als het gaat om het kiezen van een makelaar in Blijham om je huis te verkopen, zijn er een aantal belangrijke aandachtspunten:

Ervaring en kennis van de lokale markt

Kies voor een makelaar met veel ervaring en gedegen kennis van de lokale woningmarkt in Blijham. Deze combinatie kan helpen om je huis sneller en voor een betere prijs te verkopen.

Communicatie

Effectieve en duidelijke communicatie met je makelaar is essentieel. Zorg ervoor dat je makelaar je op de hoogte houdt van alle ontwikkelingen en goed luistert naar jouw wensen en verwachtingen.

Kosten en vergoedingen

Vergelijk de kosten en vergoedingen van verschillende makelaars. Let ook op eventuele bijkomende kosten, zoals voor advertenties, foto's en plattegronden. Deze kunnen soms flink oplopen.

Verkoopstrategie

Een goede makelaar zal een duidelijke verkoopstrategie hebben, afgestemd op jouw beslissingen en wensen. Bezoek deze pagina voor tips over het kiezen van een makelaar die je huis voor de hoogste prijs verkoopt.

Referenties

Controleer de referenties van de makelaar. Kijk naar beoordelingen en getuigenissen van eerdere klanten om een indruk te krijgen van de kwaliteit van hun dienstverlening.

Moet ik kiezen voor een NVM-makelaar?

Wanneer je jouw huis in Blijham wil verkopen, kan een NVM-makelaar een waardevolle stap zijn op deze reis. Deze makelaars hebben een grondige kennis van de lokale woningmarkt en kunnen je begeleiden bij elke stap. Ze zorgen voor <optimale zichtbaarheid> van jouw woning in aanbodlijsten en helpen bij de strakke presentatie.

Dat terzijde, NVM-makelaars zijn niet de enige professionals in deze sector. Organisaties zoals VBO en VastgoedPRO bieden ook kundige makelaars aan. Elke makelaar beschikt over zijn eigen expertise en kan op basis daarvan je bijstaan. De juiste keuze hangt af van je specifieke behoeften en verwachtingen bij de verkoop van <jouw huis>.

Wat doet een makelaar in Blijham?

Het is niet altijd eenvoudig om jouw huis in Blijham te verkopen. Een makelaar kan je daarbij behulpzaam zijn. Makelaars zijn natuurlijk bekend met de lokale markt en kennen de beste verkoopstrategieën.

Ze zorgen niet alleen voor de beste prijs, maar regelen ook alle benodigde contracten en documenten. Een zorgeloos proces voor jou, terwijl je zeker weet dat alles correct geregeld wordt.

 • Schatting van de waarde van je huis
 • Marketing en promotie van je woning
 • Onderhandelingen voeren met potentiële kopers
 • Begeleiding bij het juridisch proces
 • Communicatie met andere betrokken partijen

Waarom een makelaar in Blijham inschakelen?

Stel je eens voor dat je jouw huis in Blijham wilt verkopen, zonder enig obstakel. Geen stress, geen papieren rompslomp, geen overbodige prijsonderhandelingen. Klinkt dat niet ideaal? De oplossing ligt binnen handbereik: een makelaar in Blijham. Het kiezen van een ervaren makelaar kan je niet alleen tijd en moeite besparen, maar ook een aantrekkelijker verkoopbedrag opleveren. Hieronder lees je de belangrijkste voordelen waarvan je kunt profiteren als je een makelaar in Blijham inschakelt.

Marktkennis

Diepgaande kennis van de vastgoedmarkt in Blijham is onmisbaar voor een geslaagde verkoop. Onze makelaars zijn als geen ander op de hoogte van de lokale markttrends en prijsontwikkelingen. Hierdoor kunnen zij een realistische vraagprijs voor je woning bepalen, wat de kans op een hoger verkoopbedrag vergroot.

Netwerk en exposure

Door het uitgebreide netwerk en de effectieve verkoopstrategieën van een makelaar, bereikt jouw woning een groter publiek. Met relevante connecties en geavanceerde marketingtechnieken zorgt de makelaar ervoor dat jouw huis opvalt bij potentiële kopers, wat kan zorgen voor een hogere opbrengst.

Besparing van tijd en moeite

Achter de schermen gebeurt er veel bij de verkoop van een huis. Denk aan de administratie, bezichtigingen en het opstellen van het koopcontract. Een makelaar neemt deze taken graag van je over, zodat jij je kunt focussen op je volgende stap. Dit proces leidt doorgaans tot een hogere verkoopopbrengst en een soepele verkoopervaring zonder zorgen.

Deskundig advies

Beslissingen rond een huisverkoop kunnen ingewikkeld zijn. Ervaren makelaars zorgen voor deskundig advies en begeleiden je stap voor stap. Ze kennen de kneepjes van het vak en weten hoe je een verkoop optimaal kunt laten verlopen. Dit deskundig advies is vaak onmisbaar voor het behalen van een aantrekkelijk verkoopbedrag.

Makelaars in Blijham vergelijken

De mogelijkheid om makelaars in Blijham te vergelijken, kan je veel voordelen opleveren. Zo stelt het je in staat de juiste keuzes te maken voor het verkopen van jouw huis.

 • Jouw ideale makelaar vinden
 • Besparen op makelaarskosten
 • Gratis en vrijblijvend waardeadvies
 • Het verkrijgen van betere makelaarstarieven

Huis Verkopen maakt deze vergelijking mogelijk door jou te koppelen aan makelaars die aansluiten bij jouw woning en wensen. Het vergelijken van makelaars leidt bovendien ongetwijfeld tot nuttige tips en inzichten voor de verkoop van je huis.

Vergelijk makelaars in Blijham Bespaar direct, je zit nergens aan vast

Veelgestelde vragen over makelaars in Blijham

Een goede eerste stap is het vergelijken van makelaars in Blijham op basis van kosten, verkoopsnelheid en klantbeoordelingen. Daarnaast is het handig om aandacht te besteden aan de marketingstrategie van de makelaar.

De gemiddelde makelaarskosten in Blijham zijn € 4.648. Dit bedrag kan echter variëren, afhankelijk van de makelaar en de diensten die je nodig hebt.

De gemiddelde verkoopsnelheid is 117 dagen. Deze tijd kan echter variëren afhankelijk van factoren zoals de prijs en de staat van de woning.

De € 393.924 is de gemiddelde verkoopprijs van huizen in Blijham. Dit geeft een indicatie van wat je kunt verwachten, maar de uiteindelijke verkoopprijs kan variëren.

Door verschillende makelaars te vergelijken, kun je gemiddeld € 1.182 besparen. Overweeg om tarieven op te vragen bij verschillende makelaars voor het beste resultaat.
Huis Verkopen © 2024 - Bennekomseweg 43 - 6717LL - Ede - 0318 - 250 660 - Over ons - Contact - Privacybeleid - Disclaimer - Sitemap - KVK 89119223
Logo Huis Verkopen