Direct naar: Alle plaatsenAmsterdamRotterdamUtrechtDen HaagEindhoven Informatie: MakelaarEnergielabelWoningwaardeKostenWoningmarktcijfersTips

Makelaars Barendrecht

Wil je jouw huis in Barendrecht verkopen? Kies dan voor een verkoopmakelaar met ruime kennis van de lokale woningmarkt. Zo kun je rekenen op een realistische waardebepaling en strategie, waardoor je niet alleen sneller verkoopt, maar ook een goede verkoopprijs behaalt.

Over makelaars in Barendrecht

Als je van plan bent om je huis in Barendrecht te verkopen, heb je waarschijnlijk bepaalde verwachtingen van een makelaar. Misschien zoek je vooral iemand die de lokale markt door en door kent. Maar misschien heb je daarnaast ook behoefte aan een makelaar met een uitstekend verkooptalent, die je op de hoogte houdt van alle belangrijke stappen en die er alles aan doet om de verkoop van jouw woning tot een succes te maken.

Het vinden van zo'n makelaar kan als een flinke zoektocht voelen, maar dat hoeft het niet te zijn. Ons platform is er om je te helpen bij deze keuze, door inzicht te geven in de verschillende makelaars in Barendrecht. We delen informatie, statistieken en bieden manieren om makelaars te vergelijken, zodat je een weloverwogen keuze kunt maken. En… wees gerust, ook alle details rondom tarieven en prestaties van makelaars in Barendrecht vind je hier:

April 2024

Makelaarskosten (gem.)
€ 5.099
Onderhandelingsresultaat (gem.)
€ 14.022
Besparing (gem.)
€ 1.159

Actueel

 • Wist je dat de gemiddelde verkoopprijs in Barendrecht momenteel € 463.565 is? En dat de gemiddelde verkoopprijs per m2 zelfs € 3.914 is? Voor meer informatie over de actuele woningprijzen, bekijk je onze speciale overzichtspagina.
 • Daarnaast is het ook belangrijk om op de hoogte te zijn van de gemiddelde courtages van makelaars in Barendrecht. Op dit moment bedraagt de gemiddelde courtage 1,10%. Voor het verkopen van je huis in Barendrecht, kunnen deze kosten van invloed zijn.
 • Wat je ook moet weten is dat de tarieven van makelaars in Barendrecht sterk uiteenlopen en het vergelijken daarom zeker zinvol is. Dit kan je namelijk gemiddeld een besparing opleveren van € 1.159. Kijk eens op onze pagina over makelaarstarieven om te zien hoe dit precies werkt!

Uitgelichte makelaars in Barendrecht

Er zijn diverse bekwame makelaars in Barendrecht die een expertise hebben ontwikkeld in het verkoopdomein. Direct volgend op deze tekst, presenteren we een overzicht van verschillende verkoopmakelaars in Barendrecht die je wellicht interessant vindt. Het is daarnaast raadzaam om een vergelijking te maken van deze makelaars, zo krijg je inzicht in diverse aspecten zoals hun verkoopstrategie, tarieven en klantenservice.

Logo Delta NVM Makelaars

Delta NVM Makelaars

Delta NVM Makelaars is een actief makelaarskantoor die zich onderscheidt met een frisse, creatieve benadering en een gepassioneerde werkethiek. Ze zijn lid van de NVM en beschikken over NWWI en NRVT certificaten. Met negen medewerkers zijn ze gespecialiseerd in woningstyling, woningfotografie en nieuwbouwprojecten. Ze zijn te vinden in Barendrecht op Achterom 60. Kiezen voor Delta betekent kiezen voor persoonlijke aandacht en gedrevenheid.
Logo Huijgen Makelaardij B.V.

Huijgen Makelaardij BV

Huijgen Makelaardij is jouw betrouwbare N.V.M. makelaar in Barendrecht. Met een persoonlijke benadering en uitgebreide kennis van de lokale woningmarkt, onderscheidt dit kantoor zich in het bieden van diensten rondom aankoop, verkoop en taxatie. De werkwijze kenmerkt zich door toewijding, een sterke verkoopinspanning en flexibiliteit. Het laagdrempelige en goed bereikbare kantoor aan de Middenbaan zorgt voor een open sfeer waar je geen nummer bent, maar persoonlijke en gerichte service krijgt.
Logo Moerkerken Van der Mark Makelaars B.V.

Moerkerken Van der Mark Makelaars BV

Moerkerken Van der Mark Makelaars laat jouw woonwensen tot uiting komen door hun persoonlijke benadering en diepgaande kennis van zowel het stadsleven als landelijk wonen. Met 40 jaar ervaring, en als lid van de NVM, regelen ze soepel de koop, verkoop of taxatie van jouw woning. Ze zorgen voor overzicht in een spannend proces en stemmen hun diensten zorgvuldig af op jouw persoonlijke situatie. Jouw woonplezier is hun streven.
Logo Markant NVM Makelaars

Markant NVM Makelaars

Met een ervaring van ruim 25 jaar, biedt Markant NVM Makelaars gedegen en betrouwbare diensten in de sector. Van aankoop tot verkoop, taxaties, en meer - je krijgt eerlijk advies en professionele begeleiding bij elke stap. Zeer gewaardeerd voor hun klantgerichte aanpak, garandeert dit solide team flexibele bezichtigingsmogelijkheden, grondige woningpresentatie en zorgvuldige nazorg. Je kan bij hen terecht of je nu zoekt naar een nieuw huis of jouw huidige woning wilt verkopen, specifiek in de regio's Barendrecht tot en met Hoeksche Waard.
Logo Ooms Makelaars Barendrecht

Ooms Makelaars Barendrecht

Bij Ooms Makelaars Barendrecht word je geholpen door een actief team, gedreven door een mix van jeugdige energie en senior ervaring. Als onderdeel van een grotere organisatie met tien regionale vestigingen, combineren ze lokale kennis met een groots bereik. Je kunt bij hen terecht voor de verkoop en aankoop van woningen en zakelijk vastgoed, evenals taxaties en financieel advies. Met hun expertise in woningstyling, fotografie, herbestemming en meer, ben je altijd verzekerd van professionele dienstverlening.
Logo Ooms Zomerhof Muys Makelaars

Ooms Zomerhof Muys Makelaars

Ooms Zomerhof Muys Makelaars combineert de persoonlijke benadering van een familiebedrijf met de professionaliteit van een grote organisatie. Met lokale wortels in Albrandswaard en tien vestigingen in de regio Rijnmond, heeft het kantoor een sterke regionale aanwezigheid. Of je nu hulp nodig hebt bij de verkoop, aankoop, taxatie of financiering van jouw woning of bedrijf, bij Ooms Zomerhof Muys Makelaars staan zes ervaren medewerkers klaar om je van dienst te zijn.
Logo Van Gelder agrarisch & landelijk vastgoed

Van Gelder agrarisch & landelijk vastgoed

Van Gelder agrarisch & landelijk vastgoed is gespecialiseerd in de glastuinbouw, vollegrondsgroenteteelt, akkerbouw en veehouderij. Met jarenlange ervaring en uitgebreide kennis op het gebied van pacht, onteigening en ruimtelijke ontwikkeling, bieden ze deskundig advies en begeleiding bij aan- of verkoop. Ze doen ook taxaties van landelijk gelegen woningen en agrarisch onroerend goed. Gelegen aan de 2e Barendrechtseweg, zet dit éénmans NVM-kantoor altijd het belang van de klant voorop.

At Home Makelaardij

At Home Makelaardij is een actieve makelaar met jarenlange ervaring in de onroerend goed markt. Ze blinken uit in verschillende aspecten zoals de verkoop, aankoop en taxaties van woningen. Dankzij hun lidmaatschap van de VBO-branchevereniging bieden ze betrouwbare diensten aan. Het team staat voor persoonlijke begeleiding met korte communicatielijnen, en ze hebben een focus op het behartigen van jouw belangen.

Let op: naast de bovengenoemde makelaars zijn er nog tal van andere verkoopmakelaars actief in en rondom Barendrecht. De ideale makelaar voor jouw situatie staat misschien niet in onze lijst. Om die reden hebben wij bij Huis Verkopen alle makelaars in Barendrecht opgenomen in onze vergelijking. Zo kun je de juiste keuze maken.

Vergelijk makelaars in Barendrecht Op basis van jouw voorkeuren

Wat kost een makelaar in Barendrecht?

Een verkoopmakelaar in Barendrecht rekent voor het verkopen van een woning gemiddeld een courtage van 1,10% van de verkoopopbrengst. Bij een gemiddelde verkoopprijs van € 463.565 in Barendrecht komt dit neer op € 5.099 aan makelaarskosten (update april 2024).

Interessant genoeg, hebben variaties in de verkoopsnelheid impact op de courtages. Wanneer de verkoopsnelheid van woningen toeneemt, zijn courtages vaak lager. Omdat het huis sneller verkocht wordt, spendeert de makelaar minder tijd en moeite aan het verkoopproces, wat zich vertaalt in lagere kosten voor jou.

Let op: gemiddeld kunnen de courtages van makelaars in Barendrecht 0,50% verschillen. Daardoor bespaar je tot wel € 1.159 door eerst tarieven op te vragen. Het is dus altijd voordelig om makelaarstarieven te vergelijken en de voor jou meest gunstige optie te kiezen.

Kosten van makelaars in Barendrecht

April 2024 (gemiddeld)

€ 0
€ 1.800
€ 5.200
Bespaar direct Vergelijk lokale makelaars

Opstartkosten van makelaars in Barendrecht

Wanneer je jouw huis wil verkopen in Barendrecht, is het belangrijk om te weten dat de meeste makelaars opstartkosten rekenen. Deze kosten maken onderdeel uit van de dienstverlening van de makelaar en worden in rekening gebracht voordat de daadwerkelijke verkoop plaatsvindt. Opstartkosten kunnen variëren en omvatten doorgaans zaken zoals de inzet van professionele fotografie, het maken van een plattegrond, de promotie van jouw woning op sociale media en eventuele advertentiekosten.

De hoogte van deze opstartkosten kan per makelaar verschillen, maar ligt gemiddeld tussen € 400 en € 700. Het is dus zaak om bij het uitkiezen van een makelaar niet alleen te letten op de courtage (bemiddelingskosten), maar ook op de opstartkosten die in rekening worden gebracht. Door deze kosten inzichtelijk te maken, heb je een beter beeld van de totale kosten die het verkopen van jouw huis met zich mee brengt.

Intrekkingskosten van makelaars in Barendrecht

Wanneer je een woning in Barendrecht te koop zet en je besluit om deze voortijdig uit de verkoop te halen, kan de makelaar intrekkingskosten in rekening brengen. Dit is een vergoeding voor de kosten die de makelaar heeft gemaakt en de tijd die hij heeft geïnvesteerd. De hoogte van deze kosten is meestal vooraf afgesproken in de bemiddelingsovereenkomst die je met de makelaar hebt gesloten. Het is belangrijk om je hiervan bewust te zijn voordat je de beslissing neemt om de verkoop te staken.

Intrekkingskosten kunnen om verschillende redenen in rekening gebracht worden. Misschien ontvang je een onverwacht bod van een familielid of goede vriend en wil je daarom de verkoop stoppen. Het kan ook zo zijn dat je om persoonlijke redenen, zoals een baanverandering of het beëindigen van een relatie, toch in de woning wilt blijven en daarom de verkoop wilt intrekken. In deze gevallen is het dus mogelijk dat je een deel van de kosten van de makelaar moet vergoeden.

Vraag tarieven van makelaars op Gratis en vrijblijvend

Makelaars in Barendrecht met een vast tarief

Ja, er zijn inderdaad ook makelaars in Barendrecht die werken met een vast tarief. Voor jou kan dit een groot voordeel zijn, omdat je vooraf precies weet wat de kosten voor de makelaar zijn. Zo kom je niet voor verrassingen te staan. Gemiddeld ligt dit vaste tarief op € 3.250 (update: april 2024).

Echter, een vast tarief kan ook een nadeel zijn. Stel dat jouw woning uiteindelijk wordt verkocht voor een hoger bedrag dan verwacht. Als je makelaar werkt op basis van een vast tarief, profiteer je niet mee van die hogere verkoopprijs. Bij een courtage, oftewel een percentage van de verkoopprijs, zou je dan juist goedkoper uit zijn. Als je makelaar bijvoorbeeld 1.5% courtage rekent, betaal je op een verkoopprijs van 300.000 euro slechts 4500 euro, terwijl het vaste tarief vaak hoger ligt.

Tip: De meeste huizenverkopers in Barendrecht kiezen voor een makelaar die op basis van courtage werkt. Ze vinden het belangrijk om een hoge verkoopprijs te realiseren en zijn bereid om de makelaar hiervoor naar rato te belonen. Gebruik deze kennis bij het maken van je keuze, en kies de makelaar die het best bij jouw wensen en situatie past.

4 feitjes over makelaars in Barendrecht

 • Wanneer het gaat om de selectie van een makelaar, maken bewoners in Barendrecht vaak een keuze gebaseerd op waarde voor geld, in plaats van simpelweg te gaan voor de goedkoopste optie.
 • Er valt te merken dat, in Barendrecht, verkopers een voorkeur lijken te hebben voor een lokale, all-inclusive makelaar boven een online makelaar. In feit, maar liefst 91% kiest voor deze optie.
 • Met behulp van een makelaar, blijkt de verkoop van woningen in Barendrecht 45% sneller te zijn, vergeleken met verkopen zonder tussenkomst van een makelaar.
 • Daarnaast lijkt het inzetten van een makelaar bij verkoop van een pand in Barendrecht ook lucratiever te zijn, aangezien de verkoopprijs bij 11% hoger uitvalt dan zonder de hulp van een makelaar.

Wat levert de beste makelaar in Barendrecht op?

Voor wie een huis wil verkopen in Barendrecht, kan de keuze van de makelaar een wereld van verschil maken. Makelaars hebben elk hun eigen manier van werken, en de resultaten kunnen daarom aanzienlijk variëren. Neem bijvoorbeeld twee makelaars die een vergelijkbare woning in dezelfde straat verkopen; de ene kan erin slagen de verkoopprijs aanzienlijk te overstijgen, terwijl de andere misschien net aan de verwachte prijs komt.

Maar hoe herken je die succesvolle makelaars in Barendrecht? Kijk uit voor de volgende punten:

 • Uit ons onafhankelijk onderzoek blijkt dat de topmakelaars in Barendrecht er consequent in slagen om huizen te verkopen voor een prijs die boven het verwachte bedrag ligt. Sterker nog, gemiddeld ligt dat bedrag € 14.938 boven de verwachte verkoopprijs.
 • Daarnaast wordt uit onze gegevens duidelijk dat deze makelaars opmerkelijk snel te werk gaan. Ze slagen erin om woningen in Barendrecht gemiddeld 15 dagen sneller te verkopen dan hun collega's in de regio.

De beste makelaar in Barendrecht vinden

Wij houden alle verkoopstatistieken van alle makelaars in Barendrecht en omstreken bij. Hierdoor zijn we in staat om jou nauwkeurig te vertellen welke makelaar het beste presteert in jouw omgeving. We kijken naar de prestaties en de resultaten, zodat jij de beste keuze kunt maken.

Het is ook belangrijk dat de makelaar goed aansluit bij jouw persoonlijke situatie en voorkeuren. Daarom kun je bij ons makelaars vergelijken via het vergelijkingsformulier. Zo vind je een makelaar die niet alleen hoog presteert, maar ook perfect aansluit bij jouw behoeften.

Waar moet je op letten bij makelaars in Barendrecht?

Het vinden van de juiste makelaar in Barendrecht voor de verkoop van je huis vergt een bewuste overweging van meerdere aandachtspunten:

Kennis van de Barendrechtse huizenmarkt

Je wilt een makelaar die de lokale markt in Barendrecht door en door kent. Deze specialist weet welke prijzen realistisch zijn en welke strategieën effectief zijn in deze specifieke omgeving.

Communicatie en beschikbaarheid

Goede communicatie is van belang. Vraag jezelf af of je het prettig vindt hoe de makelaar met je communiceert en of hij/zij voldoende tijd voor je heeft.

Diensten en kosten

Elke makelaar biedt verschillende diensten aan. Zorg dat je weet wat je precies krijgt voor je geld. Een makelaar kost in Barendrecht gemiddeld 1,10% courtage bij succesvolle verkoop van je woning.

Referenties van eerdere klanten

Kijk naar de beoordelingen van eerdere klanten. Zo krijg je een goed beeld van de ervaringen van anderen met deze makelaar en voorkom je negatieve verrassingen.

Verkooppercentage

De kwaliteit van een makelaar kun je ook afleiden uit het verkooppercentage. Een hoge score hierin betekent dat de makelaar succesvol is in zijn/haar aanpak.

Moet ik kiezen voor een NVM-makelaar?

Het verkopen van je woning in Barendrecht is een flinke klus en je wilt natuurlijk een optimale prijs behalen. Hierin kun je je laten begeleiden door een NVM-makelaar. Deze makelaars zijn hoogopgeleid, deskundig op het gebied van vastgoed en hebben kennis van de lokale markt.

Naast NVM zijn er ook andere belangenorganisaties zoals VBO en VastgoedPRO. Elk van deze organisaties hanteert strenge toelatingseisen en nalevingsnormen voor hun makelaars. Een makelaar aangesloten bij deze organisaties garandeert je een betrouwbare en kwalitatieve dienstverlening bij de verkoop van je huis.

Tip: De keuze voor een NVM-verkoopmakelaar biedt zekerheid. Ze zijn verplicht om bij te blijven met hun vakkennis, zodat je zeker weet dat je makelaar up-to-date is. Bovendien hebben ze toegang tot een groot netwerk en database met potentiële kopers.

Wat doet een makelaar in Barendrecht?

Een makelaar in Barendrecht is jouw vertrouwde gids in de wereld van vastgoed. Deze expert ondersteunt je van begin tot eind met de verkoop van je huis. De makelaar beschikt over lokale marktkennis en heeft inzicht in wettelijke verplichtingen.

Het werk van de makelaar begint al met een marktconforme prijs vaststellen voor jouw huis. Zonder makelaar kan dit een uitdaging zijn, omdat het om een flinke financiële transactie gaat.

 • Adviseert bij het presenteren van het huis
 • Onderhandelt namens jou met potentiële kopers
 • Regelt de bezichtigingen en rondleidingen
 • Verzorgt de nodige documentatie en contracten
 • Staat je bij tijdens de uiteindelijke overdracht

Waarom een makelaar in Barendrecht inschakelen?

De verkoop van je woning in Barendrecht is een groot project met verschillende duidelijke stappen. Om dit proces efficiënt en effectief te laten verlopen, kun je de hulp inschakelen van een ervaren en kundige makelaar. Je kunt op de website goede makelaar vinden eenvoudig een geschikte professional zoeken die past bij jouw wensen en behoeftes. Deze makelaar kan je vervolgens helpen bij elke stap in het verkoopproces.

Stap 1: De waardebepaling

De waardebepaling van je woning is een eerste belangrijke fase. Hierbij bepaalt de makelaar hoeveel je woning waard is in de huidige markt. Dit doet hij door onder andere de ligging, de grootte en de staat van je woning te beoordelen.

Stap 2: Het verkoopplan opstellen

In de volgende stap gaat de makelaar samen met jou het verkoopplan opstellen. Hierin staan niet alleen de verwachte vraagprijs en de verkoopstrategie, maar bijvoorbeeld ook op welke manier(en) je woning gepresenteerd wordt aan potentiële kopers.

Stap 3: De woning presenteren

Als het verkoopplan vaststaat, is het tijd om je woning te presenteren aan het publiek. Hierbij kan de makelaar je adviseren over bijvoorbeeld de inrichting van je huis en de foto's die gemaakt worden. Ook zal hij je woning op de juiste platforms aanbieden.

Stap 4: De onderhandelingen

Na de presentatie kunnen de onderhandelingen beginnen. De makelaar is ervaren in het voeren van gesprekken over de verkoopprijs en kan je dus uitstekend bijstaan in deze fase. Hij zal altijd jouw belangen behartigen en zorgen voor de best mogelijke verkoopprijs.

Informatie over Barendrecht

Gelegen in de provincie Zuid-Holland ligt het dorp Barendrecht. Deze plaats heeft een rijke historie die teruggaat tot de middeleeuwen.

De inwoners van Barendrecht genieten van een unieke combinatie van landelijke gebieden en stedelijke faciliteiten. Je vindt hier volop groen, maar ook winkels en scholen zijn binnen handbereik.

Barendrecht is uitstekend bereikbaar dankzij de aanwezigheid van het treinstation en diverse uitvalswegen in de nabijheid. Mede hierdoor is het een aantrekkelijke plaats om te wonen.

Weetje: In Barendrecht is er momenteel veel te doen rond de woningmarkt. Nieuwsgierig naar hoe het precies zit? Hier vind je de meest recente woningmarktcijfers van Barendrecht.

Makelaars in Barendrecht vergelijken

Het kiezen van de juiste makelaar voor het verkopen van je woning begint bij een gedegen vergelijking. Huis Verkopen maakt deze vergelijking eenvoudig, objectief en vrijblijvend voor je mogelijk.

 • Altijd een goede prijs/kwaliteit-verhouding
 • Vergelijken is geheel gratis en vrijblijvend
 • 100% onafhankelijk, altijd objectief
 • Beste makelaar voor jouw specifieke situatie en wensen

Op basis van jouw woning en persoonlijke voorkeuren worden makelaars in Barendrecht vergeleken. Hierbij wordt niet enkel gekeken naar de kosten, maar ook naar de successen van makelaars, de snelheid van verkoop en hun aanpak. De vakkundigheid van de makelaar en de correcte afstemming op jouw noden en wensen zijn aspecten die voor Huis Verkopen altijd voorop staan.

Vergelijk makelaars in Barendrecht Bespaar direct, je zit nergens aan vast

Veelgestelde vragen over makelaars in Barendrecht

De gemiddelde makelaarskosten in Barendrecht zijn € 5.099. Dit is een inschatting en de daadwerkelijke kosten kunnen variëren. Vergelijk verschillende makelaars om de beste deal te krijgen. Hier kun je de tarieven van lokale makelaars opvragen.

De keuze van de juiste makelaar hangt af van verschillende factoren, zoals ervaring, tarieven en verkoopstrategie. Vergelijk makelaars op basis van deze factoren om de beste keuze te maken voor de verkoop van je huis.

De gemiddelde verkoopsnelheid van een woning in Barendrecht is 76 dagen. Dit is uiteraard afhankelijk van factoren zoals de woningmarkt en de verkoopstrategie van je makelaar.

Als je huis niet snel verkoopt, kan het nuttig zijn om je verkoopstrategie te heroverwegen. Je kunt bijvoorbeeld overwegen om je verkoopprijs aan te passen of om je woning beter te presenteren. Het is belangrijk om deze zaken te bespreken met je makelaar.

De gemiddelde opstartkosten van een makelaar in Barendrecht zijn € 515. Opstartkosten kunnen variëren, dus het is aan te raden om tarieven van verschillende makelaars te vergelijken. Hier kun je de tarieven van lokale makelaars opvragen.
Huis Verkopen © 2024 - Bennekomseweg 43 - 6717LL - Ede - 0318 - 250 660 - Over ons - Contact - Privacybeleid - Disclaimer - Sitemap - KVK 89119223
Logo Huis Verkopen