Direct naar: Alle plaatsenAmsterdamRotterdamUtrechtDen HaagEindhoven Informatie: BlogMakelaarEnergielabelWoningwaardeKostenWoningmarktcijfersTips

Huis verkopen in Dieren

Als je overweegt jouw huis in Dieren te verkopen, kan het proces overweldigend lijken. Daarom bieden we een duidelijk en gedetailleerd stappenplan, waarin elke fase van het verkoopproces uitvoerig aan bod komt. Zo weet je precies wat je kunt verwachten en maak je de weg naar een succesvolle verkoop overzichtelijk en stressvrij.

 • Geen gedoe
 • Direct geregeld
 • Geld besparen
 • Hogere opbrengst

Over het verkopen van je huis in Dieren

Als woningverkoper in Dieren heb je verschillende doelen wanneer je jouw huis gaat verkopen. Misschien wil je de allerhoogste prijs voor jouw woning behalen. Een ander belangrijk doel kan zijn, om het huis snel te verkopen. Misschien wil je het wel rustig aanpakken en de beste koper voor je huis vinden, iemand die jouw huis net zo liefheeft als jij altijd hebt gedaan. Of het voor jou een combinatie van deze factoren is, alles moet vlekkeloos verlopen met betrouwbare experts aan je zijde.

Je vraagt je misschien af hoe snel woningen in Dieren worden verkocht, wat de gemiddelde verkoopopbrengst is en hoeveel je kunt besparen door makelaars te vergelijken. Of wellicht ben je benieuwd hoe je ervoor zorgt dat jouw huis opvalt tussen het andere aanbod in Dieren. Hieronder geven we je actuele cijfers over de woningmarkt in Dieren:

Juni 2024

Verkoopsnelheid (gem.)
25 dagen
Verkoopopbrengst (gem.)
€ 388.283
Besparing (gem.)
€ 1.204

Je huis snel verkopen in Dieren

In de pittoreske plaats Dieren worden woningen in gemiddeld 37 dagen snel verkocht. Dit is de doorsnee tijdspanne waarin mensen hun huis weten te verkopen. Het lukt echter niet iedereen om binnen deze periode hun woning te verkopen. Daarom hier een aantal praktische tips om je verkoop te versnellen.

 1. Vraagprijs bepalen: Het vaststellen van de juiste vraagprijs is essentieel in het snel verkoopproces. Een realistische vraagprijs zorgt voor meer geïnteresseerde kopers. Een deskundige makelaar uit Dieren kan je hierbij helpen door een nauwkeurige waardebepaling van je woning.
 2. Presentatie van je woning: Een eerste indruk is zeer belangrijk en kan het verschil maken tussen snel verkopen of lang in de verkoop staan. Zorg voor een nette, opgeruimde woning en een verzorgde tuin. Goede foto's zijn onmisbaar. Overweeg ook een virtuele 3D-tour om je woning online te presenteren.
 3. Effectieve marketingstrategie: Inzetten van verschillende kanalen om je woning te promoten kan helpen om een groter publiek te bereiken. Social media, een opvallend "te koop" bord, open huizen dagen kunnen hierbij effectief zijn. Een ervaren makelaar kan je begeleiden in het opstellen en uitvoeren van een effectieve marketingstrategie.

Tips in Dieren

#1 Tip: de keuze voor een goede makelaar heeft veel invloed op het verkoopresultaat.

Bekijk alle tips of begin direct met het vergelijken van makelaars: tarieven, prestaties en aanpak.

Begin met vergelijken

Wat brengt een huis in Dieren op?

In het pittoreske Dieren ligt de gemiddelde verkoopprijs voor een woning momenteel rond de € 388.283 euro. Waar jouw woning effectief voor verkocht kan worden hangt echter af van diverse factoren, zoals de staat van het onderhoud, de locatie binnen Dieren en de huidige vraag naar woningen in juni 2024.

Als je kijkt naar de verkoopprijs per vierkante meter, dan ligt deze in Dieren op ongeveer € 3.412 euro. Om vervolgens een helder en realistisch beeld te krijgen van de waarde van jouw eigen woning en een passende vraagprijs te bepalen, kan een gedetailleerd verkoopadvies van grote waarde zijn. Een kosteloos en vrijblijvend advies zoals dit geeft je inzicht in de waarde van jouw woning in de huidige markt.

Vraag jouw gratis waardebepaling aan Bij een lokale, ervaren makelaar

Woningcijfers in Dieren

Afgelopen 3 maanden (per m2)

€ 3.200
€ 3.300
€ 3.500

Op HuisVerkopen.nl houden we alle huizenprijzen in Dieren bij (up-to-date: juni 2024), waaronder de gemiddelde vraagprijs, verkoopprijs, de prijsontwikkeling en de gemiddelde huizenprijzen ten opzichte van andere plaatsen in de buurt van Dieren.

Feitjes over Dieren

 • Dieren ligt aan de IJssel tussen Arnhem en Zutphen.
 • Het dorp staat bekend om zijn jaarlijkse jazzfestival.
 • In Dieren bevindt zich de Koninklijke Gazelle fietsfabriek.

Tips om je woning te verkopen in Dieren

Het verkopen van je huis in Dieren kan een uitdaging zijn, maar door het toepassen van handige verkooptips kun je je woning optimaal presenteren. Met kleine aanpassingen verhoog je aanzienlijk de verkoopwaarde van je woning, en genereer je ongetwijfeld meer interesse. Hier zijn enkele praktische en betaalbare tips waarmee je kunt beginnen:

 • Onvergetelijke eerste indruk: Zorg ervoor dat je huis er van buiten aantrekkelijk en verzorgd uitziet. Een vers geschilderde voordeur, nieuwe planten in de voortuin of schone ramen maken al een wereld van verschil.
 • Licht en luchtig: Weinig dingen zijn aantrekkelijker voor kopers dan een lichte, uitnodigende ruimte. Open gordijnen, zorg dat ramen schoon zijn en vervang eventueel donkere lampen voor helderder licht.
 • Neutrale stijl: Probeer je huis zo neutraal mogelijk in te richten. Dit maakt het voor potentiële kopers makkelijker om hun eigen meubels en decoratie voor zich te zien in de ruimtes.
 • Diepte reiniging: Een grondige schoonmaakbeurt kan een huis velen malen aantrekkelijker maken. Besteed extra aandacht aan de keuken en badkamer, deze ruimtes worden vaak kritisch bekeken door kopers.
 • Geur en sfeer: Zorg voor een frisse geur in huis en een warme sfeer. Het bakken van brood of koekjes vlak voor een bezichtiging kan een huiselijk gevoel opwekken.

Ontdek jouw stappenplan in Dieren:

 • Voorkomt overslaan van nodige stappen bij woningverkoop
 • Inventariseert wat er nog moet gebeuren voor verkoop
 • Maakt vergelijken eenvoudig, wat duizenden euro's kan besparen
 • Zorgt dat je niets over het hoofd ziet bij de oriëntatie
Bekijk mijn stappenplan Speciaal voor jouw woning

Wat kost een huis verkopen in Dieren?

Het verkopen van je huis brengt kosten met zich mee. De verkoop van een woning in Dieren kost je als verkoper gemiddeld € 5.786. Hieronder zetten we alle kosten op een rij:

Kosten bij verkoop in Dieren In euro’s
Makelaarskosten (o.b.v. huiswaarde € 388.283) € 4.388
Verkoopstyling en klein onderhoud € 875
Energielabel aanvragen € 315
Notaris (doorhalen hypotheek) € 350
Totale gemiddelde kosten bij verkoop € 5.786

Kosten van makelaars in Dieren

Als je overweegt om je huis in Dieren te verkopen, dan is het goed om te weten wat de gemiddelde kosten hiervan zijn. Makelaars rekenen vaak een courtage, dit is een percentage van de verkoopprijs. Deze courtage is in Dieren gemiddeld 1,13%. Maar niet alleen de kosten zijn belangrijk, ook de verkoopprijs waarvoor de makelaar jouw woning denkt te kunnen verkopen kan van grote invloed zijn.

Om kosten te besparen en zeker te weten dat je het meeste uit je verkoop haalt, is het handig om makelaars in Dieren te vergelijken. Zo kom je erachter welke makelaar de beste beoordelingen heeft en welke het meest ervaren is met het verkopen van woningen in jouw prijsklasse.

Lees meer over makelaars in Dieren.

Andere kosten bij verkoop

Notariskosten

Als je jouw huis verkoopt, krijg je onder andere te maken met notariskosten. Dit zijn kosten voor het opstellen van de koopovereenkomst en het regelen van de hypotheekakte. Hoewel de koper meestal de overdrachtskosten betaalt, betaal je als verkoper zelf de kosten voor het 'royeren' van de hypotheek.

Het is belangrijk om zicht te houden op deze kosten. Niet alle notarissen hanteren namelijk dezelfde prijzen. Door vooraf verschillende notarissen te vergelijken, krijg je een goed beeld van de te verwachten kosten. Deze verkoopkosten maken een significant deel uit van het verkoopproces.

Energielabel

Voordat je jouw huis te koop zet, is het wettelijk verplicht om een energielabel aan te vragen. Dit label geeft inzicht in de energiezuinigheid van je woning. Eventuele kopers kunnen deze informatie gebruiken om een betere inschatting te maken van hun toekomstige energiekosten.

Keep in mind dat het aanvragen van een energielabel kosten met zich meebrengt. Je kunt eenvoudig en snel online een energielabel aanvragen. Zo hoef je niet nog achteraf, wanneer je huis al verkocht is, deze kosten te maken.

Marketingkosten

Als je je woning verkoopt, wil je deze natuurlijk onder de aandacht brengen van zoveel mogelijk potentiële kopers. Daar zijn vaak marketingkosten aan verbonden. Denk aan het plaatsen van advertenties, het inhuren van een fotograaf voor professionele fotoreportages en soms ook de kosten voor een online videopresentatie van je woning.

Let op: deze kosten zijn meestal onderdeel van de tarieven van de makelaar. Het is daarom verstandig om makelaarstarieven te vergelijken, zo krijg je goed inzicht in wat je precies kwijt bent aan deze marketingkosten.

Wanneer mijn huis verkopen in Dieren?

Is het de juiste tijd om je huis in Dieren te verkopen? Gezien de huidige staat van de huizenmarkt, is het antwoord ja. De markt is namelijk erg gunstig, er is veel vraag naar woningen en het aanbod blijft beperkt, dus het is absoluut een goed moment.

Vraag je je af of er potentiële risico's aan kleven? Zoals bij elke beslissing, zijn er altijd variabelen om rekening mee te houden. Toch hebben veel mensen in juni 2024 hun woning succesvol verkocht. Het verkopen van je huis in deze periode kan je dus zeker vooruit helpen.

Vergelijk makelaars in Dieren Op basis van je voorkeuren

Waarom Huis Verkopen?

Ben je van plan om je huis te verkopen? Door gebruik te maken van het overzichtelijke stappenplan van Huis Verkopen, maak je het jezelf een stuk eenvoudiger. Dit stappenplan geeft inzicht in het gehele verkoopproces van A tot Z. Daarbij biedt het een schat aan informatie en tips, plus de mogelijkheid om relevante dienstverleners te vergelijken. Dit helpt je niet alleen om kosten te besparen, maar ook om het maximale resultaat uit de verkoop te halen. Slim toch?

Statistieken van makelaars in Dieren

Wil je weten welke makelaar in Dieren het beste presteert qua verkoopopbrengst en snelheid? Bij Huis Verkopen krijg je op basis van actuele statistieken inzicht in de prestaties van lokale makelaars. Zo maak je een geïnformeerde keuze voor de beste makelaar voor jouw situatie.

Kosten besparen op dienstverleners

Wist je dat je met Huis Verkopen flink kunt besparen op makelaarskosten? Via het interactieve stappenplan vergelijk je makelaars, energieadviseurs en andere dienstverleners op tarieven en beschikbaarheid. Hiermee houd je de kosten voor de verkoop van je huis laag.

100% onafhankelijk en in jouw belang

Huis Verkopen is 100% objectief en onafhankelijk. Als grootste platform op het gebied van huisverkoop, staan we altijd aan de kant van de verkoper. We bestrijden misinformatie en zorgen ervoor dat jij de juiste beslissingen neemt.

Alles op één plek met het stappenplan

Verkoop je je huis, dan wil je het overzicht behouden. Het interactieve stappenplan van Huis Verkopen helpt je hierbij. Vink elke voltooide stap af, blijf goed geïnformeerd en regel alles op één plek. Ideaal om stressvrij je huis te verkopen!

Veelgestelde vragen over een huis verkopen in Dieren

Als je wilt weten hoeveel je huis waard is, kan je een gratis waardebepaling bij een makelaar aanvragen. De makelaar bekijkt dan jouw huis en vergelijkt het met gelijksoortige huizen in Dieren die recentelijk zijn verkocht.

Er zijn verschillende strategieën om je huis sneller te verkopen. Een daarvan is het goed presenteren van je huis. Maak mooie foto’s, zorg dat je huis schoon en opgeruimd is en schrijf een aantrekkelijke tekst. Voor meer tips en adviezen kan je terecht op de snelle verkoop pagina.

Bij de verkoop van je huis komen verschillende soorten kosten kijken. Denk hierbij aan de makelaarscourtage, notariskosten, kosten voor een energielabel en eventuele kosten voor het aflossen van je hypotheek. Raadpleeg de kostenpagina voor een uitgebreid overzicht.

Het verkoopproces begint met het bepalen van de vraagprijs, gevolgd door het presenteren en promoten van je woning. Vervolgens worden bezichtigingen georganiseerd, onderhandelingen gevoerd en uiteindelijk de koopakte ondertekend. Bekijk ons stappenplan voor meer details.

Het is aan te raden om een makelaar te kiezen die ervaring heeft met verkopen in Dieren. Doe research naar verschillende makelaars, vraag offertes aan en vergelijk deze. Op onze vergelijkingspagina vind je een handige tool om makelaars te vergelijken.
Huis Verkopen © 2024 - Bennekomseweg 43 - 6717LL - Ede - 0318 - 250 660 - Over ons - Contact - Privacybeleid - Disclaimer - Sitemap - KVK 89119223
Logo Huis Verkopen