Direct naar: Alle plaatsenAmsterdamRotterdamUtrechtDen HaagEindhoven Informatie: MakelaarEnergielabelWoningwaardeKostenWoningmarktcijfersTips

Woningmarktcijfers Huijbergen

De strijd op de huizenmarkt in Huijbergen is intens. In februari 2024 zie je dat prijzen sterk zijn gestegen, maar het aantal transacties is relatief stabiel. Dit laat zien dat er nog genoeg mogelijkheden zijn voor als je jouw huis wilt verkopen in dit fraaie dorp.

Gemiddelde vraagprijs en verkoopprijs in Huijbergen

De gemiddelde verkoopprijs in Huijbergen is in de laatste 3 maanden € 348.000 euro en de gemiddelde vraagprijs is € 567.250 euro. De huizenmarkt in Huijbergen is voortdurend aan verandering onderhevig, dus het is verstandig om deze veranderlijke gegevens te monitoren. Onderstaande grafiek geeft een overzicht van de huidige stand van zaken in de huizenmarkt:

Huizenprijzen in Huijbergen

Afgelopen 3 maanden

€ -280.000
€ 169.000
€ 617.000

Je hebt vast al eens gehoord van de term 'prijs per m2'. In Huijbergen kan dit getal bijzonder nuttig zijn, zeker wanneer je bezig bent met de verkoop van je woning. Waarom? Simpelweg omdat de gemiddelde verkoopprijs per m2 een uitstekende graadmeter vormt om de huidige woningmarkt in de regio te beoordelen. Sterker nog, op dit moment ligt de gemiddelde verkoopprijs per vierkante meter in Huijbergen op € 2.974. Dit gegeven en meer kun je terugvinden in onderstaande grafiek, een waardevol instrument bij het verkopen van je huis:

Huizenprijzen in Huijbergen per m2

Afgelopen 3 maanden (per m2)

€ 600
€ 2.300
€ 4.000

Prijsontwikkeling Huijbergen laatste 12 maanden

In de afgelopen 12 maanden is er beweging waargenomen in de woningprijzen in Huijbergen. De gemiddelde verkoopprijs van de afgelopen maand was € 348.000. Neem een kijkje naar het verloop van de verkoopprijzen in de onderstaande grafiek:

Wat is mijn woning in Huijbergen waard?

Veel factoren spelen mee bij de beslissing om de stap te zetten je huis in Huijbergen te verkopen. Toch, in de meeste gevallen, speelt de potentiële opbrengst in de huidige woningmarkt een doorslaggevende rol. Het is belangrijk om je ervan bewust te zijn wat je huis waarschijnlijk zou opleveren bij verkoop.

Als je overweegt om je woning te verkopen, dan is het een goed idee om te starten met een vrijblijvende waardebepaling. Een betrouwbare makelaar kan op basis van allerlei factoren een inschatting maken van de waarde van je huis. Dit kan je doen door een waardebepaling aan te vragen, wat je helpt om de juiste beslissing te nemen.

Een gratis waardebepaling laten uitvoeren door een makelaar is eigenlijk vrij simpel. De makelaar zal je huis grondig bekijken en zal ook rekening houden met de lokale vastgoedmarkt. Omdat schattingen sterk kunnen variëren tussen verschillende makelaars, is het soms verstandig om meerdere waardebepalingen aan te vragen. Zo kan je als huiseigenaar een goed gebalanceerd beeld krijgen van de mogelijke verkoopprijs van je woning.

Vraag een gratis waardebepaling aan Bij een ervaren, lokale makelaar

Woningcijfers in andere plaatsen

Er zijn merkbare verschillen in de woningmarkt wanneer je Huijbergen vergelijkt met omliggende plaatsen. Dit is terug te zien in de huizenprijzen, die regionaal aanzienlijk kunnen fluctueren. Het loont dus om naast Huijbergen ook oog te hebben voor de vastgoedmarkt in omringende gemeenten:

In de volgende grafieken krijg je een helder overzicht van deze verschillen. Hierbij wordt niet alleen gekeken naar de gemiddelde verkoopprijzen, maar vooral ook naar de gemiddelde prijs per vierkante meter:

Verkoopprijzen in andere plaatsen

Afgelopen 3 maanden (gemiddeld)

€ 600.000

Verkoopprijzen in andere plaatsen per m2

Afgelopen 3 maanden (per m2)

€ 5.000

Best presterende makelaar in Huijbergen

Op HuisVerkopen.nl volgen we de prestaties van verkoopmakelaars in Huijbergen nauwkeurig. We hebben inzicht in wie er het snelst een woning weet te verkopen, wie de hoogste verkoopprijzen realiseert en hoeveel woningen iedere makelaar jaarlijks verkoopt. Daardoor hebben we de unieke positie om je te helpen bij de vergelijking van makelaars, om zo de beste match voor jou te vinden.

Weet dat het kiezen van de geschikte makelaar kan leiden tot het realiseren van de beste prijs voor jouw woning. De juiste makelaar maakt namelijk het verschil in hoe snel je woning wordt verkocht en de prijs die je ervoor krijgt. We raden je daarom aan om niet zomaar met de eerste de beste makelaar in zee te gaan, maar je keuze weloverwogen te maken.

Vergelijk makelaars in Huijbergen Of lees meer over makelaars in Huijbergen

Gemiddelde tarieven van makelaars in Huijbergen

Courtages variëren vaak per makelaar, het is dus verstandig om deze te vergelijken voordat je een keuze maakt. Het gemiddelde courtage in Huijbergen is 1,11% van de verkoopprijs van jouw woning. Met een gemiddelde verkoopprijs in Huijbergen van € 348.000, betekent dit dat de makelaarskosten gemiddeld € 3.863 bedragen.

Maar let op, een aantal makelaars rekenen ook nog opstartkosten om jouw huis in de verkoop te zetten. De gemiddelde opstartkosten van een makelaar in Huijbergen zijn € 515. Daarom raden we je aan om niet alleen op het courtage te letten, maar ook de opstartkosten mee te nemen in jouw vergelijking. Zo kun je de uiteindelijke kosten bij diverse makelaars goed in kaart brengen.

Vraag tarieven op bij makelaars Gratis en vrijblijvend

Aantal koopwoningen in Huijbergen

In Huijbergen zijn in totaal koopwoningen. Het is echter zo dat maar een klein deel van deze woningen daadwerkelijk in de verkoop komt. Voor jou als potentiële woningverkoper betekent deze schaarste dat je woning waarschijnlijk veel belangstelling zal trekken. Daar kun je bij het bepalen van je vraagprijs rekening mee houden.

Ben je van plan jouw huis in Huijbergen te verkopen?

Overweeg je jouw woning in Huijbergen op de markt te brengen? Dan ben je bij Huis Verkopen aan het juiste adres. We bieden je een gedetailleerd stappenplan dat je door het verkoopproces leidt. Zo weet je altijd precies wat je te wachten staat en blijf je georganiseerd.

Elke stap in het proces verdient zorgvuldige aandacht, inclusief het kiezen van een betrouwbare makelaar. Hij of zij zal je ondersteunen en adviseren in elk stadium van de woningverkoop. Laat je niet overweldigen door de complexiteit van het verkoopproces, ons stappenplan biedt alle ondersteuning die je nodig hebt om je huis succesvol te verkopen.

Bekijk je stappenplan Speciaal voor jouw woning

Over Huis Verkopen

Op HuisVerkopen.nl begrijpen we dat het belangrijk is om de meest actuele informatie voorhanden te hebben. Daarom bieden we je inzicht in de meest recente cijfers van de huizenmarkt in Huijbergen. Deze veranderen voortdurend, gabaseerd op veel verschillende factoren zoals verkoopsnelheden en prijstrends. Marktcijfers zijn ontzettend bruikbaar, omdat zij je een duidelijk beeld verschaffen over de huidige stand van zaken op de woningmarkt. Met deze informatie kun je een weloverwogen beslissing nemen over het al dan niet verkopen van je huis.

Wat kan HuisVerkopen.nl voor jou doen?

HuisVerkopen.nl gaat veel verder dan simpelweg up-to-date cijfers aanleveren. Het is een digitaal platform met een breed scala aan nuttige functies en hulpmiddelen voor huiseigenaren die overwegen hun woning te verkopen. Zo kun je bijvoorbeeld de waarde van je huis laten bepalen, tarieven opvragen bij lokale makelaars en zelfs een gratis waardebepaling laten uitvoeren door een ervaren makelaar. Bovendien helpt HuisVerkopen.nl je bij het organiseren van de verkoop. Wil je weten wat jouw huis momenteel waard is, of hoe je essentiële documenten regelt voor een soepele verkoop? Wij bieden je alle benodigde middelen en informatie, afgestemd op jouw specifieke behoeften.

Huis Verkopen © 2024 - Bennekomseweg 43 - 6717LL - Ede - 0318 - 250 660 - Over ons - Contact - Privacybeleid - Disclaimer - Sitemap - KVK 89119223
Logo Huis Verkopen