Direct naar: Alle plaatsenAmsterdamRotterdamUtrechtDen HaagEindhoven Informatie: MakelaarEnergielabelWoningwaardeKostenWoningmarktcijfersTips

Woningmarktcijfers Ossendrecht

Overweeg je jouw huis te verkopen in Ossendrecht? Dan is het nuttig te weten hoe de woningmarkt er momenteel voor staat in dit dorp. Op deze pagina vind je relevante vastgoedcijfers en statistieken zoals de gemiddelde verkoopprijzen, het aantal transacties en de vraagprijzen per m2.

Gemiddelde vraagprijs en verkoopprijs in Ossendrecht

De gemiddelde verkoopprijs in Ossendrecht is in de laatste 3 maanden € 322.251 euro en de gemiddelde vraagprijs is € 502.633 euro. Deze cijfers reflecteren de vastgoedmarkt van het afgelopen kwartaal precies. Om het overzichtelijk voor je te maken, presenteren we deze data in een gemakkelijk leesbare grafiek. Bekijk de grafiek hieronder voor een compleet beeld:

Huizenprijzen in Ossendrecht

Afgelopen 3 maanden

€ -215.000
€ 169.000
€ 553.000

Als je wilt weten hoe je woning zich verhoudt op de vastgoedmarkt in Ossendrecht, dan is het van belang om de verkoopprijs per m2 in oogschouw te nemen. Waarom? Omdat dit waardevolle inzichten geeft in de lokale vraag en aanbod. Momenteel ligt de gemiddelde verkoopprijs per m2 in Ossendrecht op € 3.029. De aanstaande grafiek brengt de recente veranderingen hiervan in kaart:

Huizenprijzen in Ossendrecht per m2

Afgelopen 3 maanden (per m2)

€ 2.100
€ 2.800
€ 3.400

Prijsontwikkeling Ossendrecht laatste 12 maanden

De ontwikkeling van de huizenprijzen in Ossendrecht kan belangrijke inzichten verschaffen in de bewegingen van de markt. Uit prijsinformatie valt veel af te leiden, zonder dat we daarbij vooronderstellingen doen over specifieke tendensen.

De gemiddelde verkoopprijs van een woning in Ossendrecht vorige maand was € 322.251. Deze en andere vastgoedcijfers, zichtbaar in de volgende grafiek, brengen de marktontwikkelingen in beeld:

Wat is mijn woning in Ossendrecht waard?

De waarde van jouw woning in Ossendrecht wijzigt constant door verschillende factoren. Zo hebben marktontwikkelingen, zoals vraag en aanbod en economische omstandigheden, directe invloed op de woningwaarde. Ook verbeteringen aan je huis, zoals renovaties of uitbouwsels, kunnen de waarde doen stijgen of dalen.

Het is altijd slim om goed op de hoogte te zijn van de actuele waarde van je woning. Of je nu overweegt te verhuizen of je hypotheek wilt herzien, een accurate inschatting van de waarde kan een stuk helderheid geven. Een gratis waardebepaling door een erkende makelaar kan hierbij een oplossing bieden.

Een gratis waardebepaling vindt bij je thuis plaats, waarbij de makelaar de kenmerken van je woning en de omstandigheden van de lokale markt in overweging neemt. Je hoeft enkel een afspraak in te plannen en de makelaar doet de rest. Zo krijg je een accurate en betrouwbare inschatting van de waarde van je woning zonder veel moeite.

Vraag een gratis waardebepaling aan Bij een ervaren, lokale makelaar

Woningcijfers in andere plaatsen

Als je de huidige stand van zaken wilt begrijpen in de huizenmarkt, is het belangrijk niet te focussen op enkel één locatie. Het is een feit dat de woningmarktcijfers enorm variëren afhankelijk van de plaats.

Wanneer we bijvoorbeeld de huizenprijzen in Ossendrecht vergelijken met die in de omringende plaatsen, zien we duidelijke verschillen. Hierdoor krijgen we een breder en meer genuanceerd beeld van de huidige marktsituatie. Laten we dit inzien aan de hand van de volgende grafieken:

Verkoopprijzen in andere plaatsen

Afgelopen 3 maanden (gemiddeld)

€ 600.000

Verkoopprijzen in andere plaatsen per m2

Afgelopen 3 maanden (per m2)

€ 5.000

Best presterende makelaar in Ossendrecht

Als het gaat om de verkoop van je huis in Ossendrecht, ben je ongetwijfeld op zoek naar de best presterende makelaar. Verschillende makelaars onderscheiden zich door hun specifieke expertise, kennis van de lokale woningmarkt en hun ongeëvenaarde onderhandelingsvaardigheden. Het kan bijvoorbeeld zijn dat sommige makelaars een snellere verkoopsnelheid hebben of dat ze beter zijn in het bereiken van de gewenste verkoopprijs.

De keuze van een goede makelaar is een belangrijke stap in het proces van huisverkoop. Een goede makelaar kan immers het verschil maken in hoe soepel het verkoopproces verloopt en het bedrag dat je uiteindelijk in handen krijgt. Om er zeker van te zijn dat je de beste beslissing neemt, is het raadzaam om de prestaties van diverse makelaars in Ossendrecht te vergelijken voordat je een definitieve keuze maakt.

Vergelijk makelaars in Ossendrecht Of lees meer over makelaars in Ossendrecht

Gemiddelde tarieven van makelaars in Ossendrecht

Een blik op courtages in Ossendrecht leert je dat de gemiddelde verkoopmakelaar aldaar een courtage vraagt van 1,12%. Dat betekent concreet dat je bij een gemiddelde verkoopprijs van € 322.251 makelaarskosten betaalt van € 3.609. Let op: Dit zijn gemiddelde bedragen. De ene makelaar kan een lager percentage vragen dan de andere, waardoor er onderling veel verschil kan bestaan. Je doet er dan ook verstandig aan om de tarieven van meerdere makelaars te vergelijken.

Naast de courtage dien je ook rekening te houden met eventuele opstartkosten. Veel makelaars zullen deze kosten berekenen om jouw woning in de verkoop te zetten. Wil je een goed inzicht van de mogelijke kosten en tarieven? Dat kan! Door bij verschillende makelaars tarieven op te vragen krijg je een beter beeld van de verkoopkosten die je kunt verwachten bij het verkopen van jouw woning. Dit kan je helpen bij het maken van een keuze voor de makelaar die het beste bij jouw situatie past.

Vraag tarieven op bij makelaars Gratis en vrijblijvend

Aantal koopwoningen in Ossendrecht

Hoewel je in Ossendrecht zeker de kans krijgt om een sociale huurwoning te vinden, zul je merken dat het merendeel van de huizen wordt aangeboden als koopwoningen. Het totale overzicht van koopwoningen komt, direct up-to-date, neer op . Dit betekent dus dat de kans groot is dat je perfecte huis te koop staat in Ossendrecht, in plaats van dat deze te huur is.

Aantal verkochte woningen in Ossendrecht

In Ossendrecht is er in de afgelopen 12 maanden een verandering opgetreden in het aantal aangemelde en verkochte woningen. De woningen die te koop werden gezet, kunnen we 'aanmeldingen' noemen, terwijl 'transacties' verwijst naar huizen die daadwerkelijk zijn verkocht. Het totale aantal transacties, wat betekent het aantal verkochte woningen, was 66. Laten we naar de grafiek hieronder kijken voor een gedetailleerd verloop van de afgelopen 12 maanden:

Ben je van plan jouw huis in Ossendrecht te verkopen?

De verkoop van een huis in Ossendrecht kan soms een uitdaging zijn, vooral als je niet volledig op de hoogte bent van het proces. Zo kan het voorkomen dat je niet weet hoe je een energielabel regelt, of dat het lastig is om een goede en betrouwbare makelaar te vinden. Ook het vinden van een professioneel verhuisbedrijf kan een struikelblok zijn. Maar geen zorgen, we hebben enkele oplossingen om het proces te vergemakkelijken.

Om te beginnen, raden we je aan om je huis helemaal klaar te maken voor bezichtigingen. Zorg ervoor dat het huis schoon, opgeruimd en sfeervol is. Daarnaast is het heel verstandig om je in te lezen in het verkoopproces. Gelukkig hebben we op onze website een handige algemeen stappenplan voor het verkopen van jouw woning, dat de belangrijkste stappen in kaart brengt. Dit helpt je niet alleen bij het stroomlijnen van het verkoopproces, maar geeft je ook een helder beeld van wat je kunt verwachten. Tot slot, ben niet bang om hulp in te schakelen. Een betrouwbare makelaar kan je veel stress besparen en de verkoop versnellen.

Bekijk je stappenplan Speciaal voor jouw woning

Over Huis Verkopen

Weet dat de woningmarktcijfers in Ossendrecht steeds veranderen. Daarom zorgen we ervoor dat de marktcijfers op deze pagina continu bijgehouden worden. Het doel hiervan is om jou te voorzien van de meest recente informatie over de woningmarkt in Ossendrecht. De marktstatistieken zijn erg handig; ze geven jou een duidelijk beeld van wat er speelt in de woningmarkt van Ossendrecht en helpen je om gefundeerde beslissingen te nemen bij het kopen of verkopen van je woning.

Hoe HuisVerkopen.nl je helpt

Op HuisVerkopen.nl helpen we jou bij het soepel en efficiënt regelen van de verkoop van je woning. Bijvoorbeeld met handige tools zoals een gratis waardebepaling en de mogelijkheid om makelaars te vergelijken, helpen we je de beste makelaar in Ossendrecht te vinden. Doe dit door makelaarstarieven op te vragen en zo te besparen op makelaarskosten. Met ons stappenplan zorg je dat je geen enkele stap in het verkoopproces overslaat. Voor aanvullende diensten zoals een energielabel, een verhuizer en woningstyling, kies je via HuisVerkopen.nl de beste lokale specialisten. Zo weet je zeker dat je niets over het hoofd ziet, je de beste deal krijgt en je alles op de slimste manier regelt.

Huis Verkopen © 2024 - Bennekomseweg 43 - 6717LL - Ede - 0318 - 250 660 - Over ons - Contact - Privacybeleid - Disclaimer - Sitemap - KVK 89119223
Logo Huis Verkopen