Direct naar: Alle plaatsenAmsterdamRotterdamUtrechtDen HaagEindhoven Informatie: BlogMakelaarEnergielabelWoningwaardeKostenWoningmarktcijfersTips

Huis verkopen in Dinteloord

Je huis in Dinteloord verkopen is een belangrijke stap, waarbij je keuzes direct invloed hebben op de uiteindelijke verkoopprijs. Denk hierbij aan een gedegen voorbereiding, strategische prijsstelling en een doelgroepgerichte presentatie. Deze pagina staat boordevol tips om jou hierbij te helpen.

 • Geen gedoe
 • Direct geregeld
 • Geld besparen
 • Hogere opbrengst

Over het verkopen van je huis in Dinteloord

Wanneer je van plan bent jouw woning in Dinteloord te verkopen, zijn er een paar dingen waar je aandacht aan moet besteden. Je wilt zeker zijn dat je een sterke prijs voor je eigendom ontvangt en je wilt ook niet te veel betalen voor een makelaar. Een ander belangrijk punt om te overwegen is de snelheid waarmee je je huis kunt verkopen. Niemand wil immers geconfronteerd worden met dubbele woonlasten. Daarom is het belangrijk om een geschikte makelaar te kiezen die zichzelf reeds heeft bewezen in Dinteloord zodat je een goed verkoopresultaat behaalt.

Je zult waarschijnlijk nieuwsgierig zijn naar een paar kerngetallen. Hoe lang duurt het gemiddeld om een huis in Dinteloord te verkopen? Wat is de gemiddelde verkoopopbrengst van een woning in je gebied? En hoeveel kun je besparen door makelaars te vergelijken? Deze vragen zijn natuurlijk allemaal begrijpelijk en verdienen een duidelijk antwoord. Hieronder vind je daarom de actuele cijfers rond woningverkoop in Dinteloord:

Juni 2024

Verkoopsnelheid (gem.)
102 dagen
Verkoopopbrengst (gem.)
€ 432.050
Besparing (gem.)
€ 1.491

Je huis snel verkopen in Dinteloord

Je huis in Dinteloord verkopen kan soms even op zich laten wachten. Op dit moment duurt het gemiddeld zo'n 69 dagen voordat een woning in dit dorp verkocht is. Maar met de juiste strategie kun je dit proces aanzienlijk versnellen.

 1. Realistische vraagprijs: Een van de meest effectieve manieren om je huis snel te verkopen, is het vaststellen van een realistische vraagprijs. Overweeg een waardebepaling door een makelaar om te verzekeren dat je de marktwaarde van je huis correct inschat.
 2. Presentatie: Het strategisch en aantrekkelijk presenteren van je huis kan een groot verschil maken. Denk aan goede foto's, een uitnodigende beschrijving en in het algemeen een woning die een sterke eerste indruk maakt. Bekijk ons handig stappenplan voor tips hierover.
 3. Flexibiliteit: Wees flexibel met bezichtigingen. Probeer zoveel mogelijk mensen je huis te laten zien op tijden die voor hen het beste uitkomen. Snellere verkoop is het resultaat van meer ogen die je woning zien. Ook hierover vind je meer in onze tips voor verkoop van je huis.

Tips in Dinteloord

#1 Tip: de keuze voor een goede makelaar heeft veel invloed op het verkoopresultaat.

Bekijk alle tips of begin direct met het vergelijken van makelaars: tarieven, prestaties en aanpak.

Begin met vergelijken

Wat brengt een huis in Dinteloord op?

De huizenmarkt in Dinteloord is continu in beweging. Ben je benieuwd naar wat jouw woning op zou kunnen leveren als je het zou verkopen? Op dit moment ligt de gemiddelde verkoopprijs in Dinteloord rond de € 432.050. Maar houd in gedachten dat de daadwerkelijke verkoopsom van veel factoren afhankelijk is. Denk aan de staat van het huis, de grootte van het perceel en eventuele bijzondere kenmerken.

Om een nog beter inzicht te krijgen in de waarde van jouw huis, is het handig om naar de prijs per vierkante meter te kijken. In juni 2024 ligt dit bedrag in Dinteloord gemiddeld op € 3.223. Natuurlijk is deze gemiddelde prijs slechts een indicatie en zijn er veel factoren die de exacte prijs per m² beïnvloeden. Voor een accurate waardebepaling kun je het best contact opnemen met een professional. Een vrijblijvende waardebepaling door een makelaar laat jou precies zien wat jouw huis momenteel waard is op de huizenmarkt, zonder dat hier kosten aan verbonden zijn.

Vraag jouw gratis waardebepaling aan Bij een lokale, ervaren makelaar

Woningcijfers in Dinteloord

Afgelopen 3 maanden (per m2)

€ 2.900
€ 3.100
€ 3.400

Op HuisVerkopen.nl houden we alle huizenprijzen in Dinteloord bij (up-to-date: juni 2024), waaronder de gemiddelde vraagprijs, verkoopprijs, de prijsontwikkeling en de gemiddelde huizenprijzen ten opzichte van andere plaatsen in de buurt van Dinteloord.

Feitjes over Dinteloord

 • Dinteloord is genoemd naar het zoetwatergetijdengebied 'Dintel'.
 • De plaats telt ongeveer 6600 inwoners en behoort tot gemeente Steenbergen.
 • De suikerfabriek van de Suiker Unie is een belangrijke werkgever.

Tips om je woning te verkopen in Dinteloord

Het verkopen van een woning in Dinteloord kan een uitdaging zijn. Je wilt een goede prijs krijgen en wilt ook dat de verkoop soepel verloopt. Hier zijn enkele waardevolle tips die je kunnen helpen.

 • Kies een lokale makelaar - Een lokale makelaar is bekend met de vastgoedmarkt in Dinteloord en kan je helpen om de juiste verkoopprijs vast te stellen.
 • Onderhoud de woning - Zorg dat de woning er piekfijn uitziet. Eventuele reparaties die nodig zijn, bijvoorbeeld kapotte tegels of een lekkende kraan, moeten vooraf worden aangepakt.
 • Fotografie - De eerste indruk die potentiële kopers krijgen is meestal via foto's online. Investeer in professionele vastgoedfotografie om je huis op zijn best te laten zien.
 • Strategische prijszetting - Bepaal een realistische vraagprijs. Een te hoge vraagprijs kan kopers afschrikken, terwijl een te lage prijs kan leiden tot een lagere opbrengst dan mogelijk is.
 • Flexibiliteit - Wees flexibel met bezichtigingen. Hoe meer mensen je woning kunnen bezichtigen, hoe hoger de kans dat je de woning snel verkoopt.
 • Presentatie - Maak je huis aantrekkelijk voor kijkers. Dit betekent dat het huis schoon en opgeruimd moet zijn en dat eventuele persoonlijke items zijn weggeborgen.

Ontdek jouw stappenplan in Dinteloord:

 • Volledige en persoonlijke verkoopbegeleiding op maat
 • Gratis en interactief stappenplan voorkomt dat je iets vergeet
 • Mogelijkheid tot besparen van duizenden euro's door goed te vergelijken
 • Alle regel- en verzamelwerk overzichtelijk vanaf één plek
Bekijk mijn stappenplan Speciaal voor jouw woning

Wat kost een huis verkopen in Dinteloord?

Het verkopen van je huis brengt kosten met zich mee. De verkoop van een woning in Dinteloord kost je als verkoper gemiddeld € 4.944. Hieronder zetten we alle kosten op een rij:

Kosten bij verkoop in Dinteloord In euro’s
Makelaarskosten (o.b.v. huiswaarde € 432.050) € 4.969
Verkoopstyling en klein onderhoud € 875
Energielabel aanvragen € 315
Notaris (doorhalen hypotheek) € 350
Totale gemiddelde kosten bij verkoop € 4.944

Kosten van makelaars in Dinteloord

Als je je huis in Dinteloord te koop wilt zetten, krijg je te maken met makelaarskosten. De gemiddelde kosten van een makelaar zijn vaak een courtage, dit is een percentage van de verkoopprijs van je huis. De gemiddelde courtage ligt in Dinteloord op 1,15% van de verkoopprijs.

Makelaars verschillen niet alleen in tarief, maar ook in hun mate van dienstverlening. Het is belangrijk om te weten welke makelaar alles voor je doet, en bij welke makelaar je zelf nog handelingen moet verrichten. Je kunt makelaars in Dinteloord vergelijken door de tarieven op te vragen bij verschillende makelaars. Lees hier meer over op de pagina tarieven opvragen bij makelaars.

Lees meer over makelaars in Dinteloord.

Andere kosten bij verkoop

Onderhoudskosten

Het is altijd belangrijk dat je woning zich in een goede staat bevindt als je het wilt verkopen. Dit betekent soms dat je onderhoudskosten moet maken. Gaat het om kleine reparaties, zoals een lekkende kraan of een loszittende deurknop? Herstel deze dan voor de verkoop. Slecht onderhoud kan namelijk een potentiële koper afschrikken.

Zelfs als je woning op het eerste gezicht in goede staat lijkt, zijn er mogelijk verborgen problemen die een professionele inspectie kunnen onthullen. Terwijl inspectiekosten oplopen, kan het op de lange termijn een slimme investering zijn. Het helpt eventuele verrassingen te voorkomen en onderhoud op tijd te plannen. Ook kan het de woningwaarde verhogen.

Esthetische aanpassingen

Kleine investeringen in esthetische aanpassingen hebben vaak een groot effect op de verkoopwaarde van je huis. Een frisse verflaag kan je huis een nieuwe, verzorgde uitstraling geven. Evenzo kan het vervangen van verouderde keukenkasten of aanrechtbladen je keuken aantrekkelijker maken voor potentiële kopers.

Hetzelfde geldt voor de buitenkant van je huis. Een mooie tuin of een netjes onderhouden voorgevel kan een eerste goede indruk maken. Het zorgt ervoor dat je huis er uitnodigend uitziet, waardoor het sneller verkocht kan worden en mogelijk ook voor een hogere prijs.

Energielabelkosten

Je bent als verkoper verplicht om een energielabel te hebben voor je woning. Het energielabel geeft de energiezuinigheid van je huis aan en is belangrijk voor kopers omdat het hen helpt inschatten hoeveel ze kunnen verwachten te besteden aan gas, elektriciteit en verwarming.

Je kunt het energielabel aanvragen via de officiële website. Hoewel er kosten verbonden zijn aan het aanvragen van een energielabel, helpt het om je huis aantrekkelijker te maken voor kopers. Een huis met een goed energielabel kan namelijk aantrekkelijker zijn door de lagere energiekosten, wat mogelijk leidt tot een hogere verkoopprijs.

Wanneer mijn huis verkopen in Dinteloord?

Overweeg je jouw woning in Dinteloord te verkopen in de huidige markt, maar twijfel je of dit het juiste moment is? Een lokale makelaar kan jou hierin adviseren. Iedere woningmarkt kent zijn eigen bijzonderheden en een ervaren makelaar kan je inzicht geven in de kansen en mogelijkheden die deze tijd biedt voor de verkoop van jouw woning.

Vraag je jezelf af of je woning nu veel waard is? Hoewel het lijkt alsof woningprijzen blijven stijgen, is het toch belangrijk om goed geïnformeerd te zijn. Een makelaar kan een nauwkeurige taxatie maken en je informeren over de verkoopkansen van jouw woning in Dinteloord, rekening houdend met de situatie op de woningmarkt in juni 2024.

Vergelijk makelaars in Dinteloord Op basis van je voorkeuren

Waarom Huis Verkopen?

Bij het verkopen van je huis komt veel kijken. Er zijn ontzettend veel beslissingen te nemen en je wilt uiteraard de best mogelijke deal sluiten. Niet alleen financieel, maar ook qua tijd en moeite. Met Huis Verkopen wordt dit hele proces een stuk makkelijker. Via dit online platform krijg je snel inzicht in de waarde van je woning, kun je makelaars vergelijken en tarieven opvragen. Je kunt alle stappen van het verkoopproces overzien dankzij een helder stappenplan en zelf aanvullende diensten regelen. Kortom, door Huis Verkopen te gebruiken, verkoop je je huis op een slimme, moderne manier.

Handige tools

Op Huis Verkopen vind je diverse tools die je helpen bij het verkopen van je huis. Denk bijvoorbeeld aan een gratis waardebepaling, een tool om makelaars te vergelijken en de mogelijkheid om makelaarstarieven op te vragen.

Onafhankelijk en gratis

Bij Huis Verkopen heb je de zekerheid dat je een onafhankelijk advies krijgt. Het platform is geheel gratis te gebruiken en helpt je om de beste deal te krijgen bij alle lokale specialisten in Dinteloord.

Voorbereiding op één plek

Bij Huis Verkopen bereid je de verkoop van je huis op één plek voor. Of het nu gaat om een energielabel aanvragen, een verhuizer regelen of woningstyling, je kunt het allemaal op één plek regelen.

Veelgestelde vragen over een huis verkopen in Dinteloord

De eerste stap in het verkoopproces is het bepalen van jouw huiswaarde. Dit kun je doen door een waardebepaling door een makelaar aan te vragen. Met het kennen van de marktwaarde kun je een realistische verkoopprijs vaststellen.

Het vinden van de juiste makelaar kan best lastig zijn. Gelukkig is er een handige tool waarmee je makelaars kunt vergelijken. Zo krijg je makkelijker zicht op de tarieven en specialisaties van makelaars in Dinteloord.

Makelaarskosten zijn vaak een percentage van de verkoopprijs en variëren meestal tussen de 1 en 2%. Voor een preciezer overzicht van de kosten, kun je hier kijken.

De verkoopduur van een huis varieert enorm en is afhankelijk van verschillende factoren zoals woningtype, prijs en marktomstandigheden. Voor tips om een woning snel te verkopen, klik hier.

De verkoopprijs van jouw huis wordt voornamelijk bepaald door de marktwaarde van het huis. Het is raadzaam om goed onderzoek te doen naar vergelijkbare huizen in Dinteloord en om advies in te winnen bij een lokale makelaar, welke je kunt vinden middels deze link.
Huis Verkopen © 2024 - Bennekomseweg 43 - 6717LL - Ede - 0318 - 250 660 - Over ons - Contact - Privacybeleid - Disclaimer - Sitemap - KVK 89119223
Logo Huis Verkopen