Direct naar: Alle plaatsenAmsterdamRotterdamUtrechtDen HaagEindhoven Informatie: MakelaarEnergielabelWoningwaardeKostenWoningmarktcijfersTips

Makelaars Dieren

Als je je huis in Dieren wilt verkopen, wil je een goede makelaar vinden. Je wilt immers de hoogst mogelijke verkoopprijs behalen. Kijk daarom naar ervaring, klantbeoordelingen en lokale marktkennis bij het kiezen van de juiste makelaar.

Over makelaars in Dieren

In de regio Dieren is het aanbod van makelaars behoorlijk divers. Dit maakt een bewuste keuze maken soms een hele klus. Elk van deze makelaars is namelijk uniek, variërend in hun tariefstructuur of hun specialisatie in bepaalde type woningen. Net zoals een penthouse anders is dan een rijtjeshuis, kan ook de aanpak van elke makelaar variëren afhankelijk van je behoeften en wensen.

We begrijpen dat het uitdagend kan zijn om de verschillen tussen makelaars te doorgronden, daarom bieden we verschillende aanpakken om de makelaars in Dieren naast elkaar te leggen. Onze variërende vergelijkings-methoden helpen je om een gefundeerde beslissing te nemen. Dus wil je alles te weten komen over de makelaars in Dieren, bekijk dan de informatie die alle relevante details bevat op deze pagina.

Mei 2024

Makelaarskosten (gem.)
€ 4.388
Onderhandelingsresultaat (gem.)
€ 12.067
Besparing (gem.)
€ 1.204

Actueel

 • Als je overweegt om je huis te verkopen in Dieren, is het belangrijk om te weten dat de gemiddelde courtages van makelaars in deze regio momenteel 1,13% zijn. Dit percentage geldt als van mei 2024.
 • Daarnaast kunnen de huidige huizenprijzen in Dieren ook je beslissing beïnvloeden. De gemiddelde verkoopprijs per m2 is op dit moment € 3.412. Voor meer gedetailleerde informatie over de huizenprijzen, raadpleeg je onze huizenmarkt pagina.

Uitgelichte makelaars in Dieren

In Dieren barst het van de makelaars die staan te popelen om je te ondersteunen bij het van de hand doen van je huis. Het is echter niet raadzaam om zonder nadenken met de snelste vlotte prater in zee te gaan. Het is zinnig om Dierense makelaars eerlijk te vergelijken, let hierbij op expertise, tarieven en de totaalservice die ze bieden.

Logo Best Living NVM Makelaars & financieel adviseurs

Best Living NVM Makelaars & financieel adviseurs

Best Living NVM Makelaars & financieel adviseurs is een makelaar met meerdere vestigingen, die jou een totaaladvies geeft voor optimaal woonplezier. Passie, actief en gedreven, het team van acht biedt je een persoonlijke benadering, zowel bij het kopen of verkopen van een woning als bij financieel advies, waaronder hypotheken en verzekeringen. Sectoren waarin zij zich specialiseren zijn o.a. nieuwbouw. Met hun regionale expertise en diverse certificeringen, waaronder NVM, kunnen ze je begeleiden in het gehele proces.
Logo Grotenhuis Makelaardij

Grotenhuis Makelaardij

Grotenhuis Makelaardij is een actief en full-service makelaarskantoor met passie. Met innovatieve en professionele diensten - van (NWWI)taxaties, hulp bij WOZ-bezwaar tot advies over hypotheken. Het heeft een omvangrijk regionaal netwerk en behoort tot de marktleiders in haar werkgebied. Of je nu een woning wilt verkopen, kopen of verhuren, het deskundige team van zes medewerkers staat klaar. Met 106 recente verkopen voorop loopt Grotenhuis Makelaardij vast op naar succes. Actie = Succes!
Logo REBO Woningmakelaars

REBO Woningmakelaars

REBO Woningmakelaars is een deskundig makelaarskantoor dat je helpt bij het realiseren van al je woonwensen. Of je nu twijfelt over verhuizen of specifieke wensen hebt, REBO Woningmakelaars biedt een antwoord op al je vragen. Met sterke lokale en regionale connecties en hun succesvolle aankoopprogramma Copaan, vinden zij voor jou de perfecte woning. Daarnaast zijn ze gespecialiseerd in nieuwbouw en bieden ze diensten als gratis waardebepaling, taxatie en verhuur aan.

Let op: In en rondom Dieren zijn er meer verkoopmakelaars actief dan je denkt. Bij Huis Verkopen nemen we alle makelaars in Dieren op in onze vergelijking. Misschien staat jouw ideale makelaar niet in de eerder weergegeven lijst, maar alleen door deze stap te zetten, kun je die vinden.

Vergelijk makelaars in Dieren Op basis van jouw voorkeuren

Wat kost een makelaar in Dieren?

Een makelaar in Dieren rekent voor het verkopen van een huis gemiddeld een courtage van 1,13% van de verkoopopbrengst. Bij een gemiddelde huizenprijs van € 388.283 in Dieren komt dit neer op € 4.388 aan makelaarskosten (update mei 2024).

Naast de courtage zijn er vaak ook opstartkosten. Dit zijn de kosten die de makelaar maakt om jouw huis te verkopen, denk aan fotografie en adverteren. De kosten en de courtage variëren per makelaar.

Let op: Gemiddeld kunnen de courtages van makelaars in Dieren 0,62% verschillen. Hierdoor kun je tot wel € 1.204 besparen door makelaars te vergelijken. Door het vergelijken van makelaars zorg je ervoor dat je goed voorbereid begint aan het verkoopproces van je huis.

Kosten van makelaars in Dieren

Mei 2024 (gemiddeld)

€ 0
€ 1.800
€ 4.500
Bespaar direct Vergelijk lokale makelaars

Opstartkosten van makelaars in Dieren

Opstartkosten zijn een realiteit waar de meeste makelaars in Dieren niet rond kunnen. Deze kosten dekken de administratieve uitgaven die ze maken om je woning helemaal klaar te maken voor verkoop. Denk hierbij aan het maken van verkoopfoto's, het opstellen van de verkoopbrochure en de plaatsing van je woning op huizensites en in de etalage van het makelaarskantoor. De hoogte van de opstartkosten varieert per makelaar en is afhankelijk van de diensten die je afneemt.

Het is belangrijk om je ervan bewust te zijn dat de opstartkosten niet altijd duidelijk gecommuniceerd worden. Zo kan het zijn dat je denkt een goede deal te hebben gesloten, maar dat je later toch nog met deze bijkomende kosten wordt geconfronteerd. Informeer daarom altijd bij jouw makelaar over de zogeheten ‘verborgen kosten’ om verrassingen te voorkomen. Let wel, deze kosten staan los van de courtage, de vergoeding voor de diensten van de makelaar zelf.

Intrekkingskosten van makelaars in Dieren

Het kan gebeuren dat je besluit om jouw woning voortijdig uit de verkoop te halen. Wat velen niet weten, is dat de meeste makelaars in Dieren intrekkingskosten in rekening brengen in zo'n geval. Dit zijn kosten die de makelaar maakt voor het in de verkoop nemen van jouw woning en de tijd en moeite die is gestoken in de verkoopactiviteiten tot dusver.

Intrekkingskosten zijn bedoeld om de reeds gemaakte kosten en de gederfde commissie door de makelaar te compenseren. Bijvoorbeeld, je besluit jouw woning van de markt te halen omdat je toch niet wilt verhuizen, of je ontvangt een aantrekkelijk privéaanbod. Let er op dat deze kosten in de verkoopovereenkomst worden geregeld. Ze kunnen per makelaar verschillen en kunnen soms oplopen tot duizenden euro's, afhankelijk van de tijd en gedane inspanningen.

Vraag tarieven van makelaars op Gratis en vrijblijvend

Makelaars in Dieren met een vast tarief

Het kan gunstig zijn om voor een makelaar te kiezen die werkt met een vast tarief. Zo weet je vanaf het begin precies waar je aan toe bent. Er is dus geen sprake van onverwachte kosten en dat maakt het allemaal een stuk overzichtelijker. Hier in Dieren hanteren de makelaars met vaste tarieven gemiddeld een prijs van € 3.250 (update: mei 2024).

Aan de andere kant kan een vast tarief ten opzichte van courtage nadelig zijn als de woning snel verkocht wordt. Stel, je woning wordt verkocht voor 200.000 euro en je hebt een makelaar met een tarief van 1% courtage, dan betaal je 2.000 euro. Maar als je een makelaar hebt met een vast tarief van, zeg, 3.000 euro, betaal je 1.000 euro meer terwijl de woning snel verkocht is.

Tip: Kijk voordat je een makelaar kiest goed naar wat je verwacht van het verkoopproces van je woning. Als je denkt dat je woning snel verkocht kan worden, dan is een makelaar met courtage wellicht voordeliger. Echter, als je verwacht dat het verkoopproces wat meer tijd in beslag neemt, kan een makelaar met een vast tarief juist uitkomst bieden.

4 feitjes over makelaars in Dieren

 • In Dieren maken woningverkopers gemiddeld vergelijkingen bij drie makelaars alvorens de uiteindelijke keuze te maken voor de verkoop. Dit doen ze door verkoopadvies aan te vragen.
 • Het is een feit dat woningen in Dieren met de hulp van makelaars gemiddeld 12% winstgevender worden verkocht dan zonder de inzet van een makelaar.
 • Verkoopmakelaars in Dieren blijken woningen uiteenlopend te waarderen, waarbij de verschillen in geschatte waarde tot wel 44.000 euro kunnen oplopen. Je kunt zelf de waarde inschatten door een waardebepaling aan te vragen.
 • Het is interessant te noteren dat de duurste makelaar in Dieren een courtage vraagt van 1,55%, terwijl andere makelaars vaak een gunstiger tarief hanteren.

Wat levert de beste makelaar in Dieren op?

Er zit een groot verschil in de prestaties van verschillende makelaars in Dieren. Dit verschil kan aanzienlijk effect hebben op jouw huisverkoopproces, waardoor het belangrijk is de makelaars goed met elkaar te vergelijken.

Dit is hoe je de beste makelaars in Dieren herkent:

 • Uit onze gegevens blijkt dat de meest succesvolle makelaars in Dieren woningen gemiddeld kunnen verkopen voor een bedrag dat hoger ligt dan de verwachte verkoopprijs. Dit getal is preciezer uitgedrukt in € 11.677.
 • Daarnaast hebben onze statistieken aangetoond dat de snelste makelaar huizen gemiddeld 14 dagen vlotter verkoopt dan de andere makelaars in Dieren. Dit betekent dat je je woning eerder kunt verkopen.

De beste makelaar in Dieren vinden

Wat vind je belangrijk bij de keuze voor een makelaar? De een zal inzetten op een vlotte verkoop, terwijl de ander de beste prijs voorop stelt. Tevens kunnen de tarieven onderling sterk variëren.

De keuze van een makelaar heeft dan ook een rechtstreeks effect op hoe jouw verkoopproces zal verlopen. Een nauwgezette vergelijking tussen makelaars is essentieel om jouw wensen en doelen te verwezenlijken.

Waar moet je op letten bij makelaars in Dieren?

De keuze voor de juiste makelaar in Dieren bij de verkoop van je huis, kan een lastige zijn. Hieronder staan vijf punten waar je op moet letten:

Eerder verkoopresultaat

Check de eerder behaalde verkoopresultaten van de makelaar. Hoe snel zijn huizen verkocht en voor welke prijs? Dit geeft een indicatie van de kennis en kunde van de makelaar.

Prestaties

Kijk ook naar de prestaties van de makelaar. Zijn klanten tevreden? Was de communicatie goed? Prestaties kunnen inzicht geven in de betrouwbaarheid en professionaliteit van de makelaar.

Provisie

Vergelijk de provisiekosten van verschillende makelaars. De kosten kunnen variëren en het is belangrijk om te weten wat je krijgt voor het bedrag dat je betaalt.

Marketingstrategie

De marketingstrategie van de makelaar kan van invloed zijn op de snelheid en prijs van de verkoop. Bespreek de strategie en kijk of deze past bij jouw wensen en verwachtingen.

Netwerk

Een makelaar met een uitgebreid netwerk kan sneller potentiële kopers vinden. Informeer naar het netwerk van de makelaar in Dieren en omgeving.

Moet ik kiezen voor een NVM-makelaar?

In Dieren is het kiezen van de juiste makelaar een taak die zorgvuldigheid vereist. Niet alleen wegen de prestaties van NVM-makelaars zwaar mee, maar ook de prestaties van VBO en VastgoedPRO makelaars. Het is belangrijk om te begrijpen dat de verkoopcijfers van NVM-makelaars in Dieren sterk verschillen, wat ons helpt te bepalen wie de beste makelaar is.

Je mag niet vergeten dat de NVM-makelaars, VBO of VastgoedPRO makelaars hebben allemaal hun eigen specifieke sterke punten. Daarom is het belangrijk om goed op de hoogte te zijn van wat je precies nodig hebt in het proces van koop of verkoop van jouw huis. Een grondig onderzoek naar de makelaarsmarkt zal je helpen bij het kiezen van de meest geschikte makelaar voor jouw unieke situatie.

Wat doet een makelaar in Dieren?

Een makelaar in Dieren helpt je bij het verkopen van je huis. De makelaar heeft kennis van de lokale huizenmarkt, beschikt over een netwerk van potentiële kopers en zorgt voor een professionele presentatie van je woning.

Daarnaast begeleidt een makelaar je tijdens het gehele verkoopproces. Denk hierbij aan het voeren van onderhandelingen, het opstellen van het koopcontract en het regelen van de juridische en financiële afwikkeling. Een makelaar zorgt voor een soepele verkoop.

 • Dankzij de makelaar bereik je een grotere groep potentiële kopers
 • Je woning wordt op een aantrekkelijke manier gepresenteerd
 • Je verspilt geen tijd aan het regelen van bezichtigingen
 • Je kunt vertrouwen op expertonderhandelingen voor de beste prijs
 • De makelaar zorgt voor een correcte juridische en financiële afwikkeling

Waarom een makelaar in Dieren inschakelen?

Aan de verkoop van je huis in Dieren wil je een positieve herinnering overhouden. Het kan best spannend zijn, en daarom is het fijn als een makelaar je goed kan begeleiden en adviseren. Een goede makelaar doet meer dan alleen het huis in de verkoop zetten, ze zullen je ook geruststellen en ondersteunen waar nodig. Nu vraag je je wellicht af: wat maakt een goede makelaar nou beter dan een gemiddelde makelaar?

De perfecte prijs

Een realistische vraagprijs bepalen is een kunst. Hoewel je zelf wellicht een bepaald bedrag in gedachten hebt, kent een goede makelaar de markt in Dieren als geen ander. Ze zijn slechts door een blik op de woning en omgeving in staat om de optimale verkoopprijs te bepalen.

Vakkundige presentatie

Een sleutelrol in het verkoopproces is het aantrekkelijk presenteren van de woning. Een ervaren makelaar weet dat professionele foto's en een indrukwekkende beschrijving een wereld van verschil kunnen maken. Dit trekt meer potentiele kopers en geeft jouw woning de waardering die het verdient.

Communicatie

Goede communicatieve vaardigheden zijn bepalend voor de interactie met kopers en met jou als verkoper. Een goede makelaar houdt je proactief op de hoogte en staat klaar om je vragen te beantwoorden. De verkoop van je huis is tenslotte een belangrijk proces waar je nauw bij betrokken wilt zijn.

Effectief netwerken

Naast de strategie van de verkoop zelf, speelt het netwerk van de makelaar ook een grote rol. Een goede makelaar heeft een breed netwerk dat gebruikt kan worden om je huis snel onder de aandacht te brengen bij de juiste doelgroep.

Makelaars in Dieren vergelijken

Op zoek naar de beste makelaar in Dieren? Via Huis Verkopen vergelijk je makelaars op prestaties zoals verkoopopbrengst en snelheid. Het resultaat? Een betere aanpak voor de verkoop van je huis en lagere makelaarskosten.

 • Gratis waardebepaling door de makelaars
 • Vergelijken leidt tot lagere makelaarskosten
 • Vind de makelaar die jouw huis voor de maximale prijs kan verkopen
 • Volledig overzicht van je verkoopmogelijkheden

Vergelijken werkt simpel: vul je adres, voorkeuren en wensen in. Hierna wordt je gekoppeld aan de verkoopmakelaars in Dieren die het beste bij jouw woning en situatie passen. Deze makelaars informeren je over wat jij wilt weten, zodat je een goed beeld krijgt en de makelaar kan kiezen die het beste verkoopvoorstel biedt.

Vergelijk makelaars in Dieren Bespaar direct, je zit nergens aan vast

Veelgestelde vragen over makelaars in Dieren

De gemiddelde makelaarskosten in Dieren bedragen € 4.388. Hierbij is de courtage doorgaans een percentage van de verkoopsom. De exacte kosten kun je navragen bij diverse makelaars in Dieren.

Kijk naar zaken zoals ervaring, courtage, en dienstverlening. Het is slim om te vergelijken. Dit kan gemakkelijk en snel op onze website.

Maak je geen zorgen. Makelaars in Dieren verkopen een huis gemiddeld in 37 dagen. Bespreek met je makelaar wat de beste vervolgstappen zijn indien de verkoop moeizaam verloopt.

De gemiddelde courtage van makelaars in Dieren is 1,13%. Dit wordt vaak berekend als een bepaald percentage van de verkoopprijs van je huis, en kan verschillen per makelaar.

De gemiddelde opstartkosten van makelaars in Dieren zijn € 515. Deze kosten dekken vaak de eerste kosten die worden gemaakt als je huis in Dieren op de markt wordt gebracht.
Huis Verkopen © 2024 - Bennekomseweg 43 - 6717LL - Ede - 0318 - 250 660 - Over ons - Contact - Privacybeleid - Disclaimer - Sitemap - KVK 89119223
Logo Huis Verkopen