Direct naar: Alle plaatsenAmsterdamRotterdamUtrechtDen HaagEindhoven Informatie: BlogMakelaarEnergielabelWoningwaardeKostenWoningmarktcijfersTips

Huis verkopen in Bergen op Zoom

Als je jouw huis in Bergen op Zoom gaat verkopen, zijn er heel wat zaken waar je zorgvuldig op moet letten. Deze pagina tracht een zo volledig mogelijke gids te zijn in dit proces. Denk hierbij aan regelgeving, jouw rechten en plichten, en praktische tips voor een optimale verkoop.

 • Geen gedoe
 • Direct geregeld
 • Geld besparen
 • Hogere opbrengst

Over het verkopen van je huis in Bergen op Zoom

Als je jouw huis gaat verkopen in Bergen op Zoom zijn er zaken waar je op moet letten. Zo is het belangrijk om te weten wat de vraag is naar huizen in jouw prijsklasse en in jouw specifieke buurt. Verder is het verstandig om rekening te houden met het moment van verkopen: sommige periodes zijn gunstiger dan andere. Tot slot is het essentieel om precies te weten wat jouw huis waard is, zodat je het niet voor te weinig op de markt zet of lange tijd met een onverkocht huis blijft zitten.

Waarschijnlijk vraag je je af hoe snel huizen in Bergen op Zoom worden verkocht en wat de gemiddelde verkoopopbrengst is. En wist je dat je honderden euro's kunt besparen door verschillende makelaars te vergelijken? Een tool voor het vinden van een goed presterende makelaar in Bergen op Zoom vind je op deze pagina. Hieronder vind je antwoorden op jouw vragen, we presenteren je de meest actuele cijfers over woningverkoop in Bergen op Zoom:

Juni 2024

Verkoopsnelheid (gem.)
72 dagen
Verkoopopbrengst (gem.)
€ 414.472
Besparing (gem.)
€ 1.243

Je huis snel verkopen in Bergen op Zoom

In de charmante stad Bergen op Zoom, neemt de verkoop van woningen gemiddeld 74 dagen in beslag. Dit is echter variabel en kan beïnvloed worden door een aantal beslissingen die je als verkoper neemt. Hier volgen enkele tips die je kunnen helpen je huis sneller te verkopen.

 1. Zorg voor professionaliteit in je verkoopaanpak. Huur een professionele fotograaf in om je woning in het beste licht tevoorschijn te laten komen. Dit verhoogt de aantrekkingskracht van je advertentie en kan het verkoopproces versnellen.
 2. Neem de tijd om je huis grondig op te ruimen en schoon te maken voordat potentiële kopers komen kijken. Een nette en schone woning geeft een goede eerste indruk en helpt kopers zich een leven in je huis voor te stellen.
 3. Stel de juiste vraagprijs vast. Prijzen die veel hoger zijn dan het marktgemiddelde kunnen potentiële kopers afschrikken. Zoek dus uit wat vergelijkbare woningen in je omgeving hebben opgebracht en stel een realistische prijs voor.

Tips in Bergen op Zoom

#1 Tip: de keuze voor een goede makelaar heeft veel invloed op het verkoopresultaat.

Bekijk alle tips of begin direct met het vergelijken van makelaars: tarieven, prestaties en aanpak.

Begin met vergelijken

Wat brengt een huis in Bergen op Zoom op?

In Bergen op Zoom ligt de gemiddelde verkoopprijs van een huis in juni 2024 rond de € 414.472. De verkoopprijs hangt natuurlijk af van diverse factoren, inclusief het type huis, de locatie binnen Bergen op Zoom en de staat van onderhoud. Net zoals in de rest van Nederland, is ook hier de vraag naar woningen hoog, wat zijn invloed kan hebben op de prijs.

Als je kijkt naar de vierkante meter prijs in Bergen op Zoom, kom je in juni 2024 gemiddeld uit op een bedrag van € 3.277 per vierkante meter. Let erop dat deze prijs kan variëren afhankelijk van het type en de ligging van de woning. Deze bedragen zijn gebaseerd op de verkoopcijfers van de afgelopen drie maanden in Bergen op Zoom.

Vraag jouw gratis waardebepaling aan Bij een lokale, ervaren makelaar

Woningcijfers in Bergen op Zoom

Afgelopen 3 maanden (per m2)

€ 3.000
€ 3.200
€ 3.400

Op HuisVerkopen.nl houden we alle huizenprijzen in Bergen op Zoom bij (up-to-date: juni 2024), waaronder de gemiddelde vraagprijs, verkoopprijs, de prijsontwikkeling en de gemiddelde huizenprijzen ten opzichte van andere plaatsen in de buurt van Bergen op Zoom.

Feitjes over Bergen op Zoom

 • Bergen op Zoom staat bekend om de Krabbenfoor.
 • De stad is een van de oudste steden van Nederland.
 • Er zijn talrijke monumenten te vinden in Bergen op Zoom.

Tips om je woning te verkopen in Bergen op Zoom

Je overweegt je huis in Bergen op Zoom te verkopen en vraagt je af hoe je dat het beste aanpakt. Het proces kan overweldigend zijn, maar met de juiste strategie zal je succes oogsten. Hier zijn enkele tips die je kunnen helpen bij je verkoop.

 • Persoonlijke bezittingen verwijderen helpt kijkers om zich voor te stellen dat het hun thuis is. Een neutrale, opgeruimde woning spreekt een breder publiek aan.
 • Zorg voor goed belichte, professionele foto's. Consumenten scannen online advertenties, en aantrekkelijke foto's kunnen hen ertoe aanzetten meer te willen zien.
 • Werken met een lokale makelaar kan zeer voordelig zijn. Zij kennen de markt, en kunnen een juiste vraagprijs vaststellen en de beste strategie kiezen.
 • Investeer in presentatie. Eenvoudige verbeteringen zoals nieuwe verf of bijgewerkte armaturen kunnen de waargenomen waarde van je huis verhogen.
 • Flexibiliteit met betrekking tot bezichtigingstijden kan ook een groot verschil maken. Meer beschikbaarheid betekent meer potentiële kopers.

Ontdek jouw stappenplan in Bergen op Zoom:

 • Voorkomt het overslaan van belangrijke stappen
 • Keuze voor optionele stappen ligt volledig bij jou
 • Door handig vergelijken kun je duizenden euro's besparen
 • Het stappenplan is gratis en absoluut vrijblijvend
Bekijk mijn stappenplan Speciaal voor jouw woning

Wat kost een huis verkopen in Bergen op Zoom?

Het verkopen van je huis brengt kosten met zich mee. De verkoop van een woning in Bergen op Zoom kost je als verkoper gemiddeld € 5.450. Hieronder zetten we alle kosten op een rij:

Kosten bij verkoop in Bergen op Zoom In euro’s
Makelaarskosten (o.b.v. huiswaarde € 414.472) € 4.766
Verkoopstyling en klein onderhoud € 875
Energielabel aanvragen € 315
Notaris (doorhalen hypotheek) € 350
Totale gemiddelde kosten bij verkoop € 5.450

Kosten van makelaars in Bergen op Zoom

De verkoop van je huis betekent dat je in zee gaat met een makelaar. In Bergen op Zoom ligt het gemiddelde courtagepercentage bij verkoop op 1,15%. Dit tarief is gebaseerd op de uiteindelijke verkoopprijs van je woning. De meeste makelaars rekenen daarnaast ook opstartkosten, die bij verkoop gemiddeld neerkomen op € 515.

Het is belangrijk om te weten dat makelaars verschillen in tarief, maar ook in de mate van dienstverlening. Sommige makelaars zorgen voor alles: van het inmeten van je huis tot aan de onderhandelingen. Maar er zijn ook makelaars waarbij je zelf een deel van de verkoop moet verzorgen, zoals het organiseren van bezichtigingen. Weeg dit dus zorgvuldig af bij je keuze voor een makelaar.

Andere kosten bij verkoop

Notariskosten

Als verkoper ben je verantwoordelijk voor de kosten van de akte van royement. Dit is het document dat jouw hypotheekverstrekker aanlevert bij de notaris om te tonen dat de hypotheek op jouw huis is afbetaald. Deze kosten kunnen per notaris variëren.

Vaak vraagt de notaris jou om de kosten voor het aanvragen van het hypotheekoverzicht bij jouw hypotheekverstrekker te betalen. Ook dit bedrag verschilt per notaris. Het is slim om hierover van tevoren afspraken te maken, zodat je niet voor verrassingen komt te staan.

Kosten voor het energielabel

Elke woning moet bij verkoop een geldig energielabel hebben. Dit geeft een indicatie van de energiezuinigheid van de woning. Als verkoper ben je verplicht om dit label aan de koper te overhandigen. De kosten hiervan worden door de verkoper betaald.

Mocht je nog geen energielabel hebben, dan moet je deze aanvragen bij een erkende energielabeldeskundige. De aanvraagkosten zijn voor jou als verkoper. Deze kosten verschillen per deskundige, het is raadzaam om deze goed te vergelijken.

Verkoopklaar maken van de woning

Om jouw huis aantrekkelijk te maken voor potentiële kopers, moet je het soms verkoopklaar maken. Denk hierbij aan kleine reparaties of een likje verf. Deze investering kan een betere verkoopprijs opleveren. Onthoud wel dat deze kosten voor jouw rekening komen.

Vergeet niet dat het ook mogelijk is voor grotere, noodzakelijke reparaties te staan. Denk aan een lekkend dak of een niet-functionerende cv-ketel. Dit zijn kosten die je mogelijk moet maken om de verkoop überhaupt mogelijk te maken.

Wanneer mijn huis verkopen in Bergen op Zoom?

Vragen jezelf af: is dit het perfecte moment om mijn huis in Bergen op Zoom te verkopen? Het antwoord kan volmondig ja zijn, vooral gezien de huidige dynamische woningmarkt die de laatste jaren pieken en dalen heeft gekend. Door deze fluctuaties is er vaak twijfel, maar door je goed te laten informeren, kun je een verstandige keuze maken.

In de huidige marktsituatie van juni 2024 is juist advies meer dan ooit nodig. Speciaal daarvoor kun je een gratis verkoopadvies aanvragen bij een expert. Hoe en waar? Simpel, door op deze link te klikken: vraag jouw gratis verkoopadvies aan. Zo ben je verzekerd van de beste keuze voor jou en je woning.

Vergelijk makelaars in Bergen op Zoom Op basis van je voorkeuren

Waarom Huis Verkopen?

Als je van plan bent jouw huis te verkopen, dan is een goede voorbereiding de sleutel tot succes. Want wist je dat een gedegen voorbereiding een enorme impact heeft op het uiteindelijke verkoopresultaat van jouw woning? Huis Verkopen biedt een gestructureerd en makkelijk te volgen stappenplan dat je goed op weg helpt. Ons stappenplan leidt je door elke fase van het verkoopproces, zodat je niets vergeet en elk detail aandacht krijgt.

Woningvoorbereiding made easy

Woningvoorbereiding kan overweldigend lijken met alle benodigde papierwerk zoals energielabels en contact met makelaars. Gelukkig helpt Huis Verkopen je met deze voorbereidingen en nog veel meer. Alles wat je nodig hebt, geregeld op één plek.

Budgetvriendelijke specialisten

Op zoek gaan naar de juiste specialisten kan een tijdrovende klus zijn. Met Huis Verkopen vind je makkelijk specialisten in Bergen op Zoom die jou professionele diensten leveren voor de laagste prijs.

Prijs/kwaliteit-makelaars

Het kiezen van een makelaar kan lastig zijn. Via Huis Verkopen ontdek je welke makelaar in jouw omgeving vertrouwd is en maak je bovendien een keuze op basis van de beste prijs/kwaliteit-verhouding.

Kostenbesparing en slimme aanpak

Of je nu jouw woning snel wilt verkopen of op zoek bent naar de maximale prijs, Huis Verkopen helpt je bij het maken van de juiste keuzes. Het resultaat is een slimme benadering van de verkoop en kostenbesparing.

Appartement verkopen in Bergen op Zoom

Hoewel het verkopen van een appartement in Bergen op Zoom veel overeenkomsten heeft met het verkopen van een woonhuis, zijn er ook enkele specifieke punten waar je rekening mee moet houden. Het is bijvoorbeeld nuttig om te weten dat appartementen vaak onderdeel zijn van een VvE, iets dat potentiële kopers graag willen weten. Daarom is het belangrijk het bestuur van de VvE op de hoogte te brengen van je verkoopplannen. Verder is het van belang dat je een goed beeld krijgt van de huidige woningwaarde. Een waardebepaling door een makelaar kan je hierbij helpen.

Een gestructureerde aanpak is essentieel bij het verkopen van een appartement. Het stappenplan van HuisVerkopen.nl biedt je een overzicht van alle handelingen die je moet uitvoeren om succesvol je appartement te verkopen. Hiermee kun je in je eigen tempo door het verkoopproces gaan, zonder dat je belangrijke stappen overslaat. Je krijgt adviezen over alles, van hoe je de beste foto’s maakt, tot hoe je met potentiële kopers moet onderhandelen. Een goed voorbereide verkoop zal veel stress wegnemen en de kans op een succesvolle verkoop van je appartement in Bergen op Zoom vergroten.

Veelgestelde vragen over een huis verkopen in Bergen op Zoom

Je kan de waarde van je huis bepalen door een waardebepaling door een makelaar aan te vragen.

Gebruik de tool op onze website om makelaars te vergelijken en de beste makelaar in Bergen op Zoom te vinden voor de verkoop van jouw huis.

De kosten kunnen variëren, je kan voor een gedetailleerd beeld hier alles lezen over de kosten van de verkoop van een huis.

Er zijn diverse manieren om je huis in Bergen op Zoom snel te verkopen. Je kan bijvoorbeeld gebruik maken van onze tips voor een snelle verkoop.

Je kan gebruik maken van diverse strategieën om je huis in Bergen op Zoom voor de hoogste prijs te verkopen. Op onze website vind een overzicht van tips om een woning voor de hoogste prijs te verkopen.
Huis Verkopen © 2024 - Bennekomseweg 43 - 6717LL - Ede - 0318 - 250 660 - Over ons - Contact - Privacybeleid - Disclaimer - Sitemap - KVK 89119223
Logo Huis Verkopen