Direct naar: Alle plaatsenAmsterdamRotterdamUtrechtDen HaagEindhoven Informatie: MakelaarEnergielabelWoningwaardeKostenWoningmarktcijfersTips

Huis verkopen in Numansdorp

Wil je jouw huis in Numansdorp verkopen? Slim idee om ons stappenplan te volgen, hiermee voorkom je hobbels op de weg en maak je de verkoop zo efficiënt mogelijk. Vertrouw op onze expertise en trek de juiste kopers aan, voor het beste resultaat.

 • Geen gedoe
 • Direct geregeld
 • Geld besparen
 • Hogere opbrengst

Over het verkopen van je huis in Numansdorp

Als je als woningverkoper in Numansdorp jouw huis gaat verkopen, heb je verschillende doelen voor ogen. Een hoog verkoopbedrag realiseren is daar een belangrijk aspect van. Misschien wil je ook wel binnen een korte termijn jouw huis verkopen. Dat zijn de typische verwachtingen van een huisverkoper. Maar er komen ook andere factoren bij kijken. Denk aan het verminderen van stress tijdens het verkoopproces en het vinden van een betrouwbare makelaar die jou volledig ontzorgt.

Zou je niet graag willen weten hoe snel huizen in Numansdorp verkocht worden? Wat is eigenlijk de gemiddelde verkoopopbrengst in jouw regio en zou het vergelijken van makelaars kunnen leiden tot besparingen? Misschien heb je je ook wel eens afgevraagd wat momenteel de waarde is van jouw woning. Je bent niet de enige met deze vragen. Daarom hebben we een consciëntieus stappenplan voor de verkoop van een woning in Numansdorp opgesteld. Laten we verder kijken naar de actuele cijfers van de woningmarkt in Numansdorp:

Februari 2024

Verkoopsnelheid (gem.)
48 dagen
Verkoopopbrengst (gem.)
€ 447.321
Besparing (gem.)
€ 1.275

Je huis snel verkopen in Numansdorp

Je bent van plan om je woning in Numansdorp te verkopen en vraagt je af hoeveel tijd dit in beslag neemt. Het is goed om te weten dat woningen in Numansdorp gemiddeld binnen 48 dagen verkocht worden. Gelukkig kun je door een aantal stappen te nemen de verkoopsnelheid van je woning positief beïnvloeden.

 1. Ga realistisch prijzen. Overtuig potentiële kopers met een competitieve en eerlijke vraagprijs. Zorg ervoor dat je een goed inzicht hebt in de woningwaarde. Een professionele waardebepaling kan hierbij erg nuttig zijn. Je kunt een waardebepaling door een makelaar aanvragen via bijvoorbeeld deze pagina.
 2. Inrichting en presentatie maken het verschil. Zorg ervoor dat je huis er op foto’s en bezichtigingen op zijn best uitziet. Geef elke kamer een duidelijke functie, repareer kleine gebreken en houd het schoon en opgeruimd. Hier vind je een overzicht van handige tips om je huis aantrekkelijk te presenteren.
 3. Doelgerichte marketing. Zorg ervoor dat je woning onder de aandacht wordt gebracht bij de juiste doelgroep. Je kunt hierbij gebruik maken van sociale media, online advertenties en traditionele kanalen zoals kranten. Een makelaar kan je hierbij adviseren. Vraag hier makelaarstarieven op bij lokale makelaars.
Huis verkopen {locatie} tips

Tips in Numansdorp

#1 Tip: de keuze voor een goede makelaar heeft veel invloed op het verkoopresultaat.

Bekijk alle tips of begin direct met het vergelijken van makelaars: tarieven, prestaties en aanpak.

Begin met vergelijken

Wat brengt een huis in Numansdorp op?

Als je jouw huis in Numansdorp wilt verkopen, is het goed om te weten dat de gemiddelde verkoopprijs momenteel ligt op € 447.321. De verkoopsom van een woning hangt af van verschillende factoren, zoals de ligging van het huis, de omvang en de staat van onderhoud. Ook speelt de huidige situatie op de woningmarkt een grote rol. Je kunt dus niet zomaar uitgaan van het gemiddelde, maar moet rekening houden met deze specifieke elementen.

Ook de gemiddelde prijs per vierkante meter is van belang bij de verkoop van jouw huis in Numansdorp. Om je een idee te geven: momenteel ligt de gemiddelde prijs per m2 op € 3.655. Om een volledig beeld te krijgen van de huidige waarde van jouw huis en om een reële vraagprijs te bepalen, is het verstandig om een verkoopadvies aan te vragen bij een ervaren makelaar. Zo weet je zeker dat je de juiste beslissingen neemt.

Vraag jouw gratis waardebepaling aan Bij een lokale, ervaren makelaar

Woningcijfers in Numansdorp

Afgelopen 3 maanden (per m2)

€ 2.700
€ 3.200
€ 3.800

Op HuisVerkopen.nl houden we alle huizenprijzen in Numansdorp bij (up-to-date: februari 2024), waaronder de gemiddelde vraagprijs, verkoopprijs, de prijsontwikkeling en de gemiddelde huizenprijzen ten opzichte van andere plaatsen in de buurt van Numansdorp.

Feitjes over Numansdorp

 • Numansdorp ligt op het eiland Hoeksche Waard in Zuid-Holland.
 • De gemeente Cromstrijen was de voormalige gemeente van Numansdorp.
 • Het dorp heeft een eigen haven aan het Haringvliet.

Tips om je woning te verkopen in Numansdorp

Je huis verkopen in Numansdorp kan een uitdaging zijn, maar met een aantal eenvoudige tips kun je het verkoopproces soepeler laten verlopen. Om je huis zo aantrekkelijk mogelijk te maken voor potentiële kopers, kan je ook hulp zoeken van specialisten, zoals een makelaar of een woningfotograaf. Hier volgen enkele waardevolle tips die je daarbij kunnen helpen.

 • Voorbereidende schoonmaak: Een grondige schoonmaak doet wonderen voor de eerste indruk. Zorg voor een vlekkeloos en fris ruikend huis. Het inhuren van een professionele schoonmaakdienst kan hierbij helpen.
 • Fotografie: Laat goede foto's maken van je huis. Een professionele woningfotograaf weet precies hoe hij elke kamer het beste in beeld kan brengen.
 • Onderhoud: Zorg dat alle kleine mankementen in huis zijn verholpen voor bezichtigingen. Een huis zonder zichtbare gebreken oogt betrouwbaarder en aantrekkelijker voor de koper.
 • Verkoopstrateeg: Schakel een ervaren makelaar in. De makelaar weet precies hoe je huis geprijsd en gepresenteerd moet worden om kopers te trekken.
 • Flexibiliteit: Wees flexibel in het plannen van bezichtigingen. Hoe meer mensen je huis kunnen bekijken, hoe groter de kans dat je huis snel verkocht wordt.

Ontdek jouw stappenplan in Numansdorp:

 • Een op maat gemaakt stappenplan voor jouw woning
 • Interactieve tool om je verkoopvoortgang te beheren
 • Voorkomt het overslaan van belangrijke verkoopstappen
 • Potentie om duizenden euro's te besparen met vergelijken
Bekijk mijn stappenplan Speciaal voor jouw woning

Wat kost een huis verkopen in Numansdorp?

Het verkopen van je huis brengt kosten met zich mee. De verkoop van een woning in Numansdorp kost je als verkoper gemiddeld € 7.530. Hieronder zetten we alle kosten op een rij:

Kosten bij verkoop in Numansdorp In euro’s
Makelaarskosten (o.b.v. huiswaarde € 447.321) € 4.742
Verkoopstyling en klein onderhoud € 875
Energielabel aanvragen € 315
Notaris (doorhalen hypotheek) € 350
Totale gemiddelde kosten bij verkoop € 7.530

Kosten van makelaars in Numansdorp

Het inschakelen van een makelaar bij de verkoop van je huis in Numansdorp kan variëren in kosten. Gemiddeld gezien hanteren makelaars een courtage van 1,06% van de verkoopprijs. Dit courtagepercentage is een percentage van de uiteindelijke verkoopprijs, die je na verkoop van je huis aan de makelaar betaalt. Als je bijvoorbeeld naar de gemiddelde verkoopprijs van huizen in Numansdorp kijkt, namelijk € 447.321, betekent dit in geld een gemiddeld bedrag van € 4.742.

Echter, niet elke makelaar in Numansdorp werkt op dezelfde manier. Sommige makelaars kiezen ervoor om een vast tarief te hanteren ongeacht de uiteindelijke verkoopprijs van je woning. Dit betekent dat je van tevoren een afgesproken bedrag betaalt, los van hoeveel je huis verkocht wordt. Dit kan voordelig zijn als je verwacht dat je woning voor een hoge prijs verkocht wordt en kan je uiteindelijk kosten besparen.

Lees meer over makelaars in Numansdorp.

Andere kosten bij verkoop

Stylingkosten

Onderschat de kosten voor het verkoopklaar maken van je woning niet. Het stylen van je huis loopt al snel op. Neem de tijd om een goede eerste indruk te maken. Een huis dat er van binnen en van buiten fris en uitnodigend uitziet, trekt meer potentiële kopers aan.

Je kunt denken aan een likje verf voor een muffe muur, het herstellen van kleine scheuren of een grondige schoonmaakbeurt. Denk bij de styling van je woning ook eens aan het opknappen van je tuin. Een mooie, verzorgde tuin doet het altijd goed bij potentiële kopers.

Energielabel

Als je je huis gaat verkopen is het verplicht om een definitief energielabel te laten registreren. Dit energielabel geeft aan hoe energiezuinig het huis is. Het label loopt van A (zeer zuinig) tot G (zeer onzuinig).

Om een energielabel te krijgen, moet je een deskundige inschakelen die de energiezuinigheid van je woning bepaalt. Deze expert komt bij je thuis en zal diverse zaken evalueren, zoals de isolatie en het type glas. Kosten hiervoor variëren.

Notariskosten

Bij de verkoop van een huis zijn er ook altijd notariskosten. Voor het opstellen van de akte van levering bijvoorbeeld, betaalt de koper het grootste deel. Maar er zijn ook kosten die voor jou als verkoper zijn.

Een voorbeeld hiervan is het doorhalen van een hypotheek. Dat wordt ook wel royeren genoemd. Deze kosten komen vaak voor rekening van de verkoper. De gemiddelde kosten hiervan bij een notaris zijn € 350.

Wanneer mijn huis verkopen in Numansdorp?

Als je hebt overwogen om jouw huis in Numansdorp te verkopen, zou je wel eens op het juiste moment kunnen zitten. Maar wanneer is eigenlijk het ideale moment om de stap te zetten? Het antwoord hangt af van diverse factoren, zoals de staat en locatie van jouw woning en de algemene marktsituatie.

Een makelaar kan je hierin het beste advies geven op basis van zijn ervaring en kennis van de huidige marktsituatie. Gelukkig zijn er voor elk type woning kansen in deze tijd en ondanks dat de situatie per maand kan veranderen, is februari 2024 geen uitzondering. Bespreek dus vandaag nog jouw verkoopplannen met een makelaar!

Vergelijk makelaars in Numansdorp Op basis van je voorkeuren

Waarom Huis Verkopen?

Geen zorgen meer over de verkoop van je woning dankzij het handige stappenplan van Huis Verkopen! Dit stappenplan is ontworpen om het je zo gemakkelijk mogelijk te maken je huis te verkopen. Het is een compleet overzicht met alle stappen die specifiek voor jouw huis nodig zijn. Van het moment dat je besluit je huis te willen verkopen tot aan de daadwerkelijke afhandeling van de verkoop. Je kunt hier het stappenplan vinden en beginnen met jouw zorgeloze verkooptraject.

Gratis waardebepaling

Het platform van Huis Verkopen biedt een gratis waardebepaling voor je woning. Hiermee krijg je direct inzicht in de mogelijkheden voor de verkoop van je huis. Een eerlijke en accurate waardebepaling is essentieel wanneer je jouw woning wilt verkopen.

Makelaars vergelijken

Met de handige tool om makelaars te vergelijken, vind je de beste makelaar voor de verkoop van je huis in Numansdorp. Zo ben je altijd verzekerd van de best mogelijke begeleiding in jouw verkoopproces.

Besparen op makelaarskosten

Door makelaarstarieven op te vragen, kun je besparen op makelaarskosten. Dit maakt het verkopen van jouw huis via Huis Verkopen niet alleen eenvoudig, maar ook nog eens voordelig.

Diensten makkelijk te regelen

Huis Verkopen biedt diverse aanvullende diensten aan, zoals een energielabel, een verhuizer, een ontruimer en woningstyling. Alles om het verkoopproces van jouw woning zo gemakkelijk mogelijk te maken!

Veelgestelde vragen over een huis verkopen in Numansdorp

Je kunt de woningwaarde van je huis in Numansdorp bepalen door een gratis waardebepaling bij een makelaar aan te vragen. Deze geeft je een goed beeld van wat je voor je huis kunt vragen.

Het verkoopproces van je huis in Numansdorp kan het beste gestart worden door je te oriënteren op de woningmarkt en advies in te winnen. Het aanvragen van verkoopadvies bij een lokale makelaar is een goede eerste stap.

Momenteel is verkoop een goede keuze in Numansdorp. Maar de beslissing om te verkopen of te verhuren is afhankelijk van verschillende factoren. Een makelaar in Numansdorp kan je hier het beste over adviseren.

Je kunt zelf op zoek gaan naar kopers, maar het is vaak effectiever om een makelaar in te schakelen. Zij hebben de kennis en het netwerk om je woning snel te verkopen. Op deze pagina kun je makelaars vergelijken in Numansdorp.

De kosten van het verkopen van je huis in Numansdorp variëren. Ze zijn afhankelijk van de makelaarstarieven, notariskosten en eventueel reparatie- of verbeteringskosten. Voor een duidelijk overzicht is het aan te raden om hier de kosten te bekijken.
Huis Verkopen © 2024 - Bennekomseweg 43 - 6717LL - Ede - 0318 - 250 660 - Over ons - Contact - Privacybeleid - Disclaimer - Sitemap - KVK 89119223
Logo Huis Verkopen