Direct naar: Alle plaatsenAmsterdamRotterdamUtrechtDen HaagEindhoven Informatie: BlogMakelaarEnergielabelWoningwaardeKostenWoningmarktcijfersTips

Huis verkopen in Capelle aan den IJssel

Bij het verkopen van je huis in Capelle aan den IJssel kan je rekenen op onze expertise en marktkennis. We tonen inzichten over de betreffende vastgoedmarkt, wat helpt om gefundeerde verkoopbesluiten te nemen. Hiermee brengen we je dichter bij de succesvolle verkoop van je woning.

 • Geen gedoe
 • Direct geregeld
 • Geld besparen
 • Hogere opbrengst

Over het verkopen van je huis in Capelle aan den IJssel

Als woningverkoper in Capelle aan den IJssel heb je verschillende doelen bij het verkopen van je huis. Je wilt misschien zo snel mogelijk je huis verkopen, of juist de maximale verkoopprijs behalen. Misschien wil je stress en onzekerheid vermijden, of hoop je op een soepel verloop van de overdracht. Iedereen heeft andere verwachtingen en doelen bij het verkopen van hun woning.

Wellicht vraag je jezelf af hoe snel huizen in Capelle aan den IJssel worden verkocht, wat de gemiddelde verkoopopbrengst is en hoeveel je kunt besparen door makelaars te vergelijken. Ook zou je kunnen willen weten wat de huidige woningwaarde is. Voor al deze vragen, en meer, is een gratis verkoopadvies een uitstekende oplossing. Hieronder volgen de actuele cijfers over de woningmarkt in Capelle aan den IJssel:

Juli 2024

Verkoopsnelheid (gem.)
42 dagen
Verkoopopbrengst (gem.)
€ 455.264
Besparing (gem.)
€ 1.206

Je huis snel verkopen in Capelle aan den IJssel

In de levendige woningmarkt van Capelle aan den IJssel worden woningen gemiddeld verkocht binnen een periode van 52 dagen. Het versnellen van dit proces kan interessant zijn, aangezien het potentiële stress en onzekerheid vermindert en mogelijk financieel voordeel oplevert.

 1. Inzicht in je woningwaarde is essentieel. Een realistische prijs gebaseerd op een gedegen waardebepaling trekt serieuze kopers aan en bevordert een snelle verkoop.
 2. Hor openstelling kan uw verkoopsnelheid enorm boosten. Geef bezoekers de kans om je woning in hun eigen tijd te bekijken. Dit kan ook helpen bij het aantrekken van meer potentiële kopers.
 3. Het Vergelijken van makelaars helpt bij het vinden van een ervaren makelaar die bij jouw situatie past. Een goede verkoopmakelaar begeleidt het hele proces en kan het verkooptraject aanzienlijk versnellen. Probeer onze handige makelaarsvergelijkings-tool om de beste match te vinden.

Tips in Capelle aan den IJssel

#1 Tip: de keuze voor een goede makelaar heeft veel invloed op het verkoopresultaat.

Bekijk alle tips of begin direct met het vergelijken van makelaars: tarieven, prestaties en aanpak.

Begin met vergelijken

Wat brengt een huis in Capelle aan den IJssel op?

Ben je benieuwd naar de huidige huizenprijzen in Capelle aan den IJssel? In deze periode wordt een huis in Capelle aan den IJssel gemiddeld verkocht voor een bedrag van € 455.264. De verkoopsom hangt sterk af van verschillende factoren, denk bijvoorbeeld aan de staat van de woning, locatie en de huidige woningmarkt.

Daarnaast kun je ook naar de gemiddelde prijs per vierkante meter kijken. Dit geeft een goed beeld van de waarde van een woning. Op dit moment ligt de gemiddelde verkoopprijs per m2 in Capelle aan den IJssel op € 3.939. Dat geeft je een beetje inzicht in wat je kunt verwachten als je van plan bent om in juli 2024 een huis te kopen of te verkopen in Capelle aan den IJssel.

Vraag jouw gratis waardebepaling aan Bij een lokale, ervaren makelaar

Woningcijfers in Capelle aan den IJssel

Afgelopen 3 maanden (per m2)

€ 3.400
€ 3.800
€ 4.200

Op HuisVerkopen.nl houden we alle huizenprijzen in Capelle aan den IJssel bij (up-to-date: juli 2024), waaronder de gemiddelde vraagprijs, verkoopprijs, de prijsontwikkeling en de gemiddelde huizenprijzen ten opzichte van andere plaatsen in de buurt van Capelle aan den IJssel.

Feitjes over Capelle aan den IJssel

 • Capelle aan den IJssel ligt vlak bij Rotterdam.
 • Het Isala Theater biedt divers cultureel programma.
 • De stad heeft bijna 67000 inwoners.

Tips om je woning te verkopen in Capelle aan den IJssel

Wil je jouw huis snel en tegen een gunstige prijs verkopen in Capelle aan den IJssel? Met de juiste voorbereiding en strategieën wordt dit een fluitje van een cent. Hier zijn enkele nuttige tips om de verkoop van jouw huis te stimuleren.

 • Onderhoud voer nodig onderhoud uit. Een goed onderhouden woning trekt meer kijkers en helpt om de waarde van het huis te maximaliseren.
 • Fotografie is belangrijk. Investeren in professionele foto's kan een wereld van verschil maken, omdat de eerste indruk op internet staat.
 • Monteer de juiste prijs. Onderzoek de markt in Capelle aan den IJssel om erachter te komen wat een realistische vraagprijs is.
 • Zorg voor een schoon en opgeruimd huis. Bezoekers kunnen zich zo beter voorstellen hoe ze zelf in de woning zouden wonen.
 • Geef de muren van jouw huis een neutrale kleur. Hierdoor is het huis voor een bredere doelgroep aantrekkelijk.

Ontdek jouw stappenplan in Capelle aan den IJssel:

 • Samengesteld specifiek voor jouw woning
 • Interactief en gratis hulpmiddel om niets te missen
 • Mogelijkheid om waarde van woning te verhogen
 • Bespaar duizenden euro's door te vergelijken
Bekijk mijn stappenplan Speciaal voor jouw woning

Wat kost een huis verkopen in Capelle aan den IJssel?

Het verkopen van je huis brengt kosten met zich mee. De verkoop van een woning in Capelle aan den IJssel kost je als verkoper gemiddeld € 5.791. Hieronder zetten we alle kosten op een rij:

Kosten bij verkoop in Capelle aan den IJssel In euro’s
Makelaarskosten (o.b.v. huiswaarde € 455.264) € 5.327
Verkoopstyling en klein onderhoud € 875
Energielabel aanvragen € 315
Notaris (doorhalen hypotheek) € 350
Totale gemiddelde kosten bij verkoop € 5.791

Kosten van makelaars in Capelle aan den IJssel

Als je overweegt om je huis te verkopen in Capelle aan den IJssel, zijn er kosten verbonden aan het inschakelen van een makelaar. De meest kenmerkende kosten zijn de courtage en eventuele opstartkosten. De courtage is een percentage van de verkoopprijs en ligt in Capelle aan den IJssel gemiddeld op 1,17%. Daarnaast rekenen de meeste makelaars ook opstartkosten, deze kosten bedragen gemiddeld: € 515.

Met zo'n grote verscheidenheid aan makelaars en tarieven in Capelle aan den IJssel, is het belangrijk dat je tarieven goed vergelijkt. Het vergelijken van tarieven kan aanzienlijk schelen in de totale kosten en zo bekom je een beter idee van wat je kan verwachten. Het kan tenslotte om aanzienlijke bedragen gaan, dus neem je tijd om een beslissing te nemen.

Andere kosten bij verkoop

Kosten voor onderhoud en verkoopstyling

Verkoopstyling en onderhoud kunnen een belangrijk onderdeel zijn van de verkoop van je woning. Deze voorbereiding kan ervoor zorgen dat je huis beter op de markt ligt, en wellicht kan je er een hogere verkoopprijs mee grossieren. Bijvoorbeeld het emailleren van de muren, vervangen van oude lampenkappen en de tuin keurig achterlaten.

De kosten voor verkoopstyling en klein onderhoud kunnen sterk variëren. Dit kan afhankelijk zijn van de grootte van je woning, de hoeveelheid werk dat gedaan moet worden en van de specifieke taken die je wil laten uitvoeren. Gemiddeld genomen bedragen de kosten hiervan: € 875.

Kosten voor het energielabel

Voor je woning verkocht kan worden, moet je een definitief energielabel van je huis hebben. Dit label laat zien hoe energiezuinig je huis is. Bij de verkoop is het verplicht dit label te overhandigen aan de nieuwe eigenaar. Voor een geldig energielabel worden doorgaans kosten gerekend.

Je kunt controleren of er al een definitief energielabel voor jouw woning geregistreerd staat. Mocht dit nog niet het geval zijn, dan zal je er een moeten aanvragen. De kosten hiervan verschilt per aanbieder en dien je dus zelf op te vangen.

notariskosten

Naast de kosten van makelaar zijn er ook notariskosten die je als verkoper dient te voldoen. Je bent verplicht om een notaris te regelen voor het opstellen van de koopakte of andere juridische zaken. Deze kosten kunnen behoorlijk oplopen afhankelijk van de notaris die je kiest.

Het is een goed idee om verschillende notarissen te vergelijken. Sommige notarissen rekenen vaste tarieven, terwijl anderen werken met variabele tarieven gebaseerd op het verkoopbedrag van je woning. Hier geldt dat je deze kosten zelf dient te betalen. Het is dus zaak om een weloverwogen keus te maken.

Wanneer mijn huis verkopen in Capelle aan den IJssel?

Overweeg je om jouw huis in Capelle aan den IJssel te verkopen? Het huidige klimaat op de woningmarkt maakt dat zeker een interessante optie. Met de hoge vraag naar woningen, krijg je in deze juli 2024 periode volop kansen om potentiële kopers aan te trekken.

Misschien vraag je je af: "Is nu het juiste moment?" Ja, in de huidige marktomstandigheden is jouw huis mogelijk meer waard dan je denkt. Deze periode biedt je de ruimte om een succesvolle verkoop te realiseren, zonder dat je hoeft te speculeren op toekomstige waardestijgingen.

Vergelijk makelaars in Capelle aan den IJssel Op basis van je voorkeuren

Waarom Huis Verkopen?

De verkoop van je woning kan een uitdagend proces zijn. Vragen als "Welke stappen moet ik nemen?" en "Hoe vind ik de juiste makelaar?" zijn dan aan de orde. Gelukkig maakt Huis Verkopen dit gemakkelijk voor je. Met een overzichtelijk stappenplan, beschikbaar op de website, weet je precies wat te doen en wanneer het te doen. Het stappenplan is ontworpen om het proces van de verkoop van je woning in Capelle aan den IJssel zo soepel mogelijk te laten verlopen. De voordelen van het volgen van dit gemakkelijke stappenplan zijn talloos.

Makelaarvergelijking

Met Huis Verkopen heb je toegang tot statistieken van alle makelaars in Capelle aan den IJssel. Dit maakt het mogelijk om makelaars lokale te vergelijken op basis van hun prestaties qua verkoopopbrengst en snelheid. Hiermee vind je gemakkelijk de beste makelaar voor de verkoop van jouw huis.

Kostenbesparing

Huis Verkopen helpt je ook om kosten te besparen. Door dienstverleners, zoals makelaars en energieadviseurs, te vergelijken op tarieven en beschikbaarheid, bespaar je aanzienlijk op je makelaarskosten bij het verkopen van je huis.

Onafhankelijkheid

Het platform biedt je 100% objectiviteit en onafhankelijkheid. Als grootste platform op het gebied van het regelen van de verkoop van jouw huis, staat Huis Verkopen altijd in dienst van jouw belang als verkoper en biedt het tegenwicht tegen misinformatie in de markt.

Overzicht behouden

Met het interactieve stappenplan van Huis Verkopen houd je gemakkelijk het overzicht tijdens het verkoopproces van je huis. Dit stelt je in staat om altijd goed geïnformeerd te blijven, alles op één plek te regelen en elke voltooide stap eenvoudig af te vinken.

Appartement verkopen in Capelle aan den IJssel

Het verkopen van een appartement in Capelle aan den IJssel is een uniek proces dat verschilt van het verkopen van een woonhuis. Het is belangrijk om te realiseren dat de woningmarkt voor appartementen sneller kan zijn, en je zult ook te maken hebben met de regels van de VvE (Vereniging van Eigenaars). Ongetwijfeld heb je te maken met gemeenschappelijke gebieden, servicekosten en onderhoudsfondsen, dus zorg ervoor dat je deze documenten en informatie bij de hand hebt voor potentiële kopers.

Mijn advies zou zijn om te investeren in professionele foto's en een genoegzaam opgemaakte advertentie om je appartement onder de aandacht te brengen. Daarnaast is het aan te raden om met een lokale makelaar te werken die kennis heeft van de markt voor appartementen in Capelle aan den IJssel. Het bepalen van de juiste vraagprijs is essentieel, dus zorg ervoor dat je een realistische marktanalyse krijgt voordat je jouw appartement op de markt brengt.

Veelgestelde vragen over een huis verkopen in Capelle aan den IJssel

Het proces begint met het inschakelen van een makelaar. Dit begeleidt je bij de verkoop. Daarnaast is het verstandig om te zorgen dat alle benodigde documentatie voor een verkoop beschikbaar is. Meer informatie over de documentatie vind je op deze pagina.

De vraagprijs wordt meestal bepaald door middel van een taxatie en marktonderzoek, waarbij wordt gekeken naar de staat van de woning en vergelijkbare woningen in de omgeving. Lees op deze pagina meer over het bepalen van de vraagprijs.

Een verhuizing brengt veel regelwerk met zich mee. Denk aan adreswijzigingen, inschrijving bij je nieuwe gemeente en de overdracht van nutsvoorzieningen. Bekijk hier wat er allemaal bij een verhuizing komt kijken.

De verkoopsnelheid is afhankelijk van de vraag en het aanbod op de markt, de staat van je woning en de vraagprijs. Over het algemeen kunnen we zeggen dat woningen in Capelle aan den IJssel gemiddeld 2 tot 3 maanden te koop staan. Lees op deze pagina meer over de verkoopsnelheid van huizen.
Huis Verkopen © 2024 - Bennekomseweg 43 - 6717LL - Ede - 0318 - 250 660 - Over ons - Contact - Privacybeleid - Disclaimer - Sitemap - KVK 89119223
Logo Huis Verkopen