Direct naar: Alle plaatsenAmsterdamRotterdamUtrechtDen HaagEindhoven Informatie: MakelaarEnergielabelWoningwaardeKostenWoningmarktcijfersTips

Woningmarktcijfers Rilland

Overweeg je jouw huis in Rilland te verkopen en vraag je je af hoe de huidige woningmarkt eruitziet? Je bevindt je op de juiste plek! Op deze pagina vind je waardevolle vastgoedcijfers en statistieken over Rilland, zoals gemiddelde woningprijzen en het aantal transacties. Blijf op de hoogte van de huisverkoop trends in Rilland tot februari 2024.

Gemiddelde vraagprijs en verkoopprijs in Rilland

De gemiddelde verkoopprijs in Rilland is in de laatste 3 maanden € 395.875 euro en de gemiddelde vraagprijs is € 320.875 euro. Als de vraagprijs gemiddeld hoger ligt dan de verkoopprijs, kan dit duiden op een markt waarin kopers minder bereid zijn de gevraagde prijs te betalen. Bekijk in de onderstaande grafiek meer over deze prijsontwikkeling:

Huizenprijzen in Rilland

Afgelopen 3 maanden

€ 29.000
€ 238.000
€ 446.000

Voor een helder beeld van de woningmarktcijfers in Rilland, is het zeker waardevol om naar de prijs per vierkante meter te kijken. Deze factor kan eigenlijk niet ontbreken in jouw onderzoek. Want wist je dat de gemiddelde verkoopprijs per m2 in Rilland momenteel € 2.914 bedraagt? Voor de meest recente updates en een overzicht van de vraagprijzen per vierkante meter, zie de onderstaande grafiek:

Huizenprijzen in Rilland per m2

Afgelopen 3 maanden (per m2)

€ 2.200
€ 2.600
€ 3.000

Prijsontwikkeling Rilland laatste 12 maanden

De markt in Rilland ontwikkelt zich op zijn eigen ritme. Het is interessant te observeren hoe de ontwikkeling van de gemiddelde verkoopprijs van woningen in deze gemeente inzicht geeft in deze marktbewegingen.

Als je naar de cijfers kijkt, was de gemiddelde verkoopprijs van een woning in Rilland afgelopen maand € 395.875 euro. Dit geeft je een indicatie van de huidige stand van zaken. Let op de onderstaande grafiek voor meer inzicht:

Wat is mijn woning in Rilland waard?

De waarde van jouw huis in Rilland is afhankelijk van meerdere factoren. Niet alleen de eigenschappen van de woning, zoals het oppervlak en het type, spelen een grote rol, maar ook de staat van de woning en de huidige stand van de woningmarkt kunnen de waarde beïnvloeden. Bij het vaststellen van de waarde is met name de marktstand van groot belang.

Ben je nieuwsgierig naar de precieze waarde van jouw huis in Rilland? Overweeg dan een gratis waardebepaling door een makelaar. Hiermee krijg je inzicht in de mogelijke verkoopprijs van jouw woning, wat je helpt bij het maken van een weloverwogen beslissing om wel of niet te verkopen.

Een gratis waardebepaling door een makelaar neemt veel onzekerheid weg en zorgt voor een duidelijk beeld van de waarde van jouw woning. De makelaar neemt hierbij de verschillende bepalende factoren mee. Het is wel belangrijk om te weten dat een waardebepaling niet hetzelfde is als een taxatie, al hebben ze beiden hun waarde in het bepalen van de status van jouw woning.

Vraag een gratis waardebepaling aan Bij een ervaren, lokale makelaar

Woningcijfers in andere plaatsen

Bij het beoordelen van de woningmarkt, is het belangrijk te realiseren dat de marktwijzigingen kunnen variëren per locatie. Zo kunnen de huizenprijzen in de omgeving van Rilland sterk verschillen van die in Rilland zelf. Het is daarom belangrijk ook naar de huizenprijzen in andere gemeenten te kijken:

Door dit perspectief mee te nemen krijg je een meer genuanceerd beeld van de huidige woningmarkt. Vooral de gemiddelde verkoopprijzen zijn interessant, maar ook de gemiddelde prijzen per vierkante meter geven veel informatie over de marktsituatie:

Verkoopprijzen in andere plaatsen

Afgelopen 3 maanden (gemiddeld)

€ 400.000

Verkoopprijzen in andere plaatsen per m2

Afgelopen 3 maanden (per m2)

€ 4.000

Best presterende makelaar in Rilland

Het vinden van de best presterende makelaar in Rilland voor de verkoop van je huis kan een hele opgave zijn. We merken dat makelaars verschillen op basis van factoren zoals de gemiddelde tijd waarin ze een huis verkopen en hun lokale kennis van de markt in Rilland. Daarnaast kan de kwaliteit van hun klantenservice en de prijs die ze vragen voor hun diensten ook variëren.

De keuze voor een goede makelaar in Rilland draagt bij aan een soepele en succesvolle verkoop van je woning. Dit is waarom het belangrijk is om je opties te verkennen. We raden je aan makelaars te vergelijken om de beste keuze voor jouw specifieke situatie te maken. Dit kan op basis van diverse makelaarsstatistieken om te bepalen welke makelaar het beste bij jou past.

Vergelijk makelaars in Rilland Of lees meer over makelaars in Rilland

Gemiddelde tarieven van makelaars in Rilland

Eén van de aspecten waarop je flink wat geld kunt besparen bij de verkoop van een huis, is de courtage. Dit zijn de kosten die makelaars in rekening brengen voor hun diensten. In Rilland is het gemiddelde tarief voor makelaars een courtage van 1,20% van de verkoopprijs. Het loont dan ook om verschillende tarieven te vergelijken.

Houd er rekening mee dat een lager courtage niet per se beter is. Je moet ook kijken naar wat een makelaar oplevert. Een goede makelaar kan het verschil maken in de uiteindelijke verkoopprijs van je woning. De gemiddelde verkoopprijs in Rilland is € 395.875 euro. Wil je een overzicht hebben van makelaarstarieven in jouw regio? Via deze tool kun je tarieven opvragen bij verschillende makelaars.

Vraag tarieven op bij makelaars Gratis en vrijblijvend

Aantal koopwoningen in Rilland

In Rilland vind je een aantal koopwoningen, aangegeven met de marker . Deze woningen worden vaak gekocht om zelf in te gaan wonen, maar het komt ook voor dat ze worden aangekocht om ze vervolgens te verhuren. Desondanks moet je je realiseren dat van het totale aantal koopwoningen in Rilland er maar een klein percentage daadwerkelijk beschikbaar is voor koop of huur op een gegeven moment. Dus ondanks de bestaande woningvoorraad, is de directe beschikbaarheid van koopwoningen in Rilland relatief klein.

Aantal verkochte woningen in Rilland

In de afgelopen 12 maanden zijn er veel woningen in Rilland op de markt gekomen en verkocht. Het exacte aantal verkochte woningen, ofwel transacties, is weergegeven met de tag: 21. Ook het aantal aanmeldingen, dat wil zeggen nieuwe woningen die te koop werden aangeboden, was aanzienlijk. Voor een gedetailleerd overzicht van het aantal aanmeldingen en transacties, bekijk je de volgende grafiek:

Ben je van plan jouw huis in Rilland te verkopen?

Het verkopen van je huis in Rilland kan een hele onderneming zijn. De uitdagingen zijn velerlei. Zo moet je zorgen voor een accurate woningtaxatie, voldoen aan wettelijke verkoopverplichtingen zoals het aanleveren van een energielabel, en het organiseren van bezichtigingen. Het kan tevens een uitdaging zijn om een goede aantrekkelijke verkoopprijs vast te stellen die tegelijkertijd realistisch is.

Gelukkig zijn er tal van oplossingen om het je makkelijker te maken. Een van de slimste manieren is om vooraf een duidelijk stappenplan op te stellen voor de verkoop van je woning. Dit biedt structuur en overzicht en ontmantelt de complexiteit van het proces. In dit stappenplan kun je ook opnemen hoe je de juiste makelaar kiest en hoe je een mogelijk verhuisbedrijf inzet. Door goed voorbereid te zijn, kun je heel wat uitdagingen op je verkooptraject in Rilland voorkomen.

Bekijk je stappenplan Speciaal voor jouw woning

Over Huis Verkopen

Als je een oogje in het zeil wilt houden op de woningmarkt in Rilland, dan vind je op HuisVerkopen.nl de laatste cijfers. Net als de markt zelf, veranderen deze cijfers continu. Ze worden dan ook steeds bijgewerkt, zodat je altijd over de meest actuele informatie beschikt. Het grote voordeel hiervan is dat je op basis van deze cijfers verstandige beslissingen kunt maken bij bijvoorbeeld de verkoop van je eigen woning.

Meer dan alleen de laatste marktcijfers

Maar, HuisVerkopen.nl is meer dan enkel een bron voor de meest recente huizenmarktstatistieken. Wil je jouw woning verkopen? Dan is deze website een schatkist aan relevante informatie. Zo kan je met een paar simpele muisklikken makelaars vergelijken en de tarieven van verschillende makelaars opvragen. Bovendien biedt de site nuttige tips over onderwerpen zoals hoe je de waarde van jouw huis kunt bepalen en wat goede strategieën zijn om de beste verkoopprijs te behalen. Kortom, alles wat je nodig hebt om de verkoop van jouw woning succesvol aan te pakken is hier te vinden.

Huis Verkopen © 2024 - Bennekomseweg 43 - 6717LL - Ede - 0318 - 250 660 - Over ons - Contact - Privacybeleid - Disclaimer - Sitemap - KVK 89119223
Logo Huis Verkopen