Direct naar: Alle plaatsenAmsterdamRotterdamUtrechtDen HaagEindhoven Informatie: BlogMakelaarEnergielabelWoningwaardeKostenWoningmarktcijfersTips

Woningmarktcijfers Capelle aan den IJssel

Overweeg je je huis te verkopen in Capelle aan den IJssel? Dan is bruikbare marktinformatie onmisbaar. Op HuisVerkopen.nl vind je altijd de meest actuele woningmarktcijfers, zoals vraagprijzen, verkoopprijzen en het aantal recente transacties in Capelle aan den IJssel.

Gemiddelde vraagprijs en verkoopprijs in Capelle aan den IJssel

De gemiddelde verkoopprijs in Capelle aan den IJssel is in de laatste 3 maanden € 425.667 euro en de gemiddelde vraagprijs is € 431.255 euro. Het is belangrijk te onthouden dat deze prijzen voortdurend in beweging zijn, gedreven door talloze factoren. Direct hieronder vind je een grafiek die de huidige stand van zaken visualiseert:

Huizenprijzen in Capelle aan den IJssel

Afgelopen 3 maanden

€ 296.000
€ 389.000
€ 481.000

Er is een fascinerend detail dat veel kopers en verkopers in Capelle aan den IJssel wellicht over het hoofd zien: de gemiddelde verkoopprijs per vierkante meter. Door dit te betrekken, krijg je een completer inzicht in de lokale vastgoedmarkt. Momenteel ligt deze gemiddelde verkoopprijs op € 4.083. Direct hieronder vind je een grafiek die de recente verkoop- en vraagprijzen per m2 laat zien. Dit geeft een waardevolle indicatie voor je verkoopstrategie:

Huizenprijzen in Capelle aan den IJssel per m2

Afgelopen 3 maanden (per m2)

€ 3.400
€ 3.800
€ 4.200

Prijsontwikkeling Capelle aan den IJssel laatste 12 maanden

Over de afgelopen 12 maanden hebben de vastgoedcijfers van Capelle aan den IJssel een ontwikkeling doorgemaakt. Opvallende uitschieters zijn niet specifiek benoemd, de beweging in woningprijzen blijft neutraal en zonder aannames. De gemiddelde verkoopprijs van de afgelopen maand was € 425.667. Bekijk hieronder de grafiek:

Wat is mijn woning in Capelle aan den IJssel waard?

De overweging om je woning in Capelle aan den IJssel te verkopen kan sterk afhangen van wat de opbrengst zou zijn in de huidige huizenmarkt. Met de hoge huizenprijzen van vandaag de dag kan het winstgevend zijn om te verkopen, maar een exacte waardebepaling is nodig om een gefundeerde beslissing te maken.

Denk je erover na om jouw huis te verkopen? Een handige eerste stap kan zijn om een gratis waardebepaling door een makelaar aan te vragen. Dit kan je een beter inzicht geven in wat jouw woning waard is op de huidige markt, wat je vervolgens helpt bij het maken van de beslissing om al dan niet te verkopen.

Een gratis waardebepaling door een makelaar is een raming van de waarde van jouw huis op basis van huidige marktcondities. Om een zo exact mogelijke schatting te krijgen, kan het verstandig zijn om meerdere makelaars een waardebepaling te laten doen. Zo heb je meerdere standpunten en kan je een gebalanceerd overzicht krijgen, omdat de geschatte waarde per makelaar kan variëren.

Vraag een gratis waardebepaling aan Bij een ervaren, lokale makelaar

Woningcijfers in andere plaatsen

Ben je bekend met de variatie in huizenprijzen per plaats? Het ene stadje kan relatief betaalbare huizen hebben, terwijl een naburige gemeente prijzen heeft die door het dak gaan. Neem bijvoorbeeld de situatie in Capelle aan den IJssel. Hier zie je dat de huizenprijzen verschillen van andere nabijgelegen plaatsen. Verschillende factoren kunnen deze lokale verschillen veroorzaken; de nabijheid van belangrijke steden, de kwaliteit van lokale scholen en de vraag en aanbod zijn slechts enkele voorbeelden. Deze variaties maken de vastgoedmarkt tot een interessant onderwerp om te volgen.

Verkoopprijzen in andere plaatsen

Afgelopen 3 maanden (gemiddeld)

€ 600.000

Verkoopprijzen in andere plaatsen per m2

Afgelopen 3 maanden (per m2)

€ 5.000

Best presterende makelaar in Capelle aan den IJssel

Wanneer je jouw huis in Capelle aan den IJssel wilt verkopen, is het kiezen van de juiste makelaar een belangrijke stap. Niet alle makelaars presteren even goed op verschillende gebieden. Zo kan een makelaar uitblinken in onderhandelingen, terwijl een ander beter is in het in de markt zetten van jouw woning. Het komt dus neer op wat je precies zoekt in een makelaar.

De keuze voor een goede makelaar in Capelle aan den IJssel is daarom van groot belang. Het kan het verschil maken tussen het snel verkopen van je huis tegen een goede prijs, of een lang en mogelijk teleurstellend proces. Om de keuze makkelijker te maken, is het verstandig om verschillende makelaars met elkaar te vergelijken.

Vergelijk makelaars in Capelle aan den IJssel Of lees meer over makelaars in Capelle aan den IJssel

Gemiddelde tarieven van makelaars in Capelle aan den IJssel

Verkoop je jouw huis in Capelle aan den IJssel, dan is het goed om rekening te houden met de courtage die een makelaar je in rekening brengt. Deze kosten vormen vaak een flink deel van de totale verkoopkosten van je huis. In Capelle aan den IJssel ligt het gemiddelde courtagepercentage van makelaars op 1,17%.

Het is verstandig om tijd te investeren in het vergelijken van tarieven van verschillende makelaars. Laat je niet enkel leiden door het courtagepercentage, maar kijk ook naar wat de makelaar je te bieden heeft. Wil je een gedetailleerd beeld krijgen van alle kosten die gepaard kunnen gaan met de verkoop van je huis, bekijk dan het overzicht van alle kosten die horen bij het verkopen van je huis.

Vraag tarieven op bij makelaars Gratis en vrijblijvend

Aantal koopwoningen in Capelle aan den IJssel

Hoewel er in Capelle aan den IJssel een scala aan woningen beschikbaar zijn op de sociale huurmarkt, tref je in deze stad toch vooral koopwoningen aan. Met name dit laatste illustreert de kenmerkende woonsituatie in dit gebied: de meeste woningen zijn namelijk bestemd voor de koopmarkt. Voor het meest recente aantal koopwoningen kun je een kijkje nemen op onze website, maar houd er rekening mee dat dit aantal voortdurend kan schommelen: 16903.

Aantal verkochte woningen in Capelle aan den IJssel

In de afgelopen 12 maanden hebben we in Capelle aan den IJssel een actieve woningmarkt gezien. In deze periode is een groot aantal woningen aangemeld voor verkoop. Bovendien heeft een succesvol aantal woningtransacties plaatsgevonden, met een totaal van 510 verkochte woningen. Hieruit volgt het overzicht van de cijfers:

Ben je van plan jouw huis in Capelle aan den IJssel te verkopen?

Als je een huis in Capelle aan den IJssel wilt verkopen, kan dat best een uitdaging lijken. Niet alleen moet je afscheid nemen van een plek vol herinneringen, ook het regelen van alles rondom de verkoop kan een bron van stress zijn. Per slot van rekening is het een grote stap om een huis op de markt te brengen, dus is het belangrijk om er zeker van te zijn dat je zaken zoals taxatie, het opstellen van een verkoopcontract en het regelen van een energielabel goed op orde hebt.

Gelukkig is er een overvloed aan hulp beschikbaar om het verkoopproces te vergemakkelijken. Een goede eerste stap is om zelf goed onderzoek te doen. Zoek uit wat de huidige marktomstandigheden zijn en raadpleeg experts waar nodig. Voor een overzicht van alle dingen die je moet regelen bij de verkoop van jouw woning, kun je een kijkje nemen in ons handige stappenplan. Ook is het een goed idee om een betrouwbare makelaar in te schakelen. Je makelaar kan je begeleiden bij elke stap van het verkoopproces, van bezichtigingen tot aan de definitieve verkoop van het huis.

Bekijk je stappenplan Speciaal voor jouw woning

Over Huis Verkopen

De wereld van de woningmarkt is altijd in flux, zeker in een stad als Capelle aan den IJssel. De statistieken en gegevens veranderen voortdurend en we streven ernaar dat deze cijfers altijd actueel en correct weergegeven worden op onze site. Marktcijfers kunnen een schat van informatie bieden. Je kunt bijvoorbeeld het gemiddelde aantal dagen dat een woning te koop staat, of de gemiddelde prijs van een woning in jouw buurt, zien. Dat biedt een waardevolle inkijk in jouw marktpositie als toekomstige verkoper.

Waarom Huis Verkopen jouw verkoopavontuur gemakkelijker maakt

De website HuisVerkopen.nl biedt je tal van handige zaken om de verkoop van je woning te vergemakkelijken. Zo kun je gebruik maken van een gratis waardebepaling en de mogelijkheid om makelaars te vergelijken, waarmee je eenvoudig de beste makelaar in Capelle aan den IJssel vindt. Ook heb je de optie om makelaarstarieven op te vragen, zodat je kunt besparen op makelaarskosten. Het stappenplan biedt een overzicht van wat je moet regelen voor de verkoop, zodat je niks over het hoofd ziet. Kortom, het platform van HuisVerkopen.nl maakt het je makkelijk om alles regelen voor een succesvolle verkoop van je woning.

Huis Verkopen © 2024 - Bennekomseweg 43 - 6717LL - Ede - 0318 - 250 660 - Over ons - Contact - Privacybeleid - Disclaimer - Sitemap - KVK 89119223
Logo Huis Verkopen