Direct naar: Alle plaatsenAmsterdamRotterdamUtrechtDen HaagEindhoven Informatie: BlogMakelaarEnergielabelWoningwaardeKostenWoningmarktcijfersTips

Huis verkopen in Puttershoek

Als je overweegt je woning in Puttershoek te verkopen, kan een ervaren makelaar van onschatbare waarde zijn. Met zijn deskundigheid zorgt hij voor een uitstekende presentatie van je woning en maakt hij de onderhandelingen inzichtelijk. Dit vakmanschap kan zorgen voor een aantrekkelijke verkoopprijs en bespaart je veel tijd en stress.

 • Geen gedoe
 • Direct geregeld
 • Geld besparen
 • Hogere opbrengst

Over het verkopen van je huis in Puttershoek

Als woningverkoper in Puttershoek heb je een aantal doelen op het oog als je jouw huis gaat verkopen. Natuurlijk streef je naar een maximale verkoopopbrengst. Ook is de snelheid van de verkoop belangrijk om geen overbodige lasten te hebben. De keuze van de juiste makelaar die zichzelf al bewezen heeft in Puttershoek, speelt hierin een hoofdrol. Deze kan namelijk het verschil maken tussen een goed en een uitstekend verkoopresultaat.

Je vraagt je waarschijnlijk af hoe snel woningen in Puttershoek worden verkocht, wat de gemiddelde verkoopopbrengst is en hoeveel je kunt besparen door makelaars te vergelijken? Deze vragen kunnen allemaal beantwoord worden door een bezoek te brengen aan de pagina voor het vergelijken van makelaars. Maar voordat je naar die pagina navigeert, geven we je eerst nog een kijkje in de actuele cijfers rondom de woningmarkt in Puttershoek:

Juni 2024

Verkoopsnelheid (gem.)
91 dagen
Verkoopopbrengst (gem.)
€ 445.654
Besparing (gem.)
€ 1.292

Je huis snel verkopen in Puttershoek

In Puttershoek worden woningen gemiddeld binnen 64 dagen verkocht. Dat is relatief snel, maar er kunnen altijd factoren zijn die dit kunnen versnellen of vertragen. Wil je jouw woning sneller verkopen? Hier heb je enkele tips.

 1. Advies inwinnen: Bezoek meer dan één makelaar voordat je beslist wie jouw woning mag verkopen. Door meerdere meningen te vragen, krijg je een beter overzicht van wie het beste plan heeft voor de verkoop van jouw woning. Onthoud, de keuze voor een makelaar kan bepalend zijn voor de snelheid van de verkoop.
 2. Presentatie: Een goede eerste indruk van jouw huis kan een wereld van verschil maken. Zorg ervoor dat jouw woning er tip-top uitziet voor je foto's maakt en kijkers ontvangt. Een verzorgd huis met een aangenaam interieur zorgt voor een positieve indruk.
 3. Prijsstelling: stel een realistische verkoopprijs in. Een overprijsde woning zal langer op de markt blijven staan. Het is handig om te weten wat vergelijkbare woningen in jouw buurt kosten om te voorkomen dat jouw woning te duur of te goedkoop lijkt.

Tips in Puttershoek

#1 Tip: de keuze voor een goede makelaar heeft veel invloed op het verkoopresultaat.

Bekijk alle tips of begin direct met het vergelijken van makelaars: tarieven, prestaties en aanpak.

Begin met vergelijken

Wat brengt een huis in Puttershoek op?

In Puttershoek is de gemiddelde verkoopprijs van een huis op dit moment € 445.654 euro. Het exacte bedrag waarvoor een huis verkocht wordt, kan variëren. Factoren als de ligging van het huis, de staat van onderhoud en de grootte zijn van invloed op de definitieve verkoopsom.

Als we kijken naar de kosten per vierkante meter, ligt de gemiddelde prijs momenteel in Puttershoek op € 3.383 euro per vierkante meter. Het is belangrijk voor je te weten dat deze bedragen gebaseerd zijn op de gemiddelde verkoopprijzen in de laatste drie maanden. Het geeft je een goede indicatie, maar de uiteindelijke verkoopprijs kan altijd iets afwijken.

Vraag jouw gratis waardebepaling aan Bij een lokale, ervaren makelaar

Woningcijfers in Puttershoek

Afgelopen 3 maanden (per m2)

€ 1.900
€ 3.000
€ 4.000

Op HuisVerkopen.nl houden we alle huizenprijzen in Puttershoek bij (up-to-date: juni 2024), waaronder de gemiddelde vraagprijs, verkoopprijs, de prijsontwikkeling en de gemiddelde huizenprijzen ten opzichte van andere plaatsen in de buurt van Puttershoek.

Feitjes over Puttershoek

 • Puttershoek is gelegen aan de rivier de Oude Maas.
 • Het dorp is grotendeels gebouwd in de jaren '60 en '70.
 • Puttershoek staat bekend om de suikerfabriek van Suiker Unie.

Tips om je woning te verkopen in Puttershoek

Je huis in Puttershoek verkopen kan een overweldigende ervaring zijn, maar met de juiste voorbereiding kan je het verkoopproces veel aangenamer maken. Als verkoper heb je veel invloed op het succes van de transactie door slimme keuzes te maken in de voorbereidingsfase. Hier zijn enkele tips om je beter voor te bereiden op de verkoop van je woning.

 • Prijsstrategie: Het vaststellen van de juiste prijs voor je huis is essentieel. Onderzoek vergelijkbare huizen in Puttershoek en kies een competitieve vraagprijs.
 • Presentatie: Zorg dat je huis er netjes en verzorgd uitziet. Een schoon, goed onderhouden huis zal potentiële kopers aantrekken.
 • Promotie: Maak gebruik van meerdere kanalen om je huis te adverteren. Dit kan online, via een makelaar, of via mond-tot-mondreclame.
 • Inschakelen makelaar: Een makelaar met kennis van de lokale markt kan helpen bij het navigeren door het verkoopproces, het bepalen van de juiste prijs en het aantrekken van potentiële kopers.
 • Flexibiliteit: Wees flexibel met bezichtigingen. Hoe meer mensen je huis kunnen zien, hoe groter de kans op verkoop.

Ontdek jouw stappenplan in Puttershoek:

 • Vermijd overbodige stappen bij de woningverkoop
 • Met het stappenplan houd je gemakkelijk overzicht
 • Maakt de verkoopregeling eenvoudiger en minder stressvol
 • Het stappenplan wordt geheel naar jouw wensen samengesteld
Bekijk mijn stappenplan Speciaal voor jouw woning

Wat kost een huis verkopen in Puttershoek?

Het verkopen van je huis brengt kosten met zich mee. De verkoop van een woning in Puttershoek kost je als verkoper gemiddeld € 6.445. Hieronder zetten we alle kosten op een rij:

Kosten bij verkoop in Puttershoek In euro’s
Makelaarskosten (o.b.v. huiswaarde € 445.654) € 4.813
Verkoopstyling en klein onderhoud € 875
Energielabel aanvragen € 315
Notaris (doorhalen hypotheek) € 350
Totale gemiddelde kosten bij verkoop € 6.445

Kosten van makelaars in Puttershoek

Als je van plan bent je huis in Puttershoek te verkopen, moet je rekening houden met de kosten van een makelaar. De gemiddelde courtage voor een makelaar ligt rond de 1,08% van de verkoopprijs van je woning, maar er zijn grote verschillen tussen makelaars onderling en hun tarieven.

Makelaars in Puttershoek hebben geen vaste tarieven en de totale kosten hangen af van diverse factoren zoals de verkoopprijs van je huis, marketingkosten en de onderhandelingsvaardigheden van de makelaar. Daarom is het raadzaam om de tarieven en prestaties van verschillende makelaars te vergelijken voordat je een definitieve keuze maakt.

Lees meer over makelaars in Puttershoek.

Andere kosten bij verkoop

Notariskosten

Als verkoper ben je ook verantwoordelijk voor de kosten van de hypotheekakte. Dit zijn de kosten voor het 'aflossen' van je woning. Hoewel het betalen van een notaris wellicht onaantrekkelijk lijkt, is het noodzakelijk om je hypotheek officieel te kunnen aflossen.

De kosten voor de notaris variëren doorgaans tussen de 500 en 1500 euro. Helaas zijn deze kosten niet aftrekbaar. Het is echter verstandig om dit in het achterhoofd te houden bij het bepalen van de verkoopprijs van je woning.

Verhuiskosten

Bij het verkopen van je woning komt het onvermijdelijke moment waarop je moet verhuizen. De kosten die hierbij komen kijken worden vaak over het hoofd gezien. Toch is goed om te realiseren dat verhuiskosten op kunnen lopen, afhankelijk van de hoeveelheid en grootte van je spullen.

Verhuisdozen, een verhuiswagen of zelfs de huur van opslagruimte, het tikt allemaal aan. Als je kiest voor een verhuisbedrijf, dan kunnen de kosten uiteenlopen van 400 tot 2000 euro. Overweeg je opties zorgvuldig en bewaar goed overzicht.

Energielabel

Als woningverkoper ben je verplicht om een energielabel aan te vragen voor je woning. Dit geeft kopers een indicatie van de energiezuinigheid van je woning. Het aanvragen hiervan kost geld en dit komt voor jouw rekening.

Het energielabel is tien jaar geldig. Mocht je dus al een recent label hebben, dan hoef je geen nieuwe aan te vragen. Zonder geldig energielabel riskeer je een boete. Zorg er dus voor dat je dit tijdig regelt.

Wanneer mijn huis verkopen in Puttershoek?

Aan het overwegen om je huis in Puttershoek te verkopen? Als we kijken naar de huidige woningmarkt, zie je dat het een gunstige tijd kan zijn voor verkopers. Natuurlijk is elke woning uniek en het verkoopproces hiervan ook. Een lokale makelaar kan je optimaal voorlichten over jouw specifieke situatie en woning.

Je vraagt je misschien af of nu het juiste moment is om jouw huis te verkopen. Ondanks dat we niet in staat zijn om precieze voorspellingen te doen over de toekomstige woningmarkt of rentestanden, kunnen we stellen dat de huidige omstandigheden op de woningmarkt in juni 2024 over het algemeen gunstig blijken voor verkopers. Overleg altijd met een expert, zoals een lokale makelaar, om de beste beslissing voor jouw persoonlijke situatie te nemen.

Vergelijk makelaars in Puttershoek Op basis van je voorkeuren

Waarom Huis Verkopen?

Als je staat op het punt jouw huis te verkopen, is het aan te raden om het stappenplan van Huis Verkopen te gebruiken. Dit bewezen en eenvoudige te volgen stappenplan neemt je bij de hand in het gehele verkoopproces. Het onderscheidt zich door de toegankelijkheid en de transparantie die het biedt. Via dit stappenplan wordt het verkopen van je woning een fluitje van een cent!

Statistieken van makelaars in Puttershoek

Bij Huis Verkopen houden we continu de prestaties van lokale makelaars onder de loep. Je krijgt inzicht in prestaties zoals verkoopopbrengst en snelheid. Op deze manier ontdek je de beste makelaar in Puttershoek voor de verkoop van jouw woning.

Kosten besparen met de juiste dienstverleners

Via ons overzichtelijke stappenplan vergelijk je makkelijk de tarieven en beschikbaarheid van diverse dienstverleners. Van makelaars tot energieadviseurs, bespaar op jouw verkoop- en verhuiskosten door de juiste keuze te maken.

100% onafhankelijk en objectief

Als grootste online platform voor woningverkoop staan we voor het belang van verkopers. Wij zijn 100% objectief en onafhankelijk waardoor je altijd eerlijke en betrouwbare informatie krijgt.

Het overzicht behouden

Met ons interactieve stappenplan weet je exact waar je op moet letten tijdens het verkoopproces. Je regelt alles op één plek, bent altijd goed geïnformeerd en vinkt iedere voltooide stap eenvoudig af. Huis Verkopen maakt het je gemakkelijk!

Veelgestelde vragen over een huis verkopen in Puttershoek

Je kunt de waarde van je huis laten bepalen door een lokale makelaar. Vraag een gratis waardebepaling aan voor een realistisch beeld van de verkoopprijs van je huis in Puttershoek.

Ja, je moet een definitief energielabel hebben voordat je je huis verkoopt. Het energielabel geeft informatie over de energiezuinigheid van jouw huis en het is verplicht bij de verkoop.

Een goede makelaar vinden is belangrijk. Op onze website kun je makelaars vergelijken en de beste makelaar vinden voor de verkoop van je huis in Puttershoek.

De kosten van de verkoop van een huis kunnen variëren. Denk aan makelaarskosten, notariskosten en kosten voor een energielabel. Meer informatie over de kosten bij verkoop vind je op onze pagina over verkoopkosten.

Het snel verkopen van je huis kan met de juiste strategie en marketing. Check onze tips voor het snel verkopen van je huis in Puttershoek.
Huis Verkopen © 2024 - Bennekomseweg 43 - 6717LL - Ede - 0318 - 250 660 - Over ons - Contact - Privacybeleid - Disclaimer - Sitemap - KVK 89119223
Logo Huis Verkopen