Direct naar: Alle plaatsenAmsterdamRotterdamUtrechtDen HaagEindhoven Informatie: MakelaarEnergielabelWoningwaardeKostenWoningmarktcijfersTips

Huis verkopen in Bourtange

Vastgoed verkopen in het historische Bourtange kan een uitdaging zijn. Maar met inzicht in de recente transactiecijfers, kun je optimaal profiteren van de lokale huizenmarkt. Zorg dat je goed voorbereid bent op jouw unieke vastgoedreis in Bourtange.

 • Geen gedoe
 • Direct geregeld
 • Geld besparen
 • Hogere opbrengst

Over het verkopen van je huis in Bourtange

Bij het verkopen van je huis in Bourtange zijn er belangrijke zaken waaraan je moet denken. Ten eerste, prijsbepaling. Dit nauwkeurig doen helpt voorkomen dat je huis te lang op de markt blijft staan. Een ander punt is de staat van onderhoud. Potentiële kopers kunnen hier bijzonder kritisch op zijn. Vergeet ook je tuin niet. Presentatie kan een grote rol spelen in hoe snel je huis verkocht wordt. De keuze voor een goede makelaar is eveneens een bepalende factor voor een snelle verkoop. Ze kunnen je bijstaan met al deze zaken en hebben kennis van de lokale markt in Bourtange.

Vragen die waarschijnlijk in je opkomen zijn: Hoe lang duurt het gemiddeld voordat een huis verkocht wordt in Bourtange? Wat is de gemiddelde verkoopopbrengst? Hoeveel kan ik besparen door verschillende makelaars met elkaar te vergelijken? Een tip: Door de makelaars te vergelijken kun je een makelaar vinden die aantoonbaar goed presteert in Bourtange, en zo sneller je huis verkopen. Laten we eens kijken naar de actuele cijfers over de woningverkoop in Bourtange:

April 2024

Verkoopsnelheid (gem.)
59 dagen
Verkoopopbrengst (gem.)
€ 330.813
Besparing (gem.)
€ 877

Je huis snel verkopen in Bourtange

Als je je woning in Bourtange op de markt brengt, moet je rekening houden met een gemiddelde verkoopsnelheid van 59 dagen. Met de juiste aanpak kun je deze tijd aanzienlijk verkorten. Volg daarvoor deze drie tips:

 1. Bereid je goed voor: Vraag meerdere makelaars om een gratis waardebepaling. Zo krijg je een goed beeld van de verschillende meningen over de prijs van je woning en kun je beter onderhandelen met potentiële kopers.
 2. Presenteer je woning optimaal: Zorg dat je woning er op de foto’s en tijdens bezichtigingen uitziet om door een ringetje te halen. Een frisse lik verf en een opgeruimd, licht interieur kunnen wonderen doen.
 3. Kies de juiste timing: Breng je woning op de markt als de vraag hoog is, zoals in het voorjaar. Zo kun je meer concurrentie creëren en sneller je woning verkopen.
Huis verkopen {locatie} tips

Tips in Bourtange

#1 Tip: de keuze voor een goede makelaar heeft veel invloed op het verkoopresultaat.

Bekijk alle tips of begin direct met het vergelijken van makelaars: tarieven, prestaties en aanpak.

Begin met vergelijken

Wat brengt een huis in Bourtange op?

Wil je jouw woning in Bourtange verkopen, dan is het interessant te weten wat daar momenteel de gemiddelde verkoopprijs is. Op dit moment wordt het gemiddelde huis in Bourtange verkocht voor € 330.813. De uiteindelijke verkoopsom hangt uiteraard van verschillende factoren af, zoals de staat van de woning, de locatie en de huidige marktomstandigheden.

Om nog specifieker te zijn, de gemiddelde verkoopprijs per vierkante meter in Bourtange bedraagt momenteel € 2.292. Het bepalen van de waarde van jouw woning is van veel verschillende factoren afhankelijk. Als je meer wilt weten over deze factoren die de woningwaarde bepalen, kun je voor meer informatie terecht op onze website.

Vraag jouw gratis waardebepaling aan Bij een lokale, ervaren makelaar

Woningcijfers in Bourtange

Afgelopen 3 maanden (per m2)

€ 100
€ 1.700
€ 3.200

Op HuisVerkopen.nl houden we alle huizenprijzen in Bourtange bij (up-to-date: april 2024), waaronder de gemiddelde vraagprijs, verkoopprijs, de prijsontwikkeling en de gemiddelde huizenprijzen ten opzichte van andere plaatsen in de buurt van Bourtange.

Tips om je woning te verkopen in Bourtange

Het verkopen van een woning kan een uitdaging zijn, zeker in een dorp als Bourtange waar de markt misschien niet zo levendig is als in een grote stad. Hieronder vind je enkele handige tips die kunnen helpen bij het verkoopproces van jouw woning. Je zult merken dat de inzet van specialisten uitermate nuttig kan zijn.

 • Presentatie: Zorg ervoor dat je huis er aantrekkelijk en gastvrij uitziet. Laat bijvoorbeeld een professionele woningfotograaf komen om sfeervolle foto's te maken die jouw woning in haar beste licht laten zien.
 • Professionele assistentie: Het inschakelen van een lokale makelaar kan zeer waardevol zijn. Deze professional kent de lokale markt en weet exact welke strategie gevraagd is om jouw woning succesvol te verkopen.
 • Prijsbepaling: Zet je huis niet te hoog in de markt. Vraag je makelaar om advies bij de prijsbepaling. Een realistische prijsstelling maakt de verkoopkansen aanzienlijk groter.
 • Promotie: Benut je eigen netwerk voor de promotie van jouw woning. Vrienden, familie of collega's kunnen potentiële kopers zijn, of kennen wellicht mensen die mogelijk interesse hebben.
 • Basisreparaties: kleine mankementen zoals een lekkende kraan of een kapotte deurbel kunnen een negatieve eerste indruk geven. Het loont om deze basisreparaties uit te voeren voordat je het huis te koop zet.

Ontdek jouw stappenplan in Bourtange:

 • Ontvang een persoonlijk verkoopplan voor jouw woning
 • Gemakkelijk bijhouden wat er wel of niet gedaan is
 • Bespaar duizenden euro's door slim te vergelijken
 • Het stappenplan is gratis en zonder verplichtingen
Bekijk mijn stappenplan Speciaal voor jouw woning

Wat kost een huis verkopen in Bourtange?

Het verkopen van je huis brengt kosten met zich mee. De verkoop van een woning in Bourtange kost je als verkoper gemiddeld € 5.468. Hieronder zetten we alle kosten op een rij:

Kosten bij verkoop in Bourtange In euro’s
Makelaarskosten (o.b.v. huiswaarde € 330.813) € 3.970
Verkoopstyling en klein onderhoud € 875
Energielabel aanvragen € 315
Notaris (doorhalen hypotheek) € 350
Totale gemiddelde kosten bij verkoop € 5.468

Kosten van makelaars in Bourtange

Als je jouw huis in Bourtange wilt verkopen, zijn makelaarskosten een aanzienlijk onderdeel van je uitgaven. Deze kosten bestaan gewoonlijk uit een vast tarief in combinatie met een courtage. De courtage is een percentage van de uiteindelijke verkoopprijs van je woning, die je aan de makelaar betaalt. Gemiddeld bedraagt deze courtage voor Bourtange 1,20%.

Het is begrijpelijk dat je als verkoper op zoek bent naar een makelaar met de beste prijs-kwaliteitverhouding. Hiervoor kan het opvragen van tarieven bij verschillende makelaars in Bourtange zeer nuttig zijn. Op deze manier kun je makelaarskosten vergelijken en mogelijke besparingen in kaart brengen. Zo kan je op een gebalanceerde manier de juiste makelaar kiezen die bij je past.

Lees meer over makelaars in Bourtange.

Andere kosten bij verkoop

Notariskosten

Als verkoper ben je verantwoordelijk voor de notariskosten van de akte van levering. Deze kosten variëren afhankelijk van de notaris die je kiest. Het is een goed idee om prijzen te vergelijken voordat je een definitieve keuze maakt.

Daarnaast omvatten notariskosten ook de kosten voor de kadastrale inschrijving van jouw woning in Bourtange. Het is een vast tarief en onvermijdelijk bij elke verkoop. Houd deze kosten in gedachten bij het financieel plannen van de verkoop van je huis.

Onroerendezaakbelasting

Bij de verkoop van een huis ben je als verkoper meestal ook verantwoordelijk voor de betaling van onroerendezaakbelasting, ofwel OZB. Deze belasting is gebaseerd op de WOZ-waarde van de woning. Bij de verkoop wordt meestal een gedeelte van de jaarlijkse belasting gerekend.

De hoogte van de OZB kan per gemeente sterk verschillen. Het is dus belangrijk om dit te onderzoeken voor jouw woning in Bourtange. Zo kom je niet voor onverwachte uitgaven te staan tijdens de verkoop.

Energielabel

Iedere woning moet bij de verkoop over een geldig energielabel beschikken. Dit label geeft informatie over de energiezuinigheid van een woning. Als je nog geen energielabel voor je huis in Bourtange hebt, moet je deze aanvragen.

De kosten van het aanvragen van een energielabel hangen af van het bureau dat je inhuurt. Bij de verkoop van je woning vallen deze kosten meestal toe aan de verkoper, dus houd deze uitgave rekening bij het berekenen van je verkoopkosten.

Wanneer mijn huis verkopen in Bourtange?

Is april 2024 een goed moment om je huis in Bourtange te verkopen? Met de huidige dynamische vastgoedmarkt zou dit zeer goed het geval kunnen zijn. Echter, deze periodes verschillen en kunnen complex zijn, waardoor het inzicht van een expert zoals een makelaar cruciaal is om absolute zekerheid te bieden.

Vraag je je af wat de kansen zijn om in deze periode je huis met succes te verkopen? Een makelaar kan je hierbij perfect adviseren. Deze expert heeft kennis van de huidige marktomstandigheden en kan je dus de beste begeleiding bieden in het verkoopproces van je woning.

Vergelijk makelaars in Bourtange Op basis van je voorkeuren

Waarom Huis Verkopen?

Het verkopen van een woning kan een complex proces zijn, zeker als je niet precies weet wat je moet regelen en waar je moet beginnen. Daarom biedt Huis Verkopen een helder stappenplan aan. Dit stappenplan zorgt ervoor dat je overzicht hebt over wat er allemaal nodig is voor de verkoop van je woning. Door dit stappenplan te gebruiken, neem je slimme beslissingen en vereenvoudig je het verkoopproces van je woning aanzienlijk. Jij als woningverkoper bent (wellicht) niet bekend met alles wat er geregeld moet worden bij de verkoop van een woning in Bourtange, en dat is waar Huis Verkopen je verder helpt.

Handige tips voor verkoopprocessen

Om te zorgen dat je niets over het hoofd ziet, biedt Huis Verkopen op hun website veel informatie over alle aspecten van woningverkoop. Hierdoor weet je precies welke stappen je moet ondernemen en wat je kunt verwachten tijdens het verkoopproces. Dit bespaart je tijd en voorkomt stress.

Vind specialisten in Bourtange

Huis Verkopen helpt je om de beste specialisten in Bourtange te vinden die je kunnen helpen bij de verkoop van je woning. Niet alleen vind je er makelaars, ook kun je er terecht voor het vinden van een geschikte ontruimer of verhuizer. Alles wordt dus voor je geregeld op één plek.

Vergelijk prijzen en kwaliteit

Met Huis Verkopen kun je gemakkelijk de prijs/kwaliteit-verhouding vergelijken van de verschillende specialisten in Bourtange. Hierdoor kun je een weloverwogen keuze maken voor het beste aanbod en zo besparen op de kosten van je woningverkoop.

Bespreek je verkoopstrategie

Of je jouw woning nu snel wilt verkopen of gaat voor de maximale prijs, Huis Verkopen helpt je om de juiste keuzes te maken. Ze geven je persoonlijk advies en helpen je te bepalen wat het beste past bij je situatie. Zo pak je de verkoop van je woning zo slim mogelijk aan.

Veelgestelde vragen over een huis verkopen in Bourtange

Het voorbereiden op een verkoop kan op verschillende manieren, denk aan het opknappen van kleine defecten en een frisse uitstraling op alle kamers. Zorg ook voor een actueel energielabel. Hiermee toon je de energiezuinigheid aan, wat een rol kan spelen in de beslissing van de koper.

Het vinden van een goede makelaar kan je eenvoudiger maken door makelaars te vergelijken. Hierdoor krijg je inzicht in hun ervaring, kosten en verkoopstrategie. Kies een makelaar die bij je past en de juiste ervaring heeft met jouw type woning in Bourtange.

Voor de verkoop dien je verschillende zaken te regelen. Denk aan het bepalen van de vraagprijs, het voorbereiden van de woning voor bezichtigingen en het afhandelen van papierwerk. Op deze pagina vind je een handig overzicht.

Het bepalen van een goede vraagprijs is gebaseerd op onder andere de huidige staat van de woning en de marktcondities. Voor een accurate inschatting, kan je jezelf verdiepen in de huidige woningwaarde in Bourtange.
Huis Verkopen © 2024 - Bennekomseweg 43 - 6717LL - Ede - 0318 - 250 660 - Over ons - Contact - Privacybeleid - Disclaimer - Sitemap - KVK 89119223
Logo Huis Verkopen