Direct naar: Alle plaatsenAmsterdamRotterdamUtrechtDen HaagEindhoven Informatie: MakelaarEnergielabelWoningwaardeKostenWoningmarktcijfersTips

Woningmarktcijfers Barendrecht

Ben jij van plan om je huis in Barendrecht te verkopen en ben je benieuwd naar de huidige staat van de woningmarkt? Op HuisVerkopen.nl vind je altijd de meest actuele woningmarktcijfers, zoals de ontwikkeling van huizenprijzen en het aantal woningverkopen. Zo weet je waar je aan toe bent en kun je een weloverwogen keuze maken.

Gemiddelde vraagprijs en verkoopprijs in Barendrecht

De gemiddelde verkoopprijs in Barendrecht is in de laatste 3 maanden € 463.565 euro en de gemiddelde vraagprijs is € 515.981 euro. Het kennen van deze bedragen is voor jou belangrijk bij het overwegen van het verkopen van een huis. Inzicht in de prijzen kan helpen bij de onderhandeling en zorgt ervoor dat je weet wat je kunt verwachten. Hier zie je een grafiek die de prijzen verder illustreert:

Huizenprijzen in Barendrecht

Afgelopen 3 maanden

€ 225.000
€ 395.000
€ 566.000

In de aankomende grafiek krijg je een helder overzicht van de verkoopprijzen en vraagprijzen per m2 in Barendrecht over de afgelopen drie maanden. Dit geeft inzicht in de ontwikkelingen op de lokale woningmarkt. Bekijk de trends en maak een geïnformeerde inschatting voor je eigen situatie:

Huizenprijzen in Barendrecht per m2

Afgelopen 3 maanden (per m2)

€ 3.300
€ 3.700
€ 4.200

Prijsontwikkeling Barendrecht laatste 12 maanden

Als je de evolutie in de huizenmarkt van Barendrecht wilt doorgronden, bieden de vastgoedcijfers een waardevolics inzicht. Deze geven namelijk de historische prijsontwikkelingen weer, die vaak een indicatie zijn van de bewegingen in de markt.

Als voorbeeld, de gemiddelde verkoopprijs van de afgelopen maand was € 463.565. Hierdoor krijg je een idee van de actuele waardering op de markt. Ontdek meer details in de onderstaande grafiek:

Wat is mijn woning in Barendrecht waard?

De woningwaarde in Barendrecht wordt beïnvloed door talrijke variabelen. Onder andere de ligging van het huis, de grootte en de staat waarin het zich bevindt, hebben een impact. Daarnaast kan ook de huidige vastgoedmarkt in de regio een invloedrijke factor zijn.

Wanneer je graag een concreet idee wilt krijgen over de actuele waarde van je huis, is een gratis waardebepaling door een makelaar een verstandige stap. Niet enkel als je van plan bent het huis te verkopen, maar ook als je een duidelijk inzicht wilt hebben in de exacte waarde van je woning ter ondersteuning bij belangrijke besluiten.

Bij deze gratis waardebepaling zal de makelaar persoonlijk je huis bezoeken. Dit is erg nuttig omdat je op deze manier een betrouwbaar beeld krijgt van de potentiële verkoopprijs. Bovendien biedt het een uitgelezen kans om eventuele vragen te stellen aan de professional.

Vraag een gratis waardebepaling aan Bij een ervaren, lokale makelaar

Woningcijfers in andere plaatsen

De woningmarktcijfers verschillen enorm per gebied. Dit geldt ook voor Barendrecht en de omliggende regio's. Vergelijken we de gemiddelde verkoopprijzen per vierkante meter hier met elkaar, dan zien we duidelijke verschillen.

Dit wil niet zeggen dat Barendrecht beter of slechter presteert dan de andere gemeenten. Het toont simpelweg een realistisch beeld van de huidige huizenmarkt. Een blik op de onderstaande grafieken bevestigt dit:

Verkoopprijzen in andere plaatsen per m2

Afgelopen 3 maanden (per m2)

€ 500.000

Verkoopprijzen in andere plaatsen per m2

Afgelopen 3 maanden (per m2)

€ 6.000

Best presterende makelaar in Barendrecht

Op het platform Huis Verkopen volgen wij met grote nauwkeurigheid de prestaties van iedere verkoopmakelaar in Barendrecht. Wij registeren hoeveel woningen ze verkopen, hoe snel de woningen verkocht worden en voor welke prijs. Op die manier geven we jou als gebruiker heldere inzichten, zodat jij een weloverwogen keuze kunt maken.

Het kiezen van een geschikte verkoopmakelaar kan je veel voordeel opleveren. Met de juiste aanpak kan de woning beter en sneller verkocht worden, mogelijk voor een hogere prijs. Informeer altijd bij meerdere makelaars, zodat je goed kunt vergelijken en de meest passende makelaar in Barendrecht kunt kiezen.

Vergelijk makelaars in Barendrecht Of lees meer over makelaars in Barendrecht

Gemiddelde tarieven van makelaars in Barendrecht

Overweeg je om jouw woning in Barendrecht op de markt te brengen? Dan is een belangrijk aandachtspunt de courtage die een makelaar rekent. Gemiddeld genomen brengen makelaars in Barendrecht een courtage in rekening van 1,10% van de verkoopsom. Bij de huidige gemiddelde verkoopprijs in Barendrecht van € 463.565 euro, komt dat neer op ongeveer € 5.099 euro.

Het is aan te bevelen om niet alleen naar de courtage te kijken als je een makelaar kiest. Wees bewust van wat je nodig hebt om de verkoop soepel en succesvol te laten verlopen. Neem de tijd om meerdere makelaars met elkaar te vergelijken. Let op ervaringen van anderen, servicepakketten en de persoonlijke klik met de makelaar. Kies voor de makelaar die volgens jou de beste combinatie is qua courtage en het bieden van jouw wensen op het gebied van ondersteuning en advies.

Vraag tarieven op bij makelaars Gratis en vrijblijvend

Aantal koopwoningen in Barendrecht

In Barendrecht valt het op dat het meerendeel van de woningen koopwoningen zijn, met een totaal van 13678 stuks. Maar Barendrecht biedt ook andere opties aan voor wie op zoek is naar een plek om te wonen. Naast koop heb je namelijk ook mogelijkheden op het gebied van (sociale) huur en andere bestemmingen. Hierdoor biedt Barendrecht een veelzijdig woningaanbod aan, wat in alle behoeftes kan voorzien.

Aantal verkochte woningen in Barendrecht

In de afgelopen twaalf maanden heeft Barendrecht een actieve woningmarkt gezien. Je zult in de onderstaande grafiek zien dat het aantal aanmeldingen, de woningen die te koop werden gezet, en het aantal transacties, de verkochte huizen, van maand tot maand varieert. Het totaal aantal transacties van de afgelopen 12 maanden staat op 232.:

Ben je van plan jouw huis in Barendrecht te verkopen?

Als je besluit jouw woning in Barendrecht te verkopen, zijn er heel wat factoren om in overweging te nemen. Denk bijvoorbeeld eens aan het bepalen van de juiste verkoopprijs. Hiervoor kun je een waardebepaling door een makelaar aanvragen.Daarnaast helpt het om verkoopadvies bij een makelaar aan te vragen omdat je dan weet wat de sterke punten van je huis zijn. Verder is het essentieel om je energielabel aan te vragen, aangezien potentiële kopers hier vaak naar vragen.

Om het proces van de verkoop van jouw huis in Barendrecht zo soepel mogelijk te laten verlopen, kan een handig stappenplan helpen. Hierin zijn alle stappen die je moet nemen duidelijk uitgelijnd, zodat je precies weet wat je op welk moment moet doen. Ook kun je overwegen om makelaarstarieven op te vragen bij lokale makelaars in Barendrecht. Houd dit stappenplan goed bij, zodat je geen cruciale stap overslaat in het proces van jouw huisverkoop.

Bekijk je stappenplan Speciaal voor jouw woning

Over Huis Verkopen

De stand van zaken op de huizenmarkt in Barendrecht is altijd in flux. Gaande van ene naar andere uur, de prijzen en trends zijn steeds aan het veranderen. Maar maak je geen zorgen, wij zorgen ervoor dat de data hier constant geactualiseerd wordt, zodat je altijd bijblijft met de meest recente informatie. Met deze bijgewerkte cijfers je handen, heb je een waardevolle tool om inzicht te krijgen in de markt, je onderhandelingspositie te verbeteren en om beter geïnformeerde beslissingen te nemen.

Hulp bij het efficiënt verkopen van je woning

Bij HuisVerkopen.nl streven we ernaar om je de beste ondersteuning te bieden bij de verkoop van je woning. Naast de actuele marktgegevens bieden we een schat aan diensten die je kunnen helpen. Zo kun je bijvoorbeeld de beste makelaar vinden voor je specifieke situatie, of bij ons een eerlijke waardebepaling voor je huis opvragen. We hebben ook een keur aan verkooptips om je te helpen je huis te verkopen op de meest efficiënte manier. Met al deze hulpmiddelen in je arsenaal, kun je vol vertrouwen aan je verkoopavontuur beginnen.

Huis Verkopen © 2024 - Bennekomseweg 43 - 6717LL - Ede - 0318 - 250 660 - Over ons - Contact - Privacybeleid - Disclaimer - Sitemap - KVK 89119223
Logo Huis Verkopen