Direct naar: Alle plaatsenAmsterdamRotterdamUtrechtDen HaagEindhoven Informatie: MakelaarEnergielabelWoningwaardeKostenWoningmarktcijfersTips

Huis verkopen in Ellecom

Denk je erover na je huis in Ellecom te verkopen? Wanneer je je woonstek wilt verlaten, komt er een hoop bij kijken. Op HuisVerkopen.nl kun je alles voor de verkoop van je huis in Ellecom tot in de puntjes voorbereiden.

 • Geen gedoe
 • Direct geregeld
 • Geld besparen
 • Hogere opbrengst

Over het verkopen van je huis in Ellecom

Als woningverkoper in Ellecom heb je specifieke doelen voor ogen wanneer je je huis op de markt brengt. Je wilt de meest gunstige verkoopprijs realiseren, om zo de maximale opbrengst uit je investering te halen. Naast het financiële aspect, wil je de verkoop liefst ook nog binnen een acceptabel tijdframe afronden. Verder wil je wellicht ook samenwerken met een betrouwbare en effectieve makelaar die jouw belangen vooropstelt en ervoor zorgt dat je je geen zorgen hoeft te maken over de verkoopdetails.

Maar hoe zit het nu precies met de woningmarkt in Ellecom? Hoe snel worden de huizen gemiddeld verkocht en wat is de gemiddelde verkoopopbrengst? Bovendien, hoeveel kun je eigenlijk besparen door makelaars te vergelijken? Je kunt een handige vergelijking maken tussen makelaars om deze en andere vragen te beantwoorden. Hieronder volgen enkele actuele cijfers over de woningmarkt in Ellecom:

Mei 2024

Verkoopsnelheid (gem.)
20 dagen
Verkoopopbrengst (gem.)
€ 1.026.000
Besparing (gem.)
€ 2.206

Je huis snel verkopen in Ellecom

In de pittoreske plaats Ellecom worden woningen relatief vlot verkocht. De woningen staan gemiddeld maar 168 dagen te koop, voordat ze van eigenaar wisselen. Naar aanleiding hiervan geven wij jou graag een aantal tips om je woning nog sneller te verkopen.

 1. Waardebepaling door een makelaar kan enorm helpen bij het bepalen van een realistische vraagprijs. Een correct en aantrekkelijk prijskaartje kan ervoor zorgen dat je huis sneller van de markt verdwijnt. De makelaar kijkt naar de staat van je huis en vergelijkt het met soortgelijke woningen in de omgeving.
 2. Laat professionele foto's maken van je woning. Fotografie is een krachtig middel om de aantrekkelijkheid van je thuis te verhogen. Goede foto's geven potentiële kopers inzicht in hoe hun toekomstige woning eruit kan zien en kunnen de verkoopsnelheid aanzienlijk versnellen.
 3. Een opgeruimde en onderhouden woning maakt een veel betere indruk op potentiële kopers. Een net huis oogt groter en gezelliger, bovendien is het gemakkelijker voor een koper om zich voor te stellen in een schoon en georganiseerd huis. Maak dus grondig schoon en repareer kleine defecten voordat kijkers komen.

Tips in Ellecom

#1 Tip: de keuze voor een goede makelaar heeft veel invloed op het verkoopresultaat.

Bekijk alle tips of begin direct met het vergelijken van makelaars: tarieven, prestaties en aanpak.

Begin met vergelijken

Wat brengt een huis in Ellecom op?

Wil jij weten welke prijs je kunt vragen voor jouw huis in Ellecom? De gemiddelde verkoopprijs van een woning is momenteel € 1.026.000 euro. Deze prijs hangt uiteraard af van verschillende factoren zoals het type huis, de staat van onderhoud en de ligging van de woning in Ellecom.

In Ellecom is de prijs die je kunt vragen voor jouw woning ook afhankelijk van het aantal vierkante meters. De gemiddelde prijs per m² in deze regio is namelijk € 4.385 euro. Deze informatie helpt je om een beter inzicht te krijgen in de waarde van jouw woning in mei 2024.

Vraag jouw gratis waardebepaling aan Bij een lokale, ervaren makelaar

Woningcijfers in Ellecom

Afgelopen 3 maanden (per m2)

€ 3.700
€ 4.100
€ 4.500

Op HuisVerkopen.nl houden we alle huizenprijzen in Ellecom bij (up-to-date: mei 2024), waaronder de gemiddelde vraagprijs, verkoopprijs, de prijsontwikkeling en de gemiddelde huizenprijzen ten opzichte van andere plaatsen in de buurt van Ellecom.

Tips om je woning te verkopen in Ellecom

Je huis in Ellecom verkopen kan een uitdagend proces zijn, maar jij kan zelf een groot verschil maken door je voor te bereiden. Volg deze handige tips om je woning aantrekkelijk te presenteren en de kans op een succesvolle verkoop te vergroten.

 • Eerste indrukken zijn ongelooflijk belangrijk. Zorg ervoor dat het exterieur van je huis er verzorgd en uitnodigend uitziet. Kleine verbeteringen, zoals een likje verf of nieuwe bloemen, kunnen al een groot verschil maken.
 • Lichte ruimtes zijn vaak aantrekkelijker voor potentiële kopers. Haal dus de zware gordijnen weg, reinig je ramen en zorg voor heldere, energiezuinige verlichting.
 • Neutrale kleuren helpen kopers om zichzelf in het huis te zien. Overweeg om felle en persoonlijke kleuren op de muren en vloeren te vervangen door neutrale tinten.
 • Maak elke ruimte zo ruim mogelijk. Verwijder overbodige meubels en bewaar persoonlijke objecten tijdelijk ergens anders.
 • Bereid je goed voor op bezichtigingen. Zorg dat je huis schoon, opgeruimd en aangenaam ruikt. Wees ook bereid om vragen te beantwoorden over de buurt en lokale voorzieningen.

Ontdek jouw stappenplan in Ellecom:

 • Stappenplan aanpasbaar aan jouw woning
 • Mogelijkheid om duizenden euro's te besparen
 • Biedt overzicht en voorkomt verkoopfouten
Bekijk mijn stappenplan Speciaal voor jouw woning

Wat kost een huis verkopen in Ellecom?

Het verkopen van je huis brengt kosten met zich mee. De verkoop van een woning in Ellecom kost je als verkoper gemiddeld € 7.134. Hieronder zetten we alle kosten op een rij:

Kosten bij verkoop in Ellecom In euro’s
Makelaarskosten (o.b.v. huiswaarde € 1.026.000) € 11.594
Verkoopstyling en klein onderhoud € 875
Energielabel aanvragen € 315
Notaris (doorhalen hypotheek) € 350
Totale gemiddelde kosten bij verkoop € 7.134

Kosten van makelaars in Ellecom

Bij de verkoop van je huis in Ellecom kan de makelaar op twee manieren kosten in rekening brengen: een vast tarief of een courtage, dat is een percentage van de verkoopprijs. Bij een vast tarief weet je vooraf precies wat je betaalt, ongeacht de verkoopprijs van je woning. Met een courtage betaal je een percentage over de verkoopprijs, wat betekent dat de kosten stijgen naarmate de verkoopprijs hoger is. Dit percentage is gemiddeld 1,13%.

Een goede makelaar is een waardevolle partner voor de beste verkoopresultaten. Het is dus belangrijk om goed geïnformeerd en voorbereid te zijn. Om een passende keuze te kunnen maken kun je makelaars in Ellecom vergelijken. Hiermee krijg je inzicht in de verschillende tarieven en kun je een weloverwogen beslissing maken voor de verkoop van je woning in Ellecom.

Lees meer over makelaars in Ellecom.

Andere kosten bij verkoop

Voorbereidende kosten

Voordat je je huis in Ellecom in de verkoop zet, maak je al diverse kosten. Denk bijvoorbeeld aan een bouwkundige keuring. Hoewel dit een uitgave is, is het eigenlijk een investering. Met de resultaten van deze keuring kun je eventuele gebreken oplossen en voorkom je dat een koper later terugkomt met klachten.

Daarnaast is het belangrijk dat je woning er netjes en verzorgd uitziet. Dat betekent dat je wellicht moet investeren in een likje verf of kleine reparaties. Deze kosten lijken misschien onnodig, maar een goed onderhouden woning brengt over het algemeen meer op en kan ook sneller worden verkocht.

Energielabel en taxatie

Het is bij verkoop verplicht om een definitief energielabel aan te leveren. Dit label geeft inzicht in de energiezuinigheid van je woning. Hoewel er kosten zijn verbonden aan dit energielabel, is het eigenlijk een investering. Een groen energielabel kan namelijk bijdragen aan de verkoopbaarheid van je woning.

Tenslotte is het verstandig om een taxatie te laten doen. De kosten hiervoor zijn voor jou als verkoper, maar met een taxatierapport kun je wel een realistische vraagprijs bepalen. Bovendien kan een objectieve bepaling van de waarde van je huis eventuele onderhandelingen met kopers vergemakkelijken.

Wanneer mijn huis verkopen in Ellecom?

Wil je jouw huis in Ellecom verkopen en vraag je je af of dit het juiste moment is? De huidige woningmarkt kan in jouw voordeel werken. Vooral als je bedenkt dat de vraag naar woningen hoog is, kan dit het ideale moment zijn om jouw huis te koop te zetten. Natuurlijk is het essentieel om een betrouwbare makelaar in Ellecom in de arm te nemen voor goed advies.

Wat betreft de woningwaarde van jouw huis in Ellecom: de waarde hangt af van verschillende factoren en kan niet zomaar uit de lucht gegrepen worden. Hoe bepaal je dan de woningwaarde en dus de verkoopprijs van jouw huis? Een gratis en vrijblijvende waardebepaling kan je hierbij helpen. Hiervoor kun je terecht op onze website via de volgende link: waardebepaling aanvragen. Vervolgens krijg je handige inzichten om een goede indicatie van jouw woningwaarde te krijgen.

Vergelijk makelaars in Ellecom Op basis van je voorkeuren

Waarom Huis Verkopen?

Het stappenplan van Huis Verkopen maakt het eenvoudig voor jou om met vertrouwen je huis te verkopen. Door alle noodzakelijke stappen bij elkaar te brengen, leidt het je door alle aspecten van de verkoop van jouw woning. Het stappenplan schetst het pad dat je moet volgen om de juiste keuzes te maken, zoals de beste makelaar selecteren, energiespecialisten vergelijken en een goede prijs bepalen. Door het stappenplan te gebruiken, ben je altijd op de hoogte van de voortgang en weet je precies wat de volgende stap is. En zo beheer en begrijp je het volledige verkoopproces van jouw huis beter dan ooit tevoren.

Statistieken van lokale makelaars

Huis Verkopen houdt de prestaties van alle makelaars bij in Ellecom, waardoor je makkelijk de beste specialisten voor jouw situatie kunt kiezen. Je ontvangt waardevolle informatie over de verkoopsnelheid en verkoopopbrengst van elke makelaar, waardoor het eenvoudig is de beste keuze te maken voor jouw woningverkoop.

Kosten besparen

Met Huis Verkopen kun je eenvoudig kosten besparen. Door dienstverleners zoals makelaars en energieadviseurs te vergelijken op basis van tarieven en beschikbaarheid, zorg je dat je niet te veel betaalt. Vergelijk en bespaar met het stappenplan van Huis Verkopen.

100% onafhankelijk

Als grootste platform specifiek gericht op het helpen met de verkoop van jouw huis, functioneert Huis Verkopen onafhankelijk en objectief. Je weet dat je kunt vertrouwen op de informatie die we bieden, omdat we uitsluitend handelen in het belang van de verkoper.

Overzicht bij het verkoopproces

Met het interactieve stappenplan van Huis Verkopen behoud je eenvoudig het overzicht tijdens de verkoop van je huis. Of het nu gaat om het regelen van een energielabel of het kiezen van een verhuizer, je regelt het allemaal op één plek, zonder de stress van het doen van een verkoop zelf.

Veelgestelde vragen over een huis verkopen in Ellecom

Volg een gestructureerd proces om ervoor te zorgen dat je woningverkoop soepel verloopt. Laat de juiste documenten voorbereiden, zorg ervoor dat je woning in topconditie is, stel een realistische prijs in en werk samen met een professionele makelaar.

Hoe snel je jouw huis in Ellecom verkoopt, hangt af van verschillende factoren, waaronder de marktomstandigheden, de conditie van je huis en de vraagprijs. Voor meer details, raadpleeg onze pagina op hoe snel woningen verkocht worden.

Als je gaat verhuizen uit je huis in Ellecom, zijn er enkele essentiële zaken die je moet regelen. Deze omvatten dingen zoals het informeren van je leveranciers, het regelen van een verhuisbedrijf en het doorgeven van je nieuwe adres. Bekijk onze checklist voor het verhuizen voor een gedetailleerd overzicht.

Het bepalen van de juiste vraagprijs voor je huis is een delicate evenwichtsoefening. Je moet rekening houden met de marktwaarde, je financiële behoeften en hoe snel je wilt verkopen. Voor begeleiding, bekijk ons artikel over hoe je de vraagprijs voor een huis bepaalt.
Huis Verkopen © 2024 - Bennekomseweg 43 - 6717LL - Ede - 0318 - 250 660 - Over ons - Contact - Privacybeleid - Disclaimer - Sitemap - KVK 89119223
Logo Huis Verkopen